Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

Reaction score
150
Εγώ ήθελα να'ξερα το λογο {(σεξουαλική αποδοση) / (Δεν πρέπει να παίζουν ελληνικά στο μέγαρο)} σε συνάρτηση με τη συχνότητα επαφών τέτοιο τύπου με το έταιρο φύλλο. :137:

Reaction score
10
Και γιατι παρακαλω να μη γινει ροκαδικο ?????

-συναυλια αποχαιρετισμου της κλασσικης μουσικης με Jon Lord....:137:

και καπακι....
G3 live in megaro....να γινει της κιθαρας το καγκελο....:621:

αυτο εδω δηλ. γιατι παιζει τα παντα ??????

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

Ας παίξουν οτι θέλουν στο Μέγαρο Μουσικής.
Αν κάτι απ αυτά μ αρέσει πολύ (δύσκολο), θα πάω.
Ποτέ δεν θα πάω για να λέω ''ήμουν κι εγώ εκεί''.

Reaction score
29.559

Συμφωνώ και επαυξάνω.
Ομως για να την σπάσω σε κάποιους που μου την έχουν κατασπάσει με την βλακεία τους , γιατί δλδ να μην ακούσουμε καλό σοβαρό μπουζούκι στο μέγαρο?
Επειδή εσείς το έχετε μετατρέψει σε όργανο Β ΔΙΑΛΟΓΉΣ με τις γελοίες επιλογές σας?
Μήπως επειδή το έχετε συνδέσει με ξέκωλα , λουλούδια , και μπόμπες?
Μήπως γιατί το έχετε υποβιβάσει σε β κατηγορίας όργανο , μαζί με αυτούς που συμμετέχουν και τραγουδούν αυτές τις αηδίες που παίζονται?
Δλδ ο Χιώτης και η Μαίρη λίντα , με το κορυφαίο μπουζούκι ήταν δεύτεροι ?
Μπα τι λέτε ρε? που τα έχετε δει γραμένα αυτά?
Ρε δεν πάτε καλά μου φαίνεται.......

ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

Reaction score
777
Πάντως βρε παιδιά αν γουστάρετε να ακούτε Τσιτσάνη στο Μέγαρο τότε χαλάλι σας...και εγώ μαζί σας...

απλά νομίζω οτι το είδος αυτό της μουσικής ταιριάζει περισσότερο σε φάση κρασάκι, μικρό μαγαζί, καρεκλίτσες και καμια ποικιλία.
τουλάχιστον εμένα έτσι μου αρέσει.

αν τώρα εσάς σας αρέσει να ακούσετε τη συννεφιασμένη κυριακή σε στύλ μεγάρου, δηλαδή λές και βλέπετε σινεμά τότε με γειά σας με χαρά σας.

αν διαβάσετε τα σχόλια θα δείτε οτι ουδείς είπε οτι το μπουζούκι είναι ένα δεύτερο όργανο.ας πούμε το "αξιον εστί" είναι ένα έργο που είναι φτιαγμένο για το μέγαρο και περιλαμβάνει μπουζούκι.

επίσης κάποιος αναφέρθηκε επιτυχώς για μουσική στην εκκλησία.δέν γνωρίζω τί παίζει με αυτό αλλα νομίζω οτι είναι πολύ ωραίο.στο εξωτερικό ειδικά υπάρχει έντονα.

πλάκα πλάκα...εκκλησία και μπουζούκι...δέν ακούγεται κακό:144:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

αν τώρα εσάς σας αρέσει να ακούσετε τη συννεφιασμένη κυριακή σε στύλ μεγάρου
Καλε μου φιλε,

συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι η "Συννεφιασμενη Κυριακη" ακουγεται καλυτερα στο "Χαραμα".Και τα αργεντινικα τανγκο θα ηθελα να τα δω στα "καταγωγια "του Μπουενος Αϋρες.Σιγουρα εκει θα υπηρχε το καταλληλο "χρωμα".

Ενα μεγαρο μουσικης ομως δεν ειναι μαγαζι με προγραμμα.Ειναι ενας οργανισμος που προωθει τον Πολιτισμο και την Μουσικη.Σαν τετοιο λοιπον θα ηθελα να κανει καποτε μια επετειακη παρουσιαση -αφιερωμα στο Ρεμπετικο τραγουδι.Οχι για να τα σπασουμε και να μερακλωθουμε εκει μεσα,ουτε για να ανεβουμε στα καθισματα και και να τσιφτετελιστουμε.Σαν φορο τιμης σε ενα κομματι της Ελληνικης Μουσικης Ιστοριας.
Δεχομαι την διαφωνια διαφορων γαι το αν χωρανε τετοια μουσικα ιδιωματα σε ενα τετοιο χωρο.Ειναι διαφορα αντιληψης και ειναι σεβαστη καιτοι διαφωνω.Δεν δεχομαι ομως την "πουριστικη" αποψη οτι Μεγαρο = Κλασσικη και οτι αλλο ειναι εξοβελισταιο και μιαρο.
Και η κλασσικη που τοσο αρεσει σε πολλους(εμου συμπεριλαμβανομενου) καποτε "ηταν παραγγελια των πλουσιων και των αρχοντων".Δεν πιστευω οτι οσοι υπεραμυνονται της καθαροτητας του Μεγαρου εχουν τετοιες σκεψεις στο μυαλο τους.Τουλαχιστον για μερικους θα εβαζα το χερι μου στην φωτια.

Reaction score
140
τελικα δεν εχουν αλλαξει και πολλα στην ελλαδα απο την δεκαετια του 40

Οι λαϊκοί τούτοι ρυθμοί έχουν κάτι πολύ, περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται για να καλυφθούν οι βραδινές μας διασκεδαστικές ώρες - άσχετα αν αυτός ο χαρακτήρας επιβάλλεται κι επικρατεί στις λαϊκές τάξεις.

Μανος Χατζιδάκις

Η πρώτη εργασία του Μάνου Χατζιδάκι για το ρεμπέτικο τραγούδι.
Η διάλεξη δόθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1949, στο Θέατρο Τέχνης.
http://www.hadjidakis.gr/works/ergo3.asp?WorkID=208

Reaction score
7.038

Αν δεν κανω λαθος εισαι πολυ νεοτερος μου ,οποτε επετρεψε μου να θυμισω λιγη Ιστορια.

Πριν καμμια 25αρια χρονια οι συνθετες και οι στιχουργοι ειχαν κανει μια μεγαλη "απεργια" σχετικα με τα πνευματικα δικαιωματα και ειχαν απαγορευσει να παιζονται και να τραγουδιονται τα τραγουδια τους.Ο Γ.Νταλαρας εμεινε "ανεργος" και τοτε δοκιμασε σε ενα χωρο στην Συγγρου απεναντι απο το Παντειο να πει "μη Ελληνικα τραγουδια",κυριως Λατινοαμερικανικα.Ετσι του βγηκε το παρατσουκλι Don Jorhe Dalaras.
Kαι ο Χαρρυ Κλυν που τοτε μεσουρανουσε εβγαλε το "Latin,φατην".Επειτα του την επεσε ο Τζιμακος και τον εκανε ρομπα με τις "ανθρωπιστικες συναυλιες" και παει λεγοντας εκτοτε.
Κατα την γνωμη μου ο Νταλαρας ειναι μια πολυ καλη φωνη και ειχε πει πολλα τραγουδια που θα μεινουν στο χρονο.Αλλα η πολυπραγμωσυνη του εχει κουρασει και εχει θαμπωσει το αστρο του.

Σχετικα με το Μεγαρο και τι πρεπει η δεν πρεπει να μπαινει στις αιθουσες του.Το ιδιο με την Επιδαυρο και το Ηρωδειο.Οποιοδηποτε εργο αποτελει πολιτιστικη κληρονομια

Λιγη ιστορικη αναδρομη ακομα.

Πριν πολλα χρονια δοθηκε το Ηρωδειο σε ενα μεγαλο Ιταλο μοδιστρο για ενα show-επιδειξη μοδας.Η τοτε επιτροπη το ειχε "ονομασει"συγχρονο εργο τεχνης.Στην πρωινη ζωνη Ο Ευαγγελατος εχει καλεσμενους ενα ελληνα μοδιστρο και τον Θυμιο Καρακατσανη.Λεει ο μοδιστρος τα δικα του περι "τεχνης" και επειτα ο Θυμιος
- Εν τοιαυτη περιπτωσει και Ο Γκουζγκουνης(πορνοσταρ του 70-80) μπορει να ζητησει την Επιδαυρο για να ανεβασει την Ιφιγενεια εν Καυλιδι

Επεσαν διαφημισεις
:411::411::411:
Μακαρι να μπορουσα να απολαυσω τον Μανωλη Χιωτη στο μεγαρο.......με το "χαλασμενο του οργανο".
Τι είπες τώρα ρε φίλε!!
Μου επιτρέπεις να προτείνω ένα παλιοτράγουδο
έτσι για φανταστούμε όλους αυτούς τους σχετικά μικρούς
καλλιτέχνες μέσα στο μέγαρο.
Φαντάσου τον Χιώτη να παίζει το
όπως πολύ σωστά είπες χαλασμένο του όργανο,
τον Στέλιο να προσπαθεί να πει με πολύ κόπο
" το πέλαγο είναι βαθύ" σε αυτό το
όχι πολύ γνωστό τραγουδάκι του Θεοδωράκη...τς τς.

Και εγώ ρε φούστη μου πάντως δακρύζω με τέτοιες
αηδίες!!

Reaction score
141

Οι λαϊκοί τούτοι ρυθμοί έχουν κάτι πολύ, περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται για να καλυφθούν οι βραδινές μας διασκεδαστικές ώρες - άσχετα αν αυτός ο χαρακτήρας επιβάλλεται κι επικρατεί στις λαϊκές τάξεις.

Μανος Χατζιδάκις

!!!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Συμφωνώ και επαυξάνω.
Ομως για να την σπάσω σε κάποιους που μου την έχουν κατασπάσει με την βλακεία τους , γιατί δλδ να μην ακούσουμε καλό σοβαρό μπουζούκι στο μέγαρο?
Επειδή εσείς το έχετε μετατρέψει σε όργανο Β ΔΙΑΛΟΓΉΣ με τις γελοίες επιλογές σας?
Μήπως επειδή το έχετε συνδέσει με ξέκωλα , λουλούδια , και μπόμπες?
Μήπως γιατί το έχετε υποβιβάσει σε β κατηγορίας όργανο , μαζί με αυτούς που συμμετέχουν και τραγουδούν αυτές τις αηδίες που παίζονται?
Δλδ ο Χιώτης και η Μαίρη λίντα , με το κορυφαίο μπουζούκι ήταν δεύτεροι ?
Μπα τι λέτε ρε? που τα έχετε δει γραμένα αυτά?
Ρε δεν πάτε καλά μου φαίνεται.......

ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
ΑΜΑ ΤΟΛΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΡΕ!:141:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ "Children Of Sanchez" ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ...

[YOUTUBE]UUVVynUdRWI[/YOUTUBE]

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

ΤΟ VTR ΣΟΥ "ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΒΗΜΑ" ΡΕ...:141:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

ΌΧΙ ΑΛΛΟ SANCHEZ!!!

Reaction score
2
Σε μια πρόσφατη συζήτηση με γνωστό ACA και θαμώνα του Μεγάρου σε ένα κορυφαίο κονσέρτο συμφωνικής στον συγκεκριμένο χώρο, μου εξέφρασε τον προβληματισμό του για το αν θα έπρεπε στο Μέγαρο να 'διοργανώνονται' συναυλίες Λαικών όπως πχ Νταλάρας(μαμάαα μουουουου..), Αρβανιτάκη κλπ κλπ ....

Φυσικά και διαφωνώ κάθετα με τέτοιες συναυλίες(ειδικά για τον πρώτο), όμως αν το σκεφτούμε πιο ώριμα ο οργανισμός του Μεγάρου χρειάζεται πόρους και αυτές οι συναυλίες τους παρέχουν...

Να το πω αλλοιώς... αν προηγηθούν κανα δυο Νταλαρο - Γλυκερίες, θα μπορέσει το Μέγαρο να φέρει και καμιά σοβαρή συμφωνική να απολαύσουμε κι εμείς...

Είναι λοιπόν αναγκαίο 'κακό' για το άντρο της σοβαρής μουσικής και μια από τις καλύτερες αίθουσες της Ευρώπης αυτές οι συναυλίες, ή θα πρέπει να αναθεωρηθεί αυτό το status και να στεγάζει αυστηρά και μόνο κλασσική και σοβαρή μουσική.................. αναρωτιέμαι...

Ρε φίλε η μουσική δεν εχει ορια και ονομασια
απο την κλασική μέχρι τα γυφτικα ειναι κάτι που ενώνει τους ανθρώπους και τους λαους
αυτή ειναι γιά εμένα η σοβαρή μουσική
βέβαια στον χώρο
υπάρχουν καλοί και κακοι ερμηνευτες
και φωνάρες
Οχι Νταλαρογλυκεριες -Αρβανιτάκιδες -Τσαλιγκοπούλου κλπ
με φωνητικό limit στην ερμηνία τους
Εγώ ευχαριστως θα μπορούσα να ακούσω
τον Στέλιο - τον Μανώλη- την Πίτσα -τον Αγάθωνα -τον Χαντζή στο μέγαρο σαν αυθεντικούς!!
χωρίς να εχω το πρόβλημα εαν είναι σοβαρή ή οχι η μουσική
γιατί οι φωνάρες κάνουν το μέγαρο
και οχι το μέγαρο τις φωνάρες

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

Πάντως βρε παιδιά αν γουστάρετε να ακούτε Τσιτσάνη στο Μέγαρο τότε χαλάλι σας...και εγώ μαζί σας...

απλά νομίζω οτι το είδος αυτό της μουσικής ταιριάζει περισσότερο σε φάση κρασάκι, μικρό μαγαζί, καρεκλίτσες και καμια ποικιλία.
τουλάχιστον εμένα έτσι μου αρέσει.

αν τώρα εσάς σας αρέσει να ακούσετε τη συννεφιασμένη κυριακή σε στύλ μεγάρου, δηλαδή λές και βλέπετε σινεμά τότε με γειά σας με χαρά σας.

αν διαβάσετε τα σχόλια θα δείτε οτι ουδείς είπε οτι το μπουζούκι είναι ένα δεύτερο όργανο.ας πούμε το "αξιον εστί" είναι ένα έργο που είναι φτιαγμένο για το μέγαρο και περιλαμβάνει μπουζούκι.

επίσης κάποιος αναφέρθηκε επιτυχώς για μουσική στην εκκλησία.δέν γνωρίζω τί παίζει με αυτό αλλα νομίζω οτι είναι πολύ ωραίο.στο εξωτερικό ειδικά υπάρχει έντονα.

πλάκα πλάκα...εκκλησία και μπουζούκι...δέν ακούγεται κακό:144:

Φίλε μου, το πρόβλημα δεν έγκειται στο αν σε κάποιον αρέσει ή όχι να ακούσει Τσιτσάνη στο Μέγαρο.
Το πρόβλημα έγκειται στον αυθαίρετο διαχωρισμό μεταξύ σοβαρής και μη μουσικής, όπως αυτός ετέθη στο εισαγωγικό post του παρόντος thread:

Σε μια πρόσφατη συζήτηση με γνωστό ACA και θαμώνα του Μεγάρου σε ένα κορυφαίο κονσέρτο συμφωνικής στον συγκεκριμένο χώρο, μου εξέφρασε τον προβληματισμό του για το αν θα έπρεπε στο Μέγαρο να 'διοργανώνονται' συναυλίες Λαικών όπως πχ Νταλάρας(μαμάαα μουουουου..), Αρβανιτάκη κλπ κλπ ....

Φυσικά και διαφωνώ κάθετα με τέτοιες συναυλίες (ειδικά για τον πρώτο), όμως αν το σκεφτούμε πιο ώριμα ο οργανισμός του Μεγάρου χρειάζεται πόρους και αυτές οι συναυλίες τους παρέχουν...

Να το πω αλλοιώς... αν προηγηθούν κανα δυο Νταλαρο - Γλυκερίες, θα μπορέσει το Μέγαρο να φέρει και καμιά σοβαρή συμφωνική να απολαύσουμε κι εμείς...

Είναι λοιπόν αναγκαίο 'κακό' για το άντρο της σοβαρής μουσικής και μια από τις καλύτερες αίθουσες της Ευρώπης αυτές οι συναυλίες, ή θα πρέπει να αναθεωρηθεί αυτό το status και να στεγάζει αυστηρά και μόνο κλασσική και σοβαρή μουσική.................. αναρωτιέμαι...
Αλλά και όπως ετέθη (με τρόπο πολύ "χειρότερο" ο οποίος ενδεχομένως... παραπέμπει αλλού...) στο αντίστοιχο thread του ACA:

Συμφωνείτε Να Παίζουν Λαικοί στο Μέγαρο???

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Καλά ρε , δεν ντρεπόσαστε μπροστά μου να τα χώνεται στην Ελευθερία?:142:

Reaction score
777

Μανος Χατζιδάκις

όχι, έχουν αλλάξει.το ρεμπέτικο αυτή τη στιγμή το ακούει η υψηλή κοινωνία(sic) και βέβαια το έχει πάρει μαζί της και η εναλλακτική αριστερά ως και καλά underground είδος.

ιστορικά πάντως και μόνο...μετά το αριστουργηματικό αυτό έργο του Χατζιδάκι το οποίο δυστυχώς δέν αρέσει στους φάν του ρεμπέτικου

http://www.youtube.com/watch?v=-2_mZw7wabg

o Χατζιδάκις έπαψε να ασχολείται με αυτό το είδος διότι το θεώρησε αρκετά "τρέντυ".δέν είναι?:137:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Αλλά και όπως ετέθη (με τρόπο πολύ "χειρότερο" ο οποίος ενδεχομένως... παραπέμπει αλλού...) στο αντίστοιχο thread του ACA:

Συμφωνείτε Να Παίζουν Λαικοί στο Μέγαρο???
Παρεμπιπτόντως, καλό θα ήταν να μην αλλάξετε τον τίτλο...
Γομολάστιχες και γραπτά που δε μένουν, είναι πράγματα που μπορούν να κάνουν το ACA ρεζίλι,

Πάντως με το άνοιγμα ίδιου thread και στο avsite κατορθώθηκε να γίνει ρεζίλι για μία ακόμα φορά το ACA, αφού μέσα στην τρέλλα τους έχουν ξανανεβάσει το θλιβερό thread (με τσακωμούς από τον πρώην και μπόλικη ειρωνία και κοροϊδία από τους λοιπούς) με θέμα το ανεκδιήγητο βιντεο που είχε γυριστεί από τον Καναδό τρέχα γύρευε......
καθώς θα θυμίσουν παλιές και κακές εποχές, τις οποίες θέλω να πιστεύω ότι επιθυμείτε ειλικρινά να αφήσετε πίσω σας...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891