Συνδεση υπολογιστη με ενισχυτη.

Μηνύματα
36
Reaction score
19
Γεια σας.Αποφασισα να συνδεσω τον Η/Υ με τον ενισχυτη Yamaha a-s701 για να ακουω/βλεπω κανα εργο απο τα μεγαλα ηχεια (wharfedale diamond 225).Θελω ομως να ειναι ταυτοχρονα συνδεδεμενα και τα μικρα ηχεια 2.1 του Η/Υ τα οποια κυριως θα χρησιμοποιω.Αρα υποθετω χρειαζομαι καποιου ειδους ταφ με καλωδιο προεκταση (mijack male to 2 minijack female) και μετα στο ενα female θα μπει ο ενισχυτης (minijack male to 2 rca ) και στο αλλο τα ηχεια του Η/Υ.Σωστα?? Και τι ειδους ηχο θα παρω απο τον Η/Υ? φυσικα δε περιμενω κατι ιδαιτερο...Θελω ταφ με προεκταση απο την εξοδο ηχο του Η/Υ για να μη "κρεμονται" το ταφ με τα 2 αρσενικα τζακ πανω στην εξοδοτου Η/Υ.Μητρικη ειναι η GIGABYTE 78LMT-USB3 και επισης δεν υπαρχει καρτα ηχου.
 
Last edited:

TGD

Μηνύματα
7.129
Reaction score
7.172
Αφού ο ενισχυτής έχει ψηφιακή είσοδο, δες μήπως ο υπολογιστής έχει toslink κρυμμένη μέσα σε κάποιο βύσμα.
 

Μηνύματα
7.256
Reaction score
11.799
Στα specs της μητρικής αναφέρει υποστήριξη για s/pdif out ( ομοαξονική ). Αφού βρεις τον τρόπο να συνδέσεις μέσω αυτής της εξόδου τον υπολογιστή με τον ενισχυτή, απο τις ιδιότητες ήχου θα επιλέγεις αν θέλεις ο ήχος να πηγαίνει στη ψηφιακή έξοδο ή στην έξοδο των ηχείων. Γίνεται.
Ή εναλλακτικά, παίρνεις ένα usb dac και ξεμπερδεύεις.
 



TGD

Μηνύματα
7.129
Reaction score
7.172
Προσοχή μόνο, έβαλα κι εγώ ένα τέτοιο επάνω στη μητρική πριν από χρόνια, αλλά η ομοαξονική δεν δούλευε, μόνο η οπτική. Βλέπετε η τάση του S/PDIF (0.6V) είναι διαφορετική από την TTL (5V), και οι ταιβανέζοι κάναν την πάπια.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.586
Μηνύματα
2.865.010
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top