Συνύπαρξη Nova και Ote Tv

Reaction score
4
Καλησπέρα,
θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται με το ιδιο πιατο αλλα σίγουρα διπλό lnb να συνυπάρξει ote tv και nova.
Έχω το κλασικό πιάτο που δίνει η nova και θέλω εκεί να συνδέσω και το ote tv.
Γίνεται? Και εαν ναι τι θα χρειαστώ?

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω κάτι το οποίο κατά 99,9% είναι χαζομάρα αλλά που ξέρεις το 0,1% μπορεί να με βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Υπάρχει κάποια συσκευή στην οποία να βάζει το καλώδιο της δορυφορικής και να βγάζει 2 εξόδους?
Με αποτέλεσμα να έχω μονό lnb και να δίνω σήμα σε 2 πλατφόρμες (ote και Nova).

Ευχαριστώ!

Reaction score
4.910
Απάντηση: Συνύπραξη Nova και Ote Tv

Καλησπέρα,
θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται με το ιδιο πιατο αλλα σίγουρα διπλό lnb να συνυπάρξει ote tv και nova.
Έχω το κλασικό πιάτο που δίνει η nova και θέλω εκεί να συνδέσω και το ote tv.
Γίνεται? Και εαν ναι τι θα χρειαστώ?

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω κάτι το οποίο κατά 99,9% είναι χαζομάρα αλλά που ξέρεις το 0,1% μπορεί να με βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Υπάρχει κάποια συσκευή στην οποία να βάζει το καλώδιο της δορυφορικής και να βγάζει 2 εξόδους?
Με αποτέλεσμα να έχω μονό lnb και να δίνω σήμα σε 2 πλατφόρμες (ote και Nova).

Ευχαριστώ!
Πολύ δύσκολα με το πιάτο της Nova (που ειναι 60εκ), χρειάζεσαι 80 εκ (που πάντως είναι φτηνό)
Στη συνέχεια κεντραρεις ή στις 9Ε ή στις 13Ε και κάνεις με το 2ο LNB παρακεντρη λήψη του δευτερου δορυφόρου (υπάρχουν ειδικές επεκτάσεις για την στηριξη του). Προσοχή, επειδη και οι δύο πλατφορμες εχουν δεκτες που ωστελνουν συνεχώς ταση στο LNB η σωστη λύση για να μην υπάρχουν προβλήματα ειναι η τροφοδοσία των 2 δεκτων με 2 χωριστα καλώδια.
Το αλλο που λες δεν γινεται στην περιπτωση αυτή (υπάρχουν φυσικά απλά splitter απο 1 σε 2 αλλα όπως ειπα το πρόβλημα ειναι πως και οι 2 δεκτες στελνουν συνεχως ταση στο lnb, οπότε μπορει να στελνουν αντιφατικά σήματα και να έχεις πρόβλημα), υπάρχουν ομως ειδικά μονομπλοκ lnb με ενσωματωμένο διακόπτη diseqc και υπολογισμένα για διαφορά 4 μοιρών, εγω όμως θα επέλεγα την λύση που σου ανέφερα (εννοείται πως το μεγεθος πιάτου δεν αλλάζει, παλι θα ήθελες 80αρι)

Reaction score
0
Απάντηση: Συνύπαρξη Nova και Ote Tv

υπαρχει καποια λυση να προτεινεται ωστε με το κινητο πιατο που εχω να βλεπω εκτος της νοβα και οτετβ ...??

Reaction score
1.458

Αν εννοείς με κοινό δέκτη,προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια λύση.

Reaction score
4.910
Και επειδη αν έχεις κινητό πιάτο βλέπεις προφανώς με δεκτη της ελεύθερης αγοράς και όχι με αυτόν της nova θα έχεις σίγουρα σύνδεσμολογικά προβλήματα με τρεις δεκτές και κινητό πιάτο...οπότε η καλύτερη λύση είναι το κινητό να είναι χωριστό και να προστεθεί ένα 80αρι με 2LNB όπως το περιέγραψα στην πρώτη απάντηση του νηματος

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Reaction score
0

σκεφτομαι να χρησιμοποιησω τον dm7020 που εχω ωστε να μετακινω το πιατο στον επιθυμητο δορυφορο (ο dm7020 να μπαινει σε αναμονη) και μετα ενεργοποιω τον επιθυμητο δεκτη....
ειναι εφικτη αυτη η σκεψη..??

Reaction score
4.910
Είναι ...αλλα αν θες να χρησιμοποιήσεις τον 7020 στις 13 και τις 9 ανατολικά πρέπει να βγάζεις απο το ρεύμα τους ιδιοκτησιακους δεκτες για να μη στέλνουν σήμα στο LNB. Στην περίπτωση αυτη η καλύτερη λύση είναι ένα quad LNB με τρεις κατεβασιες απο το πιάτο που να τροφοδοτούν χωριστά και ανεξάρτητα τον κάθε δεκτη.

Reaction score
0

Είναι ...αλλα αν θες να χρησιμοποιήσεις τον 7020 στις 13 και τις 9 ανατολικά πρέπει να βγάζεις απο το ρεύμα τους ιδιοκτησιακους δεκτες για να μη στέλνουν σήμα στο LNB. Στην περίπτωση αυτη η καλύτερη λύση είναι ένα quad LNB με τρεις κατεβασιες απο το πιάτο που να τροφοδοτούν χωριστά και ανεξάρτητα τον κάθε δεκτη.
καλημερα
οχι δεν θελω τον 7020 να τον χρησιμοποιησω απλα να λειτουργει ως ενδιαμεσος ωστε να μετακινει το πιατο μιας και απο οτι γνωριζω δεν εχει αυτη την δυνατοτητα καποιος απο τους δεκτες nova & otetv ,,,ή κανω μηπως λαθος (εχουν την δυνατοτητα)..????

Reaction score
4.910
καλημερα
οχι δεν θελω τον 7020 να τον χρησιμοποιησω απλα να λειτουργει ως ενδιαμεσος ωστε να μετακινει το πιατο μιας και απο οτι γνωριζω δεν εχει αυτη την δυνατοτητα καποιος απο τους δεκτες nova & otetv ,,,ή κανω μηπως λαθος (εχουν την δυνατοτητα)..????
Ε τότε γίνεται αλλα και πάλι αφου δεν θα βλέπεις άλλους δορυφόρους θα είναι πιο απλό και γρήγορο να έχεις ένα σταθερό πιάτο με 2LNB που να βλέπουν τους 2 δορυφόρους και 2 κατεβασιες καλωδιων

Reaction score
0

ΤΟ ξερω οτι ειναι πιο απλο αλλα.... εχω προβλημα στις κατεβασιες καλωδιων με τους υπολοιπους ενοικους της πολυκατοικιας...!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.182
Members
38.541