Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Reaction score
877
Εντάξει...μη μαλώνετε τώρα....
Ούτως άλλως τε τα giga έχουν ξεφτυλιστεί...Βάλτε 4 * 1 terra σε raid για να εξασφαλίσετε και τη 'στραβή' που τυχόν θα κάτσει...και προχωρήστε...

Reaction score
877
Πάντως ρε μάγκες...έντεχνα μεταθέσατε την κόντρα

CD vs LP
σε κόντρα
HD vs LP...

Εδώ τα πράγματα αλλάζουν...
Προτείνω νέο συγκριτικό...με το ίδιο υλικό σε HD και βινύλιο...
Να το δούμε...να το ακούσουμε...να το συγκρίνουμε...να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας...δια να μην αερολογούμε και μπουρδολογούμε...

Reaction score
59
Έχω καλέσει τον Νίκο όποτε θέλει να κάνουμε ένα συγκριτικό στο χώρο μου με το σύστημά μου που παίζει και δεν αστιεύεται. Θα παίξουμε σε βινύλιο 200 γρ. το Rhapsodies με Stokowsky που ο Νίκος έχει το master σε ψηφιακή μορφή. Ας φέρει όποιο ψηφιακό αναπαραγωγέα επιθυμεί για την σύγκριση. Ο Νίκος είπε ότι έχει ακούσει και τα δύο αλλά σε διαφορετικά συστήματα. Ιδού η Ρόδος, λοιπόν. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Είμαι μέσα για μια άμεση σύγκριση. Θα προτιμούσα να κάνουμε την σύγκριση στο δικό μου σπίτι όμως. Και το δικό μου σύστημα παίζει καλά. Επίσης, μπορούμε να την κάνουμε και στο σύστημα του αδερφού μου ή σε ουδέτερο έδαφος, πχ στην Τηλεοπτική που έχει και κατάλληλες μηχανές στημένες και δεν θα χρειαστεί καθόλου κουβάλημα. Μάλιστα το πικάπ και το HD δικτυακό transport είναι της ίδιας εταιρείας.

Εφόσον συμφωνείτε να ρωτήσουμε τον Βασίλη κατά πόσο είναι εύκολο να διοργανωθεί. Μετά δε θα έχουμε κλάματα όμως ε; :137:

...

Reaction score
877
Είμαι μέσα για μια άμεση σύγκριση. Θα προτιμούσα να κάνουμε την σύγκριση στο δικό μου σπίτι όμως. Και το δικό μου σύστημα παίζει καλά. Επίσης, μπορούμε να την κάνουμε και στο σύστημα του αδερφού μου ή σε ουδέτερο έδαφος, πχ στην Τηλεοπτική που έχει και κατάλληλες μηχανές στημένες και δεν θα χρειαστεί καθόλου κουβάλημα. Μάλιστα το πικάπ και το HD δικτυακό transport είναι της ίδιας εταιρείας.

Εφόσον συμφωνείτε να ρωτήσουμε τον Βασίλη κατά πόσο είναι εύκολο να διοργανωθεί. Μετά δε θα έχουμε κλάματα όμως ε; :137:

...
Κλάματα θα έχουμε...σίγουρα...
Ειδικά κάτι βαθύτες...θα ρίξουν μαύρο δάκρυ....:140:

Reaction score
59

...
Η μουσική είναι ένα από τα λίγα που με συγκινούν. Πολύ πιθανό να κλάψω. Είναι φυσικό. Δεν ξέρω βέβαια με ποια από τια δύο μέσα. Είμαι *ανοιχτός* χωρίς προκαταλήψεις. Σε αυτό διαφέρουμε, γιατί είμαι φιλόμουσος και χαιεντάς. Θέλω να ακούω την αγαπημένη μου μουσική όσο καλύτερα γίνεται. Θέλω η μουσική ακρόαση από ένα σύστημα να με φέρνει όσο πιο κοντά δυνατόν στην πραγματικότητα.
Η σύγκριση γίνεται στο δικό μου χώρο έτσι για αρχή και μετά πάμε και αλλού.
Εσύ έτσι και αλλιώς όλα τα έχεις ψηφιακά πώς θα ακούσουμε δίσκους βινυλίου;
Τουλάχιστον το σύστημά μου ξεγυμνώνει, μουσικά, τα πάντα. Δεν θα αδικήσει, αλλά απεναντίας θα αναδείξει την ποιότητα και των δύο μέσων. Εσύ φρόντισε μόνο για μια καλή ψηφιακή πηγή.Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μα ούτως ή άλλως είτε στο δικό σου σπίτι Λουκά είτε στο δικό μου, θα πρέπει να πέσει κουβάλημα. Το ψηφιακό μου σύστημα είναι τέσσερις συσκευές και ο σκληρός δίσκος. Δεν είναι ότι δεν θέλω να κουβαλήσω (θα βοηθήσει ο vastrar :114:), αλλά είναι ένα και το αυτό. Επίσης το στήσιμό τους δεν είναι απλό plug and play. Επιπλέον για ένα συγκριτικό, θα ήταν προτιμότερο ένα σύστημα με ηχεία περισσότερο μονιτοράτα (στουντιακά), πλήρους φάσματος και σε έναν χώρο προσεγμένο από πλευράς ακουστικής. Όχι ότι το δικό σου δεν είναι πάρα πολύ καλό σύστημα, αλλά νομίζω ότι δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους συγκριτικά. Εδώ χρειάζεται περισσότερο near field ακρόαση. Το καλύτερο εδώ που τα λέμε μήπως θα ήταν τα ακουστικά;...

Ας πάμε απ' ευθείας στα μεγάλα B&W που και ο χώρος είναι ιδανικός και προσεγμένος και οι μηχανές εύκολες στο στήσιμο και έτοιμες ανά πάσα στιγμή. Υπάρχει και πικάπ αξιόλογο στημένο αλλά και ψηφιακό σύστημα αντίστοιχης χρηματικής αξίας του ίδιου κατασκευαστή. Γιατί να κουραζόμαστε και να χάνουμε θερμίδες στο κουβάλημα;

Η αλήθεια είναι ότι εγώ το test το έχω κάνει εκεί... δεν έχω τίποτα καινούριο να ακούσω και γενικώς δεν βρίσκω λόγο να συγκρίνουμε μέσο αναπαραγωγής με master. Αλλά επειδή δείχνει ενδιαφέρον ο κόσμος συμφωνώ απόλυτα με την πρώτη ευκαιρία να το οργανώσουμε.

...

Reaction score
59
Νίκο το ψηφιακό σου player είναι 4 κομμάτια + ο σκληρός δίσκος. Νομίζω ότι από μόνο του το πλατώ του Symphonic Line θα είναι βαρύτερο! Πόσο όγκο έχουν και πόσα κιλά; Έχω την περιέργεια.
Βλέπω ότι έχεις προκαταλήψεις και για το σύστημα. Πώς γίνεται ρε φίλε και κρίνεται ακατάλληλο για τέτοια συγκριτικά;;;;;
Τί near field και κουραφέξαλα;
Έτσι θα βγάλεις τα αντικειμενικά σου συμπεράσματα. Πώς τελικά θα κλάψω;;
Αν το σύστημά μου δεν είναι το κατάλληλο κατάλαβα Νίκο. Και είναι κατάλληλα τα B & W και το Linn!!!!!! Τί να πει κανείς!!!
Α! Ξέχασα το *κατάλληλο σύστημα* θέλει και τον *ειδικό χωρο*!! που μάλλον ούτε αυτόν διαθέτω!!! Λ.Σ.

Reaction score
4.250
Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Αν και η εν λογω συγκριση ισως ηταν λιγο καλυτερα να γινει με τα 802, ωστοσο και με τα Saudlamp νομιζω οτι μπορουμε να βγαλουμε μια χαρα συμπερασματα. Αυτο δεν σημαινει οτι καποιο ηχειο ειναι καλυτερο απο το αλλο, απλα οπως ανεφερε ο Νικος τα 8ο2 εχουν καπως ποιο μονιτορ χαρακτηρα. Δεν σας κρυβω οτι το πικαπ με την κεφαλη του Λουκα ειναι πειρασμος. Η μεταφορα των μηχανηματων ειναι το μικροτερο προβλημα. Και το πικαπ κουβαλιεται και ο συνδιασμος πηγων. Το πιο βασικο ειναι να βρουμε 5-6 τουλαχιστον δισκους βινυλιου με οσο γινεται πιο χαρακτηριστικα κοματια που να μας ειναι ευκολο να εντοπισουμε διαφορες και φυσικα να μπορεσουμε να βρουμε τα αντιστοιχα master tape, και τα high definition cd. Η ολη υποθεση ειναι ενας εξαιρετικος πειρασμος.
Θα ηθελα να ακουσω το φθηνο μηχανημα της Linn οπως και ενα φθηνο dac παρεα με το κινεζικο E GREAT. Νομιζω οτι η ακροαση πρεπει να γινει αμεσα πριν φυγει ο κοσμος λογω εορτων. Προτεινω την Κυριακη το απογευμα. Παντως αν και την πρωτη φορα εντυπωσιαστηκα απο μια τετοια ακροαση, ωστοσο μετα απο ενα χρονο θα ηθελα να δω και να ακουσω τι αλλαξε. Πιστευω οτι οτι θα εχουμε πολους που θα δηλωσουν συμμετοχη και ο χωρος ακροασης δεν θα ειναι ευκολη υποθεση. Η λυση του να μπουν σε καποιο χωρο σε δυο δοσεις δεν ειναι και οτι καλυτερο. Παντως η Θεσσαλονικη ετοιμαζεται για κατι εντυπωσιακο. Η υπολοιποι θα τα δουν σε videο υψηλης αναλυσης (1080 p) απλα θα πληρωσουν λιγο παραπανω :142::142:
Τα συμπερασματα θα τα γραψουμε μετα το νεο ετος!

Reaction score
10
Γαμωτο δεν γινεται πανικος ομως. Πολυ χαλαρα παει το θεμα...:108::142:

Μεσα και εγω για τον δισκο....και τα αντιγραφα σφαλειας!!!:116:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τί near field και κουραφέξαλα; Έτσι θα βγάλεις τα αντικειμενικά σου συμπεράσματα.
Τι να κάνουμε, εγώ λέω κουραφέξαλα κι εσύ ο αντικειμενικός θέλεις σώνει και καλά το συγκριτικό να γίνει στο δικό σου σύστημα και όχι σε ένα ουδέτερο που πληροί καλύτερα τις προϋποθέσεις.

Το σύστημα με τα 802 είναι ΜΑΚΡΑΝ καταλληλότερο για μια σύγκριση. Ο monitor χαρακτήρας τους (χρησιμοποιούνται από τα καλύτερα studio στον κόσμο) δεν θα κρύψει απολύτως τίποτα. ΦΥΣΙΚΑ και χρειάζεται near field, mid field το πολύ ακρόαση για συγκριτικό. Χρειάζονται ηχεία πλήρους φάσματος, με γούφερ στις χαμηλές συχνότητες έτσι ώστε να βγάζουν μπάσα κάθε μορφής, να οδηγούνται στο 100% των δυνατοτήτων τους, σε απόλυτα μετρημένο και μελετημένο χώρο από πλευράς ακουστικής. Μην με βάλεις να σου εξηγώ το γιατί. Ας διαχωρίσουμε επιτέλους την προσωπική μας απόλαυση και το γενικώς αποδεκτό από το αντικειμενικά απολύτως ορθό για κάθε περίπτωση. Και βέβαια, μπορεί να μην σου αρέσει ο χαρακτήρας ενός ηχείου για ακροάσεις, δικαίωμά σου, αλλά για την δουλειά που το θέλουμε είναι το ιδανικότερο.

Οι ανωτέρω συνθήκες καλύπτονται στο ακέραιο από το σύστημα στην Τηλεοπτική. Μέχρι και διαγράμματα του χώρου έχει ο Βασίλης. Επιπλέον και ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΝ, διατίθενται πηγές ΙΔΙΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ, κατάλληλες για αναλογικά και ψηφιακά format. ΠΟΥ θα βρούμε καλύτερες και πιο αντικειμενικές συνθήκες;

Το μόνο που μένει είναι να μας δεχτεί ο Βασίλης για μια τέτοια διαδικασία.

- Με λύπη μου όμως διαπιστώνω ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου λέει κουραφέξαλα. Και κατά τα άλλα, εγώ έχω τις προκαταλήψεις. Ωραίος συζητητής είσαι βρε Λουκά. :121:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και για να μένουμε στο θέμα μας, την Παρασκευή περιμένω τον τρελοΚορίνθιο να βγάλουμε φωτογραφίες τους σκληρούς μας... δίσκους αραδιασμένους στο χαλί μου. :114:

...

Reaction score
4.250
Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Νικο κρατα αντιγραφα (τα φιλμ), σε καμμια 15 μερες θα ειναι ετοιμες και οι δικες φωτο. Οποτε του τις στελνουμε με το Αη Βασιλη απο τον καπνοδοχο του.

Reaction score
140
Αγαπητέ Νίκο κάνε μόνο ένα κόπο να διευκρινίσεις για αυτούς που ίσως δεν γνωρίζουν ότι το κόστος της συσκευής που αναπαράγει τα flac στην τηλεοπτική (Linn Akurate DS) είναι 5100 ευρω . προσοχή οπότε γιατί από το egreat που δεν το έχω ακούσει θα πάμε σε μια μηχανή πολύ υψηλότερου κόστους !

D

deleted user 10898

Guest
μην αγχωνεστε παιδια, στο επομενο the absolute sound την απαντηση δινει ο robert harley.
και οπως διαβαζω απο τα πρωτα σχολια ο σερβερ με 24/176 δινει ρεστα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αγαπητέ Νίκο κάνε μόνο ένα κόπο να διευκρινίσεις για αυτούς που ίσως δεν γνωρίζουν ότι το κόστος της συσκευής που αναπαράγει τα flac στην τηλεοπτική (Linn Akurate DS) είναι 5100 ευρω . προσοχή οπότε γιατί από το egreat που δεν το έχω ακούσει θα πάμε σε μια μηχανή πολύ υψηλότερου κόστους !
Μπορούμε να πάμε και σε ακριβότερο. Άλλωστε οι φίλοι συζητούν για πικάπ πολλαπλάσιας αξίας από αυτά τα ποσά.

...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis