Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
μην αγχωνεστε παιδια, στο επομενο the absolute sound την απαντηση δινει ο robert harley.
και οπως διαβαζω απο τα πρωτα σχολια ο σερβερ με 24/176 δινει ρεστα...
Φυσικά έχει δίκιο, αλλά σιγά μην περιμέναμε από τον Ρομπέρτο να μας το πει. :116:

...

Reaction score
140
Καλά δεν έχεις άδικο έτσι που το θέτεις μιας και το LINN LP12SE full πρέπει να ξεπερνά τα 15000 , απλά σε σχέση με το egreat είπα εγώ

Δεν νομίζω ότι κανείς εδώ μέσα αμφισβητεί την αναπαραγωγική ικανότητα ενός καλού αναλογικού setup αξίας πολλών χιλιάδων ευρω αλλά ο θόρυβος επιφανείας που υπάρχει σε όλα αυτά τα αναλογικά setup είναι ίσως ο παράγοντας που θα παίξει το μεγαλύτερο ρόλο στο συγκριτικό ( κάτι που απλά εκ φύσεως δεν υπάρχει στα ψηφιακά setup και εκεί έχω καταλήξει ότι οφείλονται οι διαφορές )

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλά δεν έχεις άδικο έτσι που το θέτεις μιας και το LINN LP12SE full πρέπει να ξεπερνά τα 15000 , απλά σε σχέση με το egreat είπα εγώ.
Το EGREAT εγώ το χρησιμοποιώ ως transport, αντί laptop ας πούμε. Δεν μπορεί να συγκριθεί με μια ολοκληρωμένη μηχανή της LINN που έχει τους δικούς της DAC. Θα γελάμε για μέρες αν πάρουμε αναλογικό σήμα από τον κινέζο. Σε ψηφιακό επίπεδο όμως, δεν φοβάμαι τίποτα. :126:

...

Reaction score
4.250
Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Νικο μια ερωτηση, τα cd που ειναι high definition παιζουν καλυτερα απο τα master tape των εταιριων η το αντιστροφο? Επισης το high definition διαβαζονται απ ολα τα cd player? Και κατι ακομη το upsampling στα 24bit πως συγκρινεται με τα ανωτερω?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Νικο μια ερωτηση, τα cd που ειναι high definition παιζουν καλυτερα απο τα master tape των εταιριων η το αντιστροφο? Επισης το high definition διαβαζονται απ ολα τα cd player? Και κατι ακομη το upsampling στα 24bit πως συγκρινεται με τα ανωτερω?
1. Δεν υπάρχουν high definitrion CD. Το CD για να παίξει από cd player πρέπει να έχει την συχνότητα δειγματοληψίας που προβλέπει το red book, δηλαδή 44,1kHz. Τίποτε άλλο δεν αναγνωρίζεται από cd player.
2. Τα High Definition αρχεία για τα οποία συζητάμε, είναι είτε τα αυθεντικά ψηφιακά masters, είτε ψηφιακές μεταφορές των αναλογικών ταινιών (tapes). Σήμερα όλα τα masters είναι ψηφιακά. Παίζουν είτε από media players είτε από PC/MAC όπως κάνουν στα studio.
3. To upsampling ψηφιακού σήματος CD σε αναλύσεις μεγαλύτερες από 44,1kHz (96,192 κλπ) είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα και δεν γίνεται για να αυξηθεί η πληροφορία. Δεν μπορείς να πάρεις περισσότερα δείγματα (samples) όταν δεν υπάρχουν εξ αρχής εφόσον η μετατροπή από αναλογικό σε ψηφιακό έγινε με μικρότερη συχνότητα δειγματοληψίας. Στους σύγχρονους DAC που κάνουν upsampling, αυτό γίνεται για άλλους λόγους. Τα 24bit είναι το μήκος ψηφιακής λέξης - δείγματος (sample). Στο CD είναι 16bit. Τα ηχητικά αποτελέσματα του γνωστού upsampling, ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που συζητάμε.
4. Θέλεις πολλές μέρες φροντιστήριο. Τώρα στις γιορτές να κάνουμε ταχύρυθμα. :137:

...

Reaction score
4
Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Από μουσικές τι θα ακούσετε ?
Θα βάλετε τίποτα καλό ή ..........200grm Vs Hd.

Ως "μουσικόφιλος" λοιπόν θέλω να ξέρω το καλύτερο (μέσο) που μπορώ να βρω. Αλλά αυτό που θέλω εγώ (μουσική) και όχι ότι υπάρχει μόνο.
Προτείνω να πάτε σε ένα δισκοπωλείο και να αγοράσετε το ίδιο θέμα σε cd και βινύλιο. εκεί να δούμε τι γίνεται....

Τα super και τα duper αφορούν του Hi-Endaδες που ακούν μόνο τέτοιους δίσκους-μουσική. Αυτή δηλαδή που άλλοι αποφασίζουν και κάνουν Hi.
Σιγά μην ακούω μόνο 20 δίσκους ή 30 cd :143:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

1. Δεν υπάρχουν high definitrion CD. Το CD για να παίξει από cd player πρέπει να έχει την συχνότητα δειγματοληψίας που προβλέπει το red book, δηλαδή 44,1kHz. Τίποτε άλλο δεν αναγνωρίζεται από cd player.

Εχω ενα cd ANDREAS VOLLENWEIDER/DOWN TO THE MOON το οποιο εχει ενα μικρο αυτοκολητο που γραφει remixed & remaster / 24 bit hi-definition audio. To player το βλεπει και το παιζει μια χαρα. Αυτο σημαινει οτι απο ενα απλο cd ενδεχομενως παιζει καλυτερα?

2. Τα High Definition αρχεία για τα οποία συζητάμε, είναι είτε τα αυθεντικά ψηφιακά masters, είτε ψηφιακές μεταφορές των αναλογικών ταινιών (tapes). Σήμερα όλα τα masters είναι ψηφιακά. Παίζουν είτε από media players είτε από PC/MAC όπως κάνουν στα studio.

3. To upsampling ψηφιακού σήματος CD σε αναλύσεις μεγαλύτερες από 44,1kHz (96,192 κλπ) είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα και δεν γίνεται για να αυξηθεί η πληροφορία. Δεν μπορείς να πάρεις περισσότερα δείγματα (samples) όταν δεν υπάρχουν εξ αρχής εφόσον η μετατροπή από αναλογικό σε ψηφιακό έγινε με μικρότερη συχνότητα δειγματοληψίας. Στους σύγχρονους DAC που κάνουν upsampling, αυτό γίνεται για άλλους λόγους. Τα 24bit είναι το μήκος ψηφιακής λέξης - δείγματος (sample). Στο CD είναι 16bit. Τα ηχητικά αποτελέσματα του γνωστού upsampling, ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που συζητάμε

4. Θέλεις πολλές μέρες φροντιστήριο. Τώρα στις γιορτές να κάνουμε ταχύρυθμα. :137:

...
Νικο μετα τις γιορτες τα μαθηματα, γιατι τωρα ειναι στην μεση και το δωρο εορτων και δεν συμφερει

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Νικο μετα τις γιορτες τα μαθηματα, γιατι τωρα ειναι στην μεση και το δωρο εορτων και δεν συμφερει
Να σου πω τι θα κάνεις. Θα φας το δώρο σε μηχανάκια και τον μισθό θα τον κρατήσεις για να πληρώσεις τον δικηγόρο που θα σου βγάλει το διαζύγιο. :114:

...

Reaction score
11.758
Re: Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

30 δίσκους; Πόσα terra master θέλεις; :126:

...
Προσπάθησα χτες για πρώτη φορά να κατεβάσω αρχείο 5.1 24/96, γύρω στα 450 μεγκαμπάιτ, δωρεάν ντέμο από ένα σάιτ, αλλά στο 48% σταμάτησε να κατεβαίνει και βαρέθηκα και το έκλεισα. ΔΕΝ έχω ακούσει ακόμα HD audio, Βοήθεια!!

Reaction score
0
Και για να μένουμε στο θέμα μας, την Παρασκευή περιμένω τον τρελοΚορίνθιο να βγάλουμε φωτογραφίες τους σκληρούς μας... δίσκους αραδιασμένους στο χαλί μου. :114:

...
Δεν έρχεστε μια βόλτα κι απ' εδώ; Πήρα και καινούριο χαλί! :116:(αλήθεια!)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Να σου πω τι θα κάνεις. Θα φας το δώρο σε μηχανάκια και τον μισθό θα τον κρατήσεις για να πληρώσεις τον δικηγόρο που θα σου βγάλει το διαζύγιο. :114:

...
Μπα, σ' αυτόν δεν παίζει τέτοιο σενάριο. Βλέπεις, είναι και η σύζυγος μέσα στο χόμπι...:126:

Reaction score
3.492
Γαμωτο δεν γινεται πανικος ομως. Πολυ χαλαρα παει το θεμα...:108::142:

Μεσα και εγω για τον δισκο....και τα αντιγραφα σφαλειας!!!:116:
MP3s δεν έχουμε, δυστυχώς

Reaction score
10
MP3s δεν έχουμε, δυστυχώς

Δεν πειραζει εχω συννενοηθει εγω με τον Κογια να μου δωσει τη μαγικη συνταγη που φτιαχνει τα δικα του!!!

Ξερετε....Αυτα που δεν μπορει να αναγνωρισει κανενας!:116:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Είμαι τσιμπιδοκ@λης. :136:
Τελικά λέω να κάνουμε στο σύστημα του Λουκά το εξής test. Πικάπ vs mp3 γραμμένο από πικάπ. Το test θα γίνει με κουρτίνα. Πίσω από την κουρτίνα θα είναι ο Κόγιας ντυμένος g.kar. :114:

...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

......
Τελικά λέω να κάνουμε στο σύστημα του Λουκά το εξής test. Πικάπ vs mp3 γραμμένο από πικάπ. Το test θα γίνει με κουρτίνα. Πίσω από την κουρτίνα θα είναι ο Κόγιας ντυμένος g.kar. :114:

...
Super !!
....και για το "ψυχολογικό" κομμάτι κάντε και ένα wav (κατευθείαν από το πικαπ).

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884