Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Reaction score
3.492
Μήπως υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται να ακούσει διαφορές ανάμεσα σε HD 24bits/96KHz και 16bits/32KHz ???

Την μετατροπή θα την κάνω εγώ σε πραγματικό χρόνο με μια ειδική συσκευή "high-end" με φοβερό clock που αποδεδειγμένα κάνει και downsampling :144:

Reaction score
80
Εδώ και αρκετό καιρό έχω την δυνατότητα να "παίζω" με τα περιβόητα master tape της Reference Recordings στα 24/176,4

Με δεδομένη την εξαιρετική ποιότητα των CDs της εν λόγω εταιρείας, η διαφορά είναι εντυπωσιακή και αισθητά μεγαλύτερη απο την αντίστοιχη μεταξύ 16/44 - 24/96, τουλάχιστον με την μέχρι τώρα εμπειρία μου.

Μετά τις γιορτές, μπορούμε να διοργανώσουμε καμμία εκδηλωσούλα αφιερωμένη αποκλειστκά σε software, ειδικώτερα δε στα 24/176,4

Ελπίζω το ενδιαφέρον για την συναρπαστική πρόταση της RR να αποδειχθεί σημαντικά μεγαλύτερο απο το αντίστοιχο των επισκεπτών της "Hi-End Show 2008".

Δεν γνωρίζω εάν η συγκεκριμένη απόπειρα της RR αποδειχθεί εμπορικά βιώσιμη, αλλά θα πρέπει μήπως να περιμένουμε τον κάθε επώνυμο κυριούλη ( Pearson, Harley ) να εξάγει τα βαθυστόχαστα συμπεράσματα του για ενδιαφερθούμε ?

Reaction score
11.758
Μήπως υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται να ακούσει διαφορές ανάμεσα σε HD 24bits/96KHz και 16bits/32KHz ???
Ναι παρακαλώ. Όποτε κανονίσετε θέλω να συμμετάσχω και εγώ.

Reaction score
3.492
Βασίλη Χ., ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί μια αντίστοιχη παρουσίαση στην Αθήνα.
Σε ευχαριστούμε για την πρόταση

Reaction score
59
Τί έγινε ρε παιδιά με εκείνη τη σύγκρουση; Όχι πως με ενδιαφέρουν τα θύματα. Όντας της κοινωνιολογικής σχολής του Καρλ Μαρξ με ενδιαφέρει η ισοροπία που επιτυγχάνεται μετά από μία σύγκρουση και το ξεκαθάρισμα του τοπίου. Έχω απλά την περιέργεια. Μήπως αυτοσυγκρουστήκατε, μιας και ακόμη περιμένω να ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μου. Λ.Σ.

Reaction score
4.250
Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Λουκα να σε ρωτησω κατι, προυποθεση για σενα ειναι αυτη η συγκρι(ου)ση να γινει αποκλειστικα και μονο στον χωρο σου?

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Λουκα να σε ρωτησω κατι, προυποθεση για σενα ειναι αυτη η συγκρι(ου)ση να γινει αποκλειστικα και μονο στον χωρο σου?
Έχω κάνει μια πρόσκληση. Ποιο το πρόβλημα! Το σύστημά μου θα αναδείξει τα καλά και των δύο μέσων. Το σύστημά μου ΔΕΝ κουβαλιέται!!!!
Εσείς δεν έχετε παρά να φέρετε τον όποιο ψηφιακό αναπαραγωγέα επιθυμείτε που νομίζω ότι πολύ εύκολα κουβαλιέται. Απλά είναι τα πράγματα. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τα δικά μου ψηφιακά επίσης ΔΕΝ κουβαλιούνται πάντως. Αν θέλει κάποιος άλλος...

Αν όμως έχεις όρεξη για ακρόαση, σου έχω ένα μυστικό. :109:

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.014
Δεν χρειάζεται να κουναλήσετε ούτε πολλά, ούτε βαριά πράγματα. Αυτά που χρειάζονται είναι ένα laptop με το υλικό αποθηκευμένο στο δίσκο του, έναν Benchmark DAC1 (κατά προτίμηση στη νέα του έκδοση με τη θύρα USB, αλλά δεν είμαι σίγουρος για κάποιες συγκεκριμένες κατασκευαστικές διαφορές που νομίζω ότι έχουν), και μια οπτική ίνα για να τα συνδέσετε μεταξύ τους, ώστε να οδηγήσουν μια είσοδο υψηλής στάθμης του προενισχυτή. Όποιος δεν πάσχει από συμπλέγματα και δεν έχει παρωπίδες, θα καταλάβει αμέσως την ανωτερότητα αυτού του ψηφιακού setup σε σύγκριση με οποιοδήποτε αναλογικό πικάπ.

Βέβαια, η σύγκριση του ιδίου υλικού σε αναλογική και ψηφιακή μορφή, έτσι όπως το εξέδωσε η εταιρεία, είναι ένα σύνηθες σφάλμα, καθώς αυτά τα δύο τελικά προϊόντα συνήθως έχουν υποστεί διαφορετικό mastering, και επομένως έχουν καταφανείς διαφορές, οι οποίες –εσφαλμένως και πάλι- εκλαμβάνονται ως προτερήματα του ενός και ελαττώματα του άλλου φορμά, και αντιστρόφως. Το κόλπο είναι να ηχογραφήσεις ψηφιακά το πικάπ, και μετά να συγκρίνεις τυφλά το βινύλιο με το ψηφιακό αντίγραφό του, ακόμα και στην ταπεινή ανάλυση του DAT, 16bit/48KHz. Εκεί γελάει κάθε πικραμένος.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
... Όποιος δεν πάσχει από συμπλέγματα και δεν έχει παρωπίδες, θα καταλάβει αμέσως την ανωτερότητα αυτού του ψηφιακού setup σε σύγκριση με οποιοδήποτε αναλογικό πικάπ. ... ταπεινή ανάλυση του DAT, 16bit/48KHz. Εκεί γελάει κάθε πικραμένος.
Βέβαια, έχεις πλούσιες εμπειρίες από πολλά πικάπ... :142::143:

Reaction score
59
Δηλαδή είναι βαρύτεροι οι ψηφιακοί σου αναπαραγωγείς από όλο μου το σύστημα και δεν μπορείς να τους μεταφέρεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Μάλλον θα αστιεύεσαι Νίκο!!! Νομίζω ότι από μόνο του το πλατώ του Symphonic Line είναι βαρύτερο.
Καλά ας υποθέσουμε ότι κάνουμε μαγικά και κουβαλάμε το σύστημά μου στο σπίτι σου, ΟΜΩΣ δεν ξέρω αν το χωράει ο χώρος ακρόασης που διαθέτεις. Δυστυχώς δεν δόθηκε η ευκαιρία να σε επισκεφτώ. Ελπίζω να γίνει κάποια στιγμή.
Μάλλον το ξανασκέφτηκες, γιατί ξέρεις πως παίζει το σύστημά μου και κοινώς κώλωσες φίλε. Γιαυτό και το θέμα νεκρώθηκε, πήγε στα *αζήτητα*.
Ιδού η Ρόδος. Χωρίς προκαταλήψεις και δικαιολογίες. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ναι κώλωσα. :114::114::114:
Ποιός είπε να κουβαλήσεις ολόκληρο το σύστημά σου βρε; Είπα ότι το ψηφιακό μου σύστημα δεν κουβαλιέται, ούτε μπορεί να στηθεί στο σπίτι σου. Κουβάλα εσύ αν θες το πικάπ σου κι έλα. :126:

...

Reaction score
59
Δεν χρειάζεται να κουναλήσετε ούτε πολλά, ούτε βαριά πράγματα. Αυτά που χρειάζονται είναι ένα laptop με το υλικό αποθηκευμένο στο δίσκο του, έναν Benchmark DAC1 (κατά προτίμηση στη νέα του έκδοση με τη θύρα USB, αλλά δεν είμαι σίγουρος για κάποιες συγκεκριμένες κατασκευαστικές διαφορές που νομίζω ότι έχουν), και μια οπτική ίνα για να τα συνδέσετε μεταξύ τους, ώστε να οδηγήσουν μια είσοδο υψηλής στάθμης του προενισχυτή. Όποιος δεν πάσχει από συμπλέγματα και δεν έχει παρωπίδες, θα καταλάβει αμέσως την ανωτερότητα αυτού του ψηφιακού setup σε σύγκριση με οποιοδήποτε αναλογικό πικάπ.

Βέβαια, η σύγκριση του ιδίου υλικού σε αναλογική και ψηφιακή μορφή, έτσι όπως το εξέδωσε η εταιρεία, είναι ένα σύνηθες σφάλμα, καθώς αυτά τα δύο τελικά προϊόντα συνήθως έχουν υποστεί διαφορετικό mastering, και επομένως έχουν καταφανείς διαφορές, οι οποίες –εσφαλμένως και πάλι- εκλαμβάνονται ως προτερήματα του ενός και ελαττώματα του άλλου φορμά, και αντιστρόφως. Το κόλπο είναι να ηχογραφήσεις ψηφιακά το πικάπ, και μετά να συγκρίνεις τυφλά το βινύλιο με το ψηφιακό αντίγραφό του, ακόμα και στην ταπεινή ανάλυση του DAT, 16bit/48KHz. Εκεί γελάει κάθε πικραμένος.
Για άμεση σύγκριση υπάρχει μπόλικο υλικό από την Classic records σε ταυρόχρονη έκδοση ίδιου ακριβώς mastering από τον Bernie Grundman σε LP, CD, DVD 24/96 DVD-A 24/ 192. Επίσης και άλλες ταυτόχρονες εκδόσεις σε LP, CD, SACD.
Αλλά κύριε Κόγια ακόμη και στην περίπτωση που είναι διαφορετική η μία έκδοση από την άλλη, δεν νομίζω οι υποστηρικτές του ψηφιακου να έχετε πρόβλημα μιας και από τα όσα διαβάζω είστε απόλυτα βέβαιοι για την υπεροχή του ψηφιακού έναντι του αναλογικού. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα μασάτε κι εσείς! και ψάχνετε δικαιολογίες.
Φυσικά κύριε Κόγια υπάρχει και η ζωντανή ακουστική μουσική την οποία αν έχετε ως οδηγό, δεν χρειάζεται να φαβάστε τίποτα. Αλήθεια πόση τέτοια εμπειρία έχετε;;
[Εδώ επεμβαίνει ο Νίκος Τσαρουχάς για να με γελοιοποιήσει]
Είναι το πλέον σημαντικό σε μια τέτοια συζήτηση, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και να ξέρουμε για τί μιλάμε.
Ειλικρινά δεν ξέρετε πόσο θα ήθελα να άκουγα χωρίς διακοπή ένα συμφωνικό ποίημα του Richard Strauss ή μια συμφωνία του Allan Petersson που δυστυχώς με το βινύλιο αναγκαστικά υπάρχει και η συνέχεια στη Β πλευρά. Λ.Σ.

Reaction score
59
Ναι κώλωσα. :114::114::114:
Ποιός είπε να κουβαλήσεις ολόκληρο το σύστημά σου βρε; Είπα ότι το ψηφιακό μου σύστημα δεν κουβαλιέται, ούτε μπορεί να στηθεί στο σπίτι σου. Κουβάλα εσύ αν θες το πικάπ σου κι έλα. :126:

...
Πόσ ζυγίζει ο όποιος ψηφιακός αναπαραγωγέας διαθέτεις; Γιατί αυτόν θα χρειαστεί να μεταφέρεις και τίποτε άλλο. Ζυγίζει περισσότερο από το πλατώ του Symphonic; από το ρακ; από το ράφι του ρακ;;;;; Όχι αλλά για να λυθεί το μυστήριο.
Επιπλέον σου έκανα μια πρόσκληση και την δέχτηκες στην αρχή. Μετά σου μπήκαν ψίλοι. Λ.Σ.

Reaction score
59
Νίκο όσο για "θύματα" μετά από τη σύγκρουση θα φροντίσω να μην έχουμε, μιας και έχουμε αρκετά τις ημέρες αυτές. Γιαυτό φροντίζει ο καλός Γιαχβέ [αυτός που κάνει να γίνει] με το μακρύτερο σε διάρκεια πρόγραμμα εξόντωσης και γενοκτονίας ενός λαού διαρκείας μερικών χιλιάδων χρόνων. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εδώ επεμβαίνει ο Νίκος Τσαρουχάς για να με γελοιοποιήσει.
Το πως αντιλαμβάνεται την αξία των εκάστοτε εμπειριών ο καθένας από εμάς, είναι μια απόλυτα υποκειμενική άποψη. Επιπλέον η εμπειρία δεν παράγει γνώση. Εσύ δεν μπορείς να αποτελείς εξαίρεση, παρόλο που αδυνατείς να το κατανοήσεις και να το παραδεχθείς. Το σίγουρο είναι ότι κάνεις πολύ μεγάλο λάθος σε ότι αφορά τις δικές μου προθέσεις προς το άτομό σου. Ως εκ τούτου προτιμώ να απέχω από έναν τέτοιο διάλογο. Άλλωστε δεν έχω την ανάγκη (σε αντίθεση με άλλους) να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Είναι γνωστά πράγματα αυτά για τα οποία μιλάμε. Εγώ απλά κατέθεσα στο παρόν thread την δική μου άποψη.

...

Reaction score
59
Το πως αντιλαμβάνεται την αξία των εκάστοτε εμπειριών ο καθένας από εμάς, είναι μια απόλυτα υποκειμενική άποψη. Εσύ δεν μπορείς να αποτελείς εξαίρεση, παρόλο που αδυνατείς να το κατανοήσεις και να το παραδεχθείς. Το σίγουρο είναι ότι κάνεις πολύ μεγάλο λάθος σε ότι αφορά τις δικές μου προθέσεις προς το άτομό σου. Ως εκ τούτου προτιμώ να απέχω από έναν τέτοιο διάλογο.

...
Νίκο δικαίωμά σου να απέχεις, όπως και σιωπούσες για ένα μήνα. Άλλαξες δε και τη θέση του θέματος, δεν ξέρω γιατί και άντε να το βρεις!

Για πες μου αυτή η υποκειμενικότητα γιατί να αφορά μόνο εμένα και όχι ΚΑΙ εσένα;

Γιατί ενοχλεί η ακουστική εμπειρία κάποιου;

Τί καλύτερο το να έχει κάποιος ακουστικές εμπειρίες ως αναφορά;
Σε τί βλάπτει;
Μα για την όλο και περισσότερο προσέγγυση του αληθινού δεν προσπαθούμε;
Στα τυφλά θα προχωράμε;
Αλλιώς, γιατί μιλάμε; Έτσι για να μιλάμε;Λ.Σ.

Reaction score
59
Νίκο η εμπειρία εμπλουτίζει τη γνώση. Είναι γνώση. Αυτό από τα 58 μου χρόνια εμπειριών.Μπορεί κάποιοι να μην αποκομίζουν τίποτε. Δεν ευθύνονται γιαυτό όσοι αποκομίζουν γνώση από τις εμπειρίες τους.
Φίλε, ο μακρυνός μας πρόγονος ο πιθηκάνθρωπος, εξελίχτηκε, ακριβώς, γιατί διαρκώς αποκτούσε γνώση από τις εμπειρίες του στον αγώνα της επιβίωσης και της προσαρμογής του στην εξέλιξη του φυσικού του περιβάλλοντος που κατάφερε να δαμάσει. Πιθανό αν δεν αποκτούσε γνώση μέσα από τις εμπειρίες του εμείς μάλλον δεν θα μπορούσαμε τώρα με τις συζητήσεις μας να δείχνουμε το πόσο πίσω έχουμε προχωρήσει. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πολύ ευχαρίστως να κάνουμε μια συζήτηση για τις διαφορές εμπειρισμού και νοησιοκρατίας αλλά μάλλον είναι ακατάλληλος ο χώρος. Επιγραμματικά θα σου πω ότι η εμπειρία το μοναδικό που μπορεί να προσφέρει είναι μια απλή γνώμη ή μια πεποίθηση. Η βασική οδός προς την γνώση είναι ο νούς (διάνοια) και ο λόγος. Εσύ που διαβάζεις γενικώς, διάβασε και λίγη μοντέρνα φιλοσοφία. :126:

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.014
...
Αλλά κύριε Κόγια ακόμη και στην περίπτωση που είναι διαφορετική η μία έκδοση από την άλλη, δεν νομίζω οι υποστηρικτές του ψηφιακου να έχετε πρόβλημα μιας και από τα όσα διαβάζω είστε απόλυτα βέβαιοι για την υπεροχή του ψηφιακού έναντι του αναλογικού. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα μασάτε κι εσείς! και ψάχνετε δικαιολογίες...
Τελικά, όντως τα γράφω κινέζικα...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads