Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Reaction score
10
Γιάννη το έχω ξαναπεί!

Στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ και με τo ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ software οι διαφορές ήταν χαώδεις υπέρ του αναλογικού! Συγκριτικά, το ψηφιακό δεν ακουγόταν!

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ ότι πάω να αποδείξω κάτι που δεν με αφορά, αν θέλετε επιχειρήματα, κάποιο σαββατοκύριακο είμαι πρόθυμος να γράψω στο DAT οποιοδήποτε από τους δίσκους σας, στο σύστημά σας, και μετά να ακούσετε τυφλά και να προσπαθήσετε να μαντέψετε ποιο παίζει. Σε μεταγενέστερο στάδιο, μπορώ να κάνω την ταινία CD, και να επαναλάβετε την απόπειρα. Αν δεν σας κάνει αυτό το επιχείρημα, δεν υπάρχει καμιά βάση για περαιτέρω συζήτηση.
Έχω κάνει το 2003 πειραματική ταυτόχρονη ηχογράφηση σε μπομπινόφωνο φορητό και σε DAT στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη το Κουαρτέτο του Σάκη Παπαδημητρίου. Το αναλογικό υπερτερούσε.
Τώρα αν πιστεύεις ότι θα αντιγράψεις σε DAT ένα βινύλιό μου από το σύστημά μου και μετά θα κοντράρουμε το DAT με το βινύλιο και ότι το αντίγραφο θα ακούγεται καλύτερα, απατάσαι οικτρά, φίλε. Το έχουμε κάνει και αυτό.
Τί το καλύτερο από το να κοντράρουμε μια τριπλή audiophile λαμπάτη έκδοση της Classic records που έγινε ταυτόχρονα από την πρωτότυπη ταινία ηχογράφησης από τον ίδιο τον Bernie Grundman σε LP, CD, DVD 24/96 DVD-A 24/192 ;
Εδώ θα δεις την πρόοδο της ψηφιακής τεχνολογίας,ΑΛΛΑ και την υπεροχή του αναλογικού. Το έχουμε κάνει και αυτό. Δεν φοράμε παρωπίδες. Είμαστε ανοιχτοί.
Το μόνο που μου μένει είναι να ακούσω στο σύστημά μου downloads από τα mastertapes. Έχω ακούσει λίγο και ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσα να φανταστώ. Low Fidelity, αλλ΄΄α θέλω να ξαναακούσω. Λ.Σ.

Reaction score
59
Φαντάσου αν βρούμε τις τριπλές αυτές εκδόσεις και σε downloads απ' ευθείας από τα mastertapes;
Ε! Αυτή δεν θα ήταν η καλύτερη σύγκριση; Τί λέτε; Περιμένω. Ιδού η Ρόδος. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Με το συμπάθειο αλλά όλες αυτές οι μ@λακίες είναι ανάγκη να γράφονται στο δικό μου θέμα ρε παιδιά; Γιάννη, το μόνο που βλέπω είναι να κάνεις αυτό που κατηγορείς τους άλλους ότι σου κάνουν, δηλαδή προσπαθείς να βγάλεις όσους δεν συμφωνούν μαζί σου κουφούς. Μιας και δεν σου το έχω κάνει ποτέ, ομολογώ ότι με ενοχλεί ιδιαιτέρως. Μπήκα εγώ ποτέ εκεί που γράφεις τι άκουσες να σε πω ξερόλα, άσχετο και κουφό; Μα τι είναι αυτό το πράγμα με αυτό το κωλοθέμα; Τι κάψα σας έπιασε μερικούς δεν μπορώ να καταλάβω. Επίσης όλο κλάψες για το Κόγια και στην πραγματικότητα όπου γράψει ο Κόγιας, από πίσω του εσείς να τον τσιγκλάτε. ΟΚ, εγώ για να σου κάνω το χατίρι δηλώνω καραάσχετος, το δίκιο το έχεις εσύ και οι βινυλιάκηδες, και εγώ είμαι κουφός. Ως κουφός ανοίγω τέτοια θέματα και γράφω τις κοτσάνες μου. Υπόσχομαι ότι στο μέλλον να βελτιωθώ, θα παρατήσω τα εγκόσμια και θα φιλήσω το χέρι του πρόεδρα. Τέλος, θα γραφτώ κι εγώ στο ACA αλλά θα καταναλώνω όλον μου τον χρόνο στο AVSite, γιατί αυτό κάνει και ο πρόεδράς μας.

Ελπίζω τώρα, να μην σε ενοχλεί πλέον μια δήλωση του τύπου ότι τα βινύλια είναι για τους άσχετους, μιας και προέρχεται από δηλωμένο κουφό. :114:

Αύριο θα ανοίξω ένα νέο θέμα να αναπτύξω τις ακουστικές μου εντυπώσεις από καινούριο υλικό υψηλής ανάλυσης σε σχέση με το αντίστοιχο cd. Ελπίζω να μου δίνετε την άδεια. :137:

...

Reaction score
2
Με το συμπάθειο αλλά όλες αυτές οι μ@λακίες είναι ανάγκη να γράφονται στο δικό μου θέμα ρε παιδιά; Γιάννη, το μόνο που βλέπω είναι να κάνεις αυτό που κατηγορείς τους άλλους ότι σου κάνουν, δηλαδή προσπαθείς να βγάλεις όσους δεν συμφωνούν μαζί σου κουφούς. Μιας και δεν σου το έχω κάνει ποτέ, ομολογώ ότι με ενοχλεί ιδιαιτέρως. Μπήκα εγώ ποτέ εκεί που γράφεις τι άκουσες να σε πω ξερόλα, άσχετο και κουφό; Μα τι είναι αυτό το πράγμα με αυτό το κωλοθέμα; Τι κάψα σας έπιασε μερικούς δεν μπορώ να καταλάβω. Επίσης όλο κλάψες για το Κόγια και στην πραγματικότητα όπου γράψει ο Κόγιας, από πίσω του εσείς να τον τσιγκλάτε. ΟΚ, εγώ για να σου κάνω το χατίρι δηλώνω καραάσχετος, το δίκιο το έχεις εσύ και οι βινυλιάκηδες, και εγώ είμαι κουφός. Ως κουφός ανοίγω τέτοια θέματα και γράφω τις κοτσάνες μου. Υπόσχομαι ότι στο μέλλον να βελτιωθώ, θα παρατήσω τα εγκόσμια και θα φιλήσω το χέρι του πρόεδρα. Τέλος, θα γραφτώ κι εγώ στο ACA αλλά θα καταναλώνω όλον μου τον χρόνο στο AVSite, γιατί αυτό κάνει και ο πρόεδράς μας.

Ελπίζω τώρα, να μην σε ενοχλεί πλέον μια δήλωση του τύπου ότι τα βινύλια είναι για τους άσχετους, μιας και προέρχεται από δηλωμένο κουφό. :114:

Αύριο θα ανοίξω ένα νέο θέμα να αναπτύξω τις ακουστικές μου εντυπώσεις από καινούριο υλικό υψηλής ανάλυσης σε σχέση με το αντίστοιχο cd. Ελπίζω να μου δίνετε την άδεια. :137:

...
Εσυ γιατι αρπαχρηκες βρε? Ειπε κανενας τιποτα για εσενα? Ειπα κατι εγω προσωπικα? Οταν ο Κογιας μαθει τροπους ευχαριστως να ξανασυζητησουμε. Αλλα ρε Νικο γιατι τις τοσες φορες που μας εχει προσβαλει σε αυτον ποτε δεν ειπες τιποτα?
Τελοσπαντων επειδη ειδικα με εσενα δεν θελω να αντιδικω το σταματω εδω το θεμα. Απλα τελικα αυτο που καταλαβα ειναι οτι δυστυχως υπαρχουν στρατοπεδα.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Τί το καλύτερο από το να κοντράρουμε μια τριπλή audiophile λαμπάτη έκδοση της Classic records που έγινε ταυτόχρονα από την πρωτότυπη ταινία ηχογράφησης από τον ίδιο τον Bernie Grundman σε LP, CD, DVD 24/96 DVD-A 24/192 ;
Εδώ θα δεις την πρόοδο της ψηφιακής τεχνολογίας,ΑΛΛΑ και την υπεροχή του αναλογικού. Το έχουμε κάνει και αυτό. Δεν φοράμε παρωπίδες. Είμαστε ανοιχτοί.

Λουκά, ίσως γνωρίζεις οτι από το '90 γράφω ψηφιακά από το πρώτο Sony PCM-F1/video BETA, μετά τα μπομπινόφωνα της 10ετίας '70-'80. Κατόπιν σε πάρα πολλά DAT και τα τελευταία χρόνια σε HD. Είναι παραδεδεγμένο και πασιφανές οτι τα 16 μπιτ σε 44 ή 48 υπολείπονται του αναλογικού σαφώς (Άσε τον Κώστα θυμώνει και λέει υπερβολές). Ακολουθήσαμε όμως τον ψηφιακό δρόμο γιατί όποιος έχει δουλέψει με αναλογική ταινία σε παραγωγές ξέρει τον τεράστιο κόπο και ατέλειες(μοντάζ) αλλά και τα δεκάδες μειονεκτήματα των αντιγράφων, θορύβου, χρωματισμών κλπ. Τώρα έχουμε φτάσει σε ηχογραφήσεις 24/192 οι οποίες δεν έχουν καμμία σχέση σε ακρίβεια, δυναμική περιοχή, λεπτομέρεια και δυνατότητα επεξεργασίας με κανένα αναλογικό μέσον.
Το ότι υπάρχουν, αυτή τη στιγμή μικρές εταιρίες που γράφουν αναλογικά και τυπώνοπυν βινύλια, μπράβο τους γιατί είναι ο μόνος τρόπος αυτός-και τα παλιά βινύλια-για να ακούμε το όποιο πικάπ μας και να αξίζει. Από κει και πέρα
οι μεμονωμένες αυτές περιπτώσεις δεν θα αναστήσουν το αναλογικό γιατί απλά το 24/96 ή 192 είναι πολύ καλύτερο από όλες τις απόψεις. Ξέρεις τι μένει μόνον να γίνει, όπως είχα ξαναπεί και έγραψε και ο P.Aczel : "Πρέπει να γράφουμε ψηφιακά όχι σκεπτόμενοι αναλογικά". Είναι απλά πολύ η πληροφορία, δεν την συνηθίσαμε και δεν την αντέχουμε, και λέμε την ηχογράφηση κλινική και ψυχρή. Όλα είναι θέμα ηχογράφησης και τίποτε άλλο σε βεβαιώ.
Μπορώ να σου κάνω θεόψυχρη ηχογράφηση σε μπομπίνα, και "αναλογικότατη" σε ψηφιακό φορμά, μόνο από επιλογή μικροφώνων και τοποθέτησής τους. Θα το καταλάβουμε κι αυτό που θα παέι.

Το μόνο που μου μένει είναι να ακούσω στο σύστημά μου downloads από τα mastertapes. Έχω ακούσει λίγο και ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσα να φανταστώ. Low Fidelity, αλλ΄΄α θέλω να ξαναακούσω. Λ.Σ.

Προτείνω να κατεβάσεις κάτι από το High Definition Tape Transfers που πιθανον να έχεις και σε βινύλιο παλιό ή νέο.
Άκουσέ το σε παρακαλώ και πες μου τη γνώμη σου με ενδιαφέρει.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εσυ γιατι αρπαχρηκες βρε?
Δεν αρπάζομαι ρε φίλε, ενίσταμαι εντόνως. Και ο βασικός λόγος είναι ότι τώρα θυμήθηκαν μερικοί να μας πούνε για ότι τους έρθει στο μυαλό. Από το πόσο μικρή σημασία είχε η εμπειρία που κατέθεσα μέχρι τι κάνει το aca και τι ωραία που περνάτε ρε συ. :114: Όλα τα θέματα καταντούν όπως να 'ναι. Κι ο Λουκάς το βιολί του: "Ιδού η Ρόδος". :114:

Όποιος θέλει να μείνει στα του θέματος, ας κάνει τις δοκιμές του κι ας γράψει τις απόψεις του. Ένα δύο μηνύματα αρκούν γι αυτό. Τα υπόλοιπα είναι ακατάσχετη μπαρουφολογία.

Όσον αφορά στον Κόγια, το έχω ξαναπεί. Μπορεί να μην διεκδικεί μετάλλιο στις δημόσιες σχέσεις, αλλά αφ' ενός όταν γράφει για σοβαρά θέματα ξέρει πολύ καλά τι γράφει και αφ' ετέρου, η προσφορά του σε αυτά είναι τεράστια σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον. Όταν έρθει κάποιος που θα εκτεθεί όσο αυτός με ανάλογη αρθρογραφία, ας του κάνει και κριτική. Όχι να του κάνουν κριτική αυτοί που δεν έχουν ανοίξει ούτε μισό thread στην ζωή τους ή όσοι εξασκούνται στα... papers (sic) για το πως αλλάξανε βραχίονα. Και μην μου πεις πάλι ότι γράφει μπαρούφες άρθρα γιατί δεν έχεις δίκιο. Αυτό που γίνεται συνήθως όμως, είναι να τον παίρνουν από πίσω διάφοροι (όχι στην κυριολεξία) :137:, να τον τσιγκλάνε και αφού τους τα χώσει, να παραπονιούνται κιόλας. :114:

Τέλος πάντων κι εγώ δεν θέλω να αντιδικώ μαζί σου όπως ούτε φυσικά και με τον Λουκά. Δεν νομίζω ότι έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Επί του θέματος, είπαμε. Θα ανοίξω νέο thread για τις εντυπώσεις μου, όποιος θέλει ας κάνει το ίδιο.
Άντε καλημέρα.

...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Aγαπητε Θεμη μου. Το ξερεις αν σε εκτιμω και ποσο. Η συνεισφορα σου στον χωρο ειναι ανεκτιμητη. Οπως καποιοι προσπαθουν να μας βγαλουν κουφους ετσι κι εμεις αμυνομαστε. Η μεγαλη διαφορα ειναι οτι εμεις τα μαυρα προβατα, εχουμε πει σε τι συστηματα κανουμε τις συγκρισεις μας και εχουμε ανοιχτα χαρτια ενω καποιοι αλλοι εκτος απο αναγωγοι το μονο που κανουν ειναι να φωναζουν μπας και ακουστουν. Οταν τους ζητηθει πανω σε τι εχουν κανει τις οποιες δοκιμες τους τοτε το παιζουν καουμποιδες και νομιζουν οτι επειδη ειναι δασκαλακοι ιατροι κτλ εχουν δικαιωμα να μιλουν. Απο ποτε η ακουστικη εμπειρια και κριση απαιτει πτυχια τετοια? Στο aca τουλαχιστον γινονται συγκεντρωσεις, συζητησεις που ποτε δεν εχετε παρακολουθησει και γι'αυτο μιλατε. Εκει τα λογια γινονται πραξεις με δοκιμες σε απειρα συστηματα μεγαλων αξιωσεων και οχι μονο ακριβα. Ειλικρινα ομως θεωρω και ειναι η ταπεινη μου γνωμη και μονο οτι αδικεις τον Χρηστο. Ξερεις οτι εχει δωσει πολλα σε αυτο το χομπι και οταν αυτος ειχε καλο συστημα εγω πιπιλαγα το μπιμπερο μου ακομη. Στο σπιτι του λοιπον δεν παρατηρησα κατι ασχημο και εναντιων σου. Ισα ισα που σε εχει σε μεγαλη εκτιμηση. Το ξερω αυτο που σου λεω. Το να βγαινει λοιπον ο καθε κομπλεξικος και να παραθετει λινκ που να λενε το αντιθετο εσενα δεν σε τιμα γιατι τα πραγματα δεν ειναι ετσι. Ειμουν εκει αν θυμασαι. Κανενας απο εδω δεν ηταν οποτε δεν πρεπει να μιλανε αν δεν ξερουν.
Με απολυτη εκτιμιση και σεβασμο στο προσωπο σου Θεμη ειλικρινα, σε αυτο το φορουμ(οτι εχει να κανει με ηχο) πρεπει να δεις το τι πραγματικα γινεται και να ανοιξεις τα ματια σου. Νομιζω οτι αρκετες κλικες εχουν δημιουργηθει-ειναι γνωστο Πανελληνιως πια αυτο. Καταλαβες, οποτε εμεις που παμε εναντια στο νεο κυμα ειμαστε ή ηλιθιοι ή αγραματοι ή κουφοι ή απειροι και δεν χωραμε εδω. Εδω ειναι φορουμ για προφεσορες...
Γιάννη παρακαλώ ας μην επανερχόμαστε σ'αυτό το συγκριτικό.
Οι δοκιμές Γιάννη μου γίνονται με την ελικρινή ανάγκη όλων-ειδικά το διοργανωτή-για ψάξιμο και έρευνα, αγάπη για την αλήθεια και όχι για αναγκαστική επιβεβαίωση των όσων πιστεύουμε εκ των προτέρων. Όπως άκουσες ο Χρήστος δεν το έκρυψε και το είπε πρωτού κάν αρχίσει η ακρόαση του αναλογικού.
Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία σωστά και θα καταλάβεις τι συμβαίνει. Επίτρεψέ του τουλάχιστον αυτό από απλή περιέργεια. Εγώ δεν θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ ότι πάω να αποδείξω κάτι που δεν με αφορά, αν θέλετε επιχειρήματα, κάποιο σαββατοκύριακο είμαι πρόθυμος να γράψω στο DAT οποιοδήποτε από τους δίσκους σας, στο σύστημά σας, και μετά να ακούσετε τυφλά και να προσπαθήσετε να μαντέψετε ποιο παίζει. Σε μεταγενέστερο στάδιο, μπορώ να κάνω την ταινία CD, και να επαναλάβετε την απόπειρα. Αν δεν σας κάνει αυτό το επιχείρημα, δεν υπάρχει καμιά βάση για περαιτέρω συζήτηση.
....
...
Τώρα αν πιστεύεις ότι θα αντιγράψεις σε DAT ένα βινύλιό μου από το σύστημά μου και μετά θα κοντράρουμε το DAT με το βινύλιο και ότι το αντίγραφο θα ακούγεται καλύτερα, απατάσαι οικτρά, φίλε. Το έχουμε κάνει και αυτό.
......
Αυτό που προτείνει ο Κ. είναι κάτι που θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει, αφού δηλώνεται ότι νοιάζεστε για την "υψηλή ποιότητα αναπαραγωγής".

Λ.Σ. δεν θα παίζει καλύτερα το dat από το βινύλιο, δεν είναι δυνατόν αντίγραφο καλύτερο του αρχικού. (χωρίς επεξεργασία)
Ίσως όμως να παίζει το ίδιο.
Νομίζεις ότι θα μπορείς να ξεχωρίσεις πότε παίζει το "αυθεντικό" βινύλιο και πότε το dat ?
Απόδειξε το, κάνοντάς το πράξη.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Αυτό που προτείνει ο Κ. είναι κάτι που θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει, αφού δηλώνεται ότι νοιάζεστε για την "υψηλή ποιότητα αναπαραγωγής".

Λ.Σ. δεν θα παίζει καλύτερα το dat από το βινύλιο, δεν είναι δυνατόν αντίγραφο καλύτερο του αρχικού. (χωρίς επεξεργασία)
Νομίζεις ότι θα μπορείς να ξεχωρίσεις πότε παίζει το "αυθεντικό" βινύλιο και πότε το dat ?
Aγαπητε το εχει κανει οπως ειπε. Γιατι να τα ξαναλεμε. Το εχω κανει κι εγω και αλλοι πολλοι. Προσωπικα εχω βγαλει τα συμπερασματα μου εως τωρα, για το μελλον θα δειξει. Αντε ρε Τσαρουχιτο κατεβα ρε γαμωτο καποια στιγμη στο athens city να μου ξηγηθεις σπαθι με κανενα ψηφιακο! Σου υποσχομαι οτι θα αναφερω οτι ακουσω!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σιγά ρε Γιάννη άμα κατέβω κάτω και έχουμε χρόνο να τα πούμε, να μην ασχολούμαστε με τέτοιες π@παριές. :137: Θα προτιμούσα πχ να κάτσουμε και να μπλουζάρουμε λίγο. :126:

...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Aγαπητε το εχει κανει οπως ειπε. Γιατι να τα ξαναλεμε. Το εχω κανει κι εγω και αλλοι πολλοι. Προσωπικα εχω βγαλει τα συμπερασματα μου εως τωρα, για το μελλον θα δειξει.
.......
Αν δεν έχεις διάθεση να συμμετέχεις και έχεις ήδη βγάλει τα συμπεράσματα σου, οκ.

Ας γίνει άλλη μια φορά όμως από τον Λ.Σ. αφού δήλωσε ενδιαφέρον.
Δεν χάνουμε τίποτα να αποδείξουμε στον Κόγια ότι αυτό που λέει δεν "στέκει". :137:
Το ίδιο να γίνει και με την πρόταση του άλλου Κ. του Dr.Bro.

Εκτός και αν ...........

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Αν δεν έχεις διάθεση να συμμετέχεις και έχεις ήδη βγάλει τα συμπεράσματα σου, οκ.

Ας γίνει άλλη μια φορά όμως από τον Λ.Σ. αφού δήλωσε ενδιαφέρον.
Δεν χάνουμε τίποτα να αποδείξουμε στον Κόγια ότι αυτό που λέει δεν "στέκει". :137:
Το ίδιο να γίνει και με την πρόταση του άλλου Κ. του Dr.Bro.

Εκτός και αν ...........
Διαθεση ειχα και μεγαλη αλλα καπου εφυγε στο δρομο οποτε δικο σας το νημα φιλε μου. Ελευθερα να γραψετε οτι γουσταρετε.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σφοδρή σύγκρουση, με θύματα...

Όχι μόνο μπορώ να ξεχωρίσω το αυθεντικό βινύλιο από το DAT αλλά και δύο ίδια βινύλια που έχουν τυπωθεί ακόμη και από τον ίδιο εκτυπωτή. Είναι κάτι που κάνω με κάποιο φίλο εδώ και αρκετά χρόνια κάτι που προυποθέτει την αγορά τουλάχιστον δύο ή αρκετών αντιτύπων του ίδιου δίσκου βάζοντας πάντα το χέρι βαθειά στην τσέπη.
Έτσι μπορώ να λέω ότι έχω προσωπική άποψη.
Η περιέργεια δεν σκότωσε τη γάτα. Αποτέλεσμα η συγγραφή μελέτης που ελπίζω να τελειώσω σύντομα.
Είναι θλιβερή η διαπίστωση: "όσο πιο παλιά τόσο πιο καλά". Δυστυχώς τότε δεν είχαν τα πολύ καλά μηχανήματα αναπαραγωγής που εμείς έχουμε σήμερα. Έκαναν πολύ καλή δουλιά στην παραγωγή/ηχογράφηση με μεράκι και διαφορετική σκέψη και προσέγγυση. Ήταν ΟΛΟΙ τους καλλιτέχνες. Κάτι που υστερεί κατα την γνώμη μου σήμερα που σχεδόν όλα θυσιάζονται στο κέρδος και στην ευκολία με αποτέλεσμα την μεγάλη πτώση στην ποιότητα.
Άλλωστε αυτά είναι και τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της εποχής μας. Λ.Σ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037

Έχω κάνει το 2003 πειραματική ταυτόχρονη ηχογράφηση σε μπομπινόφωνο φορητό και σε DAT στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη το Κουαρτέτο του Σάκη Παπαδημητρίου. Το αναλογικό υπερτερούσε.
Δεν σας πρότεινα αυτό. Άλλο σας πρότεινα. ΑΛΛΟ.

Ούτε αυτό πρότεινα. ΟΥΤΕ αυτό. Άλλο πρότεινα. ΑΛΛΟ.

Μιας και παρόμοια ερώτηση έκανε και ο toulou – δε βρίσκω το μήνυμά του, ας με συγχωρήσει, κύριε Στεφανίδη να με συγχωρείτε κι εσείς, εγώ φταίω που δεν ήμουν αρκούντως σαφής. Αυτό που σας πρότεινα είναι το εξής: Να πάρω το σήμα του προενισχυτή phono που έχετε, όποιο κι αν είναι αυτό, κατ’ ευθείαν στο DAT, και να ηχογραφήσω οποιονδήποτε δίσκο της αρεσκείας σας, στο σύστημά σας, χρησιμοποιώντας ένα ζεύγος interconnect δικής μου κατασκευής, κόστους περίπου 5 ευρώ – τίποτε το σπουδαίο δηλαδή. Στη συνέχεια, να βάλουμε και τις δύο πηγές να παίζουν κατά το δυνατόν συγχρονισμένα, το πικάπ σας και το DAT, και να προσπαθήσετε να προσδιορίσετε ποιο παίζει κάθε στιγμή, υπό την προϋπόθεση βεβαίως πως θα παίζουν στην ίδια στάθμη. Αυτό το απλό πράγμα. Ούτε Μπέρνυ Γκράντμαν, ούτε τριπλές και πενταπλές λαμπάτες και τρανζιστοράτες ηχογραφήσεις, ούτε τίποτα άλλο.

Επειδή «στα φανερά και με τα λόγια, ο Μανώλης χτίζει ανώγεια και κατώγεια», ο ορθός τρόπος είναι η τυφλή δοκιμή και τίποτε άλλο. Εκεί βρίσκεται η αλήθεια. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, δεν ξέρω αν σε κάποιο πάρτυ παίξατε ποτέ το τυφλό φιλί, δηλαδή, να σας δέσουν τα μάτια, να σας φιλήσουν πεντέξι γυναίκες, και να προσπαθήσετε να δείξετε στα φανερά ποια σας φίλησε πιο ωραία. Νομίζετε πως η πιο ωραία γυναίκα του κόσμου ξέρει να φιλάει καλύτερα από όλες τις άλλες; Αμ, δεν είναι έτσι! Η αλήθεια δεν βρίσκεται μόνον δια της οράσεως, ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα ιδια ισχύουν και για τις μπύρες, τα κρασιά, τις σοκολάτες και ό,τι άλλο θέλετε. Έχει πολλή πλάκα –και πολλή αλήθεια- να μην βασίζεσαι στην όραση για πράγματα που δεν την χρειάζονται.

Λυπάμαι αν σας έδωσα να καταλάβετε πως υποστηρίζω πως το αντίγραφο θα είναι καλύτερο, ήμαρτον, προσπαθώ να είμαι σοβαρός και λογικός άνθρωπος. Ποτέ δεν θα υποστήριζα κάτι τέτοιο. (Αυτό μου θυμίζει κάτι γελοίους ρηβιούερ που έψαχναν να βρουν γιατί το αντίγραφο παίζει καλύτερα από το πρωτότυπο CD, και άλλες τέτοιες ανοησίες). Αυτό που υποστηρίζω είναι πως το ψηφιακό αντίγραφο στο DAT θα έχει τόσο λίγες απώλειες, θα είναι τόσο κοντά στο πρωτότυπο, που είναι σχεδόν αδύνατο να το ξεχωρίσει κανείς – κι απομένει να ανακαλύψετε αν μπορείτε εσείς. Προσωπικά, και σε πείσμα του Θέμη που δεν κρατιέται, εγώ υποστηρίζω πως δεν μπορείτε, αλλά μπορεί και να είμαι λάθος. Από εσάς εξαρτάται.

Reaction score
59
Δεν ξέρω πώς και κατά πόσο μπορεί να γίνεται κάποιος πιστευτός, αν δη κάποιοι συνομιλητές, που πιθανόν επιρρεάζονται οπτικά, βγάζουν το γενικό συμπέρασμα ότι όλοι επιρρεάζονται οπτικά.
Προσωπικά δεν επιρρεάζομαι οπτικά όταν δοκιμάζω κρασιά βλέποντάς τα όπως και όταν συγκρίνω διαφορετικά αντίτυπα, χρονικά απομακρυσμένα μεταξύ τους, ενός ηχογραφημένου έργου. Ακόμα και αν οι πολύχρονες συγκρίσεις μου, μου έχουν δείξει τί να περιμένω, δηλαδή η πιο παλιά κοπή 99.9% πάντα να είναι και η καλύτερη, εν τούτοις, και έχοντας πάντα τα μάτια ανοιχτά, αλλά και τα αφτιά μου και τον εγκέφαλό μου, χωρίς καμία αποΛύτως προκατάληψη, αφού θέλω να βγάλω σωστά αντικειμενικά συμπεράσματα, γιατί αυτό με ενδιαφέρει, εν τούτοις διαπιστώνω σπανιότατες φορές και κάποια μεταγενέστερη κοπή να υπερτερεί της προγενέστερης.
Δεν έχω καμία απολύτως προκατάληψη και κανένα πρόβλημα αν δεν γίνομαι πιστευτός. Το κακό είναι το να θελεις να εκφράσεις τις εμπειρίες σου και να έρχεσαι αντιμέτωπος με τον κάθε ένα που επιθυμεί να χαλάει εποικοδομιτηκές συζητήσεις, γιατί μάλλον έχει πρόβλημα και επιγόντως χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση. Γενικά μιλάω.Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το κακό είναι το να θελεις να εκφράσεις τις εμπειρίες σου και να έρχεσαι αντιμέτωπος με τον κάθε ένα που επιθυμεί να χαλάει εποικοδομιτηκές συζητήσεις, γιατί μάλλον έχει πρόβλημα και επιγόντως χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση. Γενικά μιλάω.Λ.Σ.
Επιτέλους συμφωνούμε Λουκά, έρχεσαι στα λόγια μου! Εγώ πάντως σου υπόσχομαι όταν ανοίξεις θέμα για να γράψεις τις δικές σου εμπειρίες, να μην σου το χαλάσω προσπαθώντας να σε πείσω για οτιδήποτε. Το τεστάκι που λέει ο Κώστας να το κάνετε πάντως, είναι ενδιαφέρον.

Άντε όμως να κάνουμε καμιά ακρόαση να ξεφύγουμε από αυτά. Όπως σου είπα, σε λίγο θα έχω κάτι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ (που κουβαλιέται κιόλας). :109:

...

Reaction score
2
Επιτέλους συμφωνούμε Λουκά, έρχεσαι στα λόγια μου! Εγώ πάντως σου υπόσχομαι όταν ανοίξεις θέμα για να γράψεις τις δικές σου εμπειρίες, να μην σου το χαλάσω προσπαθώντας να σε πείσω για οτιδήποτε. Το τεστάκι που λέει ο Κώστας να το κάνετε πάντως, είναι ενδιαφέρον.

Άντε όμως να κάνουμε καμιά ακρόαση να ξεφύγουμε από αυτά. Όπως σου είπα, σε λίγο θα έχω κάτι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ (που κουβαλιέται κιόλας). :109:

...
Νικο θα συμφωνησω απολυτα με αυτα που λες οπως επισης μου αρεσει η προταση του Κωστα Κογια. Ομως περα απο αυτα μην ξεχνας οτι σε προηγουμενη εμπειρια μου με συστημα αποτελουμενο απο cary-klipschorn οπου εγραψα οτι εζησα την συγκλονιστικοτερη εμπειρια της ζωης μου πεσανε πολλοι πανω μου. Αν παντως θεωρεις οτι εγω σου χαλασα το θεμα σου ζητω συγνωμη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll