Σωστο ξεκινημα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Η μικρη μου κορη θα γινει τεσσαρων σε δυο μηνες και παρακολουθει το προ-νηπιαγωγειο της περιοχης μας.
Πριν 2-3 ημερες αντι να τους πανε καποια επισκεψη σε ζωολογικο κηπο η παιδικο παρκο τους πηγαν στην Λυρικη οπου παρακολουθησαν την οπερατικη εκδοχη ενος γνωστου παραμυθιου.
Μαζι ακολουθησε και η συζυγος μου(οπως και οι μητερες των αλλων παιδιων)
Ρωτησα την συζυγο μου για την ποιοτητα των οσων ειδαν αλλα και για τις αντιδρασεις της μικρης.
Η Ελβετις εμεινε ενθουσιασμενη απο το επιπεδο της ολης παρουσιασης και μου εξηγησε πως η μικρη(γνωστο διαβολι) δεν...επαιρνε αναπνοες.Κοινως "ειχε μεινει" και παρακολουθουσε αχορταγα τα επι της σκηνης ασματα αλλα και τις μουσικες εναλλαγες.
Οσοι εχουν διαβασει παλαιοτερα μηνυματα, η μικρη ειναι η ιδια που μου ζηταει πυκνα-συχνα να ακουσει την "φωνη" (σημ.μετ. εννοει την Μαρια Καλλας)

Δεν ξερω για εσας βρε παιδια, αλλα εκανα τον συσχετισμο με τις δικες μου εποχες(και αφηστε τα αστεια για τις ηλικιες)
Ναι ενταξει, οι εποχες ηταν περιεργες τοτε αλλα ολο κατι τσαμικα ακουγαμε και στο φορτε το πολυ πολυ καμμια γερακινα.
Και ουτε με ενδιαφερει τι θα ακουει η μικρη μετα απο 20 χρονια.
Τουλαχιστον ξεκινησε(και αυτη και η αδερφη της) σωστα.Με τα βασικα...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Πολυ ωραια. παμε παλι απο την αρχη...

Η μικρη μου κορη θα γινει τεσσαρων σε δυο μηνες και παρακολουθει το προ-νηπιαγωγειο της περιοχης μας.
Πριν 2-3 ημερες αντι να τους πανε καποια επισκεψη σε ζωολογικο κηπο η παιδικο παρκο τους πηγαν στην Λυρικη οπου παρακολουθησαν την οπερατικη εκδοχη ενος γνωστου παραμυθιου.
Ρωτησα την συζυγο μου για την ποιοτητα των οσων ειδαν αλλα και για τις αντιδρασεις της μικρης.
Η Ελβετις εμεινε ενθουσιασμενη απο το επιπεδο της ολης παρουσιασης και μου εξηγησε πως η μικρη(γνωστο διαβολι) δεν...επαιρνε αναπνοες.Κοινως "ειχε μεινει" και παρακολουθουσε αχορταγα τα επι της σκηνης ασματα αλλα και τις μουσικες εναλλαγες.
Οσοι εχουν διαβασει παλαιοτερα μηνυματα, η μικρη ειναι η ιδια που μου ζηταει πυκνα-συχνα να ακουσει την "φωνη" (σημ.μετ. εννοει την Μαρια Καλλας)

Δεν ξερω για εσας βρε παιδια, αλλα εκανα τον συσχετισμο με τις δικες μου εποχες(και αφηστε τα αστεια για τις ηλικιες)
Ναι ενταξει, οι εποχες ηταν περιεργες τοτε αλλα ολο κατι τσαμικα ακουγαμε και στο φορτε το πολυ πολυ καμμια γερακινα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Θεωρώ εξαιρετικής σημασίας θέμα, τα πρώτα ακούσματα ενός παιδιού. Η εμπειρία μου με το δικό μου παιδί καθώς και παιδάκια φίλων, λέει ότι τα σωστά ακούσματα μουσικής, δίνουν στο παιδί την ευκαιρία να αναπτύξει από πολύ νωρίς θεμελιώδους σημασίας μουσικά κριτήρια όπως πχ ο ρυθμός και η μελωδία.

Το παιχνίδι με παιδικά αλλά αργότερα και πραγματικά όργανα, χωρίς ακόμη να έχει μάθει μουσική, είναι επίσης κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Για τις ηλικίες αυτές που συζητάμε (και ο δικός μου είναι τεσσάρων) υπάρχουν και ειδικά σχολεία, που ασχολούνται με το θέμα.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να μυήσουμε το παιδί μας στην μουσική, όχι με την λογική του να δώσουμε κατεύθυνση ακουσμάτων αλλά να του μάθουμε να ζει με αυτήν και ας επιλέξει μετά τι αρμόζει περισσότερο στον χαρακτήρα του. Βρίσκω δε την εκμάθηση ενός οργάνου άκρως απαραίτητη…

Reaction score
298
Καταγγέλλω τον Καφάτο, διότι το ποστ του υποκρύπτει απαξιωτικές αναφορές στους Scorpions, τους Deep Purple, τη Βανδή και τον Πλούταρχο :twisted:

Reaction score
51
Η εμπειρία μου με το γυιό μου που είναι τώρα 5.5 ετών είναι πως:
Το μωρό μεγαλώνει σε ένα σπίτι που η μουσική είναι σαν τον ήλιο. Το λούζει!
Και όχι μόνο αυτό, ακόμα στην κοιλιά της μάνας του, άκουγε μουσική και κυρίως κλασική γιατί έτσι ήθελε η Ματίνα να μεγαλώνει το παιδί μέσα της!!!

..την στιγμή που γράφω αυτά τα λόγια, ο μικρός είναι δίπλα στην τηλεόραση, βλέπει χελωνονιντσάκια, έχει πάρει κάτι πλαστικά σπαθιά και όπλα και χορεύει "πολεμώντας" στον αέρα την μουσική απο τα...χελωνιντσάκια!!! :mrgreen:

"αγνωσται αι βουλαί...."

..Ομως! παρ'ολα αυτά , πιστεύω ακράδαντα πως τα παιδιά που μεγαλώνουν έτσι -με την μουσική γύρω τους-θα είναι και η ζωή τους έτσι. Γεμάτη μουσική. Και θα τα "λούζει" όπως ο ήλιος!. 'Ε Αντρέα?? δεν συμφωνείς?? :lol:

exile

Videocameras
Reaction score
4.514
Sambalis said:
Και όχι μόνο αυτό, ακόμα στην κοιλιά της μάνας του, άκουγε μουσική και κυρίως κλασική γιατί έτσι ήθελε η Ματίνα να μεγαλώνει το παιδί μέσα της!!!

..την στιγμή που γράφω αυτά τα λόγια, ο μικρός είναι δίπλα στην τηλεόραση, βλέπει χελωνονιντσάκια, έχει πάρει κάτι πλαστικά σπαθιά και όπλα και χορεύει "πολεμώντας" στον αέρα την μουσική απο τα...χελωνιντσάκια!!! :mrgreen:

"αγνωσται αι βουλαί...."

..Ομως! παρ'ολα αυτά , πιστεύω ακράδαντα πως τα παιδιά που μεγαλώνουν έτσι -με την μουσική γύρω τους-θα είναι και η ζωή τους έτσι. Γεμάτη μουσική. Και θα τα "λούζει" όπως ο ήλιος!. 'Ε Αντρέα?? δεν συμφωνείς?? :lol:
Aκριβως ετσι!!!!!Απο την κοιλια με κλασσικη μουσικη,αλλα μαλλον τεινει προς ροκιες...
Απο που πηρε αυτο το παιδι??Ἅναρωτιεμαι......

Reaction score
51
exile said:
Sambalis said:

"αγνωσται αι βουλαί...."

Aκριβως ετσι!!!!!Απο την κοιλια με κλασσικη μουσικη,αλλα μαλλον τεινει προς ροκιες...
Απο που πηρε αυτο το παιδι??Ἅναρωτιεμαι......
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
14
Τώρα με τις παιδικές διαφημίσεις ενόψει Xmas, θα έχετε δει το Karaoke Stereo CD της AS Toys?

Καραλαϊκούρα τραγούδι, με 6-7 πιτσιρίκια να χορεύουν το σκυλάδικο και μάλιστα το ένα το κοριτσάκι επάνω στο τραπέζι του σαλονιού.

Τυπική εικόνα κλασσικής Ελληνικής οικογένειας που ετοιμάζουν τα παιδιά τους (ειδικά τις κόρες) να αντιμετωπίσουν την πραγματική ζωή.

Εμείς από την κοιλιά την είχαμε την μικρή να ακούει όλα τα ακούσματα που μας αρέσουν, και φυσικά όταν γεννήθηκε είχαμε εφοδιαστεί με τα Baby Einstein Classical music Και Baby Mozzart που της δίνει μεγάλη χαρά.

Τα λατρεύει, και γενικά το μουσικό ρεπερτόριο είναι όπως λέει ο Γιατρός μας μέρος την καθημερινής της ρουτίνας. Μόλις γυρίσω από την δουλειά μου φέρνει το τηλεκοντρόλ του KISS να της βάλω να "δει" μουσικά βιντεοκλίπ. Έχει λατρεία πάντως στα 80's και ειδικά στο It's a kind of magic (Queen) όπου κάνει φοβερές χορευτικές φιγούρες. Επίσης λατρεύει το βιντεοκλίπ από το Never Ending Story (Limahl) που έχει έναν ιπτάμενο σκύλο.

Η μουσική νομίζω ότι είναι ένα από τα βασικά υλικά για το σωστό μεγάλωμα των παιδιών μας, και φυσικά το βλέπετε τους δίνει τεράστια χαρά, από πολύ μικρή ηλικία.

Επίσης πολύ καλή δουλειά έχει κάνει και η Κατερίνα Γιαννίκου με την σειρά τραγουδιών σε CD και DVD με τα γνωστά παιδάκια Ζουζούνια. Είναι καλές ερμηνείας Αγγλικών τραγουδιών στα Ελληνικά, καλαίσθητα και το βασικότερο δεν είναι προχειροδουλειές για γρήγορη κονόμα. Μάλιστα επειδή θέλαμε να βρούμε και μερικά κλασσικά και στα Αγγλικά, το έχει προ-νοήσει η Γιαννίκου και έχει κυκλοφορήσει 2 DVD με αγγλικά τραγούδια (1 xmas και 1 best childrens rhymes) και αυτά πολύκαλοφτιαγμένα.

Ax τι κάνουμε για τα μπουμπούκια μας!!!

Reaction score
0
Υπάρχει ένας Παιδικός Σταθμός στου Παπάγου, όπου κάνει "μάθημα" μουσικοκινητικής αγωγής η Μ. Φαραντούρη ..... εκπληκτικό ....
παρόλαυτα υπάρχουν μερικοί γονείς που δεν το θέλουν !!!!!!!!

Επί της ουσίας , θεωρώ πολύ σημαντικό τα μικρά παιδιά να έρχονται σε επαφή με την μουσική σε όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία. Εάν δε τα ακούσματα τους είναι σωστά ακόμη καλύτερα.

Reaction score
8
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:

Σε ποιο προνηπιαγωγειο ΑΝΔΡΕΑ θα την στειλετε αν επιτρεπεται γιατι & η δικια μου
ειναι στην ιδια φαση να παει & μενω καπου εκει κοντα αλλα δεν εχω βρει ακομη
καποιο που να μας καλυπτει...
Ασε που μου ζητανε & τρελλα ευρω....

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads