Σύγκριση ψηφιακών πηγών...

Reaction score
3.313
και τι έγινε αν υπάρχουν διαφορές της τάξης του 1-2% στα transports όταν το ηχείο και o χώρος δημιουργεί παραμορφώσεις που αγγίζουν το 20% και μπουμάρει το σύμπαν ?
Αξίζει βέβαια να το ψάξω και λίγο παραπάνω όταν όλα τα υπόλοιπα είναι στο ίδια περίπου επίπεδα ποιότητας.
Οσο για το περιβόητο jittter, ο Δημήτρης Σταματάκος έχει γράψει ένα πολύ καλό άρθρο στο avmentor.gr . :wink:
Ποια είναι αυτά τα χρυσά αυτιά που ακούνε jitter της τάξης του 1 ns ?
Μήπως πρέπει κάποτε να κάνουμε όλοι μας ένα δοκιμαστικό ? ή ένα τζιτερμαντού ?

Reaction score
24.860
Re: Plextor SCSI Lynx two ext.DAC ή Ayre 5xe, Esoteric X-01 κτλ κτλ

αστον ρε gkar το χωρο τωρα μπας και φτιαξουμε εκεινο το γ@μημενο το πισι για πηγη.

μπαι δε γουει με τον τσαρουνικο ειχαμε μια ιδεα περι τυποποιησης διαδικασιας ripping -> δημιουργια software υψηλης πιστοτητας (και τεραστειου ογκου) κλπ κλπ αλλα ας το πιασουμε αργοτερα

Reaction score
3.313

Ενα απλό και βασικό ερώτημα στον φίλτατο D.S .
Mε ποιο τρόπο διαπιστώνεις ότι ένα μουσικό CD ακούγεται ποιο σωστά στο Α μηχάνημα απ' ότι στο Β.
Mήπως το Α σε συγκινεί μουσικά περισσότερο από το Β ? Μήπως ακούγονται ποιο σωστά τα όργανα σε σχεση πάντα με τον αληθινό και φυσικό ήχο ?
Εχεις τρόπο να συγκρίνεις τα data του master tape με την έξοδο που βγάζει το transport οποιασδήποτε μορφής και να είναι αυτό ?

Ας απαντηθούν τουλάχιστον τα βασικά θέματα.

Reaction score
3.313

Το έχουμε πει χιλιάδες φορές και κάθε φορά περνάει στο ντούκου.
Να γραψουμε μόνοι μας σε ένα καλό στουντιο τις δικές μας ηχογραφήσεις . Μόνο τότε θα μπορούμε να συγκρίνουμε διαφορετικές πηγές με το αυτί μας.
Ολα τα άλλα είναι εντελώς υποκειμενικά και ο καθενας μπορεί να λέει ότι θέλει.
Με αυτή τη λογική κι εγώ θα μπορούσα να σας πω ότι το silvercrest των 50€ που αγόρασα από το Lidl αναπαράγει ποιο πιστά το CD γιατί δεν ωραιοποιεί καταστάσεις με λάμπες , ηχητικά εφέ κ.λ.π. (ασε που διαβάζει τα πάντα χωρίς tracking errors. Παίζει και τα πανβρώμικα CDs που σε άλλα players δεν κλείνει καλα καλά το πορτακι !!!).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Επέτρεψέ μου Γιώργη να σου πω δυό λογάκια... :lol:

g.kar said:
Ενα απλό και βασικό ερώτημα στον φίλτατο D.S .
Mε ποιο τρόπο διαπιστώνεις ότι ένα μουσικό CD ακούγεται ποιο σωστά στο Α μηχάνημα απ' ότι στο Β.
Mήπως το Α σε συγκινεί μουσικά περισσότερο από το Β ? Μήπως ακούγονται ποιο σωστά τα όργανα σε σχεση πάντα με τον αληθινό και φυσικό ήχο ?
Αυτό που εξετάζουμε εδώ επί του παρόντος, είναι ποιός είναι ο καλύτερος/σωστότερος τρόπος να διαβαστεί και να αποδοθεί από μία πηγή ένα δισκάκι. Η σύγκριση αφορά κατ΄αρχάς σε τεχνικά δεδομένα μιας και μιλάμε για απλά ψηφιακά. Η ακρόαση θα ακολουθήσει για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτά τα δεδομένα, κάτι κατά την γνώμη μου εξαιρετικά δύσκολο βέβαια. Εννοείται όμως ότι αν το τελικό άκουσμα της κατά τεκμήριο καλύτερης πηγής είναι εύηχο στα δικά μου ή δικά σου αυτιά δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αφού πρέπει να παραδεχτούμε ότι απλά είναι το σωστό και συνεπώς πρέπει να μάθουμε να ακούμε έτσι. Το σωστό λοιπόν δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που ακούει κάποιος τα όργανα στο hi fi του σε σχέση με το live αλλά με τον τρόπο που αποδίδεται στο σύστημά μας αυτό που κατέγραψε ο ηχολήπτης στο συγκεκριμένο μέσο. Δεν ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα, συγκεκριμένα πράγματα ψάχνουμε. Εδώ αναφέρεται και το σχόλιο περί χροιών…

g.kar said:
Εχεις τρόπο να συγκρίνεις τα data του master tape με την έξοδο που βγάζει το transport οποιασδήποτε μορφής και να είναι αυτό ?
Συγκρίνεις μήλα με αχλάδια.
Ξαναλέω λοιπόν, ότι η σύγκριση αφορά στην εύρεση του καλύτερου τρόπου για την ανάγνωση των CD. Ουδεμία σχέση το CD με το master.

- Ας μην τα μπερδεύουμε όλα μαζί παιδιά γιατί δεν θα βγάλουμε νόημα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

g.kar said:
Το έχουμε πει χιλιάδες φορές και κάθε φορά περνάει στο ντούκου.
Να γραψουμε μόνοι μας σε ένα καλό στουντιο τις δικές μας ηχογραφήσεις . Μόνο τότε θα μπορούμε να συγκρίνουμε διαφορετικές πηγές με το αυτί μας.
Ολα τα άλλα είναι εντελώς υποκειμενικά και ο καθενας μπορεί να λέει ότι θέλει.
Με αυτή τη λογική κι εγώ θα μπορούσα να σας πω ότι το silvercrest των 50€ που αγόρασα από το Lidl αναπαράγει ποιο πιστά το CD γιατί δεν ωραιοποιεί καταστάσεις με λάμπες , ηχητικά εφέ κ.λ.π.
Πάλι διαφωνούμε.
Πιο υποκειμενική διαδικασία από αυτήν που περιγράφεις δεν υπάρχει. ΣΤΟΙΧΕΙΑ χρειαζόμαστε, δεδομένα, τεκμηρίωση...

Reaction score
3.313

Aφου επιλέγεις τη τεχνική τεκμηρίωση ,
τότε να μου αναφέρεις αναλυτικά τι εξοπλισμό διαθέτεις αυτή τη στιγμή για να συγκρίνεις με απόλυτα τεχνικά κριτήρια δύο διαφορετικά transports.

Reaction score
3.313
Re: Plextor SCSI + Lynx two + ext.DAC ή Ayre 5xe, Esoteric X-01 κτλ κτλ

CostaEar, δεν με κατάλαβες. Προσπαθείς να μετρήσεις αυτα που έτσι κι αλλιώς δεν ακούγονται.
Ούτε εσύ τα ακούς ,αλλά λες ότι τα ακούς. :lol:

Εδώ δεν ακούς διαφορές με τα καλώδια ρεύματος :lol: :lol: :lol:

Reaction score
14

RDoherty said:
preve said:
Ο κύριος Doherty αγαπητέ D.S. είναι ο πρώτος διδάξας....αυτής της θεωρίας.
Απλά ειρωνεύεται. Και καλά κάνει κατά την άποψη μου.
Τσκ, τσκ, τσκ, preve πριβέ.....
Το όνομα μου δεν είναι πριβέ...είναι κτήμα όλου του λαού... :p
Τονίζεται στη λήγουσα....όπως Γαλλικά :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

g.kar said:
Aφου επιλέγεις τη τεχνική τεκμηρίωση ,
τότε να μου αναφέρεις αναλυτικά τι εξοπλισμό διαθέτεις αυτή τη στιγμή για να συγκρίνεις με απόλυτα τεχνικά κριτήρια δύο διαφορετικά transports.
Ξεκόλλα ρε ένα pc χρειάζεσαι. :lol: :lol:

Reaction score
3.313

Νίκο, καλά , θα σου φέρω εσένα να τεστάρεις το silvercrest μου των 50€ κι αμα βρεις εσύ στο PC σου λάθος ανάγνωσης ή jitter πάνω από 1-2ns ...
Εχεις και συσκευή που μετράει το jitter ? PC based και αυτή ?

Reaction score
3.313

Τέλος πάντων, με τα σιντιά σας θα ανακαλύψουμε όσο το συζητάμε χίλια ακόμη προβλήματα.
Για αυτό να ακούτε μόνο αναλογικούς δίσκους βινυλίων . :lol:

Reaction score
3.313

Nίκο, πες μας όμως με τι όργανα μετράς εσύ ή ο KostasEar το jitter. :p
Θέλω να πάρω κι εγώ ένα.

Reaction score
3.313

Με αυτή λοιπόν την μέθοδο που μας προτείνει ο ΚostasEar ανακαλύψαμε ένα τρόπο να γίνεται το review μιας ψηφιακής συσκευής χωρις την ανάγκη ύπαρξης του reviewer.
Αυτόματο review που θα βαθμολογεί κάθε μηχάνημα ανάλογα με τις μετρήσεις χωρίς να χρειάζεται να το ακούει κανένας.

Μάλιστα.
Πάμε καλα .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Ρε Γιώργο, σταμάτα τις υπερβολές.
Επίσης σταμάτα να πηδάς από θέμα σε θέμα και όταν ρωτάς κάτι, να διαβάζεις και την απάντηση. Σαν να γράφεις μόνος σου μου φαίνεται... :lol: :lol:

Reaction score
3.313

Βασίλη, δεν έχουν όλοι τις ίδιες ακουστικές εμπειρίες. Είναι απλό.
Το αν αξιζει να δώσουμε 10.000 € ή 20.000 € για μια καλή πηγή είναι καθαρά οικονομικό θέμα.
Οσοι διαθέτουν τα φράγκα τα δίνουν .

Reaction score
3.313

Νίκος Τσαρουχάς said:
Ρε Γιώργο, σταμάτα τις υπερβολές.
Επίσης σταμάτα να πηδάς από θέμα σε θέμα και όταν ρωτάς κάτι, να διαβάζεις και την απάντηση. Σαν να γράφεις μόνος σου μου φαίνεται... :lol: :lol:
και αυτό γιατί δεν μου απαντάς σε αυτό που σε ρώτησα για τον εξοπλισμό που διαθέτεις για να μετράς το jitter. Με ταλαιπωρείς. Αν δεν έχεις πες απλά δεν έχω ρε φίλε . :lol:

Reaction score
297

g.kar., ξέρω τι προσπαθείς να πετύχεις με το αλτσχαϊμερικό σου παραλήρημα. Για να μην κουράζεσαι άδικα, σου ανακοινώνω ότι δεν θα το πετύχεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

g.kar said:
Αν δεν έχεις πες απλά δεν έχω ρε φίλε . :lol:
Είδες που λες όοοοοτι σου ρθει στο μυαλό?... :lol:
Σου είπα εγώ ποτέ ότι μετράω jitter? :shock:

g.kar said:
Το αν αξιζει να δώσουμε 10.000 € ή 20.000 € για μια καλή πηγή είναι καθαρά οικονομικό θέμα.
Τότε τι κάνουμε εδώ ρε φίλε? Να πάμε σε ένα φόρουμ με θέμα "πως να βγάλετε πολλά χρήματα".
---------------------------------------------------------------------------------------------------

- Λοιπόν επειδή ξεφεύγουμε θα το πω τελευταία φορά και όποιος το κατάλεβε το κατάλαβε.

Το παρόν thread ασχολείται με την εύρεση του καλύτερου τρόπου να διαβαστούν τα ασημένια δισκάκια. Όποιος δεν θέλει να ασχοληθεί, είτε γιατί δεν εγκρίνει τέτοιου είδους αναζητήσεις - έρευνα, είτε γιατί δεν νομίζει ότι θα τον ωφελήσει σε κάτι, είτε γιατί πιστεύει ότι το κάνουμε γιατί δεν έχουμε λεφτά, ας ασχοληθεί με κάτι άλλο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.279
Members
38.440
Νεότερο μέλος
Asterixx