Σύγκριση ψηφιακών πηγών...

Reaction score
3.320
Re: Plextor SCSI Lynx two ext.DAC ή Ayre 5xe, Esoteric X-01 κτλ κτλ

RDoherty said:
g.kar., ξέρω τι προσπαθείς να πετύχεις με το αλτσχαϊμερικό σου παραλήρημα. Για να μην κουράζεσαι άδικα, σου ανακοινώνω ότι δεν θα το πετύχεις.
Σου έκανα μια σύσταση χθες κι εσύ συνεχίζεις. Καλώς.
Αν έχεις να πεις κάτι επάνω στο θέμα μας , πες το και τελείωνε. Οσον αφορά τα υπόλοιπα θα τα βρούμε έξω από αυτό το φορουμ, οι δυο μας.

Reaction score
3.320

Nίκο, όταν μιλάτε για τεχνικές μετρήσεων θα πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε τις μετρήσεις.
Διαφορετκά ο μοναδικός τρόπος είναι το αυτί μας.

Ποιο από τα δύο θα μας βγάλει τον νικητή ?

Αν παρακολουθείς τα διεθνή forums θα δεις ότι δεν έχει καταλήξει κανένας ακόμη. Τα reviews συνεχίζονται με τον παραδασιακό τρόπο .

Αν παρακολουθείς τα διεθνή forums θα δεις ότι δεν έχει καταλήξει κανένας ακόμη. Τα reviews συνεχίζονται με τον παραδασιακό τρόπο .

Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι εάν η μουσική που ακούμε από το σύστημάδεν μας συγκινεί, χεστήκαμε για τις άριστες μετρήσεις.
To Hi-End είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τις μετρήσεις. Οι μετρήσεις από μόνες τους δεν μας λένε τίποτε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Γιώργο μου φαίνεται ότι τζάμπα καίει η λάμπα. Έχεις διαβάσει το thread? Αν το διάβασες κατάλαβες τι έκανε ο EAR ή τι νόημα έχει όλο αυτό που κάνουμε, αυτό που πρότεινε ο DS?

Έκανες κάποιες επισημάνσεις στις οποίες και πήρες απάντηση. Μετά πήγες σε άλλες χωρίς να μας δώσεις να καταλάβουμε αν συμφώνησε ή όχι, μετά σε άλλες κοκ και μόλις σου λύνεται η μία απορία πηγαίνεις σε κάτι άλλο σαν να μην τρέχει τίποτα. Νομίζω ότι γράφεις με διάθεση ΝΑ ΜΗΝ βγάλεις νόημα ούτως ή άλλως. Τέλος, κάτσε σκέψου τι θέλεις να πεις και φιάχτα όλα ΕΝΑ μήνυμα, μην γράφεις 15 μηνύματα το λεπτό ρε πηδώντας από άσχετο σε άσχετο θέμα. Είσαι πηδηχτούλης... :lol:

Τελικά:
- Πόσο δύσκολο είναι σε αυτήν την κοινωνία να συγκρίνεις δύο αρχεία που προέρχονται από την ανάγνωση του ΙΔΙΟΥ CD από δύο διαφορετικά transport? Όποιος απαντήσει θα πάρει δώρο ένα esoteric.

Reaction score
3.320

Αυτό περιμένουμε να μας το πείτε εσεις που κάνατε τις μετρήσεις. Κάποιοι το κάνουν μονο με το αυτί.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

g.kar said:
Nίκο, όταν μιλάτε για τεχνικές μετρήσεων θα πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε τις μετρήσεις.
Διαφορετκά ο μοναδικός τρόπος είναι το αυτί μας.
Οι μετρήσεις δεν μπορούν να σε πάνε πουθενά από μόνες τους. Αλλά πρέπει να είναι εντελώς στόκος κάποιος για να μην ξεκινήσει από αυτές. Κανείς δεν το κάνει.

g.kar said:
Ποιο από τα δύο θα μας βγάλει τον νικητή ?
Συνολικά και τα δύο. Στο συγκεκριμένο θέμα που ρωτάς ΜΟΝΟΝ οι μετρήσεις. Έτσι φτιάχνονται ρε μάστορα αυτά τα cd που αγοράζεις. Αλλιώς στα studio θα κάνανε 50 κόπιες, θα τις ακούγανε μια μια και θα βγάζανε στην παραγωγή όποια τους ακουγότανε καλύτερα. :lol: :lol:

g.kar said:
Τα διεθνή φόρα τα έχω διεθνώς χεσμένα, αλλά πως από το ερώτημα αν ένα cd rom ή ένας σκληρός δίσκος διαβάζει καλύτερα ένα δισκάκι, πήγαμε στους ριβιούερς ανά τον κόσμο, αυτό μόνον εσύ μπορείς να μου το εξηγήσεις...

g.kar said:
Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι εάν η μουσική που ακούμε από το σύστημά δεν μας συγκινεί, χεστήκαμε για τις άριστες μετρήσεις. To Hi-End είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τις μετρήσεις. Οι μετρήσεις από μόνες τους δεν μας λένε τίποτε.
Σε ένα thread με σχετική θεματολογία, να το συζητήσουμε όσο θες. Εδώ τι νόημα έχει?

- Και αν τελικά δεν σε ενδιαφέρει ρε φίλε να αναζητήσουμε μαζί αυτό που αναζητάμε σε αυτό το thread, μην ασχολείσαι με αυτό το θέμα και σταμάτα να προσπαθείς να πείσεις όσους ασχολούνται ότι δεν κάνουν καλά.

Pls....

Reaction score
3.320

D.S said:
Εγω σας βάζω αυτό το απλό διλημματάκι όπως λέει και ο Γιοκαρίνης.

Νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα τις χρονιάς και θα κάψει πολλούς... Που αγόρασαν, που πουλάνε, που μας δουλεύουν...

Το θέμα είναι το εξής :

Πηγή 1:

Plextor SCSI να διαβάζει
EAC να αποθηκεύει σε HD.
foobar2000 ή Winamp να στέλνει σε Lynx two (ή και L22)
Lynx two να στέλνει μέσω AES/EBU σε DAC (Benchmark DAC-1 η ακόμα και ακριβότερο)

Πηγή 2:

"Απλή, λαική" πηγή CD/Universal όπως Ayre 5xe , Esoteric X-01, κάνα Mark Levinson και πάει λέγοντας...

Τι θα επιλέγατε?

Παρακαλώ ας απαντήσουν μόνο αυτοί που γνωρίζουν τα πράγματα και όσοι είναι πίσω από αντιπροσωπείες και καταστήματα
για μια φορά να εκφρασθούν ειλικρινά.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καιρός να ξεκαθαριστεί το θέμα αυτό.
Νίκο, άταν κάποιος ξεκινάει ένα θέμα σε αυτό το ύφος η συνέχεια είναι αναμενόμενη.

Εκανα πολλες ερωτήσεις και συγκεκριμένη απάντηση δεν έλαβα.

Δεν απαντήθηκε ούτε καν η βασική μου ερώτηση που έχει να κάνει με την αξιολόγηση ενός μουσικού έργου που αναπαράγεται πιστά ή σχεδόν πιστά από δύο διαφορετικά transports.
Ρώτησα επίσης αν υπάρχει άλλος τρόπος πέραν του υποκειμενικού με μετρήσεις για πράγματα που αποδεδειγμένα ακούει ο άνθρωπος. Κι εδώ δεν πήρα σαφή απάντηση.
Σε κάθε περίπτωση εφόσον θέλουμε να μιλάμε επί τεχνικής βάσης θα πρέπει να μιλάμε και να αναφερόμαστε σε διεθνή πρότυπα. Ολα τα άλλα είναι εντελως υποκειμενικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.414

g.kar said:
CostaEar, δεν με κατάλαβες. Προσπαθείς να μετρήσεις αυτα που έτσι κι αλλιώς δεν ακούγονται.
Ούτε εσύ τα ακούς ,αλλά λες ότι τα ακούς. :lol:

Εδώ δεν ακούς διαφορές με τα καλώδια ρεύματος :lol: :lol: :lol:
Για να μην είσαι παραπονεμένος και λες πως δε σου απαντώ:

Δεν προσπαθώ να μετρήσω αυτα που έτσι κι αλλιώς δεν ακούγονται. Προσπαθώ να καταλάβω ποιό είναι ποιό σωστό με απόλυτα κριτήρια (της πιστής αναπαραγωγής). Πιστή αναπαραγωγή = χωρίς σφάλματα. Προσπαθώ να μετρήσω αν υπάρχουν σφάλματα στα data του CD κατά την αποθήκευση και ανάγνωση. Λογικό ε? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Τα ακούω, τα ακούω..... 8)

Και με τα καλώδια ρεύματος άκουγα διαφορές, τό'χω πει. Πάλι δε πρόσεχες! Αλλά μετά το on-line UPS έπαψαν να υπάρχουν. Και δεν είναι μυστικό, μου το είπαν και μένα στουντιάδες. Και (φυσικά) είχαν απόλυτο δίκιο!

Και σε προκαλώ: πάρε ένα on line ups και άκουσε καλώδια ρεύματος! 8)

Το τζίτερ φυσικά δε μπορώ να το μετρήσω, είναι ένα φάντασμα (που όμως ξέρω ότι υπάρχει, σα την αγάπη είναι!) 8)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Ρε συ θες να με σκάσεις? :shock:

g.kar said:
Νίκο, άταν κάποιος ξεκινάει ένα θέμα σε αυτό το ύφος η συνέχεια είναι αναμενόμενη.
Για δείξε μια (εκτός της δικιάς σου)...

g.kar said:
Εκανα πολλες ερωτήσεις και συγκεκριμένη απάντηση δεν έλαβα.
Πήρες πολλές απαντήσεις και μάλιστα στις ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετες με το θέμα ερωτήσεις σου. Θέλεις να σου τις θυμίσω?

1. Γνωρίζει καποιος από εσάς πως ακριβώς λειτουργεί ο αλγόριθμος του EAC ?
2. Mε ποιο τρόπο διαπιστώνεις ότι ένα μουσικό CD ακούγεται ποιο σωστά στο Α μηχάνημα απ' ότι στο Β.
3. Mήπως το Α σε συγκινεί μουσικά περισσότερο από το Β ?
4. Μήπως ακούγονται ποιο σωστά τα όργανα σε σχεση πάντα με τον αληθινό και φυσικό ήχο ?
5. Εχεις τρόπο να συγκρίνεις τα data του master tape με την έξοδο που βγάζει το transport οποιασδήποτε μορφής και να είναι αυτό ?

Ορίστε πες μου ΠΟΙΑ από τις παραπάνω ερωτήσεις είναι σχετική με το θέμα, όπως αυτό αναπτύχθηκε και αφορά στο γεγονός ότι κάνοντας audio extraction τα data που είναι γραμμένα σε ένα δισκάκι μας βοηθάει να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα (μετριέται αυτό) και να το οδηγήσουμε στο dac μας από ότι αν τα διαβάζει on the fly ένας οποιοσδήποτε οδηγός. ΠΟΙΑ?

Και δεν φτάνει αυτό, δηλώνεις ότι οτιδήποτε δεν αφορά σε αυτές τις ερωτήσεις είναι ανώφελο.
g.kar said:
Ολα τα άλλα είναι εντελως υποκειμενικά.
Και αντικειμενικό τι είναι ρε Γιώργη, η ακρόαση που έκανα με τον Κωστόπουλο το Σάββατο το βράδυ αφού ήπιαμε ένα μπουκάλι κρασί?

Δεν χρειάζεται να το συζητάμε άλλο όμως. Όποιος θέλει ας παρακολουθήσει το θέμα και όποιος δεν θέλει ας μην το παρακολουθήσει.

Παρακαλώ να μείνουμε στην ουσία…

Reaction score
3.320

Επιτέλους KostasEar, αρχίζουμε να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Να υποθέσω λοιπόν ότι κανένας από εμάς δεν είναι σε θέση να μετρήσει το jitter και τα προβλήματα που αυτό θα μπορούσε ενδεχομενως να δημιουργήσει κατά την αναπαραγωγή. Μιλάω για jitter της τάξης του 1,5ns ή λιγοτερο. Από την άλλη όμως βλέπω ότι αναφέρθηκες σε κάποια master clocks super !!! για την μείωση του jitter ακόμα ποιο πολύ. Αν μειωθεί το jitter δηλαδή στα 50ps θα είμαστε λες όλοι καλύτερα ? Δεν το πιστεύω.

KostasEar , για τα στουντιακά stabilizers συμφωνώ. Τα καλά κοστίζουν βέβαια πολυ ακριβά.
Αλλά και πάλι. Ακομα και με τα stabilizers, τα καλώδια ρεύματος αν έχεις καλό σύστημα θα πρέπει να τα ακούς.

Reaction score
3

Νίκος Τσαρουχάς said:
...Και αντικειμενικό τι είναι ρε Γιώργη, η ακρόαση που έκανα με τον Κωστόπουλο το Σάββατο το βράδυ αφού ήπιαμε ένα μπουκάλι κρασί?...
Ααα, όλα κι όλα: ΕΣΥ ήπιες ένα μπουκάλι κρασί ακούγοντας το σύστημα.
Εγώ, ο ταλαίπωρος, έπαιζα ξύλο με το Σούπερμαν...//;-)

Reaction score
3.320

Νίκο, όλες οι ερωτήσεις που έθεσα είναι συναφεις με το θέμα μας.
Ακόμα και ο τρόπος που διαβαζει το EAC και στη συνέχεια αποθηκεύει τα δεδομένα στο σκληρό δίσκο μας ενδιαφέρει. Οταν το transport ενός cdplayer διαβάζει με ταχύτητα Χ 1 το EAC διαβάζει με ταχύτητα Χ 8, όταν βέβαια του το επιτρέπει το ίδιο το transport (CDRom) μεσω του secure streaming ή του C2 error reporting.

Ενα καλό transport σαν αυτό της TEAC (και άλλα πολλά) θέλω να πιστεύω ότι διαβαζει πολύ ποιο σωστά το δισκάκι σε μονή ταχύτητα απ'οτι το EAC σε οκταπλή.

Υ.Γ Περιμένω να μας πείσετε για το αντίθετο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Σπύρος Κωστόπουλος said:
Ααα, όλα κι όλα: ΕΣΥ ήπιες ένα μπουκάλι κρασί ακούγοντας το σύστημα.
Εγώ, ο ταλαίπωρος, έπαιζα ξύλο με το Σούπερμαν...//;-)
Βασικά τις έτρωγες θες να πεις... :lol: :lol: :lol:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.414

g.kar sorry, αλλά είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως (από εμπειρίες τρίτων) ή από ότι δείχνεις και συζητήσεως (σε ένα θέμα).
Δες τι έγραψα και δες τι γράφεις:

"Αν μειωθεί το jitter δηλαδή στα 50ps θα είμαστε λες όλοι καλύτερα ? Δεν το πιστεύω"
εεεεεε, Ασχέτως με τα "πιστεύω" σου (που κανέναν δεν ενδιαφέρουν, πίστεψέ με) τα 50 και τα 30 και τα 10ps είναι καλύτερα, μετράν καλύτερα και ακούγονται καλύτερα. Και είναι πιο "πιστή αναπαραγωγή", σου θυμίζει κάτι? και μη ξανααπαντήσεις με μουσικότητες και ευχάριστο hi-end, νταξ? Και δε τα λέω μόνο εγώ αυτά, νταξ? Ψάξε στο ίντερνετ και ρώτα κανέναν στουντιά αντί να γράφεις τέτοια πράγματα!

"Αλλά και πάλι. Ακομα και με τα (ακριβά) stabilizers, τα καλώδια ρεύματος αν έχεις καλό σύστημα θα πρέπει να τα ακούς."
εεεεεεε, ΟΧΙ ρε φίλε, δε τα ακούς. Και δεν είπα ότι είναι φτηνά πουθενά, νταξ? Και τα άκουσα και τα άκουσαν και άλλοι, νταξ? και πάλι δε τα λέω μόνο εγώ αυτά, νταξ? Ψάξε στο ίντερνετ (πάλι) ή ρώτα στουντιάδες αντί να γράφεις τέτοια πράγματα! Τα "θα πρέπει" και τα "νομίζω" σου (επαναλαμβάνω) κανέναν δεν ενδιαφέρουν (πίστεψέ με) .... Τώρα άμα είναι πιο φτηνό να παίζεις με καλώδια ρεύματος για να πάρεις τη "μουσικότητα" στο hi-end που ψάχνεις, παρά με μηχανές που το φτιάχνουν σωστά το ρεύμα, εσύ αποφάσισέ το για πάρτη σου, μη μας ενημερώσεις όμως για την απόφασή σου και τα "πιστεύω" σου, ιδίως σε αυτό το thread, νταξ?

όχι τίποτ'άλλο, αλλά να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και επειδή (αντίθετα με σένα) όλα αυτά τα βρίσκω εκτός θέματος, σου προτείνω να ανοίξεις άλλο (-α) thread για τις πολλές διαφορετικές σου απορίες και να τα δούμε εκεί. Σε αυτό το thread από σεβασμό στον DS και στο εξαιρετικό θέμα που άνοιξε, δε συνεχίζω απαντήσεις σε άσχετα. Αρκετά το γα....

Reaction score
3.320

costas EAR said:
g.kar sorry, αλλά είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως (από εμπειρίες τρίτων) ή από ότι δείχνεις και συζητήσεως (σε ένα θέμα).
Δες τι έγραψα και δες τι γράφεις:

"Αν μειωθεί το jitter δηλαδή στα 50ps θα είμαστε λες όλοι καλύτερα ? Δεν το πιστεύω"
εεεεεε, Ασχέτως με τα "πιστεύω" σου (που κανέναν δεν ενδιαφέρουν, πίστεψέ με) τα 50 και τα 30 και τα 10ps είναι καλύτερα, μετράν καλύτερα και ακούγονται καλύτερα. Και είναι πιο "πιστή αναπαραγωγή", σου θυμίζει κάτι? και μη ξανααπαντήσεις με μουσικότητες και ευχάριστο hi-end, νταξ? Και δε τα λέω μόνο εγώ αυτά, νταξ? Ψάξε στο ίντερνετ και ρώτα κανέναν στουντιά αντί να γράφεις τέτοια πράγματα!

"Αλλά και πάλι. Ακομα και με τα (ακριβά) stabilizers, τα καλώδια ρεύματος αν έχεις καλό σύστημα θα πρέπει να τα ακούς."
εεεεεεε, ΟΧΙ ρε φίλε, δε τα ακούς. Και δεν είπα ότι είναι φτηνά πουθενά, νταξ? Και τα άκουσα και τα άκουσαν και άλλοι, νταξ? και πάλι δε τα λέω μόνο εγώ αυτά, νταξ? Ψάξε στο ίντερνετ (πάλι) ή ρώτα στουντιάδες αντί να γράφεις τέτοια πράγματα! Τα "θα πρέπει" και τα "νομίζω" σου (επαναλαμβάνω) κανέναν δεν ενδιαφέρουν (πίστεψέ με) .... Τώρα άμα είναι πιο φτηνό να παίζεις με καλώδια ρεύματος για να πάρεις τη "μουσικότητα" στο hi-end που ψάχνεις, παρά με μηχανές που το φτιάχνουν σωστά το ρεύμα, εσύ αποφάσισέ το για πάρτη σου, μη μας ενημερώσεις όμως για την απόφασή σου και τα "πιστεύω" σου, ιδίως σε αυτό το thread, νταξ?

όχι τίποτ'άλλο, αλλά να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και επειδή (αντίθετα με σένα) όλα αυτά τα βρίσκω εκτός θέματος, σου προτείνω να ανοίξεις άλλο (-α) thread για τις πολλές διαφορετικές σου απορίες και να τα δούμε εκεί. Σε αυτό το thread από σεβασμό στον DS και στο εξαιρετικό θέμα που άνοιξε, δε συνεχίζω απαντήσεις σε άσχετα. Αρκετά το γα....
1. Μην γράφεις πράγματα που φαντάζεσαι και δεν έχουν και καμία επιστημονική εξήγηση. Αναφέρομαι στο jitter και την δυνατότητα που έχει ο άνθρωπος να αντιλαμβάνεται τις διαφορές κάτω από το ένα ρεαλιστικό όριο ας πούμε κάτω από 1,5ns . H μείωση του jitter οσον αφορά την αναπαραγωγή του CD είναι καθαρά μαρκετίστικη υπόθεση. Ελπίζω όσοι γνωρίζουν αυτό το θέμα από ψυχοακουστικής πλευρας να μας κατατοπίσουν.

Θέλουμε τεκμηριωμένα στοιχεία κύριε KostasEar και όχι να κυνηγάμε φαντάσματα. Σε πείραξε τωρα εσένα το jitter !!! Εκεί είναι νομίζεις τα δικά μας τα προβλήματα με τον ήχο.

2. Δεν έχεις προφανώς ασχοληθεί με επαγγελματικά stabilizers ούτε είχες ποτέ σου καλά καλωδια. Αυτή την εποχή έχω στην κατοχή μου δύο καλώδια ρεύματος της Virtual Dynamics (Master Series ) που ούτε στον ύπνο σου δεν έχεις ακούσει . Τα έχω ακούσει και σε σπίτι φίλου που διαθέτει ένα πανάκριβο στουντιακο stabilizer που κοστιζει όσο 10 Teac Esoteric. Και εκεί αποδίδουν τα καλά καλώδια και πανε τον ήχο ακόμα ένα σκαλοπάτι ποιο πάνω.

Αλλα έτσι κάνεις πάντα εσύ. Μετά από 2 χρόνια τα αντιλαμβάνεσαι , όπως γινότανε και στο avforum. Δηλαδή μετά από δύο χρόνια θα λες άλλα .
Σου θυμίζω τις διαφορες που άκουγαν κάποτε κάποιοι με τα επαγγελματικά χρυσά δισκάκια όταν εσείς λέγατε για 0 και 1 και όλα είναι ίδια.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

g.kar said:
Σου θυμίζω τις διαφορες που άκουγαν κάποτε κάποιοι με τα επαγγελματικά χρυσά δισκάκια όταν εσείς λέγατε για 0 και 1 και όλα είναι ίδια.
Γιατί δεν τα θυμάμαι αυτά εγώ. Ρε σεις, τα θυμάται κανας άλλος? :lol:

Reaction score
3.320

Νίκος Τσαρουχάς said:
g.kar said:
Τα έχω ακούσει και σε σπίτι φίλου...
A, ώστε αυτός φταίει? :lol: :lol:
Τα παμε και βόλτα τα καλώδια μας για να παίρνουν τον αέρα τους :lol: :lol:

Reaction score
3.320

Ενα μεγάλο ευχαριστω σε όλους όσους μας έδωσαν τα φώτα τους τότε, στο avforum.
Εκείνη την μαγική εποχή που σε έριχναν κάποιοι στην πυρά όταν μιλούσες για διαφορες στα CDs και για διαφορες στα καλώδια.

Υ.Γ Να τελειώσουμε νωρίς . Πολυ βαρύ μου έπεσε το jitter σήμερα. Πάω να ακούσω Billy Holiday σε βινύλιο 180gr.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Επειδή είτε μιλάω είτε δεν μιλάω δεν έχει σημασία, το βράδυ, θα διαχωρίσω όλα τα άσχετα με το θέμα post, οπότε γράψτε ότι θέλετε. :lol:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.284
Members
38.443
Νεότερο μέλος
George Martini