Σύγκριση ψηφιακών πηγών...

Reaction score
3.330
Ανέφερα το SADIE system για να δεις ότι ένα απλό freeware software σαν το EAC δεν μας εξασφαλίζει error free transfer και time integrity κατά την μεταφορά των δεδομένων από το CD στο σκληρό.
Το SADIE κάνει και πολλά άλλα πράγματα, κοστίζει βέβαια ακριβά (περίπου $100.000).
To χρησιμοποιούν στα studios για το mastering.

Y.Γ Το EAC διορθωνει μόνο τα λάθη C2 και δεν είναι RUR. Δεν διαβάζει μεχρι να τα διαβάσει όλα σωστά.

Reaction score
3.330
Νίκος Τσαρουχάς said:
g.kar said:
Aφου επιλέγεις τη τεχνική τεκμηρίωση ,
τότε να μου αναφέρεις αναλυτικά τι εξοπλισμό διαθέτεις αυτή τη στιγμή για να συγκρίνεις με απόλυτα τεχνικά κριτήρια δύο διαφορετικά transports.
Ξεκόλλα ρε ένα pc χρειάζεσαι. :lol: :lol:
Τόσο απλά δηλαδή ?

Τέλος πάντων, ο καθένας ας κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι ποιο σωστό. Ετσι κι αλλιώς ψάχνουμε για ψύλλους στα άχυρα. Οχι για ψηλούς. :lol: :lol:

Reaction score
14
g.kar said:
Y.Γ Το EAC διορθωνει μόνο τα λάθη C2 και δεν είναι RUR. Δεν διαβάζει μεχρι να το διαβάσει σωστά.

Λίγο.....αντιφατικό ακούστηκε αυτό. :wink:

Εγώ μάλιστα αδυνατώ να το "καταλάβω". :?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Γιώργο, αν δεν εξασφαλίζει το EAC error free transfer με τόσους μηχανισμούς ασφαλείας που διαθέτει διαβάζοντας ξανά και ξανά το δισκάκι, πως θα μας εξασφαλίσει ένα transport που διαβάζει on the fly και στέλνει στο dac ακόμη κι αν έχει πολλές πολλές χιλιάδες ευρώ?...

Ιδού η απορία ρε μάστορη. :wink:

Reaction score
3.330
No it's not just a computer used to read a CD. It is computer hardware but the read software is all cutom written and it does RUR(read until right) that is read each byte until a custom algorithm is convinced it has the correct input.

Reaction score
3.330
preve said:
g.kar said:
Y.Γ Το EAC διορθωνει μόνο τα λάθη C2 και δεν είναι RUR. Δεν διαβάζει μεχρι να το διαβάσει σωστά.

Λίγο.....αντιφατικό ακούστηκε αυτό. :wink:

Εγώ μάλιστα αδυνατώ να το "καταλάβω". :?
Το EAC δεν κάνει το ίδιο πράγμα με αυτό που λέει οτι κάνει ο αλγόριθμος RUR (του memory player) .

Reaction score
14
g.kar said:
No it's not just a computer used to read a CD. It is computer hardware but the read software is all cutom written and it does RUR(read until right) that is read each byte until a custom algorithm is convinced it has the correct input.
Καθρεπτάκια για αφρικανούς ιθαγενείς δηλαδή.... :?

Reaction score
3.330
preve said:
g.kar said:

Καθρεπτάκια για αφρικανούς ιθαγενείς δηλαδή.... :?
:lol: :lol: :lol:

Εχουμε τρομερή πλάκα. :lol:

Reaction score
14
RUR? :o
Εντυπωσιακότατη σύντμηση.....

Μόνο που όλο το hardware σε συνεργασία με όλο το software που κυκλοφορεί στην αγορά....αυτό ακριβως κάνουν! :twisted: :wink:

Reaction score
3.330
Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, έχετε ποτε συγκρίνει δύο ίδια CD players/transports βάζοντας απλά 3 αντικραδασμικά ποδαράκια, κοινώς "ματζούνια", στο ένα από τα δύο players ?
Οντως υπάρχουν ακουστές διαφορές ?

Reaction score
3.330
preve said:
RUR? :o
Εντυπωσιακότατη σύντμηση.....

Μόνο που όλο το hardware σε συνεργασία με όλο το software που κυκλοφορεί στην αγορά....αυτό ακριβως κάνουν! :twisted: :wink:
Εσύ ξέρεις καλύτερα, Δεν επιμένω. Πάντως στο site τους άλλα μας λένε ότι κάνει το RUR.

Reaction score
2
quote author=g.kar link
Συζήτηση κάνουμε Μάνο μου. Ετσι συζητάμε εμείς . Εσεις στην Κρήτη βαράτε τα ντουφέκια έχετε και τις βεντέτες επειδή ο Χανιώτης την έπεσε στην αδελφή σας και δεν την παντρεύτηκε ...
Εμείς εδώ, απλά πράγματα . Πληκτρολόγιο και 9 έχει ο μήνας. :lol: :lol:
[/quote]
Ο.Κ.Δεκτον.Λυσε μου ομως μια απορια.....ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΣ,οτι ειμαι κρητικος??????? :shock: :shock: :shock:Με κουφανες λεμε!!!!!!!! :D :p :D :p

Reaction score
14
g.kar said:
Εσύ ξέρεις καλύτερα, Δεν επιμένω. Πάντως στο site τους άλλα μας λένε ότι κάνει το RUR.
Προς Θεού...δεν διεκδικώ το αλάθητο.
Απλά στο site του ο καθένας μπορεί με την "έξυπνη συσκευασία/φρασεολογία" RUR(R) να υποστηρίζει ότι κάνει "χρυσά αυγά".
Και να τα πουλάει ως τέτοια.
Αυτό δεν σημαίνει ότι όντως είναι χρυσά ή ότι έχει την χήνα που όντως τα κάνει. :wink:

Reaction score
3.330
Εχεις δίκιο. Συμφωνώ ότι χρειαζόμαστε πολυ περισσότερα τεχνικά στοιχεία τεκμηρίωσης κι όχι απλά να πετάει ο καθένας ότι θέλει για τις επιπτώσεις που έχει στον ήχο ο τρόπος ανάγνωσης των δεδομένων από το CD. Γιατί να λέει κάποιος ΟΧΙ στην on-the-fly (Χ 1) ανάγνωση των δεδομένων ακόμα και από ένα κορυφαίο laser transport που μπορεί να διαβάζει τα πάντα από τον πρώτο γύρο και δεν χρειάζεται δεύτερο ή τρίτο γύρω για να τα διαβάσει σωστά.

Κανένας δεν παρουσίασε συγκριτικά ή τεκμηριωμένα στοιχεία που με κάποιο τρόπο να το αποδεικνύει. Ειδικά όταν κάποιος εμέσως κατηγορεί τις αντιπροσωπείες και τα καταστήματα ότι μας πουλάνε ακριβά ή υπερτιμημένα μηχανήματα (επώνυμα) ενώ γνωρίζουν την αλήθεια και δεν μας την λένε .

Θα μου πεις κι εσένα τι σε νοιάζει, αντιπρόσωπος είσαι ?. Εσύ κοίτα να τα έχεις καλά με αυτούς για να σου δίνουν μηχανήματα για ακρόαση και να συνεχίσεις το χόμπι σου. Λογικότατο . :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Νικ, ΔΕΝ υπάρχει transport που να μπορεί με σιγουριά 1000% να διαβάσει on the fly ολόσωστα τον δίσκο. Αυτό είναι χαρακτηριστικό μειονέκτημα λειτουργίας των CD ROM. Τα CD ROM φιάχτηκαν για PC και συνεπώς για να διαβάζουν 5-6 φορές το δισκάκι μέχρι να το διαβάσουν σωστά. Σε επίπεδο consumer συσκευής (hi end ή όχι) ή θα χρησιμοποιεί βαρβάτο error correction ή θα διαβάζει με τρόπο "πισάδικο" δηλαδή με καμιά μνήμη από πίσω, κάτι που βολεύει και σε άλλα προβλήματα.

Επιπλέον, η σχεδιαστική φιλοσοφία ενός μηχανισμού 30 κιλών, για να αποφεύγονται οι κραδασμοί ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να αλλάξει για παράδειγμα τον ρυθμό περιστροφής του cd, είναι κατά την άποψή μου ηλιθιωδώς άτοπη, ίσως δικαίως ακριβή λόγω κατασκευής.

Αδίκως ή δικαίως ακριβές είναι και οι συσκευές που χρησιμοποιούν τον ιδανικό τρόπο ανάγνωσης των cd, μνήμες κόντρα στις μνήμες κλπ (βλέπε merridian). Αδίκως διότι δεν είναι κάτι τόσο το πρωτοποριακό τελικά, δικαίως γιατί το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει...

Reaction score
3.330
Νίκος Τσαρουχάς said:
Επιπλέον, η σχεδιαστική φιλοσοφία ενός μηχανισμού 30 κιλών, για να αποφεύγονται οι κραδασμοί ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να αλλάξει για παράδειγμα τον ρυθμό περιστροφής του cd, είναι κατά την άποψή μου ηλιθιωδώς άτοπη, ίσως δικαίως ακριβή λόγω κατασκευής.
Κάπου τόσα κιλά είναι και το TEAC Esoteric X-01 ,X-03 , κ.λ.π.
Οπότε Nίκο εσύ κατά βάθος πιστεύεις ότι το μηχάνημα αξίζει μόνο για τα κιλά του επειδή δηλαδή είναι βαρύ, ενώ θα έπαιζε το ίδιο καλά και με μια ποιο light κατασκευή και με τα ίδια ηλεκτρονικά κυκλώματα ?

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Νικ, ΔΕΝ υπάρχει transport που να μπορεί με σιγουριά 1000% να διαβάσει on the fly ολόσωστα τον δίσκο. Αυτό είναι χαρακτηριστικό μειονέκτημα λειτουργίας των CD ROM.
Υποστήριξα εγώ κάτι άλλο;

Μην φθάνουμε όμως στην άλλη μερία του...."Σύμπαντος"....βασιζόμενοι σε μια-δυο υπεραπλουστεύσεις του
τύπου:
-Δεν διάβασε μια σωστά...ΑΡΑ "μπορεί" το αποτέλεσμα να μην είναι σωστό.

ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΛΑΘΟΣ.

Γιατί από αυτό που λέμε READ μέχρι αυτό που ονομάζουν οι "ακροατές"....ακρόαση...χροιές..ή ότι άλλο ....η
απόσταση είναι.....ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads