"Σύστημα αναφοράς" - (audio)

GTX

Reaction score
39
Εγώ νομίζω ότι σύστημα αναφοράς δεν υπάρχει.

Μέτρο σύγκρισης είναι το live και από κει και πέρα όλα τα υπόλοιπα προσπαθούν να το πλησιάσουν απλώς κάποια το καταφέρνουν καλύτερα απο τα άλλα.

Reaction score
1
Απάντηση: "Σύστημα αναφοράς" - (audio)

ποιο λαιβ απο ολα ?
Το συστημα αναφορας δεν ειναι απαραιτητα να ειναι το καλυτερο δυνατο συστημα απλως ενα κοινα αποδεκτο συστημα

GTX

Reaction score
39
Re: Απάντηση: "Σύστημα αναφοράς" - (audio)

ποιο λαιβ απο ολα ?
Το συστημα αναφορας δεν ειναι απαραιτητα να ειναι το καλυτερο δυνατο συστημα απλως ενα κοινα αποδεκτο συστημα

Αυτό της εγγραφής που ακούγεται από το σύστημα :116:

Reaction score
1

υπαρχουν πολλες κακες live ηχογραφησεις βεβαια.

Reaction score
1.844

Το γέλιο της αρκούδας πέφτει με κάτι αγγελίες, του στυλ, "πωλείται ενισχυτής τάδε, αναφοράς, CD player δείνα, αναφοράς, ηχεία τάδε, αναφοράς". Δίπλα από κάθε μηχανή, μπήγει ο τυπάς και ένα "αναφοράς", να ψαρώνουν τα κορόιδα ....
Ξέχασες το κλασικό στο τέλος:
"Μόνο σοβαραί προτάσεις" :623:
υπαρχουν πολλες κακες live ηχογραφησεις βεβαια.
Δεν εννοεί live ηχογράφηση
.... Μέτρο σύγκρισης είναι το live και από κει και πέρα όλα τα υπόλοιπα προσπαθούν να το πλησιάσουν απλώς κάποια το καταφέρνουν καλύτερα απο τα άλλα.
αλλά ζωντανή ακρόαση, συναυλία κ.λ.π.
Αυτή είναι η αναφορά. Σύστημα αναφοράς, είναι ότι παίζει κάπως κοντά σ' αυτό.

Reaction score
0

Ωραία.

Για απόλυτη αναφορά, θα φωνάζω σπίτι μου τη Συμφωνική της Βιέννης να παίζει live και μετα θα ακούω την αντίστοιχη εγγραφή απο το Hi-end (και καλά καλωδιωμένο) σύστημα μου....:138:

Reaction score
1

Και η ζωντανη συναυλια δεν ειναι παντα οτι καλυτερο .Υπαρχουν περισοτερο κακες ακουστικα συναυλιες,απο καλες.Ενοειτε φανταζομαι Μεγαρο με ακουστικα, αποκλειστικα, οργανα.

Reaction score
1.844

Ωραία.

Για απόλυτη αναφορά, θα φωνάζω σπίτι μου τη Συμφωνική της Βιέννης να παίζει live και μετα θα ακούω την αντίστοιχη εγγραφή απο το Hi-end (και καλά καλωδιωμένο) σύστημα μου....:138:
Φτάνει ο όρος "αναφοράς", πας να βάλεις το κόσμο σε μπελάδες;
Φαντάζεσαι να σε διαβάσει κανας ρεβιούερ και να αρχίσει να χρησιμοποιεί το "απολύτου αναφοράς"; :125:

Επίσης τα κόζια δεν είναι λευκά ή μαύρα. :601:
Εννοώ (μαζί με τον GTX) την αίσθηση που έχεις όταν ακούς οτιδήποτε ζωντανό, μια μουσική παράσταση π.χ.
Και η ζωντανη συναυλια δεν ειναι παντα οτι καλυτερο .Υπαρχουν περισοτερο κακες ακουστικα συναυλιες,απο καλες.Ενοειτε φανταζομαι Μεγαρο με ακουστικα, αποκλειστικα, οργανα.
και συνεχίζω:
ακόμα και μια μέτρια στημένη (τεχνικά) μουσική παράσταση (δεν εννοώ τις αρπαχτές του καλοκαιριού), ακούγεται πολύ καλύτερα απο ένα οικιακό σετάκι, πίστεψέ με.
Ακόμα κι' αν αυτό περιλαμβάνει, στο σύνολο, ακριβά καλώδια ρεύματος, να 'ούμε! :142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Re: Απάντηση: "Σύστημα αναφοράς" - (audio)

Φτάνει ο όρος "αναφοράς", πας να βάλεις το κόσμο σε μπελάδες;
Φαντάζεσαι να σε διαβάσει κανας ρεβιούερ και να αρχίσει να χρησιμοποιεί το "απολύτου αναφοράς"; :125:

Απολύτου, απολύτου! Και ανεξαρτήτου κόστους!!

Reaction score
1

και συνεχίζω:
ακόμα και μια μέτρια στημένη (τεχνικά) μουσική παράσταση (δεν εννοώ τις αρπαχτές του καλοκαιριού), ακούγεται πολύ καλύτερα απο ένα οικιακό σετάκι, πίστεψέ με.
Ακόμα κι' αν αυτό περιλαμβάνει, στο σύνολο, ακριβά καλώδια ρεύματος, να 'ούμε! :142:[/QUOTE]

Μαζι σου ειμαι ,αλλα αμφιβαλλω για την κατα ποσο βοηθαν στη πραξη οι συναυλιες στο να στησεις ενα συστημα σωστα.Τουλαχιστον οι συναυλιες με ΡΑ.Η αναγκη ηχου-συστηματος αναφορας ειναι ισως σημαντικη -και για να συννενοουμαστε(!)- αλλα δεν ξερω ποσο ειναι εφικτο κατι τετοιο.

Reaction score
4

Όταν μιλάμε για κάτι τέτοιο μιλάμε για 'ηχογραφημένο' και όχι ζωντανό (απ'ευθείας) .
Δεν είναι σωστό να ελπίζουμε στην σύγκριση μεταξύ τους !

Όποιος έχει κάνει έστω και μια ηχογράφηση ή ηχοληψία, ξέρει ότι για να 'πιάσουμε' τον ήχο χρειάζονται αρκετές παρεμβάσεις ή περιορισμοί λόγο ικανότητας σύλληψης (μηχανήματα).

Για αυτό μιλάμε , για το ηχογραφημένο....
και την αναπαραγωγή του.
Υπάρχει σημείο αναφοράς ;

Υ.Γ.
Χρήστο συμφωνώ μαζί σου περί ποιότητας Ρ.Α.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494