Barista Corner

Μηνύματα
3
Reaction score
10
Καλησπέρα και από μένα...
πρώτο πόστ στο φόρουμ και παραδόξως δεν ξέρω την τύφλα μου απο μουσικοσχετικά πράγματα... γι αυτό και γράφτηκα για να σας κάνω τις χαζο-ερωτήσεις μου...

Σχετικά με τον καφέ πάντως επειδή το έχω σπουδάζει μέχρι αηδίας μετά από πολυετή εμπειρία θα πω το εξής....
ο Καλύτερος καφές στον κόσμο είναι ο ... φρεσκοκαβουρδισμένος.
Από εκεί και πέρα έρχονται όλα τα υπόλοιπα :)

Για την ιστορία έχω καταλήξει για να κάνω την δουλειά μου και μετά απο MAJOR DOWNGRADE ... με μια Rancillio Silvia μηχανή και έναν Mazzer Super Jolly μύλο που έχω για το σπίτι μου


Καλώς σας βρήκα !
 
Last edited:


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
59.058
Reaction score
145.157
Πολύ ελαφρύ ψήσιμο με προφίλ που τονίζει υπέρμετρα τις φρουτώδεις νότες, σε τέτοιο βαθμό που απουσιάζει το σώμα και η γεύση καφέ.
Πωωωω, περιγράφεις αυτό που θέλω! ❤

Πα να πάρω κάτι!
 

Μηνύματα
3
Reaction score
10
Σε αυτό το προφίλ αξίζει να κοιτάξεις fully washed χαρμάνια από Αιθιοπία / Κένυα / και ίσως Γουατεμάλα
Το σημαντικότερο παραμένει το να πάρεις ψήσιμο σε κοντινή ημερομηνία, να μην είναι μπαγιάτικος
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
59.058
Reaction score
145.157
έχω καταλήξει για να κάνω την δουλειά μου και μετά απο MAJOR DOWNGRADE ... με μια Rancillio Silvia μηχανή και έναν Mazzer Super Jolly μύλο
Δεν ξέρω τι είχες πριν, αλλά αυτά που έχεις είναι σπουδαία εργαλεία για να φτιάξεις μια χαρά καφεδάρες.
 


Μηνύματα
5.044
Reaction score
4.344
Δεν μου λετε βλεπω οτι ο ελληνικος καφες στη χοβολη δεν παιζει στις συζητησεις? Δεν μυριζει ωραια? Ειναι ανοστος? Ανθυγιεινος?

Γιατι καποιος αλλος ειδικος σε θεματα υγειινης και διατροφης τον ανεφερε σαν τον καλυτερο. Για πες τε μου και την δικη σας γνωμη?
 

Μηνύματα
1.599
Reaction score
1.291
Ελληνικός φυσικα και παιζει!!!
Εδω τον σνομπαρουν :p
Αγαπημένος καφές, έρχονται στο νου μου παιδικές αναμνήσεις απο παππούδες - γιαγιαδες μόνο με το άρωμά του.
Όλο το καλοκαίρι με ελληνικό την εβγαλα καθώς στο νησί δεν βρίσκεις εύκολα καλό καφέ. Πήρα τον καφεδάκο μου λοιπόν απο αθήνα και πήγα διακοπές με ηρεμία ξέροντας πως έχω καφεδάκι μαζί μου :)
 


Μηνύματα
86
Reaction score
226
Το δύσκολο με τον Ελληνικό καφέ είναι να βρεις τον κατάλληλο μύλο.
Νομίζω ότι πρόκειται για μυλόπετρες που δύσκολα βρίσκεις.
Οι συμβατικοί μύλοι που μπορούν να κόψουν τόσο λεπτά, πιο λεπτά από τον εσπρέσο, νομίζω ότι μπορούν να φτιάξουν τον ibrik. Δεν διαφέρει και πολύ.
Αλλά ναι φτιάχνει γευστικότατα καφεδάκια και όταν μπορώ τον απολαμβάνω.
Μπορεί να προτιμώ τον εσπρέσο, αλλά αυτά είναι γούστα.
Απλά ο κανόνας που ακολουθώ είναι ότι ο κόκκος θα έχει ψηθεί σε λιγότερες από 20 μέρες και θα τον κόψω την ίδια ώρα που θα τον παρασκευάσω. Μόνο αυτό.
Μετά είναι θέμα γεύσης και χρηστικότητας.
Ένα καλοκαίρι είχα δει και κάποια βιντεάκια για την παρασκευή του ibrik με μονοποικιλιακό και είχα εντυπωσιαστεί με το αποτέλεσμά του.
Περισσότερο και από του "φίλτρου".
Αλλά είπαμε, γούστα είναι αυτά.
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.255
Μηνύματα
3.046.460
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale
Top