ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ ΤΕΛΙΚΟΥ-ΠΡΟ

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους.

Έχω έναν τελικό ενισχυτή με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Frequency response: 20 Hz to 20K Hz, + 0.1 dB
Output Power: 8 Ohm 350 watts
4 Ohm 700 watts
2 Ohm 1200 watts
Maximum Output swing: ± 40V
S/N Ratio: -112.4db @ full output
THD+N: (Full output @ 8Ohm) 0.00284% 1KHz
Input Impedance: 75K ohms for balanced
Output Impedance: 0.017 ohm
Gain: 29 dB for amplifier section
Net weight: 70 lb.
Gross weight: 80 lb.
Net dimensions: w: 12.75 x d: 18.25 x h: 12.25"
Gross dimensions: (boxed) w: 19 x d: 22 x h: 19"

Και εξετάζω τους ακόλουθους 2 προ (όλα τα μηχανήματα είναι της ίδιας εταιρίας):

ΠΡΟ 1.

Frequency response: 20 Hz to 20 KHz + or - 0.05db
Sensitivity: 120 mV
Maximum output voltage: 24.00 V peak to peak
Input impedance: 33 KOhm
Output impedance: 0 Ohm
Gain: 18.00 db
S/N Ratio: 95 dbr
THD + N: 0.050%
Dimensions: w: 19 x d: 10.25 x h: 2.75"
Weight: 11 lb.

ΠΡΟ 2
Frequency response: 20 Hz to 20 KHz +or - 0.05db
Sensitivity: 120 mV
Maximum output voltage: 24.00 V peak to peak
Input impedance: 33K Ohm
Output impedance: 50 Ohm
Gain: 18.00 db
S/N Ratio: 95 dbr
THD + N: 0.002%
Dimensions: w: 19 x d: 12 x h: 3.5"
Weight: 13 lbs.

Ποιος πιστεύετε ότι ταιριάζει καλύτερα με τον τελικό (και αν είναι εύκολο και γιατί, για να μαθαίνουμε και κάτι).

Ευχαριστώ.

Reaction score
298
Αυτά τα νούμερα δεν λένε τίποτα, εκτός από το:
mygiakis said:
Output impedance: 0 Ohm
που λέει ότι ... έγινε τυπογραφικό λάθος 8) Το ότι οι προ είναι της ίδιας εταιρείας με τον τελικό, περίπου εξασφαλίζει ότι ηλεκτρικά ταιριάζουν. Το αν ταιριάζουν περισσότερο ή λιγότερο ηχητικά, κανένα νούμερο δεν μπορεί να το πει.

Reaction score
250
Φίλε mygiakis

Από τις προδιαγραφές νομίζω ότι αναφέρεσαι σε μηχανές της Classe.

Θεωρητικά σου κάνουν και οι δύο προ.

Το αν το επιπλέον κόστος του 2ου (που οφείλεται στο καλύτερο τροφοδοτικό κυρίως )

αξίζει τον κόπο θα το αντιληφθείς μόνο με δοκιμή !

Reaction score
0
Καταρχάς σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας.

- Νίκο "Ωχ" γιατί; Πρέπει να ανυσηχώ για κάτι;

-RDoherty τα νούμερα είναι copy-paste, τα ξαναείδα και το 0 είναι εκεί.

- Βασίλη (ελπίζω να μου επιτρέπεις τον ενικό) πρόκειται όντως για μηχανήματα της Classe (CAM 350 ο τελικός, CP 35 και CP 47.5 ο πρώτος και δεύτερος προ αντίστοιχα). Αλήθεια πως το έπιασες;

Σύμφωνα με την εταιρία ο δεύτερος έχει πιο μεγάλο τροφοδοτικό, μια επιπλέον XLR εισοδο και αποτελεί "μια ισορροπημένη σχεδίαση από την αρχή ως το τέλος". Με τον πρώτο προ είμαι εδώ και κάτι χρόνια και είπα να δοκιμάσω τον μεγαλύτερο.

Reaction score
298
Δικό τους τυπογραφικό λάθος. Εάν "ισορροπημένη" μεταφράζεις το "balanced", τότε δεν σημαίνει "ισορροπημένη ως το αντίθετο της ... ανισόρροπης" :lol: αλλά τοπολογία balanced, δηλαδή τοπολογία στην οποία το + και το - του σήματος είναι ξεχωρισμένα από τη γείωση (ground, earth). Γι' αυτό και τα βύσματα XLR που χρησιμοποιούνται συνήθως στις balanced σχεδιάσεις είναι τριπολικά (+, - και γείωση). Στις unbalanced τοπολογίες το - ταυτίζεται με τη γείωση. Υποτίθεται ότι οι balanced τοπολογίες έχουν εν δυνάμει χαμηλότερο θόρυβο (κυρίως hum) και οδηγούν καλύτερα τα πολύ μακριά καλώδια. Η ποιότητα ήχου αυτή καθ' αυτήν δεν είναι αναγκαία καλύτερη, ούτε αναγκαία χειρότερη βέβαια.
http://en.wikipedia.org/wiki/Balanced_audio

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
mygiakis said:
- Νίκο "Ωχ" γιατί; Πρέπει να ανυσηχώ για κάτι;
Γιατί δεν νομίζω ότι η έννοια "ταίριασμα" είναι υπαρκτή, παρά φοριέται μόνον για να δικαιολογήσει ενδεχομένως για ποιόν λόγο ένα μηχανάκι δεν παίζει καλά. Συνεπώς βάλε τα μηχανήματα κάτω και ότι σου αρέσει. Τώρα αν αυτό είναι και το σωστό, δεν θα μάθουμε ποτέ, αλλά μην σκας κιόλας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.353
25 φορές μικρότερο THD + N από ένα τροφοδοτικό δε βγαίνει.

Κατά τα άλλα ισχύουν τα γνωστά (1. γουρούνι στο σακκί δε παίρνεις, πάντα προηγείται ακρόαση και 2. το πιο ακριβό είναι πάντα πιο καλό - στα πλαίσια της ίδιας εταιρίας φυσικά)

Καλές ακροάσεις λοιπόν!

Reaction score
0
-RDoherty θα συμφωνίσω μαζί σου Classe και κακό δεν γίνεται!! :D

Η XLR σύνδεση έχει νόημα για μένα διότι λόγω μονομπλόκ χρησιμοποιώ 3m interconects. Ο προβληματισμός είναι ο εξής: και ο μικρός CP35 έχει xlr έξοδο και στο manual των προ της εταιρίας υπερθεματίζει για τον 47,5 έναντι του 35 λέγοντας ότι πρόκειται για ισορροπημένη σχεδίαση από την αρχή ως το τέλος. (θα ψάξω να το βρω για να είμαι ακριβής με την διατύπωση)

Λοιπόν περνώντας από το θεωρητικό στο πρακτικό μέρος, δοκιμές έχουν γίνει. Πριν όμως αρχίσω, να δηλώσω ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο θέμα΄και ότι στην περιγραφή που ακολουθεί ενδεχομένως να μην χρησιμοποιείται η κατάληλη ορολογία.

Από το πρώτο άκουσμα καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μηχανές της ίδια οικογένιας. Όσον αφορά τις χροιές ο 47,5 ακούγεται πιο επιθετικός λόγω αστρωσίλας (το στρώσιμο παίρνει πολύ καιρό κρίνοντας από τον 35). (Ναι θεωρώ ότι οι προ στρώνουν!)
Επίσης ο 47.5 ακούγεται (τουλάχιστον στα αυτιά μου) πιο αναλυτικός με καλύτερο "απλωμα" της σκηνής. Η μεγάλη διαφορά είναι στην οδήγηση. Τι εννοώ με αυτό: και οι δύο προ έχουν διαβάθμιση της έντασης από το 0-60. Από τις μετρήσεις που έκανα προέκυψε ότι για την ίδια ένταση ο cp35 θα πέρει να είναι στο 30 ενώ ο cp 47.5 στο 15 (το ίδιο ισχύει για όλες τις διαβαθμίσεις). Η διαφορά είναι ότι με τον cp 35 sto 30 ζεις με τον φόβο ότι ακούς πολύ δυνατά φτάνοντας στα peaks 114-116 db, ενώ με τον cp47.5 δεν έχεις αυτόν το φόβο ενώ τα peakw είναι πιο έντονα (119db).

Δυστυχώς δεν έχω την εμπειρία να περιγράψω με ακρίβεια και να εκτιμήσω με βεβαιότητα. Ελπίζω να σας έδωσα λίγο την εικόνα για να βοηθήσετε.
Ευχαριστώ και πάλι.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
mygiakis said:
Η διαφορά είναι ότι με τον cp 35 sto 30 ζεις με τον φόβο ότι ακούς πολύ δυνατά φτάνοντας στα peaks 114-116 db, ενώ με τον cp47.5 δεν έχεις αυτόν το φόβο ενώ τα peakw είναι πιο έντονα (119db).
- Δηλαδή ακούς γενικά στην ίδια ένταση αλλά με τον μεγάλο, τα peak είναι πιο έντονα?

Reaction score
0
Ναι αυτή την εντύπωση έχω (έχω και μετρήσεις σημειωμένες κάτω από τις ίδιες συνθήκες δηλ απόσταση dbμετρου απόσταση και τα λοιπά) Επίσης κατά την ακρόαση έχεις την εντύπωση ότι ακούς πιο δυνατά μα τον cp35, με άλλα λόγια ψάχνεις το τηλεκοντρόλ για να χαμηλώσεις, ενώ μρ τον μεγάλο προ αν δεν έβλεπα την ένδειξη (στα peaks) δεν θα πίστευα ότι άκουγα τόσο δυνατά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.353
Όπως περιγράφεις τα πράματα, 47.5 στάνταρ, και με μεγάλη διαφορά (ΙΜΗΟ).

Το "πρόκειται για ισορροπημένη σχεδίαση από την αρχή ως το τέλος" σημαίνει (με απλά λόγια) ότι έχει ξεχωριστές ενισχυτικές βαθμίδες για το + και το - του XLR σου, ενώ προφανώς ο "μικρός" έχει ενισχυτικές βαθμίδες μόνο για το +, και απλά πριν την έξοδο "κατασκευάζεται" το - για να είναι συμβατό με XLR.

Reaction score
298
Νίκος Τσαρουχάς said:
Κάπου ο Κόγιας ξεκίνησε ένα θέμα για... δυναμικά. :wink:
Ο Tiefenbrun νομίζω είχε κάποτε πει ότι ένα καλό σύστημα παίζει δυνατά χωρίς να παρεμποδίζει την συνομιλία. Την είχα βρει ενδιαφέρουσα ως παρατήρηση, όπως και το άλλο που είχε πει, ότι ένα καλό σύστημα σε "υποχρεώνει" να τραγουδάς bouche fermée.

Reaction score
0
-Costas EAR: αυτή είναι η μια πλευρά και συμφωνω. Όμως από την άλλη κάθε αύξηση στο vol βγάζει πολύ ενέργεια και κάποιες φορές ενοχλεί. Βέβαια μπορεί να έχει να κάνει με το ότι έχω συνηθίσει σε άλλες διαβαθμίσεις.

- RDoherty: εγώ πάλι νόμιζα ότι ένα καλό σύστημα παίζει δυνατά, δεν σε ενοχλεί και όταν πάς να μιλήσεις καταλαβαίνεις ότι πρέπει να φωνάξεις.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.078
mygiakis said:
...
Από το πρώτο άκουσμα καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μηχανές της ίδια οικογένιας. Όσον αφορά τις χροιές ο 47,5 ακούγεται πιο επιθετικός λόγω αστρωσίλας (το στρώσιμο παίρνει πολύ καιρό κρίνοντας από τον 35). (Ναι θεωρώ ότι οι προ στρώνουν!)
Επίσης ο 47.5 ακούγεται (τουλάχιστον στα αυτιά μου) πιο αναλυτικός με καλύτερο "απλωμα" της σκηνής. Η μεγάλη διαφορά είναι στην οδήγηση. Τι εννοώ με αυτό: και οι δύο προ έχουν διαβάθμιση της έντασης από το 0-60. Από τις μετρήσεις που έκανα προέκυψε ότι για την ίδια ένταση ο cp35 θα πέρει να είναι στο 30 ενώ ο cp 47.5 στο 15 (το ίδιο ισχύει για όλες τις διαβαθμίσεις). Η διαφορά είναι ότι με τον cp 35 sto 30 ζεις με τον φόβο ότι ακούς πολύ δυνατά φτάνοντας στα peaks 114-116 db, ενώ με τον cp47.5 δεν έχεις αυτόν το φόβο ενώ τα peakw είναι πιο έντονα (119db).
...
Εάν πρόκειται για πραγματικές διαφορές, τότε θα πρέπει ο ένας από τους δύο να έχει ελαφρά χαμηλότερη ευαισθησία από τον άλλο, μιας και οι δύο έχουν το ίδιο κέρδος. Εκτός αυτού, υπάρχει και το ενδεχόμενο, ο πιο "ισχυρός" να έχει διαφορετικό ποτενσιόμετρο στάθμης, ανεξαρτήτως της βαθμονόμησης του ρυθμιστικού που είναι η ίδια, (0-60), και η οποία πρακτικά δεν λέει και τίποτα. Πάντως, η διαφορά των συγκεκριμένων θέσεων, 15 με 30, δεν είναι μεγάλη, καθώς τα ποτενσιόμετρα στάθμης είναι λογαριθμικά. Δηλαδή, η αίσθηση της υψηλότερης οδήγησης μπορεί να είναι και, απλώς, μια ψευδαίσθηση.

Τελικά, η μεταξύ των σύγκριση είναι ορθή όταν αποδίδουν την ίδια έξοδο, κατόπιν ρύθμισης, της οποίας η αξιοπιστία είναι εξασφαλισμένη μόνο με χρήση τόνου και μέτρησης της στάθμης με ντεσιμπελόμετρο, ή, εναλλακτικά, με μέτρηση της εξόδου σε VRMS, με ένα πολύμετρο, (καθ' όσον η υψηλότερη στάθμη ξεγελά πολύ εύκολα, δίνοντας την εντύπωση -και μόνον- υψηλότερης ανάλυσης και καλύτερων δυναμικών, αφού αυξανομένης της στάθμης ομαλοποιείται και η απόκριση συχνότητας του ακουστικού αισθητηρίου).

Reaction score
1
Η Classe ακολουθεί πλέον άλλο δρόμο από αυτόν που υπαγόρευε την κατασκευή συσκευών όπως αυτών που αναφέρεις, και κατά τη γνώμη μου πολύ καλά κάνει..

Η πιουρίστικη προσέγγιση του παρελθόντος δίνει τη θέση της στις curved fascia και τις touch screen των συσκευών-μοντέρνων γλυπτών και οι custom μηχανισμοί των CDP, σε DVD ROM drives "Designed by Classe" (αντί για αιωρούμενους μηχανισμούς και ακρίβεια στην αρχική εξαγωγή ψηφιακού σήματος, επαναλαμβανόμενες δειγματοληψίες στα 4Χ ή 8Χ α λα Meridian).

Πες μας για τα ηχεία και την πηγή σου για να ολοκληρώσουμε την εικόνα..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988