- Reaction score
- 25.536
αυτη την αισθηση εχω και εγω...mygiakis said:- RDoherty: εγώ πάλι νόμιζα ότι ένα καλό σύστημα παίζει δυνατά, δεν σε ενοχλεί και όταν πάς να μιλήσεις καταλαβαίνεις ότι πρέπει να φωνάξεις.
αυτη την αισθηση εχω και εγω...mygiakis said:- RDoherty: εγώ πάλι νόμιζα ότι ένα καλό σύστημα παίζει δυνατά, δεν σε ενοχλεί και όταν πάς να μιλήσεις καταλαβαίνεις ότι πρέπει να φωνάξεις.
Σωστο ,αλλα και οταν φωναζεις ,αν ειναι καλο το συστημα καταλαβαινει ο αλλος τι λες.Παναγιωτης Κροκος said:αυτη την αισθηση εχω και εγω...mygiakis said:- RDoherty: εγώ πάλι νόμιζα ότι ένα καλό σύστημα παίζει δυνατά, δεν σε ενοχλεί και όταν πάς να μιλήσεις καταλαβαίνεις ότι πρέπει να φωνάξεις.
Τα σύγχρονα ηλεκτρονικά στερεάς κατάστασης είναι πολύ πιο ανθεκτικά από τα παλαιά ηλεκτρονικά. Οι πυκνωτές δεν έχουν πρόβλημα σε χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας. Γερνάνε πριν της ώρας τους όταν λειτουργούν κοντά ή πάνω από τα όρια θερμοκρασίας που αναγράφεται στο περίβλημά τους π.χ 85 ή 105 βαθμούς C. Πρακτικά ο χρόνος ζωής διπλασιάζεται ή τριπλασιάζεται όταν οι πυκνωτές λειτουργούν σε χαμηλότερη θερμοκρασία π.χ στους 40 C.monsoon said:Κι ακόμα (σε μικρότερο βαθμό κι αναλόγως της ποιότητας κατασκευής) ποτενσιόμετρα (πλην ψηφιακών), αντιστάσεις, τρανζίστορ.
Κατά τη γνώμη μου, γύρω στα 5 έτη συνήθους λειτουργίας (2-3 ώρες την ημέρα), τα σύγχρονα ηλεκτρονικά ολοκληρώνουν το βραχύβιο βίο τους..
Και οι δύο προενισχυτές φαίνεται να έχουν παρόμοια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά.mygiakis said:Καλημέρα σε όλους.
Έχω έναν τελικό ενισχυτή με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
Frequency response: 20 Hz to 20K Hz, + 0.1 dB
Output Power: 8 Ohm 350 watts
4 Ohm 700 watts
2 Ohm 1200 watts
Maximum Output swing: ± 40V
S/N Ratio: -112.4db @ full output
THD+N: (Full output @ 8Ohm) 0.00284% 1KHz
Input Impedance: 75K ohms for balanced
Output Impedance: 0.017 ohm
Gain: 29 dB for amplifier section
Net weight: 70 lb.
Gross weight: 80 lb.
Net dimensions: w: 12.75 x d: 18.25 x h: 12.25"
Gross dimensions: (boxed) w: 19 x d: 22 x h: 19"
Και εξετάζω τους ακόλουθους 2 προ (όλα τα μηχανήματα είναι της ίδιας εταιρίας):
ΠΡΟ 1.
Frequency response: 20 Hz to 20 KHz + or - 0.05db
Sensitivity: 120 mV
Maximum output voltage: 24.00 V peak to peak
Input impedance: 33 KOhm
Output impedance: 0 Ohm
Gain: 18.00 db
S/N Ratio: 95 dbr
THD + N: 0.050%
Dimensions: w: 19 x d: 10.25 x h: 2.75"
Weight: 11 lb.
ΠΡΟ 2
Frequency response: 20 Hz to 20 KHz +or - 0.05db
Sensitivity: 120 mV
Maximum output voltage: 24.00 V peak to peak
Input impedance: 33K Ohm
Output impedance: 50 Ohm
Gain: 18.00 db
S/N Ratio: 95 dbr
THD + N: 0.002%
Dimensions: w: 19 x d: 12 x h: 3.5"
Weight: 13 lbs.
Ποιος πιστεύετε ότι ταιριάζει καλύτερα με τον τελικό (και αν είναι εύκολο και γιατί, για να μαθαίνουμε και κάτι).
Ευχαριστώ.
Ρε Γιώργο, ήμαρτον!!! Τελικά τί να παραγγείλει ο άνθρωπος; Κολοκυθόπιτα αλμυρή, ή κολοκυθόπιτα γλυκειά;g.kar said:Αγαπητέ φίλε Migiakis, μετά τη συζήτηση που είχαμε στο τηλέφωνο, πιστεύω ότι μόνο με true balanced έξοδο στερεάς κατάστασης από τον προ μπορείς να οδηγήσεις σωστά τους τελικούς σου ...
(...)
Γενικώς, τα fully balanced κυκλώματα χρησιμοποιούνται σε επαγγελματικούς χώρους όπου οι πηγές και οι προενισχυτές καλούνται να oοδηγήσουν το σήμα σε μεγάλες αποστάσεις που συνήθως περιλαμβάνουν και cable patch panels (κατανεμητές καλωδίων). Φυσικά για μία απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων και χωρίς να μεσολαβούν patch panels, δεν τίθεται θέμα χρήσης της balanced συνδεσμολογίας. ...
Πολύ σωστά απάντησες Νίκο.Νίκος Τσαρουχάς said:Βρε γέροι του μάπετ σόου![]()
![]()
, αφού είπε ότι ο τελικός θέλει true balanced. Το γεγονός των λίγων μέτρων δεν το καθιστά αναγκαίο αλλά τι να κάνουμε που ο τελικός θα νιώσει καλύτερα.
![]()
![]()
![]()
Και βέβαια ακούω Γαϊτάνο. Τον ακούω και τον απολαμβάνω κάθε χρόνο την Μεγάλη Εβδομάδα. Επισης ακούω Β.Σαλέα, την ίδια περίοδο. Πάω επίσης και σε Μοναστήρια και ακούω ψαλμούς .RDoherty said:Μη τον αποπαίρνεις, είναι απαιτητικός ακροατής (ακούει Γαϊτάνο).
Όχι ρε συ τον κρυόκ@λο, καλύτερα diana krall...g.kar said:Και βέβαια ακούω Γαϊτάνο.