ΤΗΧ-Διαφωνίες

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Το thx δεν ειναι FORMAT ηχου , ειναι ΠΙΣΤΟΠOΙΗΣΗ ΗΧΟΥ κατι σαν iso , οποιος τα σκαει στο lucas πουλαει το franchise για να το χρησιμοπoιησει μπας και πουλησει περισσοτερο

Οι μονοι που αξιζουν Respect ειναι τα dolby και dts studios
γιατι παραγουν ποιοτικο ηχο απο την δεκαετια του 80 μεχρι σημερα ( dts master audio) ο αλλος παραγει φουμαρα :105:
πως φαινεται οτι ουτε το φορουμ διαβαζεις, ουτε αγορασες ποτε σφραγισμενο προιον

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

υπαρχουν και αλλα σοβαρα τουιτερ επωνυμα και ανωνυμα
που ανεβαινουν ευκολα στους 45 χκ για πλακα
Αυτό που λές αποτελεί μεν μία ένδειξη ηχητικής ποιότητας των τουίτερ αλλα δέν είναι απόλυτο...Το ζήτημα είναι πώς συμπεριφέρεται σε μεγάλο εύρος εντάσεων και πόσο γραμμικά κινείται στο ακουστικό φάσμα.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Γιατί τις χροιές? Που τις πας τις χροιές? Τι τα έβαλα τα 7 Diamond Tweeter? Από την άλλη βέβαια μπορεί να διαφωνεί η οροφή μου με καμια κλανιά από τους Transformers και να μην ξέρω ποιος έκλασε την ώρα που πετάει.
υπαρχουν και αλλα σοβαρα τουιτερ επωνυμα και ανωνυμα
που ανεβαινουν ευκολα στους 45 χκ για πλακα
οσο για τον χαλβα παλι πισω εισαι
χαλβα κρητικου
αλλα εκει που εισαι δεν θα το βρεις ποτε, μιας και δεν εχει γινει φασιον -τρεντι σαν του κοσμιδη

Εννοείται πως υπάρχουν κι άλλα και καλύτερα και χειρότερα αλλά τι σχέση έχει τώρα με τη συζήτηση? Απλά είπα πως όταν όλα τα ηχεια έχουν ίδιες μονάδς βοηθάει στο timbre matching.

Κοσμίδη έχει ο μπακάλης εδώ όπότε ούτε τρέχω.....θα του πω να φέρει κρητικού αυτός βρίσκει τα πάντα!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Μήπως ξέρεται τι συχνότητες πιάνουν τα αυτιά σας? εννοώ του καθένα απο εμάς?
πριν λοιπόν αρπαζεστε για τα τέλεια ηχεία τουίτερ κτλ. κάνετε ένα τέστ σε ορηλά!
(εννοείται με ειδικό θάλαμο και τα κατάληλα εργαλεία) θα εκπλαγήτε απο τα αποτελέσματα, τι να το κάνω εγώ το τουίτερ των 45Khz
όταν απο το αριστερό ακούω 6, και απο το δεξί 11Khz έ? έ?
πόσο μάλλον να τσακώνωμαι κιόλας!:142:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Το στερνο ακουγραμμα το ειχα κανει το 2003
τοτε ακουγα μια χαρα , αν και τοτε δουλευα σε επικινυνο χωρο.Βεβαια απο 1997 δουλευα με ωτοασπιδες κλειστου τυπου.
Οσο αφορα τα ψηλα τουιτερ πιο πολυ μας ενδιαφερει να μην ξηνουν, κατι που συνηθως τα ψηλα τουιτερ δεν το κανουν.

Reaction score
29.559

Oι ακοογράφοι των περισσότερων ωρλ σταματούν στους 8 χιλιόκυκλους.
Το ξέρω γιατί ωρλ ήταν ο πατέρας μου αλλά και γιατί κάθε χρόνο που περνάω γιατρούς ,ΚΑ"Ι, για την ανανέωση του πιστοποιητικού υγείας ,κάνω και ακοόγραμα.
Δεν εχω δει πουθενά ακοογράφο που να εχει συχνότητες υψηλότερες των 9 χιλιόκυκλων.Πάντως εγω τσεκαρισμένα ακούω μέχρι και 19 χκ τώρα. Παλιά γύρω στο 1997 -2002 που φτιάχναμε τα ηχεία ανέβαινα μέχρι τους 22χκ.

Reaction score
29.559

Γιατί ? επειδή άκουγα 22χκ?
Τους ακούνε και άλλοι , οχι μόνο εγω.Το οριο των 20 χκ , δεν είναι ούτε νόμος ούτε κάτι άλλο. Μέσος όρος είναι.
Και πού είσαι , τους 22 χκ οχι με ακουστικά στο αυτί αλλά απο μεγάφωνο στο ενα μέτρο.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.667

22.000; :111:

Βιονικά αυτιά έχεις βάλει;:114:

Reaction score
29.559

Οχι απλά εχω καλή ακοή απο την μεριά της μητέρας μου.

Reaction score
150
Re: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Το εύρος 20Hz-20KHz είναι απλά το στερεότυπο και κάτω από 20 ακούς (απλά θες στάθμες γιατί πέφτει η ευαισθησία) και πάνω από 20Khz.

Έχω βρει μελέτες και στην Ιαπωνία και στην Αγγλία για δοκιμές που έχουν γίνει και και έχουν δείξει αποτελέσματα που μερικοί θα αρνηθούν να πιστέψουν.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να αναπαράγεις αξιόπιστα υπόηχους και υπέρηχους δημιουργώντας την απαραίτητη ενέργεια ώστε να διεγερθεί το ακουστικό νεύρο.

Αλλά μιας και θα με περάσετε για τρελό αν συνεχίσω να το υποστηρίζω όποιος θέλει ας ψάξει. Το θέμα είναι να υπάρχουν ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι σαν και αυτούς που ψάχνουν και ερευνούν.

"Hearing thresholds for pure tones from 2 kHz to 28 kHz were measured. A 2AFC procedure combined with a 3-down 1-up transformed up-down method was employed to obtain threshold values that were less affected by listener's criterion of judgment. From some listeners, threshold values of 88 dB SPL or higher were obtained for a tone at 24 kHz, whereas thresholds could not be obtained from all participants at 26 kHz and above. Furthermore, thresholds were also measured under masking by a noise low-pass filtered at 20 kHz. At frequencies above 20 kHz, the difference of threshold values between with and without the masking noise was a few decibels, indicating that the tone detection was not affected by subharmonic components that might have appeared in the lower frequency regions. The results of measurement also showed that the threshold increased rather gradually for tones from 20 to 24 kHz whereas it increased sharply from 14 to 20 kHz."

Αλλά μην σκάτε μιας και τα CD και το περισσότερο υλικό είναι περιορισμένα στα 20Khz για πολλούς τεχνικούς λόγους.

Άντε και κάτι ακόμη για όσους θέλουν να ψάξουν:

"ntroduction It has been known for a number of years that the response of the human ear is not limited to the range 20 Hz. to 20 KHz., as many books on Acoustics and Audiology suppose (1)(2). Both in this laboratory and elsewhere it has been shown that the limits of hearing extend at least from 2 Hz. to 200 KHz. (3)(4). It must be pointed out that these limits are not set by the hearing mechanism but rather by present day instrumentation. One of the major difficulties in producing a sensation in the ear at these extreme frequencies is in supplying the cochlea with sufficient energy. These difficulties have been amply demonstrated at the infrasonic end in the work on the threshold (4)(5). However, little consideration would appear to be currently given to the problem of stimulating the ear at ultrasonic frequencies; what little information there is in the literature suggests study of this region might be rewarding from both a clinical and from a functional view point."

Βρε τι άλλα τρελά θα σας πω εδώ μέσα?

Στη φωτιά για μάγο θα με ρίξετε!!!!!:141:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μη σε νοιαζει κκαθαριζω εγω για σενα

Reaction score
150

Εσύ αμα με λαδώσεις με χαλβά κρητικ θα ακούω με THX 2 μήνες!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τα ασπρα χωματα τα εχεις ακουστα ?
εκει ειναι

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τζαργκον , δες εδω
http://www.minhembio.com/Titus2002/3827
διπολα ηχεια ε ?
σε τετοιο χωρο ελπιζω να βλεπεις οτι μεγαλα ηχεια , δεν χωρανε καν.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Εγώ λέω να μείνουμε στις απόψεις και να αφήσουμε τις επιστημονικοφανείς συζητήσεις γιατί προφανώς δεν το "εχουμε" το θέμα.. :p

Reaction score
29.559

τζαργκον , δες εδω
http://www.minhembio.com/Titus2002/3827
διπολα ηχεια ε ?
σε τετοιο χωρο ελπιζω να βλεπεις οτι μεγαλα ηχεια , δεν χωρανε καν.
Ενω αν είχε 10 τετραγωνικούλια ακόμα κάτι θα μπορούσε να κάνει.
Τι να πεί κανείς για το .. της αληνής.Αγνωστη η ψυχοσύνθεση των γερμανών.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Λοιπον το απογευμα , αν ολα πανε καλα ο γιαννης και ο τζαργκον θα ερθουν για κριση της καταστασης.Νεα ερχονται σε λιγες ωρες.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Σε καινούριο HOME CINEMA βάζει CRT? έ! πρέπει να του τα ψάλλουν απο εδω μέσα! τον άχρηστο!!!:142::142::142:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εγω τα λεω , εγω τα ακουω.
Βεβαια αν δεις πιο καλα θα δεις οτι εχει ενα pioneer αχ10 σχεδον 10ετιας........

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης