ΤΡΙΔΡΟΜΟ D'APPOLITO

Reaction score
1.153
Απάντηση: ΤΡΙΔΡΟΜΟ D'APPOLITO

Δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλω βύσματα στα πλάγια,ας είναι τα καλώδια 5 πόντους μακρύτερα.Για τις λαμαρίνες είναι στην to do list.

@jtob78...βρήκα κονέκτορες τροφοδοσίας και ηχείων στο τοπικό ηλεκτρονικάδικο αλλά δεν με έπεισαν για την σωστή επαφή τους και αποφάσισα να τα κολλήσω όλα,δεν το έψαξα περισσότερο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.336

οκ, βλέπε πάντως και παίρνε ιδέες.

οι βάσεις (αποστάτες) είναι ψηλές, ώστε όλα τα βύσματα να είναι κάτω από το επίπεδο της πλακέτας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.336

καλώδιο εντός κουτιού, μεγαλύτερο από 4cm δεν έχω. Πιθανά να μη ξεπερνάν και τα 3cm...
Και κανένα καλώδιο δεν έχει οπτική επαφή με τα πηνία.
Βρίσκονται κάτω από το ύψος της πλακέτας.
Το σασί είναι γειωμένο (για λόγους ασφαλείας επιβάλλεται), αλλά η γη από το σασί δεν επικοινωνεί με τη γη των RCA ή της πλακέτας γενικά.

Reaction score
30.371

Μ"αρέσουν οι μπόρνες των ηχείων ρε συ κώστα. Πολύ χάλι εντ.:116:
Χάθηκε να βάλεις τις απλές με ελατήριο μάναμ?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: ΤΡΙΔΡΟΜΟ D'APPOLITO

Φαίνεται ο άνθρωπος που διάβασε το designer's manual!

Το σασί είναι γειωμένο (για λόγους ασφαλείας επιβάλλεται), αλλά η γη από το σασί δεν επικοινωνεί με τη γη των RCA ή της πλακέτας γενικά.
H B&O προτείνει πάντως η μία από τις βίδες του module (αυτή δίπλα στο aux supply) να είναι γειωμένη.
Στα δικά μου το κάνω με ένα ground loop breaker (10Ω 5W, 0.1uF Χ/Υ rated κατά τα γνωστά).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.336
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΡΙΔΡΟΜΟ D'APPOLITO

Φαίνεται ο άνθρωπος που διάβασε το designer's manual!

H B&O προτείνει πάντως η μία από τις βίδες του module (αυτή δίπλα στο aux supply) να είναι γειωμένη.
Στα δικά μου το κάνω με ένα ground loop breaker (10Ω 5W, 0.1uF Χ/Υ rated κατά τα γνωστά).
η τρύπα που λες στο module, επικοινωνεί άμεσα με τη γη του όλου ενισχυτή, δηλαδή και με τη γη των ηχείων, και με τη γη των εισόδων.
επίσης και η τρύπα δίπλα στην έξοδο ηχείων, αλλά αυτή είναι πιο "σοφιστικέ", καθώς έχει σε σειρά αντίσταση και πυκνωτή. Αν χρειαζότανε, αυτή θα συνέδεα. Είναι όμως approved (class B) για groundless, όπως καλά γνωρίζεις, οπότε δεν ασχολούμεθα...:145:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΡΙΔΡΟΜΟ D'APPOLITO

η τρύπα που λες στο module, επικοινωνεί άμεσα με τη γη του όλου ενισχυτή, δηλαδή και με τη γη των ηχείων, και με τη γη των εισόδων.
επίσης και η τρύπα δίπλα στην έξοδο ηχείων, αλλά αυτή είναι πιο "σοφιστικέ", καθώς έχει σε σειρά αντίσταση και πυκνωτή. Αν χρειαζότανε, αυτή θα συνέδεα. Είναι όμως approved (class B) για groundless, όπως καλά γνωρίζεις, οπότε δεν ασχολούμεθα...:145:
Indeed it does.
Λογικά το προτείνουν για να περνάει τα διάφορα EMC / EMI certifications, όχι για ασφάλεια.

Reaction score
1.153

Δύο τετρακάναλα παγάκια έτοιμα...
Γιατρέ μου να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά.

Reaction score
1.153

Κούμπωσα χθες τον ένα τετρακάναλο στα Acoustic Energy Aegis 3 που έχω,διενισχύοντας τα.
Χόλι φακ!Σε σχέση με τον Acurus που αντικατέστησε η διαφορά ήταν η μέρα με τη νύχτα,ήταν σαν να έφυγε μια λασπωμένη κουρτίνα μπροστά από τα ηχεία...
Άντε να βάζουμε μπρος και τα μεγάλα...

Reaction score
1.153

THEY LIVE!

Τα ηχεία ήταν έτοιμα,οι ενισχυτές επίσης...οπότε μέχρι να οργανωθώ με τα ψηφιακά μπλιμπλίκια,ξέθαψα ένα αναλογικό κρος της μπέρι που έχω,έφτιαξα και ένα σετ καλώδια και τα έβαλα να παίξουν.Συχνότητες κρος στα 350hz και 3.5Khz,input από τα preout του MARANTZ SR5500,ρυθμίσεις στα gain λίγο μπακάλικα με ντεσιμπελόμετρο σε συχνότητες μέσα στην passband κάθε δρόμου και voila.
Αν παίζει τόσο καλά(άποψή μου) με φτηνιάρικο αναλογικό κρος χωρίς ισοστάθμιση...πώς θα παίξει άραγε ψηφιακά και ισοσταθμισμένο?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.336

σήμερα; αύριο; χαχαχαχα

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.362
Members