Τί είναι το audiophile ηχείο;

Reaction score
4
Απάντηση: Τί είναι το audiophile ηχείο;

audiophile ηχείο είναι εκείνο που είναι κατάλληλο για τον χώρο+το σημείο που θα στηθεί. :132:

Και το σημαντικότερο είναι....., "τι θα παίξει" !!!

Reaction score
140
Audiophile είναι το ηχείο που δεν θα φωνάξει δεν θα τσιρίξει σε καμία περίπτωση όπως και να οδηγηθεί

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Αυτο που θα με κανει να βιαζομαι να γυρισω σπιτι,αυτο που θα με κανει να κοιμαμαι λιγοτερο και μονο οταν δεν θα γινεται αλλιως,αυτο που θα με κανει να σκαλιζω και να ψαχνω απεγνωσμενα την δισκοθηκη μου για να ακουσω ξανα και ξανα,αυτο που θα με κανει να παταω ξανα και ξανα to I<< στο remote control για να ξανακουσω αγαπημενα κοματια... Εννοειται πως δεκαρα δε δινω για το ταμπελακι που θα φερει στην καμπινα του...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Τί είναι το audiophile ηχείο;

Audiophile είναι το ηχείο που δεν θα φωνάξει δεν θα τσιρίξει σε καμία περίπτωση όπως και να οδηγηθεί
Και άμα οδηγηθεί στο γκρεμό δεν τα τσιρίξει ; :137:

(Να το κάψεις δηλαδή :116: )

Reaction score
200

Πριν καποιο χρονικο διαστημα πηγα τα μικρα SPENDOR S3/5 σε σπιτι παλιου μουσικοφιλου για να τα ακουσει στο συστημα του.
Μολις τα ακουσε λιγα λεπτα με κλασικη μουσικη ειπε αυτα ειναι ηχεια, δεν χρειαζεται καποιος για μικρο χωρο κατι ακριβοτερο ειπε με θαυμασμο.
Τα δικα του ειναι τα EPOS M12, εχει πολλα και καλα ακουσματα απο διαφορα συστηματα και ζωντανη μουσικη.
Για εμενα και για εκεινον το μικρουλακι Spendor ειναι audiophile ηχειο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.567

Audiophile είναι το ηχείο που θες.
Όλα τα υπόλοιπα ηχεία που δε θες, δεν είναι Audiophile.

Audiophile είναι το ηχείο που αρέσει...

Audiophile είναι το ηχείο που παίζει όπως θα έπρεπε να παίζει ένα ηχείο στη μισή τιμή το πολύ.

Τέλος, Audiophile είναι το ηχείο που δεν έχει μπάσσα, δεν έχει πρίμα, αλλά παίζει τα πάντα. Είναι το ηχείο που τους μπερδεύει όλους.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Re: Απάντηση: Τί είναι το audiophile ηχείο;

Audiophile είναι το ηχείο που θες.
Όλα τα υπόλοιπα ηχεία που δε θες, δεν είναι Audiophile.

Audiophile είναι το ηχείο που αρέσει...

Audiophile είναι το ηχείο που παίζει όπως θα έπρεπε να παίζει ένα ηχείο στη μισή τιμή το πολύ.

Τέλος, Audiophile είναι το ηχείο που δεν έχει μπάσσα, δεν έχει πρίμα, αλλά παίζει τα πάντα. Είναι το ηχείο που τους μπερδεύει όλους.
Αυτό δεν είναι ηχείο,ο Γεωργίου είναι:137:

άραγε ο όρος εκτείνεται και στα λοιπά συνοδά:109:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.317

Εμένα δεν με νοιάζει να είναι audiophile, αλλά... toulouphile!

Reaction score
5

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.317

Ναι! Το συγκεκριμένο! Είχε μαζέψει θετικότατα σχόλια από παντού.

Reaction score
1
Τα soavo 1 ειναι πολυ καλα ηχεια,,ειδικα στην τιμη τους δεν εχουν
ανταγωνισμο IMHO..Σε συγκριση με τα proac 125 , και τα spendor2/3 , που ειχα στον χωρο μου για ενα μηνα τουλαχιστον ,
ηταν πολυ πολυ πιο καλα συνολικα και με διαφορετικα ειδη προγραμματος,,,,Η yamaha σαν εταιρεια αγοραζει και πουλαει
πολλες audiophile δηθεν εταιρειες με υπερτιμημενα προιοντα...

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Τί είναι το audiophile ηχείο;

Η yamaha σαν εταιρεια αγοραζει και πουλαει
πολλες audiophile δηθεν εταιρειες με υπερτιμημενα προιοντα...
το πιπέρι γρήγορα...

Reaction score
4

έχει ποτέ κάποιο προϊόν της εταιρίας αντιμετωπιστεί ως audiophile από το σχετικό τύπο;
Για ποιο τύπο λες ; ! :137:

Οι άνθρωποι ασχολούνται με πιο σοβαρά πράγματα από το να πείσουν του Hiendaδες για τα προϊόντα τους.

Είπες "τύπος" .. και τι μου θύμισες........:109:
-Αν δε το γράψει στην 'Βόγκ' δεν ειναι στην μόδα-

(Το λένε και για τον "πρωταθλητή, έτσι ; :138: )

Reaction score
5

Για ποιο τύπο λες ; ! :137:
από "ήχος και HiFi" μέχρι stereophile

edit

ποιο περιοδικό είναι που έχει "class A, B, C" audiophile προϊόντα σε κάθε είδος; σ' αυτά υπάρχει/υπήρξε yamaha?

επίσης

είναι απόλυτα λογικό που θυμήθηκες το Βογκ, το audiophile έχει τεράστια σχέση με τη μόδα ως προς το τι είναι "in" και το σχετικό "hype"

Reaction score
4

gdevelek μου φαινεται εχεις παρεξηγησει καποια πραγματα και ειναι περιεργο για καποιον που ειναι γραμμενος στο φορουμ 5 χρονια σχεδον

σιγουρα θα εχεις προσεξει πως η πλειοφηφεια εδω μεσα δε σνομπαρει τα καλα μηχανηματα ανεξαρτητου ταμπελας, εταιριας ή τιμης, αντιθετα υπαρχει ελλειψη ανοχης για οσους πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες, οποτε οι ειρωνιες σου περι audiophile και hiend μαλλον πεφτουν στο κενο

Οσο για αυτες τις δυο εννοειες, υπαρχουν για να χαρακτηρισουν ορισμενα πραγματα, το πρωτο τον χομπιστα που επιδιωκει την πιστη αναπαραγωγη του ηχου στο σπιτι του και το δευτερο τα πιο τεχνολογικα εξελιγμενα και ενδεχομενως ακριβα μηχανηματα αναπαραγωγης ηχου. Τιποτε περισσοτερο, τιποτε λιγοτερο... τωρα αν διαφοροι ειτε κατασκευαστες, ειτε εμποροι, ειτε πελατες/χομπιστες εχουν δωσει κακο ονομα σε αυτους του ορους μεσω κακων συμπεριφορων, προϊοντων ή αγνοιας/παραπληροφορησης αυτο δε σημαινει οτι οσοι ασχολουνται με το audio ενδελεχως ή επιδερμικα εντασσοντε στα κακως εννοουμενα... αν εσυ δεν εχεις ενδιαφερον για αυτα τα πραγματα, δεκτον, σεβαστον και κατανοητον, αλλα γιατι ερχεσαι με διαθεση χλευασμου οταν δεν υπαρχει καν αρμοζον αποδεκτης του εδω μεσα;

Reaction score
5

κάνεις λάθος, δεν έχω παρεξηγήσει απολύτως τίποτε, απλά βλέπω τα πράγματα διαφορετικά από σένα

θα σου δώσω ένα ερέθισμα να σκεφτείς λίγο:

ο ολοκληρωμένος ενισχυτής yamaha ax-496, πόσο μάπα είναι;

δεν έχω δει ΕΝΑ μέλος να τον προτείνει (ίσως δεν έχει τύχει να το δώ, είμαι γραμμένος 4 χρόνια αλλά τον Δεκέμβρη με μια αφορμή ξεκίνησα να διαβάζω, ωστόσο διάβαζα καθημερινά για χρόνια στο avforum.gr)

το ίδιο με ενισχυτές της harman kardon, άλλης μπας-κλας εταιρίας

μπαίνουν άτομα που δηλώνουν πως έχουν χαμηλό προϋπολογισμό, και ζητούν προτάσεις, και τα μέλη εδώ τους προτείνουν μηχανάκια τύπου densen, roksan, tsakirides, vincent για ενισχυτικά, και epos, audio physic, atm, audio spectrum, triangle για ηχεία

η σειρά C της KEF πόσο μάπα είναι;

όταν κάποιο μέλος προτείνει KEF, είναι πάντα η σειρά IQ κατ' ελάχιστο

και επαναλαμβάνω, προς άτομα που δηλώνουν ότι είναι πιεσμένα οικονομικά

σα να λέμε "παιδιά θέλω ένα οικονομικό αμάξι να κυκλοφορώ στην πόλη, και κάνα ταξιδάκι πότε πότε στη πελοπόννησο" και λίγο αργότερα απάντηση "φίλε μου βάλε κάτι παραπάνω και πάρε mercedes αλλά από c-class και πάνω ε;"

μετά πάω στις αγγελίες και βλέπω να πωλούνται (μεταχειρισμένα φυσικά) interconnect για 400Ε και συνειδητοποιώ πως τα μέλη εδώ ζουν σε ένα parallel universe σε σχέση με μένα

σε κάθε περίπτωση εγώ δεν σχολιάζω άτομα αλλά ΜΟΝΟ νοοτροπίες, και πάντα με διάθεση γόνιμου διαλόγου και όχι αντιπαράθεσης

Reaction score
4

ναι δεν αντιλεγω, τα οικονομικα μεγεθη που εμπλεκονται ειναι σιγουρα μεγαλα και πολλες φορες παραλογα και συχνα απορω και εγω πως τα βγαζουν οικονομικα οι ιδιοκτητες τετοιου εξοπλισμου, εκτος αν τυγχανει ολοι να ειναι μεγαλοδιευθυντες ή επιχειρηματιες... βεβαια στο τελος της ημερας ισχυει το περι ορεξεως κολοκυθοπιτα για το που θα ξοδεψει ο καθενας και την τελευταια του δεκαρα, ασε που υπαρχουν και αυτοι που δανειζονται...

Οσο αναφορα τα πρωτα που λες, δε γινεται να γνωριζουν ολοι ολα τα μηχανηματα... οι περισσοτεροι ξερουν τι παιζει στα λεφτα που οι ιδιοι εχουν διαθεσει, αντε και τι εχουν ακουσει σε φιλους και μαγαζια... οποτε συνηθως γινονται προτασεις με βαση τι εχει ακουσει ο καθενας και επισης με τα τεχνικα κριτηρια των μηχανηματων που μπορει καποιος να σκεφτει.

Τελος, οταν καποιος δηλωσει τα λεφτα που θελει να διαθεσει, απ'οτι εχω δει οσοι βαζουν προτασεις κοιταζουν να ικανοποιουν το μπατζετ του ερωτουμενου, τωρα για τις μαρκες που προτεινωνται, ειπαμε ο καθενας οτι ξερει, εχει ακουσει και πιστευει οτι ταιριαζει. Ειμαι σιγουρος οτι 95% των προτασεων που γινονται, ανεξαρτητα με το αν ειναι πετυχιμενες ή οχι, ειναι καλοπροαιρετες με σκοπο τη διευκολυνση και τπτ αλλο... εκτος πια αν πλαναμαι πλανην οικτραν...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Τί είναι το audiophile ηχείο;

ο ολοκληρωμένος ενισχυτής yamaha ax-496, πόσο μάπα είναι;
Καθόλου μάπα.
Αλλά αν υπάρχουν άλλοι καλύτεροι στα χρήματά του, γιατί να τον προτείνει κάποιος;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.736
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab