Ταίρι για τα b&w 805 signature

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Προσωπικά θα πήγαινα μάλλον προς τον Krell

Μια άλλη εναλλακτική λύση θα ήταν ο ψηφιακός τελικός της Υamaha με ένα λαμπάτο προενισχυτή.

Αν τώρα δεν φτάνουν τα λεφτά για τον Yamaha τότε απ' ότι ξέρω ο ψηφιακό τελικός της Tact SDA2175 έχει τιμή λίγο πάνω από το χιλιάρικο...

Reaction score
3
giorgo K.,καλώς ήρθες κατάρχάς στην παρέα μας. :D

Σκέψου,αλλά ιδιαιτέρως άκουσε αυτούς τους ενισχυτές που σου προτείνει ο Σπύρος.

Διευκρίνησέ μας όμως,τι μουσική προτιμάς περισσότερο,και σε τι εντάσεις αρέσκεσαι... :wink:

Reaction score
3.584
Εγώ θα έλεγα τον ψηφιακό της Yamaha που τον ακούσαμε πρίν λίγο καιρό στην ηχοέκφραση και μας άρεσε πολύ γιατί οδηγεί τα πάντα. Οδήγησε και τα 805 αν θυμάστε πολύ καλά .
Μία ακρόαση του set προτείνεται.

Reaction score
0
Μεταξύ των ενισχυτών που αναφέρεις εγώ θα επέλεγα τον krell.

O Yamaha που αναφέρεται έχει εξαιρετική οδηγική ικανότητα και αν σου "κάθεται ηχοχρωματικά" στο αυτί τότε ίσως είναι "μονόδρομος". Δοκίμασέ τον με το Benchmark (προ+dac).

Μια άλλη εναλλακτική είναι οι νέοι ολοκληρωμένοι της classe (δεν ξέρω τις τιμές τους αρα και κατά πόσο είναι ανταγωνιστικοί με τους προαναφερθέντες).

Πάντως από προσωπική εμπειρία σου λέω πως το ότι έχεις επιλέξει μικρά ηχεία δεν σημαίνει ότι πρέπει και ο ενισχυτής πρέπει να είναι αντίστοιχα "μικρός". Τα συγκεκριμένα ηχεία θέλουν και πολλά watts και ρεύμα με ιδιαίτερη προτίμηση στο δεύτερο (αν τίθεται θέμα επιλογής).
Σε ένα set up που έχω οδηγώ τα Ν805 με έναν τελικό της tag mclaren (2Χ100) με πολύ καλό, για τα δικά μου γούστα, αποτέλεσμα. Στα πλάισια κάποιων πειραματισμών δοκίμασα και οδήγησα τα Ν805 με τους classe CAM 350 (μονομπλόκ 350w) με τους οποίους οδηγώ (με όλη τη σημασία της λέξης) τα Ν802. Τα "έχασα" με την απογείωση της απόδοσης (κατί αναμενόμενο) αλλά και τον τρόπο που "ρούφαγαν" τους classe.

Καλή τύχη.

Reaction score
0
Προτιμώ jazz / rock και μάλιστα δεν με πολυενδιαφέρουν τα πολλά db.

Μήπως κάτι σε λαμπάτο θα έδενε καλύτερα???

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιώργο καλώς όρισες κι από εμένα.

Για να κάνω και λίγο χιούμορ... κάτι σε λαμπάτο θα έδενε καλύτερα με το υπόλοιπο έπιπλο αλλά με τα ηχεία δεν ξέρω...

Ψηφίζω κι εγώ την ψηφιακίλα του YAMAHA για ρεύματα και νομίζω ότι ο προ πρέπει είναι το πραγματικό αντικείμενο ψαξίματος. Αν αγαπάς τον ήχο της λάμπας ένας λαμπάτος προ θα σου δώσει αυτό που ψάχνεις. Άλλοι ας πούμε θα το ήθελαν πιο ξερό και θα πήγαιναν σε παθητικό ή σε λύση τύπου benchmark...

Καλές ακροάσεις!

Reaction score
52
Γιώργο καλωσ'ορισες!
Εγω οδηγώ τα 802 με Yamaha και προενισχυτή λάμπα Tsakiridis!
Είναι εξαιρετικό ζευγάρι.
Και η μουσική που ακούω είναι ιδια!

Αλλά άκουσε τα πρώτα!

Reaction score
3.584
Αφού μπαίνει στη συζήτηση και η λάμπα, τότε επειδή και εγώ διαθέτω ένα ζευγάρι τελικούς της Tsakiridis Devices θα σου πρότεινα ξανά Γιώργο να ακούσεις τον Yamaha.   Οι τελικοί Power House του Τσακιρίδη διαθέτουν πολύ καλό drive αλλά ο ήχος τους ταιριάζει μόνο σε καθαρά μουσικόφιλους σαν κι εμένα ας πούμε.
Ο Τσακιρίδης αναλαμβανει και custom made κατασκευές που βασίζονται μεν στο σταντραντ μοντέλο αλλά με ορισμένες αλλαγές τους προσαρμόζει τέλεια με το ηχείο που έχεις. Ολα είναι θέμα ρύθμισης της ανάδρασης και της αντίστασης εξόδου του τελικού.
Τα 805 αν π.χ έχουν 87dB ευαισθησία τότε με ένα καθαρό λαμπάτο watt θα αποδόσουν στον χώρο σου 87 dB στο 1μ απόσταση.  Tα 87 dB  ακούγονται  δυνατά.  Αν τα μετρήσεις θα καταλάβεις.

Πάντως με τον Yamaha πας και τον αγοράζεις με κλειστά μάτια και δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο ήχος του Yamaha είναι τύπου monitor. Στην πράξη πολλαπλασιάζει το σήμα εισόδου του με έναν σταθερό συντελεστή (απολαβή ή κέρδος).
Πιστεύω ότι αν με τον Yamaha δεν πάρεις αυτό που θέλεις τότε έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου για να βρείς ενισχυτή που θα οδηγεί σωστά τα 805Ν αλλα ταυτόχρονα να σου βγάζει και τις χροιές που σου αρέσουν.  Αν δεν σου αρέσει αυτό το άκουσμα τότε χρειάζεσαι απλά περισσότερο χρώμα και δεν σου αρέσει τελικά αυτό που είναι το σωστό.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικές σχολές.  Εσύ μόνο γνωρίζεις τι θέλεις.
Γιώργο, καλωσόρισες και παλι στην παρέα μας.

Reaction score
1.380
Εαν σου αρεσουν οι χροιες της λαμπας τοτε οι αδ. Τσακιριδη ειναι μονοδρομος (σε λογικες τιμες και οχι τιμες οικοπεδου :p ). Πας με τα ηχεια σου, ακους, το συζητας μαζι τους και σου φτιαχνουν κατι αποκλειστικα για τα ηχεια σου.

Reaction score
3.584
Ετσι ακριβώς, αλλά πάντα με κάποιους συμβιβασμούς που αφορούν κυρίως τους χρωματισμούς της λάμπας.
Τα B&W CDM1 που έχω σε διπλανό δωμάτιο, τα Artemis του Τσακιρίδη δεν κατάφεραν ποτέ να δώσουν αυτό που είχα συνηθίσει με τον τρανσιστοράτο ολοκληρωμένο της Sugden που πραγματικά δίνει στο ηχείο αυτό την monitor χροιά που το χαρακτηρίζει.  Απλά για ένα παράξενο λόγο αρνούνται τα Tsakiridia να παίξουν με τα CDM1 της B&W.

Με τα πολύ ευαίσθητα JMLAB 708 Olymp K2 SE, που έχω στο σαλόνι  (4ρων δρόμων 92.5dB), το άκουσμα με τα τροποποιημένα βεβαίως-βεβαίως Artemis του Τσακιρίδη είναι αυτό που πραγματικά μου αρέσει και με χαλαρώνει.

Eίμαι σίγουρος ότι αν τα έδινα πίσω στον Τσακιρίδη για προσαρμογή με τα CDM1 θα είχα πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Πάντως επαναλαμβάνω ότι με τις λυχνίες χρειάζεται μεγάλη υπομονή για να φέρεις τον ήχο εκεί που τον θέλεις .
Με τον απόλυτο ψηφιακό Yamaha δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης γιατί πραγματικά πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό μηχάνημα σύγχρονης τεχνολογίας που δεν συγχωρεί όμως τα σκουπίδια που μπορεί να εμφανιστούν στις εισόδους του.

Reaction score
0
Ώς πρώην κάτοχος Tsakiridis Artemis και νυν κάτοχος του Tact SDA2175 μπορώ υπεύθυνα να σου προτείνω τον Tact σαν ένα πραγματικό εργαλείο παραγωγής ηχητικής απόλαυσης...χωρίς την παραμικρή υπερβολή.
Οδηγεί τα πάντα με έναν τρόπο αβίαστο και αχρωμάτιστο...χροιές όμορφες, ισοροπημένες και απόλυτα ρεαλιστικές.
Επίσης λόγω κατασκευής του δεν ενδιαφέρεται για τις ηλεκτρικές ιδιότητες του ηχείου, τα βλέπει όλα ίδια και από ισχύ...2x200 στα 8 ohm, 2x360 στα 4!!!

Αξίζει πιστεύω να αναφερθεί πως το HiFi-World, απόλυτα έγγυρο Αγγλικό περιοδικό με σαφή προτίμηση στο στερεοφωνικό ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ήχο του έχει κάνει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ review...
Όσο για την τιμή....αυτό είναι το καλύτερο!
Μόλις πάνω από τα 1000 ευρώ???
Δείτε το link:
http://users.uoi.gr/pskapin/sda2175_hifiworld_200504.pdf

Reaction score
3.584
Λευτέρη, αν μένεις στην Αθήνα, θα με ενδιέφερε μία ακρόαση τυυ TACT. Κατά προτίμηση στο σπίτι μου, κόντρα με τα Artemis να οδηγούν τα JMLAB.
Σαν DAC θα χρησιμοποιήσουμε το τροποποιημένο Behringer SRC9624 (βλέπε σχετικό thread στην DIY κατηγορία) μαζί με το ταίρι του, ένα λαμπάτο προενισχυτικό στάδιο.

Αν παίξει καλύτερα στον χώρο μου με τα JMLAB θα αγοράσω κι εγώ έναν TACT SDA2175.

Αν ενδιαφέρεσε μπορείς να απαντήσεις εδώ ή εναλλακτικά στείλε p.m.
Ευχαριστώ.

Γιώργος

Reaction score
0
Σ' ευχαριστώ πολύ για την πρόταση...

Βέβαια και με ενδιαφέρει, στείλε μου PM με τα στοιχεία σου και θα βρούμε λίγο κοινό χρόνο να κάνουμε ένα Crash Test, και βέβαια να ανακοινώσουμε και τα όποια ευρήματα μας στα υπόλοιπα μέλη...
Μένω Βύρωνα και έχω αυτοκίνητο, οπότε θα χαρώ να τα πούμε σπίτι σου!

Reaction score
3
Aντε κύριοι,η κοινωνικότητα,δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. :wink: :)
Ανταλλάσοντας επισκέψεις μεταξύ μας,μπορούμε να βοηθηθούμε με αυτό το διαφορετικό που θα ακούσουμε,θα αποκτάμε εμπειρίες και το κυριώτερο,θα γνωριζόμαστε μεταξύ μας. :D

Reaction score
498
Που πάτε ωρέ για ακρόαση χωρίς εμένα? Μιας κι έχω μέσον :mrgreen: Λευτέρη για

κανονίστε το σύντομα...! Ο TACT δεν κόστιζε ένα 2.000ρο πάντως?

Reaction score
0
Νομίζω ότι δεν είχε ποτέ τόσα...ο ήχος είχε λάθος την τιμή του στον κατάλογο...

Ο Γιώργος είναι ο οικοδεσπότης, από εμένα καμία αντίρρηση, αρκεί να μην μου ματιάσετε τον τελικό! χα,χα,χα...

Περιμένω PM να κανονίσουμε...

Reaction score
3.584
To Σάββατο θα πάμε στην έκθεση High-End στο Πεντελικό στην Κηφισιιά.  Μπορούμε να συναντηθούμε εκεί για να τα πούμε.
Θα σου στείλω το νούμερο του κινητού μου με p.m.

Σε ευχαριστώ που δέχτηκες την πρόταση για κοινή ακρόαση. Θα περάσουμε καλά θα δεις. Επί τέλους θα ακούσεις τον ενιχυτή σου  !!!     :mrgreen:

... και αν μου αρέσει θα φύγεις χωρίς αυτόν :lol: :lol: :lol:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.126
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON