Ταίρι για τα sonus faber toy tower

Reaction score
0
Καλησπέρα
Είμαι σε αναζήτησή ολοκληρωμένου ενισχυτή για την οδήγηση των Sonus faber toy tower.
Μπορω να διαθέσω έως 1000€.Θα ηθελα παρακαλω τα φώτα σας γιατί δεν υπαρχει η δυνατότητα ακροάσεων(μένω εκτός Αθηνών με περιορισμένο χρόνο).
Εχω βρει και σκέφτομαι για μεταχειρισμένο απο τις αγγελίες του forum έναν audio flight 3.
Θα με βοηθούσαν οι απόψεις σας. Ευχαριστω
[DOUBLEPOST=1453756542][/DOUBLEPOST]Απο καινούργιο μου αρέσει και ο Yamaha s-1000

Reaction score
208
Δεν το έχω ακούσει διεξοδικά, αλλά το toy για εμένα αποτελεί προσωπικό φετίχ (και απωθημένο χαχαχα)
Σε αυτό το πνεύμα, να σου ευχηθώ καλοάκουστο και απλά να σου μεταφέρω, οτι υπάρχει η αίσθηση οτι
δεν είναι και απο τα πιο δύσκολα ηχεία (και απο άποψη ωμικής αντίστασης και απο ευαισθησία), με την
έννοια οτι θα μπορούσαν να μπούν και λαμπάτοι ενισχυτές στο παιχνίδι...
Στη θέση σου θα κοιτούσα και τα μτχ, ειδικά εάν είχα πρόσβαση σε κάτι σε καλή κατάσταση, με την έννοια
οτι το budget σου δεν είναι μικρό και γενικά τα ηχεία μπορούν άνετα να υποστηρίξουν κάτι πολύ πολύ καλό
Αυτά απο εμένα και καλή αναζήτηση σε αυτό που ψάχνεις

Reaction score
38
Τα έχω στο σαλόνι και είμαι καλά :D και για τα λεφτά που έδωσα ακόμα καλύτερα :dance2:
Όντως είναι εύκολα και σχετικά ευαίσθητα. Μικρό δαπέδου με καλή προσαρμογή σε δύσκολους χώρους.
Μονιτορίζουν όσο πρέπει imo. Είναι αρκετά εύκολα και στο αυτί.

Διαστάσεις χώρου, απόσταση μεταξύ τους και θέσης ακρόασης, αλλά και ότι άλλο θα είχε ενδιφέρον να ξέρουμε σχετικά με το χώρο και τις προτιμήσεις σου στον ήχο, τις εντάσεις, τα είδη μουσικής που προτιμάς θεωρώ ότι είναι απαραίτητα για να βοηθήσουμε.

Reaction score
0
Καλησπερα και ευχαριστω για τις απαντήσεις σας.
Τις λάμπες πράγματι τις εχω σκεφτεί κι εγώ αλλά με φοβίζουν στο πως θα παίξουν σε μεγάλες εντάσεις..(δεν είμαι για πειράματα)
Θέλω να πάρω έναν ενισχυτή που θα με συντροφεύει για την επόμενη δεκαετία.
Ακούω jazz ,rock, και κάποια ελληνικά.Κλασσικη μουσική όχι τόσο.
Ο χώρος μου ειναι 4x8( 4x5 ο χώρος ακρόασης)

Reaction score
38
Δύσκολος χώρος, θα εκτιμήσεις την προσαρμοστικότητα του toy ακόμα περισσότερο!

Αν η θέση ακρόασης είναι μικρότερη απο 3 μέτρα ένας λαμπάτος 40W θα τα κοπανάει.
Αν σου αρέσει η λάμπα μην το φοβάσαι.

Στην απέναντι άκρη, εγώ τα οδηγώ με τον τον μικρό densen 110.
Σε στιγμές καφρίλας δεν μου λείπει κάτι σε απόσταση 2,5μέτρα.
Πρώτα "ενοχλειται" ο χώρος συνήθως και μετά τα αυτιά.

Ψηφιακό δεν θα προτιμούσα με αυτά τα ηχεία. Όπως είπα μονιτορίζουν (χωρίς να είναι μόνιτορ).
Το αποτέλεσμα για τα δικά μου γούστα θα ήταν πολύ στεγνό, ψυχρό, κακό και αναποδο.:whistling:
Ειδικά για τις μουσικές που ακούς!

Eπι του συγκεκριμένου προβληματισμού σου, τόσο ο af3 όσο και ο yam 1000 είναι μια χαρά τεχνικά για τα toy.
Toν af3 μάλιστα τον έχω δοκιμάσει με τα δικά μου (ίσως να έχεις δει και την αγγελία του ενισχυτή που δοκίμασα!)
Πιο παχύς και λιγότερο αναλυτικός ήχος. αν και τρανζιστορ προσπαθεί να μοιάσει με λάμπα.
Το αποτέλεσμα με τον densen στα αυτιά μου ήταν καλύτερο (θέμα γούστου)
Οι yamaha (όχι ο s1000) που έχω δοκιμάσει είναι πιο ουδέτεροι και αναλυτικοί, αλλα ταυτόχρονα ολίγον αδιάφοροι.
Γνώμη μου δεν ταιριάζουν με το toy.

Aν βρεις κανα sugden (γλυκόηχος ταμαμ!), densen, hegel (αναλυτικοί, ρυθμικοί, σκοτεινοί) μτχ κοντά στο χιλιάρικο, αξίζει το κόπο να τουλάχιστον να δοκιμάσεις.

Για λάμπες δεν μπορώ να πω πολλά. Τσακιρίδης :)
Απ'όσο έχω ακούσει (όχι πολύ είναι αλήθεια) θα χρειαστεί να πάς σε αρκετά περισσότερα χρήματα και μόνο ολοκληρωμένο.
Όχι μπασταρδέματα, ή τουλάχιστον προτίμησε τη λάμπα στο τελικό στάδιο και όχι στον προενισχυτή.

Reaction score
84
επειδη τα sonus οντως ''μονιτιριζουν'' λιγο , και θες να παραμεινεις ιταλια,φοβασε τη λαμπα αλλα θες καπως ''παχυ'' ηχο για ροκ , μπορεις να παρεις υβριδικο ενισχητη οπως pathos ή unison.....

Reaction score
38
Λένε... κάπου, κάπως βάλε τουλάχιστον μια λάμπα :)
Να πω τη γνώμη και δεκτό το κράξιμο.
Αν κάτι σου φταίει στον ήχο, ναι βάλε στη προενίσχυση ή στη πηγή. Σεβαστόν.
Αν όμως δεν σου φταίει, αλλα σου αρέσει η δεύτερη αρμονική, η "πλούσια" και "μουσική" παραμόρφωση της λάμπας, βάλτην στο τελικό στάδιο που έτσι κι αλλιώς είναι το τελευταίο πριν τα ηχεία και εκεί ενισχύεται το σήμα.
Ξέρω κοστίζει. Όμως αξίζουν τα ημίμετρα και μάλιστα σε εισαγωγικές τιμές?

Reaction score
84
τα υβριδικα κυκλωματα δεν ειναι ημιμετρα,αποψη ειναι.... υπαρχουν κατασκευαστες που τα προτιμουν σε μηχανιματα αρκετων χιλιαδων ευρω....τα περισσοτερα μηχανηματα γενικα αλλα και ειδικα σε χαμηλη κατηγοριας τιμης ημιμετρα ειναι

Last edited:

Reaction score
38
Αυτή η άποψη, θεωρώ ότι είναι ημίμετρο, γιατί απλά δεν μπορούν να φτιάξουν στην κατηγορία τιμής που απευθύνονται ισχυρό τελικό. Μερικές φορές γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί και κάποιο πιο "τραχύ" ή μη "εκλεπτυσμένο" τελικό τρανζιστοράτο στάδιο, σε φτηνότερες υλοποιήσεις.

Η λάμπα κάπου, κάπως, σε κάποιο σημείο του συστήματος, μπορεί να δώσει μια άποψη.
Το είπα και πριν.
Προσωπικά όμως θα την ήθελα στο τελικό στάδιο όπου κάνει την ουσιαστική διαφορά στον αρμονικό πλούτο.
...και όλα τα άλλα στο σύστημα ας είναι ουδέτερα.

Νομίζω ότι στην δεύτερη παράγραφό σου, κάπου πλησιάσαμε τις απόψεις μας. Τεσπα. Γούστα? :hi:

Reaction score
0
Πριν αγοράσω τα ηχεία μου δεν φανταζόμουν πως θα προβληματιζόμουν τόσο για τον ενισχυτή...
Απο λαμπάτους υπαρχει κι ένας Cayin a100t μεταχειρισμένος και ένας πιο παλιός pathos classic one

Reaction score
208
Δεν χρειαζεται κανενας προβληματισμος και πολυ περισσοτερο κανενας ψυχαναγκασμος
Εκανες ενα αρκετα καλο πρωτο βημα με την κτηση των ηχειων που κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ καλα
Εαν υπηρχε ανεση χρονου και δυνατοτητα οσους περισσοτερους ακουγες, τοσο καλυτερη αποψη θα σχηματιζες
Στην περιπτωση σου η κατασταση περιπλεκεται καθως το ευκολο ματσαρισμα (τεχνικα μιλωντας) και το καλο budget σου δινουν πληθος επιλογων
Τωρα με τι ενισχυτη τα παιζεις αν επιτρεπεται και τι ειναι αυτο που σε ενοχλει η θες να βελτιωσεις?

Reaction score
5.977
Καλησπέρα
Είμαι σε αναζήτησή ολοκληρωμένου ενισχυτή για την οδήγηση των Sonus faber toy tower.
Μπορω να διαθέσω έως 1000€.Θα ηθελα παρακαλω τα φώτα σας γιατί δεν υπαρχει η δυνατότητα ακροάσεων(μένω εκτός Αθηνών με περιορισμένο χρόνο).
Εχω βρει και σκέφτομαι για μεταχειρισμένο απο τις αγγελίες του forum έναν audio flight 3.
Θα με βοηθούσαν οι απόψεις σας. Ευχαριστω
[DOUBLEPOST=1453756542][/DOUBLEPOST]Απο καινούργιο μου αρέσει και ο Yamaha s-1000
Σούπερ ενισχυτής ο Audia Flight 3 (και σε καλή τιμή μεταχειρισμένος). Αν βρεις πάρε τον χωρίς δεύτερη σκέψη και μην τον ξαναδώσεις ποτέ, όσους ενισχυτές και αν αλλάξεις!

Reaction score
296

Η απόκριση του ηχείου (κόκκινη) φωνάζει για λάμπα, μην πάρεις κατι άλλο θα το μετανιώσεις.

Reaction score
38
This graph shows the quasi-anechoic (employing close-miking of all woofers) frequency response of the Toy Tower L/R (purple trace), REL T1 subwoofer (blue trace), Toy Center center channel (green trace), and Toy surround (red trace).
Read more at http://www.soundandvision.com/conte...r-system-ht-labs-measures#msMiKVU1UgJg24SQ.99

Η μωβ είναι η σωστή καμπύλη.
(και φυσικά δεν θα κάνει κάποιο λάθος αν πάρει τρανζιστοράτο...

Aκόμα και τα μικρά toy (κόκκινη καμπύλη) μια χαρά παίζουν με τρανζίστορ, αν τοποθετηθούν κοντά στο τοίχο ;-)

Reaction score
296
Sorry τώρα είδα ότι το θέμα ήταν για τα tower...
επίσης sorry αλλα θα διαφωνήσω.
Δεν παίρνεις τα toy tower με bass reflex πισω αν θέλεις να τα τοποθετήσεις κοντά σε τοίχο.
Το μικρό toy όπως είναι απολύτως λογικό με το μικρό του μέγεθος ξεκινάει την αποκοπή του από τα 300 hz. επίσης, εμφανίζει ένα peak από τα 10 khz και πάνω δύο "θεματάκια" που σα να σου λέει ο κατασκευαστής "πάρε λαμπίτσα... με το φουσκωματάκι της μεσοχαμηλά και την αποκοπή της στα άκρα, θα το φέρει στα ίσια του".
Το tower έχει την ίδια ακριβώς συμπεριφορά στις υψηλές (αφού έχουν και το ίδιο tweeter). στις χαμηλές αλλάζει το τοπίο αλλά και πάλι προσωπικά πιστεύω ότι η λάμπα θα του ταιριάζει καλύτερα.
φυσικά ο φίλος μας ας μην πάρει τα λόγια μου σαν ευαγγέλιο και ας το ψάξει.

Reaction score
296
-5db στα 70hz έτσι όπως το βλέπω πάντα στο διάγραμμα.
η λάμπα πάντα δίνει μια ελαφρώς μεγαλύτερη αίσθηση του μπάσου.
Φυσικά στο υπόλοιπο φάσμα θα κεντάει...

Reaction score
38
Η αναφορά μου για κοντά στον τοίχο, αφορούσε τα μικρά toy και όχι τα tower, τα οποία όντως θέλουν την απόστασή τους απο τοίχο. Τα μικρά υποχρεωτικά σε τοίχο για να γεμίσουν στα χαμηλά, όπου υστερούν (προφανέστατα).

Επίσης αν προσέξεις καλύτερα το διάγραμμα θα παρατηρήσεις ότι δεν υπάρχει peak στους 12000 αλλά γούβα στους 5000 για να γλιτώσεις κάτι απο τα συριστικά.
Το ηχείο είναι ξεκούραστο σε απόλυτα μεγέθη και τίμιο για τα 2000 που κόστιζε. Μια χαρά παίζει με όλα τα είδη ενισχυτών.
Επίσης δεν υπάρχει θέμα χαμηλά, τόσο σε έκταση και ατάκα όσο και σε ένταση του χαμηλού.
Απλά είναι τόσο μαζεμένο, όσο χρειάζεται για να αποφύγουμε τα μπουμαρίσματα, όσοι έχουμε προβληματικό χώρο.

Δεν θα διαφωνήσω βέβαια ότι μπορεί να αρέσει σε κάποιον με λάμπα.
Σε καμία περίπτωση όμως ότι το ηχείο προτιμάει λάμπα.

Reaction score
296
Η αναφορά μου για κοντά στον τοίχο, αφορούσε τα μικρά toy και όχι τα tower
εντάξει, δεν το έχω σήμερα.... έχω μπλέξει τα μπούτια μου με τα βάσης και τα δαπέδου.

δεν είπα πουθενά ότι δεν είναι καλό και τίμιο... μια απλή pdf-ο-ανάλυση κάνω.
μιας και το έχεις, θα το γνωρίζεις προφανώς.
πάντως το να έχεις διαφορά από τις φωνές με τα ντριν +/-6 db εγώ το λέω peak, όπως νομίζει ο καθένας,
γιατί βάζω στην εξίσωση ότι 9/10 σαλόνια ενισχύουν τις υψηλές συχνότητες.
τους έβαλες ποτέ λάμπα;
[DOUBLEPOST=1453844003][/DOUBLEPOST]διάβαζε εσύ @vagstam !
για σένα τσιγκλάω τον @Dalanik !
[DOUBLEPOST=1453844055][/DOUBLEPOST]πρήξτον, σίγουρα έχει κάνει πολλές δοκιμές ;-)

Reaction score
208
Να ζητησω συγνωμη απο τον φιλο vagstam αλλα δεδομενου οτι μου ειναι απωθημενο να τολμησω να ζητησω ακροαση απο καποιον κατοχο των tower με τον ενισχυτη μου για να μου φυγει η περιεργεια?
Ο ενισχυτης ειναι ο triode trv 35 se με el34
Εαν επιθυμει καποιος κατοχος απο Αθηνα να με εξυπηρετησει ας στειλει ενα πμ
Ευχαριστω και συγνωμη για το off topic

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON