Ταιριάζουν ATC 11 και Yamaha a-s1000 ή 2000???

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Ταιριάζουν ATC 11 και Yamaha a-s1000 ή 2000???

Συνεπώς musical fidelity A5, yamaha 2000 ή 1000? Μπέστε και κάνας άλλος στο χορό!!!
και γιατι ο yamaha s2000 να μην μπορει να οδηγησει τα atc40 ?

Reaction score
28
συγχωρατε με για την επαναληψη αλλα μιλαω εκ πειρας χρησιμοποιω εδω και ενα χρονο τον yamaha s2000 με ενα ζευγαρι παμπαλαια advent με ευαισθησια 85db αναισθητα μεχρι αηδιας τα οποια στο παρελθον εχουν <καταπιει> πολλους ενισχυτες ,λοιπον ο yamaha τα οδηγει πανευκολα, τα <ξεκοιλιαζει> στην κυριολεξια αφου φαντασθειτε οτι στην καλυτερη περιπτωση το ποτενσιομετρο δεν το εχω παει παραπανω απο την θεση δωδεκα παρα πεντε οπως λεμε στο ρολοι συνηθως ακουω στο παρα τεταρτο η παρα δεκα.κατα την γνωμη μου λοιπον και σε ενα χωρο περιπου εως 20τμ που τον εχω δοκιμασει τα παει περιφημα απο θεμα τροφοδοσιας (πως θα μπορουσε αλλωστε με τετοιο τρομερο τροφοδοτικο)?

Reaction score
47
Αν είναι να φτάσεις μέχρι yamaha2000 δες και τον harman 990 στα ίδια χρήματα. Οδηγεί τα BW683 μου και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Επιπλέον έχει και DAC και πλήθος δυνατοτήτων εισόδων κλπ.

Όσο για ATC, δεν πιστέυω οτι θα δυσκολευτεί να τα οδηγήσει, αλλά για περισσότερα ρωτάς τον κο Θέμη.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ταιριάζουν ATC 11 και Yamaha a-s1000 ή 2000???

Αν είναι να φτάσεις μέχρι yamaha2000 δες και τον harman 990 στα ίδια χρήματα. Οδηγεί τα BW683 μου και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Επιπλέον έχει και DAC και πλήθος δυνατοτήτων εισόδων κλπ.

Όσο για ATC, δεν πιστέυω οτι θα δυσκολευτεί να τα οδηγήσει, αλλά για περισσότερα ρωτάς τον κο Θέμη.
Ωχ, ωχ! Μην μου βάζεις και άλλον ενισχυτή στο κεφάλι, γιατί εκεί είναι που θα εκραγεί!!! Ωστόσο, να σε ρωτήσω κάτι: Τηλεχειρισμό διαθέτει ο κύριος?

Reaction score
3
Απάντηση: Ταιριάζουν ATC 11 και Yamaha a-s1000 ή 2000???

Ναι, τα "οδήγάνε" σχεδόν όλοι οι ενισχυτές τα αναίσθητα ATC.

Το θέμα είναι να μπορείς να ακούς και δυνατά και να μην έχεις στα όρια σου τον ενισχυτή εάν θέλεις τις εντάσεις. Μετά θα παραμορφώνει πολύ πιο εύκολα, θα τον ταλαιπωρείς, δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα.

Ηχεία που γράφουν ευαισθησία 85db (που στην ουσία είναι 2-3db πιο κάτω) χρειάζονται πάρα μα πάρα πολλά watt για να τα ευχαριστηθείς. Και μιλάω φυσικά για εντάσεις.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Ηχεία που γράφουν ευαισθησία 85db (που στην ουσία είναι 2-3db πιο κάτω) χρειάζονται πάρα μα πάρα πολλά watt για να τα ευχαριστηθείς. Και μιλάω φυσικά για εντάσεις.
Αυτά ισχύουν πιθανώς για 50 τ.μ. δωμάτια και πάνω, με απόσταση από ηχεία στα 6-7 μ.
Σε ένα τυπικό στήσιμο με απόσταση από τα ηχεία στα 3,5 μ. τα 70-100 βαττ είναι απόλυτα επαρκή για ότι στάθμη θέλει κανείς.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταιριάζουν ATC 11 και Yamaha a-s1000 ή 2000???

Αυτά ισχύουν πιθανώς για 50 τ.μ. δωμάτια και πάνω, με απόσταση από ηχεία στα 6-7 μ.
Σε ένα τυπικό στήσιμο με απόσταση από τα ηχεία στα 3,5 μ. τα 70-100 βαττ είναι απόλυτα επαρκή για ότι στάθμη θέλει κανείς.
Οπότε ποιον ενισχυτή θα μου πρότεινες ανάμεσα σε yamaha a-s2000 (ή 1000), musical fidelity a5 και ίσως creek destiny?

Reaction score
658

Μπορείς να βάλεις και τον Leema Pulse εφόσον ανεβηκες
τόσο.

Reaction score
93
εγώ είμαι κοντά στο να τα αγοράσω και να τα ταιριάξω με τον Roksan K2 που μόλις αγόρασα . Προς το παρόν τον έβαλα για στρώσιμο στο κύριο σύστημα και οδηγεί τα canton reference 7 άψογα .Τον προωρίζω για το PC με τα ATC 11 και το V- dac Musical Fidelity ......και έχει και πολύ καλή street price ..

Reaction score
0

Συνεπώς αν τα αγοράσεις περιμένω εντυπώσεις!!!

Reaction score
1.187

Γιατί αυτό? Εκτός του ότι ο a-s2000 είναι fully balanced, δεν φαίνεται (στα δικά μου μάτια) να έχει καμια διαφορά στην έξοδο. αν μπορείς να μου εξηγήσεις.
O Yamaha A-S1000 με τον A-S2000 έχουν μέσα τους τα ίδια τελικά στάδια συνεπώς ότι μπορεί να οδηγήσει ο ένας μπορεί και ο άλλος.
Η διαφορά τους είναι στις balanced XLR εισόδους που λείπουν από τον A-S1000

Τα ATC 19 όπως πολύ σωστά λέει και ο Coyias είναι εύκολο φορτίο διότι δεν πέφτουν κάτω από τα 6Ωhms. Μην μπερδεύουμε την χαμηλή ευαισθησία των 85 dB/w/m με την δυσκολία οδήγησης. Αλλο το ένα άλλο το άλλο. Ναι μεν δεν είναι ευαίσθητα και θέλουν τα watts τους για να παίξουν δυνατά, αλλά από την άλλη δεν ζορίζουν ιδιαίτερα τους ενισχυτές.

Και οι δύο Yamaha έχουν πολύ στιβαρή τροφοδοσία και οδηγούν πολύ πιο δύσκολα ηχεία. Εγώ έχω οδηγήσει τα Acoustic Research AR-10π
Ο ορισμός της αναισθησίας (86dB/w/m, 4Ωhms, κλειστή καμπίνα ακουστικής ανάρτησης, 3 δρόμων με 12" woofer) με τον A-S1000 ενός φίλου για δοκιμή όταν τον είχε αγοράσει και τα πήγε περίφημα. Αρα μην το σκέφτεσαι ότι υπάρχει πιθανότητα να ζοριστεί με τα ATC.

Reaction score
47
Re: Απάντηση: Re: Ταιριάζουν ATC 11 και Yamaha a-s1000 ή 2000???

Ωχ, ωχ! Μην μου βάζεις και άλλον ενισχυτή στο κεφάλι, γιατί εκεί είναι που θα εκραγεί!!! Ωστόσο, να σε ρωτήσω κάτι: Τηλεχειρισμό διαθέτει ο κύριος?
O τηλεχειρισμός είναι αυτονόητος για ενισχυτή που έχει τόσες ψηφιακές δυνατότητες. Αξίζει πάντως τον κόπο να του δώσεις μια ευκαιρία αν είναι να δώσεις αυτά τα χρήματα.

Απ'ότι φαίνεται σ'έχουμε μπερδέψει με τόσες πολλές επιλογές. Αποφάσισε με το καλό για τα ηχεία και στην πορεία θα βρεις και τον ενισχυτή που θα τα οδηγήσει απροβλημάτιστα και θα σου αρέσει φυσικά. Όπως και να΄χει εύχομαι καλή αγορά και καλή μουσική απόλαυση.

Reaction score
28

O Yamaha A-S1000 με τον A-S2000 έχουν μέσα τους τα ίδια τελικά στάδια συνεπώς ότι μπορεί να οδηγήσει ο ένας μπορεί και ο άλλος.
Η διαφορά τους είναι στις balanced XLR εισόδους που λείπουν από τον A-S1000

Τα ATC 19 όπως πολύ σωστά λέει και ο Coyias είναι εύκολο φορτίο διότι δεν πέφτουν κάτω από τα 6Ωhms. Μην μπερδεύουμε την χαμηλή ευαισθησία των 85 dB/w/m με την δυσκολία οδήγησης. Αλλο το ένα άλλο το άλλο. Ναι μεν δεν είναι ευαίσθητα και θέλουν τα watts τους για να παίξουν δυνατά, αλλά από την άλλη δεν ζορίζουν ιδιαίτερα τους ενισχυτές.

Και οι δύο Yamaha έχουν πολύ στιβαρή τροφοδοσία και οδηγούν πολύ πιο δύσκολα ηχεία. Εγώ έχω οδηγήσει τα Acoustic Research AR-10π
Ο ορισμός της αναισθησίας (86dB/w/m, 4Ωhms, κλειστή καμπίνα ακουστικής ανάρτησης, 3 δρόμων με 12" woofer) με τον A-S1000 ενός φίλου για δοκιμή όταν τον είχε αγοράσει και τα πήγε περίφημα. Αρα μην το σκέφτεσαι ότι υπάρχει πιθανότητα να ζοριστεί με τα ATC.
εχει δικιο ο φιλος komhst, οταν εγραφα για τα advent ξεχασα να σας πω οτι ειναι μεν 85db αλλα ειναι και 4ωμ μιλαμε για <τα> αναισθητα και δυσκολα ηχεια και ομως ο yamaha τα ζοριζει περιφημα.

Reaction score
1.187

Τα ξέρω τα Advent. Τα έχω ακούσει πάρα πολύ στο παρελθόν. "Παιδιά" του αείμνηστου Henry Kloss ήταν κι αυτά όπως και τα Acoustic Research.

Reaction score
28

Τα ξέρω τα Advent. Τα έχω ακούσει πάρα πολύ στο παρελθόν. "Παιδιά" του αείμνηστου Henry Kloss ήταν κι αυτά όπως και τα Acoustic Research.
ομοιως και τα KLH απο την οποια προερχοταν ο kloss.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταιριάζουν ATC 11 και Yamaha a-s1000 ή 2000???

Σωστός!
ειδικα οι μοναδες των δικων μου advent the smaller ειναι της klh ενα γουφερ 9.5'' και ενα τουητερ θολου με ψυκτικο υγρο. ακουστικης αναρτησης βεβαια.

Reaction score
0

Το λοιπόν παίδες. Σήμερα άκουσα τον yamaha a-s2000 σε άμεση αντιπαράθεση με τον hk990. Τα ηχεία που κλήθηκαν να οδηγήσουν ήταν τα paradigm studio 60, αλλά και τα ATC19. Μπορώ να πω ότι ο yamaha με γοήτευσε περισσότερο. Ωστόσο, αν και αποφάσισα να πάρω τον yamaha, δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να πάω στον 2000. Και εξηγούμαι: Βρίσκω ότι 500 ευρώ διαφορά είναι υπερβολικά πολλά για την fully balanced είσοδο του cd. Δυστυχώς δεν υπήρχε ο 1000 στο εν λόγω κατάστημα για να δοκιμάσω και να καταλάβω τη διαφορά, αλλά πραγματικά μου φαίνεται πολύ μεγάλη η διαφορά.

Reaction score
1.187

Οπως σού είπα και πιο πάνω οι μονοφωνικοί τελικοί που ενσωματώνονται μέσα και στους δύο εν λόγω Yamaha είναι ίδιοι. Αρα και ο 1000 θα οδηγεί με την ίδια ακριβώς δύναμη τα ηχεία.
Η γνώμη μου είναι πως η balanced σύνδεση (καλοδεχούμενη μεν) δεν έχει κανέναν λόγο να υπερτερεί σε σχέση με την RCA αν μιλάμε για interconnects του 1,5 μέτρου που θα συνδέουν το CD με τον ενισχυτή. Αν το CD player ήταν καμμιά 15αριά μέτρα μακρυά από τον ενισχυτή τότε θα άλλαζε το πράγμα. :126:
Άρα αν τα 500€ της διαφοράς τιμής σού φαίνονται πολλά προχώρα στην αγορά του A-S1000 και να είσαι σίγουρος πως δεν θα σού λείψει καθόλου η balanced σύνδεση.

Reaction score
4

Σε ποιο καταστημα τα ακουσες?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas