Ταξίδι στη Σόφια

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ταξίδι στη Σόφια

Φιλε Yannis, το ξενοδοχειο που εβαλες το λινκ εχει ενα χαρτη. Στον χαρτη φαινεται καθαρα οτι ειναι διπλα στο ξενοδοχειο ΠΛΙΣΚΑ. Μπορεις να το διαβασεις αν πατησεις εκει που γραφει map. Το που ειναι το ΠΛΙΣΚΑ ειναι γνωστο. Κοντα στην ΜΛΑΝΤΟΣΤ εκει που ειναι η πανεπιστημιουπολη. Επομενως πολυ μακρια απο το κεντρο.
Γενικα επισης τα ξενοδοχεια που φιλοξενουνε αραβες εχουν μια βαρια μυρωδια. Δεν ξερω για το συγκεκριμενο δεν πηγα. Ο τροπος γραφης του ξενοδοχειου με παραπεμπει σε κατι τετοιο, ομως ενδεχομενως να κανω λαθος.
Φιλε μου, το οτι το ξενοδοχειο ειναι διπλα στο πλισκα δεν λεει τπτ.
Εχει αλλα 3 ξενοδοχεια κοντα στο πλισκα.Τι παει να πει οτι ολα ειναι ιδιας ποιοτητας?Οντως το πλισκα ειναι αρκετα χαλια,αναγκαστικα να μεινω πριν 5 χρονια περιπου για ενα βραδυ και το σκυλομετανιωσαμε.Αν ταξιδεψεις ομως επαρχια μερικες φορες και μεινεις στα ξενδοχεια τους,συνηθιζεις μετα (οσο μπορεις).

Οσο για το που ειναι το πλισκα ακριβως φαινεται απο τον χαρτη που εχω βαλει και την κουκιδα που σου ξαναναλεω πας ακομα και με τα ποδια στο σταδιο(δευτερη κουκιδα).
Η πανεπιστημιουπολη(studenski grad) ειναι τελειως αντιθετα,πιστεψε με.Εκτος των αλλων θα πρεπε να ξερεις οτι η περιοχη Μλαντοστ εχει απο νουμερο 1Α,1Β εως νουμερο 6.Οποτε μπορεις να καταλαβεις οτι καλυπτει μια τεραστια περιοχη αυτο το ονομα.
Οσο για το ξενοδοχειο αμα διαβασες σε προηγουμενο ποστ εχω μεινει εκει περιπου ενα χρονο.Αραβα δεν ειδα και γενικα δεν παιζουν πολλοι στην Βουλγαρια.Μυρωδια παλι δεν μυρισα τπτ...

Reaction score
2.263
Καλά βρε παιδιά μη μαλώσετε κιόλας!! Ευχαριστώ πολύ για την ενδελεχή ενημέρωση, και επιφυλάσσομαι να επιστρέψω με περαιτέρω απορίες κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του ταξιδιού!

Reaction score
4.527
Απάντηση: Ταξίδι στη Σόφια

Δεν μαλωνουμε, απλα να αναφερω στον φιλο οτι για δυο χρονια ειχα μαγαζι μεσα στο ξενοδοχειο Πλισκα και ξερω παρα πολυ καλα που βρισκεται. Με τα ποδια never!!

Reaction score
4.527

Καλα δεν υπαρχει περιπτωση να εχει σουβλατζιδικο στα βαλκανια και να μην το εχεις επισκεφτει!!!:142:

Reaction score
4.527

Με την ευκαιρια να πω στον φιλο που προκειται να ταξιδεψει οτι χτες πεταχτηκα μια βολτα (αυθημερον) μεχρι το Σαντανσκι-Μελνικ-Πετριτσι.

Η καινοτομια ηταν η παρακατω.

Στα Ελληνικα συνορα εκει που κανουν ελεγχο διαβατηριων οι αστυνομικοι οι δικοι μας, βλεπουμε να φορανε πρασινες στολες! Τι εγινε ρε γαμωτο τις κλεψανε απο τους βουλγαρους? Ηταν η φυσικη ερωτηση. Λοιπον στα Ελληνικα συνορα κανουν ελεγχο ταυτοχρονως και οι Βουλγαροι και οι Ελληνες αστυνομικοι. Οταν πας στα βουλγαρικα συνορα δεν υπαρχει κανεις!!! Το αποτελεσμα να περνας ακομη πιο γρηγορα.

Και κατι ακομη σχετικα με την τροχαια, την βουλγαρικη δεν πρεπει να την φοβομαστε. Στην χειροτερη περιπτωση να πληρωσεις 20 ευρω. Δυστυχως το μεγαλο προβλημα ειναι εντος Ελλαδος και μαλιστο στο νομο Σερων. Αυτοι εχουν αγριεψει παρα πολυ. Κρυβονται πολυ καλα και με το παραμικρο εξαντλουν την αυστηροτητα. Και μιλαμε για προστιμα που ξεκινουν ετσι για πλακα απο 300 ευρω και πανω. Ρωτηστε και τον Κωστα ΕΑΡ τι επαθε. Τεσσερα ατομα μες στο αμαξι και βλεπαμε οτι πηγαινε στις στροφες Σερρων και αμεσως μετα με 80-90 χιλ. Τον γραψανε λεγοντας οτι απο το σημειο που τον σταματησαν 2 χλμ πιο πισω ηταν κρυμενοι αστυνομικοι και η ταχυτητα του ηταν 124 χιλιομετρα!! Φυσικα οταν ζητησαμε να δουμε το ρανταρ που τον εγραψε μας το αποκλεισαν. Του πηραν το διπλωμα (δυο μηνες). Να μην αναφερω τι κανουν στους αλλοδαπους. Οπου εκει και λογω αγνοιας των ανθρωπων τους συμπεριφερονται σαν τα ζωα.

Reaction score
2.263
Πάνω σε αυτό να πω το εξής: Έχω διαβάσει ότι είναι υποχρεωμένοι, όχι μόνο να σου δείξουν το το ραντάρ, αλλά και το πότε καλιμπραρίστηκε τελευταία φορά, και αν δεν το έχουν καλιμπράρει μέσα στο τελευταίο μήνα ή κάτι τέτοιο η κλήση ακυρώνεται. Ακόμη ότι για να είναι έγκυρη η κλήση πρέπει να υπάρχει πινακίδα κάποια μέτρα πριν από το μπλόκο η οποία να προειδοποιεί ότι γίνονται έλεγχοι ταχύτητας με ραντάρ και γενικά πρέπει να συντρέχουν μια σειρά μέτρων, τα οποία σπανίως τηρούνται στο ακέραιο. Αν κάποιο από αυτά δεν τηρείται η κλήση δε λογίζεται ως έγκυρη. Το είχα διαβάσει προ διετίας περίπου σε ένα ένθετο των 4Τ για το θέμα αυτό ακριβώς. Είχαν πάρει το δίπλωμα του Καββαθά για υπερβολική ταχύτητα, και αυτός μάλλον τσαντίστηκε και κυκλοφόρησε το ένθετο! Πάντως ειδικά για τον Κωσταυτιά μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αφού από ότι έχω καταλάβει είναι στρατιωτικός, και συνήθως με τους στρατιωτικούς οι αστυνομικοί είναι πιο ελαστικοί, ως τρόπον τινά συνάδελφοι.

Reaction score
4.527
Απάντηση: Re: Ταξίδι στη Σόφια

Πάνω σε αυτό να πω το εξής: Έχω διαβάσει ότι είναι υποχρεωμένοι, όχι μόνο να σου δείξουν το το ραντάρ, αλλά και το πότε καλιμπραρίστηκε τελευταία φορά, και αν δεν το έχουν καλιμπράρει μέσα στο τελευταίο μήνα ή κάτι τέτοιο η κλήση ακυρώνεται. Ακόμη ότι για να είναι έγκυρη η κλήση πρέπει να υπάρχει πινακίδα κάποια μέτρα πριν από το μπλόκο η οποία να προειδοποιεί ότι γίνονται έλεγχοι ταχύτητας με ραντάρ και γενικά πρέπει να συντρέχουν μια σειρά μέτρων, τα οποία σπανίως τηρούνται στο ακέραιο. Αν κάποιο από αυτά δεν τηρείται η κλήση δε λογίζεται ως έγκυρη. Το είχα διαβάσει προ διετίας περίπου σε ένα ένθετο των 4Τ για το θέμα αυτό ακριβώς. Είχαν πάρει το δίπλωμα του Καββαθά για υπερβολική ταχύτητα, και αυτός μάλλον τσαντίστηκε και κυκλοφόρησε το ένθετο! Πάντως ειδικά για τον Κωσταυτιά μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αφού από ότι έχω καταλάβει είναι στρατιωτικός, και συνήθως με τους στρατιωτικούς οι αστυνομικοί είναι πιο ελαστικοί, ως τρόπον τινά συνάδελφοι.
Εγω εκ των υστερων ρωτησα γνωστο μου που δουλευει επισης στην τροχαια Σερρων και μου κι αυτος οτι η κληση ηταν παρανομη. Ομως δυστυχως η παρανομια των τροχονομων της νομαρχιας Σερρων ειναι κανονας. Ολα ξεκινουνε απο ενα εκβιασμο οταν σου παιρνουν το διπλωμα για δυο μηνες κι εσυ αρχιζεις να τους παρακαλας για σου το επιστρεψουν πιο γρηγορα. Εκει λοιπον δειχνουν μια υποχωρικοτητα αφου πρωτα σου τα εχουν παρει τα χρηματα. Και ολα αυτα απο υπερβαλοντα ζηλο και για να δειξουν στους ανωτερους οτι κατι κανουν και να παρουν ενα μπραβο.

Τελος παντων, εππειδη απο κει περναω τακτικα και ταυτοχρονως και πολοι γνωστοι Βουλγαροι νταλικιερηδες αν σας αρχιζω να γραφω το τι τους κανουν αυτους δεν θα τελειωσουμε ποτε. Απλα σ αυτους βαζουν προστιμα που ξεκινουν στην πιο ηπεια περιπτωση απο 2.000 ευρω. Γι αυτο και η νομαρχια Σερρων κανει συνεχως οδικα εργα. Τα χρηματα βγαινουν απο τα υψηλα προστιμα των διερχομενων.:143::139:

Reaction score
2.263
ΟΚ, θα έχουμε το νου μας! By the way, από ότι κατάλαβα έχεις σουβλατζίδικο; Αν είναι να σε επισκεφτούμε ρε παιδάκι μου...

Reaction score
4.527

Οχι βρε, πλακα κανει ο Μιχαλης, αυτος παντα και παντου ονειρευεται σουβλακια :143:. Ηταν ενα μαγαζι με διαφορα ειδη, μη φαγωσιμα πριν απο 15 χρονια!! Βεβαια αν ερχοταν ο Μιχαλης δεν αποκλειεται να τα ετρωγε κι αυτα, οποτε το μη φαγωσιμα ειναι και λιγο σχετικο, εξαρταται πιος ειναι διπλα τους.

Αντε καλα να περασεται και να μας γραψεται τις εντυπωσεις σας. Δεν ξερω τι ωρα θα τελειωσει η συναυλια σας. Αλλα αν ειναι πριν τις 12 το βραδι, μπορειται στη συνεχεια με ενα ταξι να πατε στο "SINATRA", ειμαι σιγουρος οτι θα σας αρεσει.

Reaction score
2.263
Οκ ευχαριστώ, αν και ακόμη έχω ενάμιση μήνα μέχρι το ταξίδ, οπότε έχει ο Θεός!

Reaction score
2.263
Λοιπόοοννν!!!! Επανήλθα δριμύτερος! Το ταξίδι ήταν αστείο! Ούτε δυο λεπτά στα σύνορα, ο δρόμος με μια μόνο λωρίδα ανά κατεύθυνση αλλά με πολύ καλύτερη ποιότητα οδοστρώματος από ότι έχουμε συνηθίσει στη Ελλάδα, στο πάνε έλα μας σταμάτησαν μόνο μια φορά, έκαναν ένα τυπικό έλεγχο διπλώματος και του ειδικού σήματος για είσοδο του αυτοκινήτου στη χώρα και τέλος. Η διαδρομή κάπου στις τρεισήμισι ώρες με χαλαρή οδήγηση 80-90 χλμ/ώρα, η βενζίνη στο 1,12/λίτρο, το ξενοδοχείο τσάμπα και αξιοπρεπέστατο (allabin, 49E/βράδυ τετράκλινο διαμερισματάκι με δυο δωμάτια και μπάνιο).

Αλήθεια, για συναυλίες, εφόσον κάποιος βρίσκεται Θεσσαλονίκη, χρονικά και οικονομικά συμφέρει περισσότερο να πάει στη Σόφια παρά στην Αθήνα, ειδικά με δεδομένο ότι τα εισιτήρια είναι μισοτιμής (και βγάλε)!! Αλλά και για απλή εκδρομή είναι πολύ ωραία: Η Σόφια μπορεί να μην είναι όμορφη στο βαθμό που είναι η Πράγα ή η Βουδαπέστη αλλά είναι μια καθόλα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα! Στα πάρκα της, την άπλά της, τις συγκοινωνίες της και σε κάποια σημεία και στην αρχιτεκτονική της. Είναι μάλιστα και σκανδαλωδώς φτηνή. Πιο συγκεκριμένα θα έλεγα για παράδειγμα ότι το ακριβότερο μέρος που θα βρείτε, θα έχει τιμές σε λέβα, όσο ένα αντίστοιχο δικό μας σε ευρώ. Με δεδομένο ότι ένα ευρώ είναι περίπου δύο λέβα, οι τιμές λοιπόν είναι στη χειρότερη περίπτωση μισές από ότι εδώ! Αλλά γενικά, ειδικά σε καφέδες, μπύρες, φαγητό είναι ακόμη φτηνότερα! Ενδεικτικά οι καντίνες στο στάδιο που έγινε η συναυλία, πουλούσαν κάτι υπέροχες βουλγάρικες μπύρες, σε συσκευασία ενός λίτρου 1,5 ευρώ! Κάντε σύγκριση με τις αντίστοιχες τιμές εδώ...

Σε ότι αφορά τη συναυλία τώρα, δεν έχω λόγια! Μια μεγάλη π@υστιά της τύχης και της μοίρας, που μου στέρησε πέρυσι ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, αποκαταστάθηκε φέτος και απόλαυσα τους AC/DC από την καλύτερη θέση, συγκεκριμένα front stage right! Χάζευα με άλλα λόγια το συγκρότημα στα 10-12 μέτρα από τη σκηνή για το τρομερό ποσό των 67 ευρώ!! Έπαθα πλάκα με το πόση ενέργεια μπορεί να έχει ένα συγκρότημα, του οποίου τα μέλη είναι άνω των 60 ετών, τα τραγούδια ήταν πάνω κάτω αυτά που θα ήθελα να ακούσω και με τον τρόπο που θα ήθελα να τα ακούσω, λες και η μπάντα ήταν μέσα στο μυαλό μου! Μόνο μικρό παράπονο η διάρκεια της συναυλίας, κάτι λιγότερο από δύο ώρες (~1.50-1.55 h) καθώς είχα ακούσει ότι στην Αθήνα κόντεψαν τις τρεις ώρες...

Σε ότι αφορά τον κόσμο είδα τα πάντα: Παππούδες και θείες, γονείς με τα παιδάκια τους στους ώμους, νεολαία, τα πάντα. Κατάλαβα σε γενικές γραμμές για ποιο λόγο έχουμε φήμη εμείς οι Έλληνες ως συναυλιακό κοινό αφού γενικά ο κόσμος, αν και όχι ξενέρωτος, ήταν σχετικά ήσυχος. Παράλληλα όμως, βλέποντας βιντεάκια από τη συναυλία του ΟΑΚΑ, (πχ στο the Jack http://www.youtube.com/watch?v=D22zJxt-UA4 και http://www.youtube.com/watch?v=64ljfqEsFBw) κατάλαβα και ότι οι Ελληνίδες είναι αρκετά πιο ξενέρωτες από τις Βουλγάρες!!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.209
Members
38.669
Νεότερο μέλος
Andreas79