"Ταξιδιάρικος" φακός για Full Frame



Μηνύματα
227
Reaction score
274
Ξεθαβω ....επειδη μετα απο αποχη 5 χρονων απο φωτογραφικες μηχανες ,επεστρεψα με μια canon R ,για ταξιδιαρικο φακο πηρα εναν RF 24-105 f4 L
Νομιζω ειναι οτι πρεπει για τετοιες περιπτωσεις
Επισης στην τσαντα ενας rf 35 1.8 is μικρος και ελαφρυς και τελος
 

Μηνύματα
2.340
Reaction score
4.902
Το ερώτημα τίθεται ως εξής.
Έχουμε μια Nikon D750 (τι να κάνομε; αυτή έχουμε, δεν την αλλάζουμε :D).
Ποιος είναι εκείνος ο ένας φακός που θα είχες μαζί σου σε ένα ταξίδι που κάνεις μια φορά στη ζωή σου;
Που θα καλύπτει και εσωτερικούς χώρους σε μουσεία και φωτογραφία δρόμου και στιγμές σε κλειστούς χώρους με χαμηλό φωτισμό και θα πιάνεις και τα πιο μακρινά σημεία που θα δεις στον ορίζοντα ή κάποιες σκηνές στη φύση...και θα είναι και σχετικά μαζεμένος σε διαστάσεις και ελαφρύς (*) και all weather...και δεν θα κάνει και ένα σκασμό λεφτά.

Βέβαια κάποιος μπορεί να πει, και θα έχει και δίκιο, γιατί μόνο ένας και όχι παραπάνω; θα έλεγα ότι μέχρι 2 φακούς το σκέφτομαι αν και είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο 1 θα είναι στη μηχανή και ο άλλος θα μένει στη τσάντα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Εκτός αν είναι μικρούλης και χωράει σε τσέπη μπουφάν ίσως να μπορεί να παίξει ως λύση, και να είναι σχετικά μικρός και ο πρώτος που θα βγει και θα πάει στην τσέπη.
Θα υπάρχει τσάντα που θα έχει τα βασικά μέσα, φορτιστές, φλας, ακόμη και τρίποδο για καμιά βραδινή αλλά στην καθημερινή περιήγηση δεν θέλω να κουβαλάω φωτογραφική τσάντα μαζί μου, θα μένει στο δωμάτιο. Το βράδυ μπορεί να στήνεται το τρίποδο για καμιά long λήψη σε κάνα τοπίο (λέω να δοκιμάσω και λίγο ουρανό με αστέρια αν κάνει νύχτες χωρίς σύννεφα, πρέπει να διαβάσω όμως πρώτα για αυτά :unsure:).

*Τη μηχανή την κουβαλάω με ένα ιμάντα που πιάνει χιαστί στον ένα ώμο και κρέμεται όμορφα με το φακό προς το κάτω στην άλλη μεριά και με μια κίνηση του χεριού έρχεται σε θέση βολής. Οπότε γενικά δεν με προβληματίζει το βάρος της μηχανής με ένα φακό, το έχω δοκιμάσει. Βέβαια οι μαζεμένες διαστάσεις του φακού βοηθάνε ώστε να κρύβεται όμορφα όλη η μηχανή μέσα από το μπουφάν και να μην προεξέχει ο φακός, ειδικά όταν βρέχει. Για παράδειγμα με τον 35/f2d που είχα ήταν τέλειο το σύστημα, με τον Sigma 105 που είναι πιο ογκώδης δεν κρύβεται εύκολα η μηχανή με φακό κάτω από το μπουφάν.
Με τη δική D750, έχω μαζί μου πάντα, σε μια μικρή βολική τασντούλα, δύο μόνο φακούς: κουμπωμένο τον Nikkor 20mm f1.8G και τον Nikon 70-300mm (την τελευταία ff version Ε).
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.984
Με τη δική D750, έχω μαζί μου πάντα, σε μια μικρή βολική τασντούλα, δύο μόνο φακούς: κουμπωμένο τον Nikkor 20mm f1.8G και τον Nikon 70-300mm (την τελευταία ff version Ε).
Πω ρε φίλε, 5 χρόνια πίσω.
Εφυγε και η D750, και ήρθε μια Ζ6, έφυγε και η Ζ6 και μαζί της όλα τα παρελκόμενα και έμεινα με το κινητό και με λένε Μελίνα και είμαι καλά! :)
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.116
Reaction score
30.058
Φωτογραφική μηχανή;

Τι είναι αυτό;

Αυτό που έχει στην άκρη του δρόμου και σε γράφει άμα τρέχεις;
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.075
Reaction score
18.684
Ότι και να έχει γίνει τόσο καιρό, όπου κι αν πάω, αυτό εδώ το σκ@τό ακόμα δεν βγαίνει απ' την τσέπη.. 8-)

OIP (2).jpg


Οι μεγαλύτερες βαριούνται λίγο, έχουν γίνει του καναπέ.. :p
 




Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.302
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top