Τα θέλει ή δεν τα θέλει και τελικά είναι εύκολα ή δύσκολα ή...γιατί τόσο γέλιο?

Reaction score
3
Σπύρος Μπλάτσιος said:
g.kar said:
Σπύρο, στα 10ΚΩ η εμπέδηση δεν είναι κοντά στα 3,3Ω
Σωστός, δεν το πρόσεξα καλά...

Καλό θα ήταν να προσκαλέσουμε τον εν λόγω κύριο στο σπίτι του Mac, να μας φέρει και τους εν λόγω ενισχυτές και να δούμε αν οδηγούν ή όχι τα TD12....
Σωστός.
Δεκτό το αίτημα.
Φέρτε μου ενισχυτές... :lol:

Reaction score
3
g.kar said:
Σπύρος Μπλάτσιος said:
g.kar said:
Σπύρο, στα 10ΚΩ η εμπέδηση δεν είναι κοντά στα 3,3Ω
Σωστός, δεν το πρόσεξα καλά...

Καλό θα ήταν να προσκαλέσουμε τον εν λόγω κύριο στο σπίτι του Mac, να μας φέρει και τους εν λόγω ενισχυτές και να δούμε αν οδηγούν ή όχι τα TD12....
Δεν πρόκειται να έρθει κανείς, στο λέω.
Αυτό δυστυχώς,είναι το μόνο σίγουρο... :(

Reaction score
250
Re: Τα θέλει ή δεν τα θέλει και τελικά είναι εύκολα ή δύσκολα ή...γιατί τόσο γέλ

Οι αναφορές για "δυσκολία" του ηχείου μάλλον υπερβολικές!

Η συμπεριφορά της εμπέδησης δείχνει προβληματική σε συγκεκριμένη περιοχή

συχνοτήτων .

Οι απαιτήσεις ενέργειας σε αυτή την περιοχή είναι περιορισμένες (και από το πρόγραμμα και

από την φύση των συγκεκριμένων συχνοτήτων).

Κάλλιστα καλοσχεδιασμένοι μικρομεσαίας ισχύος ενισχυτές

μπορούν να το οδηγήσουν.

Αν βέβαια θέλουμε διαρκείς στάθμες 120 db τότε το πράγμα αλλάζει....

Reaction score
3
Πίκος Απίκος said:
ο MAC τι λέει?
Οταν τα αγόρασα πρίν απο σχεδόν τρία χρόνια,είχα διαβάσει όλα τα άρθρα του Ελληνικού και ξένου τύπου που έγραφαν για το συγκεκριμένο ηχείο,ακόμη και με το internet είχα ψαχτεί.

Εκτός απο την ιδιοτροπία που έχουν στο στήσιμό τους στον χώρο,είναι και ιδιαίτερα επιλεκτικά στα συνοδά.
Απο την πηγή,μέχρι και τα καλώδια. :)

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται την παρέλαση ενισχυτών απο το σπίτι μου. :wink:
Ακόμη θα θυμούνται το ψάξιμο στην Ηχοέκφραση,όπου μόνον με έναν Plinius έπαιξαν υποφερτά.
Ακόμη θα θυμούνται,ότι πούλησα τον Parasound τον 3500 γιατί δεν τα πήγαινε καλά μαζί τους.
Θα θυμούνται ακόμη τον Accuphase τον Α50,όπου και αυτός ΔΕΝ.
Θα θυμούνται τα λαμπάτα push pull μονομπλόκια του φίλου Μανώλη Προεστάκη,50 watt όπου ενώ έπαιξαν πάρα πολύ καλά,τέλειωναν γρήγορα.

Εκείνο που δεν μπόρεσα ποτέ να χωνέψω είναι,ότι κανονικός συντάκτης του ήχου τα παίζει με κάτι Korato 50 watt, και είναι σούπερ ευχαριστημένος... :|και σε ακρόαση που κάναμε σπίτι του,έφυγα κόντρα ξυρισμένος... :lol:

Τα ΤΑΝΝΟΥ θέλουν βάττ,όσο και αν σας ξενίζει αυτό.
Μπορώ να υπογράψω,χωρίς φόβο και πάθος,ότι είναι ΠΟΛΥ πιό δύσκολα απο τα B&W802.

Εαν δεν σας έπεισα,φέρτε μου ότι ενισχυτή θέλετε για να το διαπιστώσετε μόνοι σας.
Δύο χρόνια σχεδόν ψαχνόμουν με ενισχυτές... :wink: :),λέτε να είναι απλή υπόθεση? :?: :?:
Ομως καταλαβαίνω αυτούς που τα πουλάνε,ή για την ακρίβεια τα σκοτώνουν στην τιμή,γιατί δεν έχουν την διάθεση και την υπομονή να ψαχτούν.
Σε αυτούς μετα λύπης μου τους λέω ότι ΔΕΝ τα έχουν ακούσει. :(
Δώστε τους χώρο και βάττ και θα έχετε την ορχήστρα μπροστά σας. :) :D

Ο Κώστας Καπερώνης,απο τους πρώτους που τα έκανε να παίξουν,είχε βάλει μια λάμπα 200 βάττ παρακαλώ... :)

Αυτά πληροφοριακά... :)

Reaction score
3
Βασίλη,το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι εαν ο ενισχυτής δεν εχει ρεύματα,το ηχείο εκτός του ότι δεν έχει εντάσεις,ακούγετε άδειο απο σώμα.Σαν τρανζίστορ,με κοφτερές λεπίδες ξυρίσματος... :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.725
Προφανώς, το ηχείο δεν τα θέλει και είναι και δύσκολο. Κάτι σαν γκόμενα σε περίοδο εξετάσεων. Δεν πειράζει, όταν μεγαλώσει θα μάθει τί είναι η ευαισθησία, και πώς διακρίνεται έναντι της ευκολίας οδήγησης.

Reaction score
250
Re: Τα θέλει ή δεν τα θέλει και τελικά είναι εύκολα ή δύσκολα ή...γιατί τόσο γέλ

Κώστας Κόγιας said:
Προφανώς, το ηχείο δεν τα θέλει και είναι και δύσκολο. Κάτι σαν γκόμενα σε περίοδο εξετάσεων. Δεν πειράζει, όταν μεγαλώσει θα μάθει τί είναι η ευαισθησία, και πώς διακρίνεται έναντι της ευκολίας οδήγησης.
Με μπέρδεψες....

Reaction score
0

Nα πω κι εγώ την κοτσάνα μου.
Όταν προτοπήρα τον Krell, το 802D δεν είχε έρθει ακόμα, και έπαιξα τον Krell με τα Danish Physics (πρέπει να ήμουν ο πρώτος και ο τελευταίος που τα αγόρασε) και τα παλιά QLN 199.
Είχα μείνει μ@λ@κ@ς με αυτό που άκουγα.
Τα ηχεία παίξαν σαν ηχεία 2πλάσιας και 3πλάσιας τιμής (τώρα πως το κατάλαβα θα μου πείτε?Το υπέθεσα)
Δοκίμασα και το Stepάκι του αδελφού μου (ο οποίος έμεινα κόκαλο απ την μεταμόρφωση του ηχειακίου)
Ο Μωραΐτης την είχε πατήσει όταν δοκίμαζε το 805Ν (νομίζω) και έγραψε μετά (όταν το άκουσε με βαρβάτο τελικό) πως είχε αδικήσει το ηχείο
Η φύση δεν κάνει λάθος. Δώστε ρεύμα στα ηχεία, γιατί δεν χορταίνουν ποτέ.

Reaction score
250

Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Πίκος Απίκος said:
ο MAC τι λέει?
Ακόμη θα θυμούνται,ότι πούλησα τον Parasound τον 3500 γιατί δεν τα πήγαινε καλά μαζί τους.
Αν λοιπόν τα ηχεία αυτά θέλουν κατά βάση ρεύματα και ισχύ τότε

πώς είναι δυνατόν μια σχεδίαση του J.Curl με σχεδόν 400 w στο κανάλι (8Ω)

,σχεδόν διπλάσια στα 4Ω, πάνω απο 100 Α ρεύμα κορυφής , δύο μετασχηματιστές 1.5 KVA (σχεδόν ο καθένας)

στο κανάλι και πάνω από 100000 mF στο κανάλι να μην τα καταφέρνει;

Βέβαια δεν αμφισβητώ αυτά που λές γιατί έχω βιώσει επανειλημμένα παρόμοιες

ιστορίες!

Η τελευταία όταν ένας KRELL, ένας PLINIUS,ένας YBA ,ένας A.RESEARCH (άπαντες μεγάλα-βαρβάτα

μοντέλα) έδωσαν "υποκειμενικά" πάνω στα SUMMIT αίσθηση λιγότερης ενέργειας-δύναμης-σώματος-έντασης

από δύο SE λαμπάτα μονομπλόκς 70w/c!

Μήπως τελικά εκτός από ρεύμα και ισχύ απαιτούνται και κάποια άλλα πράγματα;

Reaction score
14
g.kar said:
εσύ αν κέρδιζες 2 εκατ. ευρώ στο λότο τι θα έκανες ?
Γιάννης Αγιάννης θα λεγόμουν Δόκτωρα! :p :lol: 8)

Reaction score
3.437
Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο σχεδιασμός του κυκλώματος της ανάδρασης και ο σωστός σχεδιασμός του τροφοδοτικού. Μεγάλα τροφοδοτικά ΝΑΙ αλλά σωστά σχεδιασμένα με μελετημένη αντίσταση εξόδου για την μέγιστη αποδοση ενέργειας στο φορτίο, διόρθωση του power factor και πολύ μεγάλη ταχύτητα. Διαφορετικά, τα μεγάλα τροφοδοτικά είναι αργά και το μόνο που κάνουν είναι να μας πιάνουν το χώρο.

Πάρτε για παράδειγμα έναν καλοσχεδιάσμένο CARY SE των 50W με λυχνίες 1610. Εχω την αίσθηση ότι τα Tannoy TD12 θα τα οδηγήσει στα ανώτατα όριά τους, θα τα λιώσει, αν χρειαστεί.

Τα ηχεία δεν οδηγούνται μόνο με τα ονομαστικά Watts -που διαθέτει στα χαρτιά ο εκάστοτε ενισχυτής- .

Reaction score
298

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι σχεδιάσεις χωρίς καθόλου ανάδραση είναι μόνοδρομος για τη σωστή μουσική απόλαυση όμως. Και ο Βασίλης κάτι τέτοιο ίσως να υπονόησε στο τελευταίο σχολιό του.

Reaction score
3.437
Πολλες εταιρείας λενε ότι οι ενισχυτές τους δεν χρησιμοποιούν κυκλώματα με αρνητικη ανάδραση. Οι περισσότεροι εννούν ότι δεν χρησιμοποιούν ολική αρνητική ανάδραση. Ομως πρακτικά όλοι χρησιμοποιούν τοπική ανάδραση. Τα ίδια τα δομικά κυκλώματα εμπεριέχουν την τοπική ανάδραση. π.χ στα λαμπάτα μηχανήματα ο ενισχυτής ρεύματος Cathde Follower, ο ενισχυτής τάσης Grounded Cathode Amplifier χωρίς πυκνωτή αποσύζευξης της αντίστασης της καθόδου (cathode bypass capacitor) , κ.λ.π.

Είναι πολυ δύσκολο να μην έχεις καθόλου αναδραση, ειδικά όταν τα υλικά που χρησιμοποιείς είναι μη γραμμικά. Και ποια υλικά είναι απόλυτα γραμμικά ?

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.775
Mπράβο βρε παιδιά με λίγο τσίγκλισμα είπατε πράγματα,

@MAc προφανώς θυμόμαστε την περιπέτεια σου για αυτό γελάνε οι χαιφιντελάδες που γνωρίζουν Ελληνικά και διάβαζαν τα περί TD12 που είναι εύκολο για τον Cairn Bora. Επίσης ο parasound 3500 πρέπει να ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία του Curl αφού χειρότερο ήχο από ενισχυτή της τιμής και κατηγορίας του δεν έχουμε (πολλοί) ξανακούσει. Μπράβο βρε Γιώργη που τα είπες τελικά

@Preve το καλοκαιρινό ονοματάκι είναι έτσι για να χαλαρώσουμε

@Βασίλη, λες ότι μήπως τελικά χρειάζεται και κάτι άλλο...?
Φυσικά φίλε μέσα είσαι, ποιότητα αλλά και ισχύς κάτι σαν κι αυτό που νομίζω θέλει να μας πει κι ο Κώστας αλλά δεν το λέει....

@Gkar το τελευταίο σου μύνημα είναι πολύ εύστοχο....κι ο parasound έχει ισχύ αλλά δεν φθάνει θέλει και πιότητα ή ποιότητα που λεγε ένας άλλος Κώστας

@Νίκο λες όντως να έχει σχέση με την αγγελία?

@Δημήτρη καλοδεχούμενη η ισχύς, αλλά γιατί μας ταλαιπωρούν με αδηφάγα ηχεία?

@Ποιοτικά και κορυφαία SET και με ρεύματα υπάρχουν αλλά για γερά πορτοφόλια.....

@Όσο για τον Cairn, τίμιο μηχανάκι είναι δεν λέω και με ωραίο ήχο, αλλά ο πρόγονος του ο Aria παίζει μετά βίας ένα ζευγαράκι Triangle βάσης στο δευτερέυων σπίτι ενός φίλου στη Βούλα.

@Μην μπερδεύετε το περιοδικό με μια ατυχία, απλά το λίγο ρεύμα αφήνει πέρα από τις αδυναμίες ενός συστήματος να φανούν και τις ανθρώπινες......

Τελικά όμως ασφαλές συμπέρασμα για το αν είναι εύκολο ή δύσκολο το ηχείο δεν βγάλαμε, που θα πάει?
θα το βρούμε?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.725

Τσαντουλής Βασίλης said:
Κώστας Κόγιας said:
Με μπέρδεψες....

Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι ένα ηχείο που αποδίδει 92, άντε 91dB SPL με 1W, είναι προφανώς ευαίσθητο, και δεν χρειάζεται ιδιαίτερα ισχυρό ενισχυτή, εάν ο ακροατής τοποθετείται απέναντί του σε λογική τυπική απόσταση, ας πούμε 3 μέτρα. Από τη στιγμή, όμως, που αυτό το ηχείο, ήδη από τα 10ΚΗz, έχει ήδη κατέβει στα 3Ω, εκτός από ευαίσθητο, είναι συγχρόνως και απαιτητικό σε ρεύμα. (Ας αντιπαρέλθουμε την κατάληξη της καμπύλης στα 2Ω, που τοποθετείται εκτός φάσματος, σε νεκρή περιοχή).

Δηλαδή, το ηχείο και δεν τα θέλει (τα πολλά βατ) και δύσκολο είναι (ρευματοβόρο). Βεβαίως, χωρίς αυτά να σημαίνουν ότι το ηχείο είναι κακό, ή καλό.

Reaction score
3.437
Το super-tweeter φταίει για όλα. To σημείο διαχωρισμού στο crossover είναι στα 12KHz γι αυτό πέφτει τόσο πολύ η σύνθετη αντίσταση στις υψηλές. Οποιος δεν ακούει καλά πάνω από τα 10 KHz απλά βάζει μια αντίσταση 2 Ω σε σειρά με το super tweeter και γλιτώνει και την τσέπη του και τα αυτάκια του.

... και τα πολύ ακριβά καλώδια :lol:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.631
Members
38.474
Νεότερο μέλος
NIKCOLOR