Τα οργανα στο χωρο

Reaction score
3
Απάντηση: Τα οργανα στο χωρο

Εσύ Κώστα τι θα απαντούσες στο ερώτημα σου?
Λες σε αυτό για τον χώρο και τα ηχεία που το πόσταρα στο άλλο thread?

Η σωστή απάντηση που μπορώ να δώσω εγώ είναι να πάρω όλα να το δοκιμάσω στον χώρο μου......άρα δεν μπορώ να δώσω απάντηση...:108: Και γι'αυτό ρώτησα στο θέμα εκείνο λόγω γνώσεων και εμπειριών κάποιων (γιατί φυσικά ούτε αυτοί τα έχουν ακούσει ακριβώς στον χώρο μου).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.415

Συγνώμη για την ερώτηση αλλά διάβασα το thread περιληπτικά και μου γεννήθηκε η εξής απορία.
Να το διαβάσεις κανονικά δις κι όχι περιληπτικά ουάνς...:141:

Εγώ δηλαδή στο δωμάτιο μου 14τμ, που έχει κρεβάτι, πιάνο, βιβλιοθήκη, γραφείο....δεν χρειάζεται να το ψάξω καθόλου στην επιλογή ήχειων κι ενισχυτή ??
Μα είναι δυνατόν? Θα πας δηλαδή σε ένα μαγαζί και θα τους πεις "για όλα τα λευτά που κρατάω στα χέρια μου δώστε μου στέρεο, οποιοδήποτε, δε με νοιάζει τι θα μου δώσετε..." Δε σε καταλαβαίνω...:138:

Εννοώ θα έχει διαφορά άμα πάρω ηχεία των 500ευρώ ή των 1500ευρώ?
Εσύ τι λες? Μα, φυσικά θα έχει διαφορά. Καλά πλάκα κάνεις? Δηλαδή άμα είχες να δώσεις 100.000 ευρώ πιστεύεις ότι πάλι δε θα είχε διαφορά?

ή λόγω του χώρου μου και τις τοποθέτησης μέσα σε αυτόν δεν θα καταλάβω κάποια διαφορά??
Αν είσαι κουφός ναί, δε θα καταλάβεις διαφορά. Αν ακούς, όλα ακούγονται διαφορετικά. Λόγω της τοποθέτησης και των λοιπών περιορισμών του χώρου δε θα ακούσεις τις δυνατότητες των ηχείων, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα παίζουν και διαφορετικά μεταξύ τους..... Μα είναι δυνατόν?:139:

Οπότε δεν θα έχει ιδιαίτερο νόημα να ξοδέψω κι αρκετά χρήματα.
Κοίτα, υπάρχουν άπειρα ηχεία στα 100.000 ευρώ, άρα, μιλάμε για "ακριβό σπορ" όταν μιλάμε για ήχο, άρα, όσα περισσότερα ξοδέψεις, τόσο καλύτερα μηχανήματα μπορείς να πάρεις. Και τελειωμός δεν υπάρχει. Αυτό είναι δεδομένο. Δυστυχώς.

Το ίδιο και για τον ενισχυτή φυσικά.
Ένας καλός ενισχυτής (πχ για τα δικά μου γούστα) είναι ο μεγάλος μονομπλόκ της Bel Canto. Και είναι και φτηνός, πολύ φτηνός για αυτά που προσφέρει. Αλλά είναι πολύ πάνω από το συνολικό Budget σου. Άρα, πήδα και φτάσε όσο πιο ψηλά μπορείς να φτάσεις... (κατά την αλεπού, που όσα δε φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια)

(το ρωτάω αυτό γιατί με όσα είπατε στο thread αισθάνομαι σαν τον γύφτο που πάει να πάρει την Mercedes για τους δρόμους του χωριού).
Ξεκινάς με λάθος σκεπτικό. Αυτό που θες να πάρεις δεν είναι Mercedes, ούτε καν FIAT δεν είναι, αλλά στο μυαλό σου φαντάζει Mercedes. Είναι θέμα ...οπτικής....:145:

Καλές αγορές!

(Φιλικότατα όλα, μη παρεξηγηθείς κι έχουμε κι άλλα τώρα, οκ? )

ΥΓ δεν έχει σχεδόν κανένα νόημα να δοκιμάσεις οτιδήποτε στο χώρο σου. Θα σου πρότεινα να επιλέξεις μηχανήματα βάσει προδιαγραφών, καθώς στο χώρο σου δε μπορείς να εκτιμήσεις τις διαφορές τους - θα τις ακούσεις, αλλά δε θα τις εκτιμήσεις, δε θα ξέρεις ποιό παίζει καλύτερα, θα καταλαβαίνεις μόνο ότι παίζουν διαφορετικά. Ε, και?.... και αν βασιστείς στο προσωπικό σου γούστο, το πιο πιθανό είναι να κάνεις τεράστιο λάθος. Αν πάλι θες σώνει και καλά αυτό που θα πάρεις να παίζει "κάπως", ε, πάρε κι ένα εκουαλάιζερ και φέρτο στα γούστα σου. Κι άς τους χα(λ)ιεντάδες να χτυπιούνται, εσύ να είσαι ευχαριστημένος, μουσική είναι, χόμπι είναι, τίποτε άλλο δεν μετράει...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.415

Έχω κατ'επανάληψη προτείνει ενεργά ηχεία με ψηφιακή είσοδο. Αν πας σε τέτοια αγορά, τα συνδέεις κατ'ευθείαν με το PC σου με μια οπτική ίνα και είσαι αρχηγός. Κοίτα σε παλιότερα ποστς και θα βρεις ενεργές προτάσεις. Αν περιλαμβάνουν και DSP, θα λύσεις σε μεγάλο βαθμό ουσιαστικά προβλήματα χώρου. Η σε ένα πακέτο λύση "ηχείου-ενισχυτή-DAC-DSP" έχει ΑΠΕΙΡΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ (συμπεριλαμβανομένου της ενεργής πολυενίσχυσης), άσε που δε θα χρειαστείς καθόλου καλώδια....

ΥΓ οι περισσότερες τέτχοιες λύσεις είναι "επαγγελματικές", ε, και? μη σκας....

Reaction score
3

@Costas EAR

Κατάλαβα αυτό που ήθελα παρόλο που στις απαντήσεις σου το τράβηξες λίγο....:116:

Ευχαριστώ:107:

Reaction score
4

...αν και η γνώμη μου είναι ότι ξεκινάς ανάποδα.

Πρώτα παίρνεις τα δεδομένα (ιδιαιτερότητες χώρου) και μετά επιλέγεις "κατάλληλα".
Αυτό σημαίνει ότι αν πάρεις ένα μεγάλο και ακριβό ηχείο, -πιθανό είναι- να μην παίξει τόσο καλά όσο ένα ηχείο βάσης (μικρότερης αξίας) στον χώρο που περιέγραψες. :132:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.415

ξέρω πάντως κάτι ηχεία βάσης που πρέπει να είσαι υιός του Ωνάση για να τα πάρεις...

Reaction score
383

Συγνώμη για την ερώτηση αλλά διάβασα το thread περιληπτικά και μου γεννήθηκε η εξής απορία.

Εγώ δηλαδή στο δωμάτιο μου 14τμ, που έχει κρεβάτι, πιάνο, βιβλιοθήκη, γραφείο....δεν χρειάζεται να το ψάξω καθόλου στην επιλογή ήχειων κι ενισχυτή ??
Εννοώ θα έχει διαφορά άμα πάρω ηχεία των 500ευρώ ή των 1500ευρώ? ή λόγω του χώρου μου και τις τοποθέτησης μέσα σε αυτόν δεν θα καταλάβω κάποια διαφορά?? Οπότε δεν θα έχει ιδιαίτερο νόημα να ξοδέψω κι αρκετά χρήματα. Το ίδιο και για τον ενισχυτή φυσικά.

(το ρωτάω αυτό γιατί με όσα είπατε στο thread αισθάνομαι σαν τον γύφτο που πάει να πάρει την Mercedes για τους δρόμους του χωριού).
Φυσικα και θα ακουσεις διαφορες. Διαφορες που εχουν να κανουν με το οτι ειναι διαφορετικα μηχανηματα. Απλα παρεξηγησες λιγακι τα προηγουμενα γραφομενα, που το κυριο νοημα ειναι οτι υπαρχουν τεραστιες διαφορες με τα ιδια μηχανηματα, απλα βελτιωνοντας το χωρο.:126:

Reaction score
383

Eπεστρεψα. Θα ξεκινησω το θεμα περι διαχυσης οπως υποσχεθηκα. Θα καθησω το βραδυ να δω εαν μπορω να βγαλω τιποτα περιεργες γραφικες για polar response με Μatlab αλλα δεν το υποσχομαι, γιατι θελει αρκετη δουλεια κατι τετοιο. Συν οτι πρεπει να γραφει με κωδικα και δεν ειναι και το δυνατο μου σημειο.

Reaction score
150
ΩΧ, ωχ,ωχ,ωχ,ωχ!!!!!! Καλά έκανα εγώ και πήρα ηχεία που μου αρέσαν εμφανισιακά (και στη γυνάικα μου) και είνια και ωραία μπιμπελό στο σαλόνι! Έτσι εξυπηρετούν δύο σκοπούς...

Δηλαδή εμένα που ο χώρος μου δεν έχει σταθερό ύψος είμαι για να κλάιω???? Έχω οροφή κεκλιμένη με ύψος από 3.70-5.80 και πολλεεεεες σπαστές επιφάνειες.... Εδώ τι υπολογισμούς να κάνω? Το μήκος είναι 8.50 η μια πλευρά, το πλάτος περίπου 5 μέτρα και στην άλλη κατα μήκος πλευρά ο τοίχος στυα 4.5 μέτρα σταματάει και υπάρχει άνοιγμα (4 μέτρα+) στον υπόλοιπο χώρο.

Μου φαίνεται πως εμένα θα μου χρεώσουν διπλή ταρίφα αν φωνάξω ειδικό...

Reaction score
383

θα μετρησει το impulse response και θα φανουν ολα. Ανακλασεις, εντασεις, χρονικη καθυστερηση απο τον κυριο ηχο, κλπ.
Απλα στο χαρτι λυνεται δυσκολα και σιγουρα καποια χαρακτηριστικα ειναι απροβλεπτα. Τσαμπα αγχωνεσαι. Σαλονι αγορασες και οχι dedicated listening room.
Toυλαχιστον απο εδω που βρισκεσαι τωρα ολα ειναι μετρησιμα.

Reaction score
4.247
Απάντηση: Re: Τα οργανα στο χωρο

ΩΧ, ωχ,ωχ,ωχ,ωχ!!!!!! Καλά έκανα εγώ και πήρα ηχεία που μου αρέσαν εμφανισιακά (και στη γυνάικα μου) και είνια και ωραία μπιμπελό στο σαλόνι! Έτσι εξυπηρετούν δύο σκοπούς...

Δηλαδή εμένα που ο χώρος μου δεν έχει σταθερό ύψος είμαι για να κλάιω???? Έχω οροφή κεκλιμένη με ύψος από 3.70-5.80 και πολλεεεεες σπαστές επιφάνειες.... Εδώ τι υπολογισμούς να κάνω? Το μήκος είναι 8.50 η μια πλευρά, το πλάτος περίπου 5 μέτρα και στην άλλη κατα μήκος πλευρά ο τοίχος στυα 4.5 μέτρα σταματάει και υπάρχει άνοιγμα (4 μέτρα+) στον υπόλοιπο χώρο.

Μου φαίνεται πως εμένα θα μου χρεώσουν διπλή ταρίφα αν φωνάξω ειδικό...
Ελα μωρε πως κανεις ετσι, απλα πας για καινουριο σπιτι και τα κανεις απο την αρχη ολα οπως πρεπει :142: :140:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.284
Members
38.445
Νεότερο μέλος
brahamos