Τα 2 παιδια μου...με σπρώχνουν στο ...δικάναλο..!

Reaction score
1.981
Μετά από την γέννηση και του 2ου παιδιού μας, οι ώρες που αφιερώνω στο home cinema για την θέαση ταινιών είναι πλέον πολύ λίγες. Τα μουσικά ακούσματα δε, βρίσκουν τον χρόνο τους τις μεγάλες ώρες και σε χαμηλές εντάσεις...
Διάθεση υπάρχει αλλά ο χρόνος έχει λιγοστέψει και η tv έχει καταληφθέι πλέον από την 3χρονη Αγγελική....(μην σας ξεγελάει το όνομα....:138:).

Διαβάζωντας σήμερα κάποια νήματα στην κατηγορία αυτή, οδηγήθηκα σε κάποιες σκέψεις για μελλοντικές αλλαγές/αναβαθμίσεις(;) στο σύστημα μου, χωρίς να υπάρχει επιτακτική ανάγκη για αυτές. Ή για να το θέσω σωστότερα, τα χρήματα για την όποια αγορά θα μαζευτούν σταδιακά, χωρίς να είναι προτεραιότητα στον προϋπολογισμο.

Για να έχετε σωστή εικόνα σας παραθέτω τα δεδομένα:
Ενισχυτης: Yamaha RX-V750
Ηχεία: MonitorAudio B4 (front), B2(rear) και το κεντρικό της ίδιας σειράς.
Sub: Yamaha 515
Player: Xtreamer (μουσική-ταινίες), και περιστασιακά laptop (μουσική).

Η βασική ερώτηση που με απασχολεί ειναι αν μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο από τα Β4 σε δικάναλο ήχο και σε χαμηλές εώς μέτριες εντάσεις, αφού μέχρι στιγμής ακούω μουσική χρησιμοποιώντας το Pure Direct του ενισχυτή.
Μπορούν τα ηχεία αυτά να δώσουν κάτι καλύτερο ή ο ενισχυτής μου τα καλύπτει μια χαρά οπότε δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμε:118:

Η μία λύση φυσικά είναι η αγορά ένος 2κάναλου τελικού για να τροφοδοτήσει τα Β4, με τον Yamaha να παίζει τον ρόλο του pro. Εδώ θα ήθελα τις προτάσεις σας για κάποια μηχανήματα με το κόστος να κυμάινετε στα 400 ΕΥΡ. κορυφή.

Διαβάζοντας λοιπόν κάποια νήματα που αφορούν παλία μηχανάκια, μου ήρθαν στο μυαλό οι 2 ραδιοενισχυτές που υπάρχουν σπίτι και έχουν αγοραστεί από τον πατέρα μου (ΑΚΑΙ) και τον πεθερό μου (SANSUI) σε κάποιο από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, στις αρχές της δεκαετίας των '80. Δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή αν έχουν τις κατάλληλες εισόδους για τον σκοπό που τα θέλω. Πηγαίνοντας σπίτι θα κοιτάξω το μοντέλο τους και θα σας το αναφέρω για να έχετε ποιό σωστή εικόνα. Θα μπορούσαν όμως να χρησιμοποιηθούν για αύτό τον σκοπο?

Αυτά για την ώρα και σόρρυ για το μεγάλο ποστ!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.342
Πιστεύω πως ακόμα και αυτά τα παλαιά μηχανήματα που αναφέρεις, θα αποδώσουν καλύτερα τη μουσική σου από ότι το υπάρχον σύστημα σου.

Απλά δοκίμασε και πες μας .
Αν τα έχεις εκτός λειτουργίας για μεγάλο διάστημα φρόντισε να τα αφήσεις αρκετή ώρα σε λειτουργία, τρία τέταρτα είναι καλά, πριν ξεκινήσεις ακροάσεις.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.120
πραγματατι η προσεγγιση αυτη ειναι πιο σωστη αρκει τo sansui να κανει καποια σοβαρη αναβαθμιση και εχει πολλες πιθανοτητες να ειναι μακραν πολυ πιο καθαρο,ζεστο και φωτεινο σε σχεση με τον 5+1

Για τον ΑΚΑΙ εγω προσωπικα εχω μερικς αμφιβολιες αλλα χωρις να ξερω μοντελο δεν μπορω να εχω αποψη .

γενικα και τα δυο μηχανηματα εχουν καποια προοπτικη αρκει να μην μοντελα με stk 3082 η αλλα STK μοντελο please

sakis

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.120
oooopss ποσταραμε ακριβως μαζι ....δυστυχως με τον ακαι την πατησες .... γλυκυτατο μηχανημα εξαιρετικα ευαισθητο tuner αλλα πολυ μικρος ενισχυτης και δυστυχως πολυ κακος ...

δεν εχει περιθωρια βελτιωσης οτι και να κανεις ειναι ενα κακο μηχανημα

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.120
για να γινω πιο σαφης μολις κατεβασα και το σερβις μανουαλ του 1030 και το σταδιο εξοδου ειναι quasi με μονη τροφοδοσια και πυκνωτη στην εξοδο .... σημαινει ενα μηχανημα αργο οπως ειπαμε χαμηλης ισχυος τα μπασσα του θα εινα χρωματισμενα και μαλλον φτωχα και τα πριμα του θα ειναι μαλλον μη διαυγη ...

αν ηταν δικο μου θα του αλλαζα απλα μια σειρα πυκνωτες για να το κρατησω ζωντανο για αλλα 30 χρονια και θα εκανα ενα lofi secondary system με δυο μικρα ευαισθητα ηχεια για μια αλλη γωνια του σπιτιου ...

Συνηθως η αξια αυτων των μηχανημτων ειναι μονο συναισθηματικη ....

να δουμε και το sansui ?

Reaction score
50
Απάντηση: Τα 2 παιδια μου...με σπρώχνουν στο ...δικάναλο..!

Έχοντας περάσει ακριβώς το ίδια, (βλ yam650) νομίζω ότι η λύση στο πρόβλημά σου είναι ενας ολοκληρωμένος και όχι τελικός.
Δοκίμασα και τελικό αλλά ο yam δεν είναι αρκετά καλός για αυτή την δουλειά (προ), ενώ τα direct είναι μάλλον μαρκετίστικα κόλπα παρά πραγματική βελτίωση.
Στο budget σου θα βρεις καλά μηχανάκια μεταχ/να ή demo ή ακόμα και καινουρια πχ audiolab 8000s ή rotel ή creek evo.
Η διαφορά θα είναι σίγουρα ακουστή

Οπως λένε και τα παιδιά παραπάνω δοκίμασε όμως και τα παλιά μηχανάκια σου να πάρεις μια ιδέα για τις αλλαγές που θα ακούσεις από τα ίδια ηχεία.

ΥΓ μην χαλάσεις το home cinema, γιατί σε λίγο τα παιδιά σου θα μεγαλώσουν και θα τρελένονται να βλέπουν τα παιδικα τους με μεγάλη εικόνα και ήχο, believe me, περνάω τώρα αυτή την φάση :137:

Reaction score
1.981

@Κώστας: Το home cinema δεν χαλάει...ο κόσμος να χαλάσει!!!
Η πείρα σου πάνω σε παρόμοια κατάσταση είναι πολύ χρήσιμη..!

@Sakis: Η αξία αυτών των μηχανημάτων ειναι σίγουρα συναισθηματική γιατί έχουν αγοραστεί απο ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί μας....
Σήμερα δυστυχώς δεν έχει πληροφορίες για τον sansui, μιάς και είναι στην αποθήκη και δεν πρόλαβα να τον βρώ....Αύριο όμως σίγουρα.
Ωστε έτσι ο ΑΚΑΙ ε...; Κρίμα....!!!
Έχω την εντύπωση ότι ο sansui είναι πιό δυνατό μηχάνημα.....θα μάθουμε αύριο!

Reaction score
152
μην χαλασεις το home cinnema.
ολα τα παιδια το λατρευουν και οσο μεγαλωνουν τα δικα σου θα το ευχαριστιουνται πιοτερο και απο εσενα,και εσυ μεσα απο αυτα...

Reaction score
1.981

Μην μου αγχώνεστε παίδες....είπαμε...το home cinema δεν ΧΑΛΑΕΙ....!!!!

Reaction score
1.981

Να και τo link για τον Sansui....Το μοντέλο του είναι το G-4700
http://www.classicsansui.net/G Series Receivers.htm

Χμμμμ....τώρα που το διαβάζω βλέπω οτι και αυτός έχει μέγιστο 50 watt ανα κανάλι.....

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.120
ok back in life !!!!.. οG4700 εχει 46 +46 βολτ συμμετρικης τροφοδοσιας κανεναν πυκνωτη στην εξοδο και μαγευτικο FET διαφορικο ενισχυτη στην εισοδο τα οποια 50W να εισαι σιγουρος οτι δεν εχουν καμμια απολυτως σχεση με τα τα βαττ του ΑΚΑΙ

Απο πλευρας ισχυος δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα ειναι υπερ αρκετα για οικιακη χρηση αναλογα βεβαια και την ευαισθησια των ηχειων σου .

Φυσικα και αυτο το μηχανημα πρπει να περασει απο αντικατασταση ολων των ηλεκτρολυτικων του για να μπορει να ζησει με ασφαλεια αλλα 30 χρονια .

Τελος οποια και να ειναι η προσεγγιση σου δλδ αν τον δουλεψεις ολοκληρωμενο με μια πηγη στην εισοδο η σαν τελικο με καποιον αλλο πισω τοιυ ως επολγεα πηγων θα σε αφησει με στομα ανοιχτο για το γκαζι το νευρο και την γλυκα που θα εχει ....

Φιλικα
ευχες για καλη χρονια
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
1.981

Τα ηχεία μου είναι αυτα: http://www.audioreview.com/mfr/moni...ng-speakers/bronze-b4/PRD_339145_1594crx.aspx

Τώρα, όλα αυτά που έγραψες στην πρωτη σειρά του μηνύματος σου....δεν τα πολυκαταλαβαίνω...:120:!!
Κρατάω την τελευταία παράγραφο....και πάνω σε αυτήν θα προσπαθήσω να δώ τι μποτώ να κάνω....!!!

Σ'ευχαριστω!
Καλή χρονιά κ σε εσένα!

Reaction score
1.815
Φίλε Γιώργο ο Sansui είναι μακράν καλύτερος απο οτιδήποτε άλλο μηχάνημα έχεις αυτήν τη στιγμή στην κατοχή σου!
Είχα έναν ΟΝΚΥΟ TΧ-SR705, με όλα τα νεα φορμά (4 HDMI IN, THX Ultra, DTS Master Audio, Dolby Digital TrueHD κλπ) τον οποίο τον πούλησα όχι γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος, αλλά λόγω χρώματος! Ήταν ασημί ενώ ήθελα σε μαύρο και επειδή μου γυρνάγανε τα άντερα όταν τον έβλεπα στο έπιπλο τον έδωσα και μάλιστα σε εξεφτελιστική τιμή!
Λίγο καιρό αργότερα και εντελώς τυχαία, ήρθε στα χέρια μου αυτός:

Το αστείο της υπόθεσης είναι οτι κι αυτός είναι χρώματος ασημί!!!
Το σοβαρότερο απ' όλα όμως είναι οτι ο ήχος του δεν έχει καμία απολύτως σχέση με του ΟΝΚΥΟ! Το μηχάνημα είναι μακράν καλύτερο και βέβαια δεν έχει γίνει και η πρέπουσα συντήρηση, που είπε ο Σάκης. Είναι καθαρά επιλογή μου προς το παρών λόγω χαλεπών καιρών, αλλά αυτό που παίζει ο Sansui μπορώ να σου βεβαιώσω οτι δεν παλεύεται!

Αν σε "παίρνει", συντήρησέ τον και άστον να ξεδιπλώσει τις αρετές του... μόνο μην αργείς!!:615:

Reaction score
1.981

Δοκίμασα πριν λίγο τον Sansui με ένα από τα παλιά Pioneer ηχεία και μετα λύπης μου διαπίστωσα ότι το δεξί κανάλι δεν....:104: !!!

Όταν ανοίγω σχεδόν τέρμα το volume τότε και μόνο ακούγετε ελάχιστα ήχος....
Κρίμα...Αξίζει άραγε τα χρήματα για την επισκευή/service του; Δεν ξέρω...
Και φέτος δεν πρόκειται να μάθω...του χρόνου τώρα....!!!:116:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.342
Αν αποφασίσεις την επισκευή του φρόντισε και μια αναβάθμιση των γερασμένων υλικών του.
Με κάποιες κολλήσεις και φροντίδα των επαφών θα είσαι αξιοπρεπέστατος.:126:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.120
αναβαθμιση και επισκευη για αυτο το μηχανημα με την προοπτικη οτι θα ξηλωθουν ολα μεσα του περιπου οπως τα περιγραφουμε εδω http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=91498

θα κοστισει απο 90-130 ευρω με απλα υλικα και + αλλα 30 αν αποφασισεις να βαλεις υψηλοτερης ποιοτητας υλικα

χρονια πολλα

Reaction score
1.981
Απάντηση: Re: Τα 2 παιδια μου...με σπρώχνουν στο ...δικάναλο..!

αναβαθμιση και επισκευη για αυτο το μηχανημα με την προοπτικη οτι θα ξηλωθουν ολα μεσα του περιπου οπως τα περιγραφουμε εδω http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=91498

θα κοστισει απο 90-130 ευρω με απλα υλικα και + αλλα 30 αν αποφασισεις να βαλεις υψηλοτερης ποιοτητας υλικα

χρονια πολλα
Επειδή είμαι άσχετος από ηλεκτρονικά....μπορείς να μου εξηγήσεις εν'τάχυ τί θα κερδίσω με τα υψηλότερης ποιότητας υλικά;
Ποιότητα στον ήχο, μεγαλύτερες εντάσεις, αντοχή στον χρόνο, όλα τα παραπάνω...;
Το οικονομικό κομμάτι πάντως είναι πολύ δελεαστικό, αφού αν προβώ σε αγορά νέου μηχανήματος δεν καθαρίζω με λιγότερα από 350-400 ευρα....

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.120
με καλυτερης ποιοτητας υλικα κερδιζεις καλυτερο ηχο μεγαλυτερη διαρκεια ζωης ευρος ταχυτητα και ολα τα σχετικα . Το σημαντικοτερο ειναι η διαρκεια ζωης ....

οι απλοι πυκνωτες εχουν ονομαστικη διαρκεια ζωης 2000 ωρες ( στην πραξη πανε πολυ παραπανω ) οι σημερινοι καλης ποιοτητας εχουν 8000 ωρες ζωης κλπ κλπ .

Τελος ο σκοπος της αναβαθμισης ειναι να ερθει το μηχανημα σε αρχικη κατασταση , να αποκτησει ενα προσδοκιμο τυπου 30 χρονια ακομα ,να γινει αρση των οποιων περιοριστικων μετρων εχει μεσα ,και η οποια βελτιωση θα προκυψει απο απο την καλυτερη ποιοτητα υλικων .

Ολα τα παραπανω δεν σημαινουν οτι το μηχανημα σου θα αλλαξει κατηγορια δλδ απο hifi θα γινει high end .... απλα θα γινει λλιγο καλυτερο απο οτι το ειχε η μαμα του .

Σακης Πετροπουλος

Reaction score
7.031
Απάντηση: Re: Τα 2 παιδια μου...με σπρώχνουν στο ...δικάναλο..!

Επειδή είμαι άσχετος από ηλεκτρονικά....μπορείς να μου εξηγήσεις εν'τάχυ τί θα κερδίσω με τα υψηλότερης ποιότητας υλικά;
Ποιότητα στον ήχο, μεγαλύτερες εντάσεις, αντοχή στον χρόνο, όλα τα παραπάνω...;
Το οικονομικό κομμάτι πάντως είναι πολύ δελεαστικό, αφού αν προβώ σε αγορά νέου μηχανήματος δεν καθαρίζω με λιγότερα από 350-400 ευρα....
Καλημέρα και καλή χρονιά.
Αν δεν το θέλεις πάντως το αγοράζω εγώ σε μία τιμή
συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της επισκευής.
Αν σε ενδιαφέρει παίζει και αυτή η ανταλλαγή
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=93578
Ευχαριστώ και εύχομαι καλή χρονιά με υγεία:107:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.610
Members
38.473
Νεότερο μέλος