Τελικά, τί ηχείο θα φτιάξουμε;

Τί είδους ηχείο να φτιάξουμε;

• Ενιαίας, ορθογωνίου καμπίνας μόνιτορ, με 8άρι γούφερ

Votes: 3 9,1%
  • Ενιαίας, ορθογωνίου καμπίνας μόνιτορ, με 10άρι γούφερ

Votes: 7 21,2%
  • Ηχείο δύο τεμαχίων, με χωριστή κεφαλή μεσοϋψηλών και μπασοκαμπίνα με 8άρι γούφερ

Votes: 5 15,2%
  • Ηχείο δύο τεμαχίων, με χωριστή κεφαλή μεσοϋψηλών και μπασοκαμπίνα με 10άρι γούφερ

Votes: 18 54,5%

• Total voters
    33
  • Poll closed .
Status
Not open for further replies.
Reaction score
1.844
Απάντηση: Τελικά, τί ηχείο θα φτιάξουμε;

Ψιτ, θα χρειαστούμε χρήμα και για τις καμπίνες και το κρος...
Δεν με προσέχεις
.... χρειάζονται ~69 ευρώ απ' τον καθένα μας για τα μεγάφωνα (750/11), ή ....
:406:

:119:

Reaction score
25.503
ερωτηξεις:
α) ι: παθητικο
ιι: ενεργο

β) ι: αν α=ιι με 2000 σε υλικα κατι κανετε
ιι:αν α=ι τοτε --->
γ) ποιος θα σχεδιασει το κυκλωμα διαχωρισμου????
δ) γνωριζει κανεις ποσους μηνες εξελιξης χρειαζεται ενα σοβαρο 3δρομο ηχειο οσον αφορα το κρος? αυτο ειναι αμεσα συνεδεμενο με το κοστος

επεξηγησεις:
β,ι : αν προκειται για ενεργο τοτε θετε 6 καναλια ενισχυτες και ενα 3δρομο κρος αρα οτι και να ειναι αυτα 1000 ευρα στη χειροτερη (για να μην πω 2000 - ο κωσταυτιας ξερει) αρα το να πει κανεις οτι φτιανει τετοιο ηχειο με tonsil η tangbang ειναι εκτος λογικης , αρα δεν μιλαμε για κατι λιγοτερο απο 2000 ευρα (ειδικα να παραγγειλετε καμπινες σε κανα τζιαφη , εκτος να ο ανθρωπος προσφερθει)

δηλαδη με λιγα λογια , γιατι δεν ξεκινατε με κατι εφικτο , δηλαδη ενα διδρομο που ακομα και ενας αρχαριος με βοηθεια απο καποιους που εχουν ασχοληθει θα υπολογισει στον ελευθερο χρονο του και θα βγει τουλαχιστον αξιοπρεπες?
περαν του οτι η καμπινα φτιαχνεται πολυ ευκολα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
γ) ποιος θα σχεδιασει το κυκλωμα διαχωρισμου????
δ) γνωριζει κανεις ποσους μηνες εξελιξης χρειαζεται ενα σοβαρο 3δρομο ηχειο οσον αφορα το κρος? αυτο ειναι αμεσα συνεδεμενο με το κοστος
Δε λες εκεινού του φίλου σου του Καλσοντίδη, μπας και φιλοτιμηθεί και στρώσει κώλο; Αλλιώς θα μας πιάσουν τα Χριστούγεννα... :138:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Λέω το γιατρό γκρινιάρη, αλλά είσαι κι εσύ μωρ' αδερφάκι μου. Σκέψουν να μην είχε στρώσει και το καινούργιο μοτόρι...

Reaction score
4

Βάλτε και εμένα στην λίστα αλλά μην το παρακάνετε...:137:

Reaction score
25.503
Δε λες εκεινού του φίλου σου του Καλσοντίδη, μπας και φιλοτιμηθεί και στρώσει κώλο; Αλλιώς θα μας πιάσουν τα Χριστούγεννα... :138:

δεν γνωριζω κανεναν να στρωνει κωλο για 3δρομο κρος αν πρωτα δεν εχει στηθει αλλος κωλος για να πιασει, διαφορετικα θα ειχα ηδη ενα ζευγαρακι με 10αρια στο σαλονι μου.
ειναι οπως λεει και ενας στη δουλεια "πολλες μαναουρς":138:

ενυγουει , αν ντε και καλα 3δρομο τοτε 2 10αρια ανα πλευρα για να παιζει μεχρι και 70τετραγωνικα χωρο ενιαια μπαφλα , διαιρουμενη καμπινα , σοβαρο 8αρι μιντ η 2 6,5αρια και ενεργο με 3 επαγγελματικους μοντιφιασιμους ενισχυτες.
βεβαια χοντρα χοντρα μολις σας εκανα 4000 ζημια αλλα τεσπα...

Reaction score
5
Εννοείτε πως είμαι μέσα και στο οικονομικό κομμάτι αλλά και στο κατασκευαστικό. ώπου μπορώ! Να βάλω το κολλητίρι για ζέσταμα;;; :116:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Νομίζω για μικρά σχετικό χώρο... δύο δρόμων με ribbon στα επάνω και 2 οκτάρια στα πλάγια (ανα ηχειο) στα κάτω είναι ιδανικό.

Είμαι μέσα μέχρι 50 Εuro / κανάλι... :138:

Reaction score
0
Παιδιά χάθηκα γιατί είμαι στη μέση μετακόμισης...

Σκεφτόμουνα να φτιάξω μόνος μου, ενεργό ψηφιακό ηχείο τριών δρόμων.
Με το twiter να έχουν ενισχυτή A τάξης 20-25 WAT.

To Dac (Sabre DAC
http://ecommerce.ismosys.com/ordering/product_info.php?manufacturers_id=34&products_id=387
) και οι προενισχυτές θα παίρνουν ρεύμα από μπαταρία αυτοκινήτου (Car Audio).

Σκεφτόμουνα να υλοποιήσω το crossover ψηφιακά σε κάποιο embeded σύστημα. Φυσικά θα υπάρχει μηχανική απομόνωση των ηλεκτρονικών για να μην έχουμε “θόρυβο” από τον ήχο...
Αν χρειαστεί θα προγραμματίσω σε FPGA...)
Θα χρειαστώ για δυο κανάλια (στέρεο) 6 προενισχυτες (φυσικά DIY) και 6 τελικούς (φυσικά DIY)

(Δεν έχω ακόμα τελειώσει το σχεδιασμό ) και στο μέλλον θα κάνω ένα ακόμα ίδιο κανάλι και τέσσερα ηχεία δύο δρόμων + 2 subwoofer ώστε να έχω 7.1 homecinema
To σήμα θέλω να είναι ψηφιακό μέχρι τα ηχεία (L , R, C).

Έχω αρχίσει να διασκεδάζω με τη σχεδίαση...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Σωστός. αλλά έχεις δρόμο μπροστά. Μη μείνεις στη σχεδίαση, ε;

Reaction score
1.844

Ανακεφαλίωση v. 2.0

Ποιοί έχουν δηλώσει οικονομική συμμετοχή:

Costas Coyias
Νίκος Τσαρουχάς
anemelos
ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
vlasis
costas EAR
ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
χρηστος
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
thanasis k.
Regunus
Σπύρος Μπλάτσιος
Stratos M.
Timbre
επίσης υπό προϋποθέσεις
skaloumbakas

ελπίζω να μη ξέχασα κανέναν και είμαι επιφυλακή για νέες συμμετοχές.

Η επικρατούσα άποψη για τα μεγάφωνα είναι η μέση λύση. Προτείνω και παρακαλώ οι μειοψηφίες να την αποδεχτούν και να σκεφτούν μαζί μου κάποια πράγματα. Για παράδειγμα πως +250 μηνύματα στο παραδιπλανό θέμα, έχουν ήδη δείξει τι μέλλει γενέσθαι. Άδικος κόπος η συνέχιση, ακόμα κι' αν ο επιμένων έχει δίκιο.
Απ' την αρχή δεν θέλω εξωτικά υλικά στην κατασκευή. Όχι μόνο για λόγους κόστους (αυτό είναι το λιγότερο) αλλά γιατί θέλω αν το ηχείο "παίξει" να καταγάγει νίκη λαμπρή. Που με ακριβή υλοποίηση θα είναι λιγότερο επιφανής.
Να θυμίσω πως η δική μου επιλογή ήταν η budget με μια καμπίνα και πως δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω ή να πουλήσω ηχεία. Αν δεν το καταλαβαίνετε κι' έτσι, σε πενηνταράκια, τι να σας κάμω.

Στα υπόλοιπα. Κώστα Κόγια, στην ερώτηση για το Autocad, είμαι σχεδιαστής cad-cam και τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι πιο εξειδικευμένα απ' αυτό σε τέτοιες απαιτήσεις (μηχανολογικού σχεδιασμού). :121:

Βρήκα και μηχανή να κάνει τις οπές των μεγαφώνων και ότι άλλα σκαλίσματα χρειαστεί, αν ο εξοπλισμός του Σταύρου δεν επαρκεί. Μένει να κάνεις-ουμε σχέδιο κουτιών για να ξέρω.

Reaction score
1.844

Κάτι που ξέχασα.

Ο στόχος του project είναι να φτιαχτεί ένα ζευγάρι ηχείων που θα παρουσιαστεί στη χαϊεντοέκθεση.

Από κει και πέρα, όσα μέλη επιθυμήσουν ένα ζευγαράκι στο χώρο τους τα σχέδια και οι λεπτομέρειες της κατασκευής θα είναι στη διάθεσή τους, όπως έχει υποσχεθεί ο προτζεκταγός (από το πρότζεκτ και το ταγός), για να μπορούν να το ιδιοκατασκευάσουν. Εννοείται και κάθε δυνατή πληροφοριακή βοήθεια απο τους εμπλακόμενους (που βρήκαμε αυτό, που μου φτιάξαμε αυτό κ.λ.π.). :107:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Re: Απάντηση: Τελικά, τί ηχείο θα φτιάξουμε;

Στα υπόλοιπα. Κώστα Κόγια, στην ερώτηση για το Autocad, είμαι σχεδιαστής cad-cam και τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι πιο εξειδικευμένα απ' αυτό σε τέτοιες απαιτήσεις (μηχανολογικού σχεδιασμού). :121:
Προσλαμβάνεσαι!

Reaction score
39
Κάπου μέσα στην αποθήκη του εργαστηρίου, ειιναι καταχωνιασμένες 2 μονάδες ribbon mid-tweeter. Από τότε που μαστορεύαμε εκείνα τα μαγνητοστατικά. Είναι περιπου 1,5μ. ύψος και λίγα εκατοστά πλάτος.

Ο,τι πρέπει γιά μία φουτουριστική-υβριδική σχεδίαση δύο δρόμων. Θα καθήσει επάνω σε ένα γούφερ κλειστού τύπου. Και από τις δύο πλευρές του ribbon,καθ' ύψος θα έχει δύο διακοσμητικά panels από plexiglass. Αυτά θα εμποδίζουν την προσθαφαίρεση των εμπρός-πίσω κυμάτων. Με κατάλληλα τοποθετημένα led θα μπορούν να φωτίζουν τα άκρα του plexiglass. Oπότε θα δουλεύει και σαν διακριτικό φωτιστικό.

Ακόμα θα μπορούσε η κάτω καμπίνα να είναι φτιαγμένη απο συνθετικά υλικά και να είναι ένα κομμάτι με τα πλευρικά. Αυτό βέβαια θέλει δουλίτσα.

Οπως και να έχει τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Φυσικά τα ribbon είναι προσφορά στην ομάδα.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Τελικά, τί ηχείο θα φτιάξουμε;

.... Φυσικά τα ribbon είναι προσφορά στην ομάδα.
Σαν ένας από τους ~15 σ' ευχαριστώ. Ακόμα κι' αν δεν χρειαστούν, η διάθεσή σου μετράει για μένα περισσότερο. :119:
Επίσης και η πιθανή προσφορά γνώσεών σου, που ξέρω (από άλλα μηνύματά σου) ότι υπάρχει. Με τέτοιες διαθέσεις που έχεις, δεν νομίζω να μας το αρνηθείς, αν το χρειαστούμε! :107:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Re: Απάντηση: Τελικά, τί ηχείο θα φτιάξουμε;

Ανακεφαλίωση v. 2.0

Ποιοί έχουν δηλώσει οικονομική συμμετοχή:

Costas Coyias
Νίκος Τσαρουχάς
anemelos
ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
vlasis
costas EAR
ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
χρηστος
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
thanasis k.
Regunus
Σπύρος Μπλάτσιος
Stratos M.
Timbre
επίσης υπό προϋποθέσεις
skaloumbakas

ελπίζω να μη ξέχασα κανέναν και είμαι επιφυλακή για νέες συμμετοχές.

Ω ναι, ξεχασες............εδω, http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=51933&page=25

ποστ 244.

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster