Τελικα με ποιο φορμα να προχωρησουμε?

Reaction score
0
Εχω απηυδησει να περιμενω να ξεκαθαρισουν τα πραγματα στον τομεα του high definition - BluRay - HDDvd.
Γινεται με καποιον τροπο να αποφασισουμε σαν AVSite ή σαν εθνος "happy_1" ποιο απο τα δυο να υποστηριξουμε? Γιατι μονος μου δεν θα αποφασισω ευκολα...

Απο τον καιρο που ειδα καποια δειγματα υψηλης αναλυσης στο 17αρι μονιτορ του pc μου, δεν μπορω να απολαυσω dvd - μου φαινεται θολο.
Καποιες φορες σκεφτομαι για HTPC, αλλα επειδη προσφατα αγορασα καινουριο desktop pc και το κοστος ενος HTPC αν θα βαλεις καλα εξαρτηματα ειναι βασικα το ιδιο, μετανιωνω. Επισης ενα HTPC εχει τον μπελα του, ετσι? Και αυτα τα καινουρια BluRay με το γαλαζιο τους χρωμα ειναι αρκετα πιο ομορφα. Βεβαια με ενα HTPC θα βλεπω υψηλη αναλυση και δεν θα με ενδιαφερει ο πολεμος Bluray - HDDvd. Αλλα, δεν ξερω, μαλλον οχι...

Απο την αλλη, ενω νομιζα οτι ακομα δεν εχουμε software, στο ιντερνετ βλεπω λιστες μερικων εκατονταδων τιτλων και απο τις δυο πλευρες. Παντως απο την λιστα των τιτλων, θα ελεγα οτι προτιμω αυτη του BluRay αλλα δεν θελω να υπαρχουν τιτλοι που να μην μπορω να δω γιατι βγαινουν μονο στο αλλο φορματ...
Βλεπω ομως και οτι υπαρχει και διαφορα τιμων. Σε ενα αγγλικο ιντερνετικο μαγαζι που κοιταξα τα περισσοτερα BluRay ηταν στις 24 λιρες και τα HDDVd στις 17.
Με τους ελληνικους υποτιτλους τι γινεται? Στην ελλαδα βρηκα μονο σταντ της SONY . Οι αλλοι τι γινονται?

Ακομα και να ξεπερασουμε το πρωτο διλημμα, με την επιλογη συγκεκριμενου μηχανηματος τι γινεται? Οσον αφορα μαρκα player, απο την εμπειρια μου με αρκετα dvd player, εχω απογοητευθει απο αρκετες, Toshiba, Philips, Sony, Denon και θα ηθελα να προχωρησω με Pioneer. Η οποια φαινεται θα βγαλει καποια BluRay... Απο κατι review ομως που εχω διαβασει του καινουριου Sony και SHARP, δεν εχω πειστει οτι ειναι και πολυ ωριμη τεχνολογια, κατι για ενα λεπτο να φορτωσει το δισκακι, κατι για προβληματα με τα μενου και τα εξτρα κλπ...
Εχουμε και τα θεματα με το HDMI 1.3, με το 24 fps στα 1080 που σε καθε μοντελο κατι θα "ξεχασουν" πισω...

Με τα file των pc και ιντερνετ δοκιμασε κανεις τι παιζει? Divx , mpg4 αλλά υψηλης αναλυσης δοκιμασε κανεις? Εφοσον Divx standard αναλυσης παιζουν τα dvd player, τα νεας γενιας κανονικα πρεπει να παιζουν τα divx ψηλων αναλυσεων... Ας μην ασχοληθουμε με ελληνικους υποτιτλους στα divx αυτα, ή με το γεγονος οτι ολα αυτα επρεπε απο την αρχη να ειναι recorder και οχι μονο player ....

Περιπτωση combo μηχανηματος, βλεπω ειναι μονη της η LG και ειναι πανακριβα ακομη, και γενικα σαν να μην εχω και πολυ εμπιστοσυνη στην LG...

Να μην αναφερθω στην αξιοπιστια των δισκων (γδασιματα κλπ )που απο οτι φαινεται ειναι χειροτερη των dvd και τα BluRay ακομα χειροτερα των HDDvd ...

Τελικα τι να κανουμε? Αλλες αποψεις, γνωμες, διασαφηνισεις?
Ιδιαιτερα αν δεν θελω να μπλεξω με το PS3, και αν για player θεωρω δικαιολογημενο ενα ποσο ως 400 ευρω καθε λιγα χρονια, τι να κανουμε? Να περιμενουμε και τον υπολοιπο πληθυσμο ??? :happy_8:

ΥΓ Δεν θελω ανεμιστηρες. Εκτος απο το PS3 που δεν ξερω ποσο θορυβο κανει και αν ειναι μεταβαλλομενων στροφων, τα αλλα BluRay και HDDvd , εχουν ολα ανεμιστηρα ή μερικα απο αυτα?

Αυτα τα ολιγα ..... :happy_9:

Reaction score
5
μην υποστηρίξεις κανέναν ακόμα. κάτσε στο DVD. καλά είναι.

εκτός αν πεσουν τα dual players αρκετά. δηλαδή κατω απο 500€...

Reaction score
1
μην υποστηρίξεις κανέναν ακόμα. κάτσε στο DVD. καλά είναι.

εκτός αν πεσουν τα dual players αρκετά. δηλαδή κατω απο 500€...
συμφωνω, μην αγορασεις πριν ξεκαθαρισει τελειως το τοπιο. το dvd μια χαρα κραταει ακομα και αν βρεις ενα καλο upscaling player θα σε καλυψει μεχρι τη στιγμη της αναβαθμισης. αστους να τρωγονται και να ριχνουν κι αλλο τις τιμες.

Reaction score
7
BANTAS και Regunus καλύτερα να μασάτε παρά να μιλάτε.... Blu-Ray φυσικά! Άντε μην τα πάρω κρανίο και σας κάνω BackUp και τους δυο σε ένα δισκάκι BD-RE :mad_2:

Reaction score
1
BANTAS και Regunus καλύτερα να μασάτε παρά να μιλάτε.... Blu-Ray φυσικά! Άντε μην τα πάρω κρανίο και σας κάνω BackUp και τους δυο σε ένα δισκάκι BD-RE :mad_2:
ουτε σκληρος δε με χωραει εμενα...αλλα ναι, το blu το αγαπαω και γω

Reaction score
1
Απάντηση: Τελικα με ποιο φορμα να προχωρησουμε?

Να μην αναφερθω στην αξιοπιστια των δισκων (γδασιματα κλπ )που απο οτι φαινεται ειναι χειροτερη των dvd και τα BluRay ακομα χειροτερα των HDDvd ...
Το παραπανω δεν ισχυει. Τα blu ray ειναι πολυ μπροστα σ'αυτον τον τομεα. Με την καθημερινη χρηση ή ακομα και την ενοικιαση απο video club, απλα δεν γρατζουνιουνται!

Γενικα παντως επειδη βλεπω να τον κανουν γ' παγκοσμιο πολεμο! η καλυτερη λυση ειναι combo. Απ΄την αλλη μετα το λανσαρισμα του ps3, οι πωλησεις σε blu ray software ειναι σταθερα υψηλοτερες. Αυτο ισως σημαινει κατι, ισως και οχι.

Παντως dvd εχω να δω σχεδον ενα χρονο.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Τελικα με ποιο φορμα να προχωρησουμε?

Το παραπανω δεν ισχυει. Τα blu ray ειναι πολυ μπροστα σ'αυτον τον τομεα. Με την καθημερινη χρηση ή ακομα και την ενοικιαση απο video club, απλα δεν γρατζουνιουνται!
Ακούω τον Regunus να έρχεται με το χασαπομάχαιρο υπό μάλης.

Παντως dvd εχω να δω σχεδον ενα χρονο.
Εντυπωσιακή δήλωση. Εγώ και τα δύο formats να είχα αποκλείεται να είχα καταργήσει το DVD. Είναι περιορισμένη η ποικιλία ακόμα.

Reaction score
6
Απάντηση: Τελικα με ποιο φορμα να προχωρησουμε?

Δεν μπορεις να επιλέξεις αποκλείοντας καποιο από τα δυο.
Συνεπώς εχεις δυο επιλογές.
Η πας σε HTPC και τα εχεις όλα και μάλιστα με ελληνικούς υπότιτλους ή πας σε compo και στο νέο player της Samsung που βγαίνει αυτόν τον μηνα στα 799$.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικα με ποιο φορμα να προχωρησουμε?

Εντυπωσιακή δήλωση. Εγώ και τα δύο formats να είχα αποκλείεται να είχα καταργήσει το DVD. Είναι περιορισμένη η ποικιλία ακόμα.
Ειπα την μιση αληθεια!"happy_1"
Nα'ναι καλα τα torrent και τα γνωστα site για HD παντα! Για μενα οπως και για πολλους αλλους, το dvd πεθανε!:happy_4:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εχετε και οι δυο τοσες πολλες ταινιες να βλεπετε και δεν κρατιεστε,και αυτα τα βιντεοκλαμπ τιγκαραν στα hd δισκακια και απο τα 2 ατρατοπαιδα
σα δεν ντρεπεστε σας κανουν οτι θελουν οι εταιριες με το ετσι θελουν

Reaction score
0
Βλεπω μεγαλη ομοφωνεια αποψεων ! :happy_8:

Εντυπωση μου εκανε εκεινο οτι τα BluRay ειναι ανθεκτικα στα γρατσουνισματα. Μακαρι. Το εχετε δει στην πραξη? Παντως εγω εχω διαβασει καπου προσφατα (δεν θυμαμαι που, ομως) οτι ειναι πολυ ευαισθητα.

Και εγω εως προσφατα ελεγα οτι το Dvd ειναι ικανοποιητικο. Ομως πρεπει να ομολογησω οτι απο την στιγμη που ειδα high definition, κυριως στο pc με ενα 17αρι να σκεφτειτε, μονιτορ, αλλα και τα demo που παιζανε στις τηλεορασεις τους στο Πλαισιο, δυσκολευομαι να βλεπω dvd. Βρισκω καπως θολη την εικονα και συνεχεια προσπαθω να σγιγγω τα ματια μου μηπως και δω περισσοτερες λεπτομερειες. - Οι οποιες φυσικα δεν υπαρχουν.

Το πολυ πολυ να περιμενω ακομα δυο τρεις μηνες. Ως τοτε περιμενω επισημη τοποθετηση απο τους αρχηγους του AVSite με ποιο format να συμπαραταχθουμε !!!!!! :cool_11:

Τι κανουν αυτες οι εταιρειες, ρε παιδια. Εφοσον εχουν πεσει και καπως οι τιμες, τωρα, αν υπηρχε μονο ενα format, δεν θα ειχαμε ενδοιασμους και θα ευχαριστιομασταν τωρα τα Χριστουγεννα, τις αγαπημενες μας ταινιες σε high definition ....

Reaction score
62
Εντυπωση μου εκανε εκεινο οτι τα BluRay ειναι ανθεκτικα στα γρατσουνισματα. Μακαρι. Το εχετε δει στην πραξη? Παντως εγω εχω διαβασει καπου προσφατα (δεν θυμαμαι που, ομως) οτι ειναι πολυ ευαισθητα.
Σε παραπέμπω στον regunus α.κ.α δισκοcrashtestερατζή!!:happy_9:

Reaction score
10
Εγω ως γνωστος Oppo-maniac δεν εχω παρει θεση σε κανενα απο τα δυο στρατοπεδα.
Αλλα κανω την εξης σκεψη : πισω απο το HD-DVD, ειναι η Microsoft και η Intel........ξερετε να εχουν χασει μαχη μεχρι τωρα ?

Βεβαια, παντα υπαρχει η πρωτη φορα....αλλα μαλλον για επαναληψη της χυλοπιτας του beta το βλεπω.

Οσον αφορα τα dual-format, αυτο ειναι που δεν προκειται να πιασει με τιποτα, γιατι πολυ απλα στα επομενα δυο το πολυ χρονια και πολλα λεω, θα υπαρχει μονο ενα.

Οσο για τα Ελληνικα, σαν μελη της κοινοτητας κανονικα πρεπει να επιβαλονται και οχι να τους παρακαλαμε. Αλλα ας το κανανε αυτο στους αλλους εταιρους μας, να δουμε θα πηγαινε κανενας να αγορασει ?

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Τελικα με ποιο φορμα να προχωρησουμε?

Κοιτα υπαρχουν δυο αποψεις. Του regunus και ολων των αλλων!:cool_11:

Κανε το πειραμα μονος σου. Νοικιασε ενα δισκακι και δες αν γρατζουνιεται με την καθημερινη φυσιολογικη τριβη(πεσιμο στο πατωμα, σκουπισμα με το χερι ή πανω στο ρουχο, νυχια κτλ). Εκει που το dvd εχει γεμισει γραμμες, το blu ray ειναι καινουριο.

ΥΓ. Πολυ θετικο που τα ps3 games ειναι blu ray. Παιρνεις μεταχειρισμενο χωρις δευτερη σκεψη, εκτος και αν ο αλλος εκανε regun-ιες..."happy_1"

Reaction score
0
Εγω ως γνωστος Oppo-maniac δεν εχω παρει θεση σε κανενα απο τα δυο στρατοπεδα.
Αλλα κανω την εξης σκεψη : πισω απο το HD-DVD, ειναι η Microsoft και η Intel........ξερετε να εχουν χασει μαχη μεχρι τωρα ?

Βεβαια, παντα υπαρχει η πρωτη φορα....αλλα μαλλον για επαναληψη της χυλοπιτας του beta το βλεπω.

Οσον αφορα τα dual-format, αυτο ειναι που δεν προκειται να πιασει με τιποτα, γιατι πολυ απλα στα επομενα δυο το πολυ χρονια και πολλα λεω, θα υπαρχει μονο ενα.

Οσο για τα Ελληνικα, σαν μελη της κοινοτητας κανονικα πρεπει να επιβαλονται και οχι να τους παρακαλαμε. Αλλα ας το κανανε αυτο στους αλλους εταιρους μας, να δουμε θα πηγαινε κανενας να αγορασει ?

Καλά τα λές αλλά ρε παιδιά εμένα γιατί μού φαίνεται οτι το στρατόπεδο του HD-DVD έχει καταθέσει τα όπλα ;

Και για να εξηγούμε: Εαν το HD-DVD χάσει τον πόλεμο η Toshiba ναι μεν θα έχει χάσει μια ευκαιρία να επιβάλλει ενα φορμάτ στην αγορά αλλά η core δουλειά της δεν θιγεται ιδιαιτερα. Οπως ξερουμε η συγκεκριμένη εταιρεία βγάζει τα πολλά λεφτά από το κομμάτι των ημιαγωγών oπου είναι πολύ δυνατή (τσιπ, μνήμες, επεξεργαστές) και από το κομμάτι των Η/Υ κυρίως φορητών .. Μην ξεχνάμε οτι τον Cell τον κατασκευάζει πλέον αποκλειστικά η Toshiba...

Αντίθετα για την Sony ειναι αγώνας ζωής και θανάτου

Για να επικρατήσει το οποιοδήποτε φορμάτ ομως χρειάζεται μάρκετινγκ και μοχλευση στο κομμάτι που λέγεται υποστήριξη των studio του Χολλυγουντ . Εκεί η Toshiba δεν έχει το μέγεθος ούτε το μάρκετινγ ουτε την ισχυρή παρουσία για να ανταγωνιστεί την Sony (φοβάμαι). ενώ η Intel & η Microsoft που σίγουρα μπορούν δεν το έχουν κάνει με αποτελεσματικό τρόπο..

Aρα αναρωτιέμαι ποίος κόπτεται τελικά περισσότερο να κερδίζει το HD-DVD : Η Τoshiba η Intel η Microsoft ή κανείς ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
δουλεμα που πεφτει

HomeMediaMagazine.com today, Warner Home Video vice president of High-Definition Media, Dan Silverberg, suggested his studio, which currently supports both the HD DVD and Blu-ray formats would be reconsidering their strategies going forward as they relate to two HD disc formats.

Silverberg said, "One thing that may be changing is our strategy. When both formats launched and hardware prices were high, we made a decision to support both formats and let the consumer decide. But now that hardware pricing is affordable for both Blu-ray and HD DVD, it appears consumers no longer want to decide — so the notion of staying in two formats for the duration is something we are re-evaluating now that we are in the fourth quarter."

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis