Τελικα τι ακουμε?

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

ε, και σε ποιόν σώφρον άνθρωπο δε θα του καθότανε καλά αυτή?:126:
αυτο το ριμαδι το μετρικχαλι πρεπει να εχει φοβερη firewire σε ψηφιακη εξοδο για να ταιζει το νονοσ ντακ μου!!
ειδα λεει σε ενα φορουμ παντως πως θα βγαλουν και δικαναλο... γιατι το τρεχον εχει 156.8 καναλια...και ιν και ουτ!

Reaction score
384
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

αυτο το ριμαδι το μετρικχαλι πρεπει να εχει φοβερη firewire σε ψηφιακη εξοδο για να ταιζει το νονοσ ντακ μου!!
ειδα λεει σε ενα φορουμ παντως πως θα βγαλουν και δικαναλο... γιατι το τρεχον εχει 156.8 καναλια...και ιν και ουτ!
Αχρείαστα να 'ναι!:116:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

Oχι αγαπητε μου. Μουσικη ακουω μονο με το ηχοσυστημα που εχω. Αν και τωρα τελευταια εκανα μια παρατυπια και εγκατεστησα ενα WD TV με εξωτερικο σκληρο 1ΤΒ λογω πληθωρας δισκων. ηδη τα 500gb εχουν καλυφθει απο wav και flac αρχεια. Στο wd εχω βγαλει ομοαξονικη ψηφιακη εξοδο και με καλωδιο acoustic zen μεχρι το dac εχει ανεβει η αποδοση του κατα πολυ.
Το έχεις μοντάρει; Γιατί απ' όσο γνωρίζω έχει μόνο optical.

Reaction score
39
Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

Και αναφερομαι στα εκατονταδες DAC που εχουν εμφανισθει με υπερδειγματοληψιες σε δυσθεωρητα υψη που μας ωραιοποιουν το ακουσμα αλλα μας απομακρυνουν απο την μουσικη την ιδια. Γνωμη μου ειναι οτι ενα καλοφτιαγμενο dac της παλαιας σχολης 16/18-44.1khz nickolas_t.
Μία απλή γνώμη που κρύβει αρκετές αλήθειες.

Τα μεταγενέστερα Dac χρησιμοποίησαν κατά κόρο την τεχνική της υπερδειγματοληψίας, γιά να βελτιώσουν τα θεωρητικά μειονεκτήματα της χαμηλής δειγματοληψίας των 16/44Κ. Ουσιαστικά αυτό γίνεται τοποθετώντας υποθετικά, ενδιάμεσα δείγματα, που σαφώς δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Ουσιαστικά προσπαθούμε να μαντέψουμε που θα βρισκόντουσαν τα αληθινά. Οσο πιό εύστοχη είναι η ...μαντεψιά μας, τόσο πιό αληθινό το αποτέλεσμα. Σίγουρα διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα. Το πόσο διαστρεβλώνεται, λίγο η πολύ, εξαρτάται από τον τρόπο που γίνεται η υπερδειγματοληψία. Με βάσει ποιά αρχή, ποιό λογισμικό τοποθετούνται τα πλασματικά δείγματα. Κάποιες φορές το αποτέλεσμα είναι εύηχο, κάποιες όχι ( το εύηχο δεν είναι πάντοτε άμεσα συνδεδεμένο με το πραγματικό, το αληθινό). Οσο περισσότερα τα δείγματα που συμπληρώνουμε, τόσο προσθέτουμε την ...φαντασία μας, την εικασία μας. Βέβαια τα λογισμικά της υπερδειγματοληψίας, βασίζονται σε μελέτες μουσικών σημάτων. Τα δείγματα τοποθετούνται έτσι ώστε η μαντεψιά να είναι όσο πιό κοντά στην πραγματικότητα γίνεται. Αλλες φορές το αποτέλεσμα πείθει, κι άλλες όχι.

Επόμενο ήταν να εκμεταλευτούν κάποια στιγμή τα νούμερα οι μαρκετίστες και να υλοποιήσουν τσιπάκια με δυνατότητα υπερδειγματοληψίας ολοένα και μεγαλύτερη. Τι το εμπορικότερον. Δεν θυμίζει τους συντελεστές παραμόρφωσης των τρνζιστοράτων ενισχυτών της δεκαετίας του '80 ??
Κάποιοι 'αλλοι κατασκευαστές, ιδιαίτερα ακριβών μηχανημάτων, έφτιαξαν πιό εύστοχες μεθόδους υπερδειγματοληψίας. ( Meridian, Wadia).

Πολύ σωστά εκφράζεται, παγκόσμια, μία συγκράτηση ως προς τα τότε και τα τώρα μηχανήματα. Φυσικά δεν λείπουν και οι θιασώτες της ανύπαρκτης υπερδειγματοληψίας (non oversamling ). H Φιλοσοφία τους είναι σεβαστή ως προς τα τεχνητά δείγματα. Υπάρχουν όμως κάποια άλλα προβλήματα, όσον αφορά τα φίλτρα που παραμένουν άλυτα.
Ολα αυτά δεν καταδικάζουν τα σύγχρονα μηχανήματα η την τεχνολογία της υπερδειγματοληψίας. Η τεχνολογία από μόνη της είναι στείρα. Ο άνθρωπος έχει χρέος να την εκμεταλευτεί σωστά.

Πάντως, με τα σημερινά δεδομένα 24/192Κ, τα πράγματα διαφοροποιούνται. Η υπερδειγματοληψία δεν είναι αναγκαία. Το μέγεθος της πληροφορίας είναι επαρκές και τα φίλτρα αβλαβή. Ισως ένα non oversampling DAC να είναι η καλύτερη λύση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.519
Members
38.568
Νεότερο μέλος
KRMA90