Τελικα τι ακουμε?

Reaction score
32
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

Οκ , οπότε η αξιολόγηση του minerva θα μου επιτρέψεις να σου πω πως ήταν λάθος
Οταν μου εφεραν το minerva για κοντρες με το procced υπηρχαν σαν transport τα: PIERE LURNE MEPHISTO 1. MERIDIAN 500 και το SONY 930QS βαρεως τροποποιημενο. Ψηφιακα καλωδια: AUDIO QUEST EAGLE EYE-ACOUSTIC ZEN SILVER MC2-ACOUSTIC ZEN SILVER PHOTON-NORDOST SILVER SHADOW-NORDOST GLASS FIBER. Aκροατες τρεις. Ολοι με λαθος αυτια? Mπορει.......

Reaction score
32
Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

Έλα ρε, είναι σοβαρό το θέμα. Ο άνθρωπος νομίζει πως αυτή η μηχανή είναι όπως ένα οποιοδήποτε DAC...
Αγαπητε Κωστα μπορω να εχω προσβαση στο ηχοσηστημα σου για να καταλαβω τα ακουσματα σου.

Reaction score
777
Μου άρεσε το συμπέρασμα του avmentor.

Πρώτον ότι το upsampling "λειτουργεί" υπό την έννοια ότι εισάγει ακουστές αλλαγές άρα δικαίως αποτελεί αντικείμενο έρευνας και πειραματισμού (ενίοτε δε και καυγάδων) και, δεύτερον, δεν είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζουμε επακριβώς γιατί λειτουργεί.

Reaction score
143
Έτσι εξελίσσονται διάφοροι αλγόριθμοι με βάση την προσδοκώμενη επίπτωση από τις διαφορετικές παραμέτρους
(bhutia post 72)
:427:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Τελικα τι ακουμε?

Μου άρεσε το συμπέρασμα του avmentor.

Πρώτον ότι το upsampling "λειτουργεί" υπό την έννοια ότι εισάγει ακουστές αλλαγές άρα δικαίως αποτελεί αντικείμενο έρευνας και πειραματισμού (ενίοτε δε και καυγάδων) και, δεύτερον, δεν είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζουμε επακριβώς γιατί λειτουργεί.
Τεχνοκρατικότατη θεώρηση!!! Βρε το δούλεμα πάει σύννεφο... :143:

D

deleted user 10898

Guest
νικολα πατρινε ειδες τι κανεις με το πρωτο σου θεμα εδω?
να ξερεις οτι αυτο το νημα ειναι μια μικρογραφια του audio μέρους του avsite.
οι κωστες απολυτοι αλλα παντα με προθεση να σε βοηθησουν, ο κΘεμης εμπορας αλλα αξιοπρεπεσταστος και παντα χρησιμος, ο ινκογκνιτος αριστος αναλογικος αλλα απο ψηφιακα μετεξεταστεος παλι, και ολα τα αλλα παιδια με ειλικρινη διαθεση για βοηθεια.
και τελος ο vet....
με το non oversampling dac του που εχει φαει τον κοσμο να βρει ενα τρανσπορτ να παιζει ισαξια του cdpro2 (ναι καλε, αυτο με το δισκακι...)
ολοι εδω ειναι μηχανακηδες, το φορουμ ειναι για μηχανες...
ειναι ομως μια ιδιαιτερη κατηγορια που ειναι και μουσικοφιλοι βαθια.
οτι χειροτερο μπορει να σε βρει... 2 παθη σε ενα!

νομιζω απο αυτα που διαβασες εως αυτη την απαντηση καταλαβες. οι βαμενοι εδω μεσα ακουν απο σερβερ.
οι αλλοι ψιλοκρυβονται και δεν τολμουν να εμφανιστουν παρα μια φορα στο τοσο...
μην νομιζεις οτι οι σερβερ τους παιζουν αναγκαστικα καλυτερα απο το τρανσπορτ ντακ σου..
ουτε οτι το upsampling ειναι λυση για τα ψηφιακα προβληματα (διαβασε το αρθρο του σταματακου, ειναι κατατοπιστικο).
αυτο που θα σου πω ομως, εγω που εχω εσοτερικ για τρανσπορτ και ακουω απο ντακ nonos με λαμπα, βρες τον τροπο να ακουσεις 24/96 κλπ... εκει παιζεται το παιχνιδι...
στο λεω ξανα εγω που η πρωτη μου επαφη με αυτα (24/96) ηταν ψιλοαποτυχια...
θα με θυμηθεις...
Νικος

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

Οταν μου εφεραν το minerva για κοντρες με το procced υπηρχαν σαν transport τα: PIERE LURNE MEPHISTO 1. MERIDIAN 500 και το SONY 930QS βαρεως τροποποιημενο. Ψηφιακα καλωδια: AUDIO QUEST EAGLE EYE-ACOUSTIC ZEN SILVER MC2-ACOUSTIC ZEN SILVER PHOTON-NORDOST SILVER SHADOW-NORDOST GLASS FIBER. Aκροατες τρεις. Ολοι με λαθος αυτια? Mπορει.......
το να μην σου αρεσει το minerva ειναι αποδεκτο.
και εμενα δεν μου αρεσει!
ειναι ομως λαθος να αξιολογεις το minerva με αλλη συνδεση απο την firewire. αν θες το συζηταμε..
επισης ειναι λαθος να κρινεις ενα dac απο τα τσιπ του. τα dac τσιπακια παιζουν ρολο αλλα οχι τοσο σημαντικο οσο πιστευεις..

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.257

Αγαπητε Κωστα μπορω να εχω προσβαση στο ηχοσηστημα σου για να καταλαβω τα ακουσματα σου.
Δεν θα αρκούσε αυτό, κι εδώ που τα λέμε δε μ' αρέσουν αυτού του είδους οι ταμπέλες, κάτι για το οποίο έχω δημιουργήσει ακόμη και αντιπάθειες. Πάντως, μπορείς να υποθέσεις με ασφάλεια πως με εκστασιάζει ο Caruso μέσα από οποιοδήποτε σύστημα άνω των 200€, αλλά ούτε αυτό βοηθεί. Αντιθέτως, μπορεί να βοηθήσει αυτό το σημείωμα περί του τί είναι FPGA, και για ποιον λόγο επαρκεί μόνον ένα τέτοιο τσιπάκι, αντί για δύο ή τέσσερις DAC.

(Γιατί εδώ που τα λέμε, και ένας Pentium 3, τρία τσιπάκια έχει, όπως και ένας i3 530, αλλά αλίμονο αν σταματούσαμε στις ομοιότητες αυτού του επιπέδου, και όχι βαθύτερα)...

Reaction score
32
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

το να μην σου αρεσει το minerva ειναι αποδεκτο.
και εμενα δεν μου αρεσει!
ειναι ομως λαθος να αξιολογεις το minerva με αλλη συνδεση απο την firewire. αν θες το συζηταμε..
επισης ειναι λαθος να κρινεις ενα dac απο τα τσιπ του. τα dac τσιπακια παιζουν ρολο αλλα οχι τοσο σημαντικο οσο πιστευεις..
Aγαπητε vet. Oυτε και εγω περιμενα τετοια ανταποκριση και ειμαι πολυ ευχαριστημενος που ετυχε τετοιας αποδοχης το θεμα μου. Αν δεν υπηρχαν και καποιες ειρωνειες θα ηταν καλυτερα. Το καταλαβα οτι οι περισσοτεροι ακουν με server. Το θεμα μου ηταν περισσοτερο χαιφιντελικο. Οσο για το minerva οντως χαρακτηριζεται σαν firewire dac. Για το τσιπ το ανεφερα λογω του οτι ειναι (ηταν) ακριβο σαν dac και επρεπε να ηταν ποιο προσεγμενο. Eτυχε και ηταν το ποιο εξελιγμενο στην κατηγορια τιμης που κινουμαι. Αν ειχα πιο πολλα χρηματα να διαθεσω ισως ημουν κατοχος του MEDEA οποτε...... ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ομως οτι προκειτε για ακουστικη εμπειρια στο σπιτι μου με το συστημα μου. Οχι αλλου και με διαφορετικο συστημα. Το ευχαριστο ειναι οτι υπηρξαν διαφωνιες αλλα και συμφωνιες. Θα ψαχνομουν αν ΟΛΟΙ διαφωνουσαν η αν ΟΛΟΙ συμφωνουσαν μαζι μου. Να ειστε ολοι καλα:437:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.641
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

Το καταλαβα οτι οι περισσοτεροι ακουν με server. Το θεμα μου ηταν περισσοτερο χαιφιντελικο.
το hi-fi με το "server" δεν είναι αντίπαλα στρατόπεδα. Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα! Να θυμίσω πως σε "server" γίνονται όλοι οι δίσκοι που ακούμε! :126:

άντε, καλό βράδυ!:145:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.641

δις ιζ σέρβερ...
φλακς φορ έβερ! :143::143:

Reaction score
384

εγώ πάλι δε θεωρώ/νομίζω τέτοια πράγματα. με ένα ενισχυτή που εμπιστεύομαι για την πχιότητά του, θα χρησιμοποιούσα οποιοδήποτε ηχείο στον πλανήτη, ανεξαρτήτως τιμολογιακής πολιτικής του. διότι δε θεωρώ/νομίζω πως οι τιμές των μηχανημάτων αντιστοιχούν σε επίπεδα πχιότητας, αλλά έτσι είναι ο κόσμος, άλλοι νομίζουν έτσι, άλλοι νομίζουν αλλιώς, άλλοι ψηφίζουν πασόκ, άλλοι καρατζαφέρη...:126:
Συμφωνώ απόλυτα διότι μετα από 14 μήνες πειραματισμών και αλλαγών ηχείων και ενισχυτικών κατέληξα να ακούω τη μουσική μου όπως μου αρέσει στον ΧΩΡΟ μου με (προ)ενισχυτικά της τάξεως των 12000ε και ηχεία των 2000ε.[ενεργά βέβαια:116:]

Reaction score
0

Ισως τελικα αυτο ναι ειναι και το κυριως θεμα μας
"κατέληξα να ακούω τη μουσική μου όπως μου αρέσει στον ΧΩΡΟ μου"

Πως μας αρεσει να ακουμε την μουσκη μας ασχετα αν ειναι η σωστη μουσικη η οχι.
Ο χωρος ειναι αδειος τσιζουνε τα πριμα,αλλαζεις καλωδια εφτιαξαν τα πριμα.το χειμωνα στρωνεις τα χαλια εχασες τα πριμα.Ξαναλλαζεις καλωδια.Οπ εφταξαν τα μπασα τωρα ξαφνικα.
Που καταληγω οι ηχογραφησεις πριν βγουνε στην παραγωγη επαιξαν σε συγκεκριμενα ηχεια με συγκεκριμενα ενισχυτικα με συγκεκριμενο προ.Τα ακουσε συγκεκριμενο αυτι (ελαφρως κουφος απο το αριστερο).Τα ηχεια παιζουνε 10 χροναι εχουνε χαλαρωσει οι αναρτησεις.Οι πυκωτες των τελικων ειναι λαδιου αρα ειναι γλυκο το αποτελεσμα.

Αυτα δεν εχουμε εμεις "δεν ειναι αυτα τα μηχανηματα".
Αρα δεν ακουμε αυτο το ποιο φτιαχτηκε για να το ακουσουμε ετσι οπως φτιαχτηκε.
Αρα θα το ακουσουμε ετσι οπως εμεις θελουμε ασχετα αν ειναι σωστο η λαθος.

Ετσι θελω να ακουσω σημερα μπασα,αυριο πριμα,μεθαυριο στεγνα,και οταν θελω να ακουσω NICK CAVE δεν θα βαλω λαμπατο θα βαλω τρανσιστορ.

Τελος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.641

πολύ ωραία.:126:

καιρός να μάθεις να χρησιμοποιείς ένα ψηφιακό εκουαλάιζερ. Θα ενθουσιαστείς, μπιλίβ μι!:126::126:

Reaction score
384

καιρός να μάθεις να χρησιμοποιείς ένα ψηφιακό εκουαλάιζερ. Θα ενθουσιαστείς, μπιλίβ μι!:126::126:
αι μπιλίβ γιου!Και το χρειάζομαι μιας και τα ακούσματά μου περιλαμβάνουν τα πάντα σχεδόν.[Αν και θα μου καθότανε καλά μια metric halo πχ]:126:

Reaction score
384

Τελικά αυτό που ακούμε είναι κυρίως ο χώρος μας.:112:

Reaction score
817
Re: Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

Δεν θα αρκούσε αυτό, κι εδώ που τα λέμε δε μ' αρέσουν αυτού του είδους οι ταμπέλες, κάτι για το οποίο έχω δημιουργήσει ακόμη και αντιπάθειες. Πάντως, μπορείς να υποθέσεις με ασφάλεια πως με εκστασιάζει ο Caruso μέσα από οποιοδήποτε σύστημα άνω των 200, αλλά ούτε αυτό βοηθεί. Αντιθέτως, μπορεί να βοηθήσει αυτό το σημείωμα περί του τί είναι FPGA, και για ποιον λόγο επαρκεί μόνον ένα τέτοιο τσιπάκι, αντί για δύο ή τέσσερις DAC.

(Γιατί εδώ που τα λέμε, και ένας Pentium 3, τρία τσιπάκια έχει, όπως και ένας i3 530, αλλά αλίμονο αν σταματούσαμε στις ομοιότητες αυτού του επιπέδου, και όχι βαθύτερα)...
Οπότε, αν κατάλαβα καλά, πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε τι FPGA φοράει κάθε συσκευή και φυσικά να μην πάμε σε dac παρά μόνο στο τέλος στο ηχείο για να έχουμε μόνο μία μετατροπή. Καλά το κατάλαβα; Γιατί δεν ξεκινάς ένα καινούριο θέμα να το ξεδιαλύνουμε;

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

να ακουσουμε προατασεις για να μαθαινουμε κιολας ψηφιακα?:107:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.257
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

Οπότε, αν κατάλαβα καλά, πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε τι FPGA φοράει κάθε συσκευή (...)
Αυτό είναι σχεδόν αδιάφορο. Σημασία έχει το πρόγραμμα που τρέχει ο επεξεργαστής. Πόσο καλά είναι γραμμένο, πόσο ορθά διαχειρίζεται το ψηφιακό σήμα. Για να αναφέρω ένα ανάλογο παράδειγμα, δεν έχει σημασία αν ο υπολογιστής έχει επεξεργαστή AMD ή Intel, αλλά πόσο καλός είναι ο επεξεργαστής κειμένων που τρέχει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.641

[Αν και θα μου καθότανε καλά μια metric halo πχ]:126:
ε, και σε ποιόν σώφρον άνθρωπο δε θα του καθότανε καλά αυτή?:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.519