Τελικα τι ακουμε?

Reaction score
32
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι ακουμε?

TO κακο με αυτη την λογικη εστω και με αυτη την πραγματικοτητα ειναι το οτι εαν θελει κανεις (εξω απο την πρακτικη αυτου του site και περαν απο την γνωση των 100-200-εστω 300 ατομων που γραφουν εδω )να προτεινει ενα μεσο αναπαραγωγης σαν βασικη πηγη ,ευρειας αποδοχης και χρησης ,για τον πολυ κοσμο και τον ευρυτερα ασχολουμενο μουσικοφιλο δεν εχει να καταθεση κατι αξιολογο περαν του κλασσικου cd με τα οποια προτερηματα και ελλατωματα ,γιατι βεβαια ειναι πασιφανες οτι λυσεις του τυπου -σκληρος με dac ,σερβερ με πειραγμενα σωθηκα,διαφορα τεχνουργηματα-ιδιοκατασκευες κτλ δεν μπορουν να αποτελεσουν λυσεις απτες ,απλες και πρακτικα προσιτες για τον πολυ κοσμο ουτε μπορουν να αποτελεσουν λυσεις ευρειας αποδοχης,αρα τι μενει να προτεινουμε στον κοσμο ?
Θα μπορουσαμε να προτεινουμε ενα καλο πικαπ. Πως ομως οταν εδω και αρκετα χρονια ολοι οι δισκοι LP περιεχουν ψηφιακες ηχογραφησεις? Εξαλλου αυτος ειναι ο λογος που θα βγει το πικαπ μου προς πωληση σε λιγο καιρο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.641

TO κακο με αυτη την λογικη εστω και με αυτη την πραγματικοτητα ειναι το οτι εαν θελει κανεις (εξω απο την πρακτικη αυτου του site και περαν απο την γνωση των 100-200-εστω 300 ατομων που γραφουν εδω )να προτεινει ενα μεσο αναπαραγωγης σαν βασικη πηγη ,ευρειας αποδοχης και χρησης ,για τον πολυ κοσμο και τον ευρυτερα ασχολουμενο μουσικοφιλο δεν εχει να καταθεση κατι αξιολογο περαν του κλασσικου cd με τα οποια προτερηματα και ελλατωματα ,γιατι βεβαια ειναι πασιφανες οτι λυσεις του τυπου -σκληρος με dac ,σερβερ με πειραγμενα σωθηκα,διαφορα τεχνουργηματα-ιδιοκατασκευες κτλ δεν μπορουν να αποτελεσουν λυσεις απτες ,απλες και πρακτικα προσιτες για τον πολυ κοσμο ουτε μπορουν να αποτελεσουν λυσεις ευρειας αποδοχης,αρα τι μενει να προτεινουμε στον κοσμο ?
οι εποχή που ζούμε, όπως και κάθε περίοδος, έχει τις λύσεις της για όλα τα βαλάντια, για όλα τα γούστα και σε όλα τα επίπεδα πολυπλοκότητας.

Όταν όλος ο κόσμος έχει pc, και οι περισσότεροι νέοι ακούν από αυτό μουσική, άντε και από το i-pod, δεν είναι διόλου δύσκολο ή εκτός του γνωσικού τους πεδίου να συνδέσουν ένα usb dac στο pc τους και να χαίρονται την άπειρη μουσική που (ακόμα) κυκλοφορεί ελεύθερα.

Ακόμα και σε άλλο χώρο από το pc, στο σαλόνι δηλαδή όπου δεν υπάρχει συνήθως pc, το γνωστό σε όλους μας media player με τον σκληρό δίσκο ούτε πολύπλοκο είναι ούτε ιδιαίτερες γνώσεις θέλει. Και η κουτσή μαρία το αγοράζει και το συνδέει με ένα dac αν θέλει, ή με τον av-ενισχυτή. Όποιος δε το καταλαβαίνει, μάλλον επιμένει να ζει με παρωπίδες σε άλλες εποχές...

Δε βλέπω πρόβλημα ή προβληματισμό στο τι να προτείνουμε...:126:

παρόλα αυτά, επίσης αναπολώ τις παλιές καλές εποχές...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.641

Θα μπορουσαμε να προτεινουμε ενα καλο πικαπ. Πως ομως οταν εδω και αρκετα χρονια ολοι οι δισκοι LP περιεχουν ψηφιακες ηχογραφησεις? Εξαλλου αυτος ειναι ο λογος που θα βγει το πικαπ μου προς πωληση σε λιγο καιρο.
εκτός αυτού, εν περίοδο κρίσης, τα χρήματα που απαιτούνται για έναν νέο που ξεκινά να μαζέψει δισκοθήκη, ούτε λίγα είναι, ούτε σοφή κίνηση, τι στιγμή που όλα μπορεί να τα βρει δωρεάν στο internet ή να τα αγοράσει σε πολύ συμφέρουσες τιμές σε flac, ακόμα και υψηλής ανάλυσης.

Προφανώς αυτά δεν ισχύουν για τον ιδιοκτήτη μιας καλής δισκοθήκης, ας πούμε > των 1000 LP, ο οποίος θα πρέπει να έχει ένα πικάπ για να τη χαίρεται τη δισκοθήκη του.

Αυτή όμως τη στιγμή που μιλάμε, με μια 8άρα σύνδεση, κατεβάζεις 2000 δίσκους δωρεάν την εβδομάδα, εντελώς χαλαρά. άρα, αν μιλάμε για μουσική, η επιλογή είναι μία. αν μιλάμε για μηχανήματα, πάσο.:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.641
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι ακουμε?

Ουτε το συστημα του αντεχει. Θελει να παρει ηχεια με DSP
χαχαχαχαχα, ναι ρε συ, λόγω...απλότητας!:143::135::143:

το ηχοσύστημά μου είναι σχεδόν αυτό, στο ποστ το Νο13, το γκαντέμικο...

ως πηγή έχω πλέον ΜΟΝΟ την Lynx AES16-SRC (PC).:126:

Reaction score
32
Απάντηση: Re: Τελικα τι ακουμε?

Λυπάμαι πραγματικά γιατί μέχρι να διαβάσω τα παραπάνω δεν είχα καταλάβει οτι η τεχνολογική πρόοδος από το '80 στα ψηφιακά ήταν διαφημιστική γαρνιτούρα. Μένω έκθαμβος. :111:
Τους πονηρεμένους Έλληνες δεν τους ξεγελάει κανείς. Εύγε!
Ειμαστε <πονηρεμενοι> Κυριε Θεμη γιατι εγω τουλαχιστον δεν θα εδινα ποτε κοντα στα 3000Ε (στην αρχη της κυκλοφοριας του) για να παρω dac το οποιο εχει 1 τσιπακι και για τα δυο καναλια οπως το minerva. Tωρα εαν βιαζοταν να χτυπησει τον ανταγωνισμο και εβγαλε αυτο το πραγμα προβλημα της. Εμενα παντως ο Μark Levinson μου προσφερει ατελειωτες ωρες μουσικης απολαυσης:140:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.257
Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

Βαθιά ανάσα! Έεεεεεενα... Δύο.......

Reaction score
32
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι ακουμε?

χαχαχαχαχα, ναι ρε συ, λόγω...απλότητας!:143::135::143:

το ηχοσύστημά μου είναι σχεδόν αυτό, στο ποστ το Νο13, το γκαντέμικο...

ως πηγή έχω πλέον ΜΟΝΟ την Lynx AES16-SRC (PC).:126:
Ενταξει τα magnepan ειναι αλλη κατηγορια απο μονα τους. Τα εχω ακουσει σε φιλο. (3.5). εκανα μια σκεψη για τα 1.7 αλλα δεν ξερω αν θα τα σηκωσει ο rg9.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.027

To να υπολογίζονται οι απόψεις ανάλογα με τα συστήματα που χρησιμοποιούμε,προσομοιάζει με το να κρίνεται το πόσο υγιεινή διατροφή κάνουμε ανάλογα με την αντιλαμβανόμενη γεύση των φρούτων που τρώμε...
http://www.lenntech.com/fruit-vegetable-vitamin-content.htm

...Στην ουσία της ερωτήσεως μου κανείς δεν απάντησε ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ...
http://www.docstoc.com/docs/25238218/Theory-of-Upsampled-Digital-Audio
:126:
...Δε βλέπω πρόβλημα ή προβληματισμό στο τι να προτείνουμε...:126:
παρόλα αυτά, επίσης αναπολώ τις παλιές καλές εποχές...

Και γιά να μην ακούμε τα...Betamaxης:

:612:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Γενικα σ ολους τους τομεις στην ζωη μας δεχομαστε την τεχνολογια σαν μια προοδο, σαν κατι καλυτερο απο αυτο που προυπηρχε.
Κανενας λογος για παραδειγμα δεν γινεται για μια παλια παγονιερα με ενα συγχρονο ψυγειο. Επισης κανενας λογος δεν γινεται για τις τηλεορασεις 20ετιας με τις σημερινες.
Μονο στον ηχο γινεται λογος στα φορουμ για παλιες τεχνολογιες και υπαρχει εντονος προβληματισμος για το νεο.
Βεβαια το 99% των ανθρωπων που ακουνε μουσικη ακολουθουν το ρευμα που ειναι παλι υπερ της συγχρονης τεχνολογιας, αλλα ωστοσο το ρετρο εχει κι αυτο τους οπαδους του.

Λιγοι μεν αλλα φανατικοι δε. Κατα κανονα μαλιστα με πολλες γνωσεις στο αντικειμενο που υποστηριζουν.
...
Φαινομενικά, οι δύο τελευταίες φράσεις είναι ασύμβατες, μια και ο φανατισμός δε μπορεί να συνυπάρξει με τη γνώση.
Ωστόσο, όπως πολύ σωστά τόνισες, η γνώση (όταν υπάρχει - πράγμα σπάνιο για φανατικούς...) περιορίζεται ασφυκτικά στο αντικείμενό τους, καθιστώντας τους ανίκανους να αντιληφθούν (πόσο μάλλον να εκτιμήσουν...) οτιδήποτε έξω από αυτό.

Σημείωση:
Η λέξη γνώση αναγράφεται με έντονους χαρακτήρες ώστε να τονιστεί η διαφορά της από την άποψη.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Επιπλέον, επειδή γράφτηκαν ορισμένα περί "τεχνουργημάτων", "φτιαχτών δειγμάτων" κλπ., οφείλω να τονίσω πως
ΤΟ UPSAMPLING ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΗΜΑ.

Περισσότερα στο link που παρέθεσε ο Θέμης.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Οι πραγματικά φιλομαθείς ας ενημερωθούν αντι αγόνων διαξιφισμών που θυμίζουν το φαιδρό παρελθόν:
http://www.avmentor.gr/tech/upsamplers_0.htm
Ελπίζω να έχεις υπόψιν σου το γεγονός ότι οι περισσότεροι από όσους (λίγους) κάνουν τον κόπο να διαβάσουν το κείμενο του Δημήτρη Σταματάκου, είναι αυτοί που ήταν ήδη υποψιασμένοι (έστω και εν μέρει) σχετικά με αυτά που γράφει ο Μέντορας.
Όσο για τους υπολοίπους...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.027

Επιπλέον, επειδή γράφτηκαν ορισμένα περί "τεχνουργημάτων", "φτιαχτών δειγμάτων" κλπ., οφείλω να τονίσω πως
ΤΟ UPSAMPLING ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΗΜΑ.
Περισσότερα στο link που παρέθεσε ο Θέμης.
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1036935&postcount=83
:126:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι ακουμε?

Ειμαστε <πονηρεμενοι> Κυριε Θεμη γιατι εγω τουλαχιστον δεν θα εδινα ποτε κοντα στα 3000Ε (στην αρχη της κυκλοφοριας του) για να παρω dac το οποιο εχει 1 τσιπακι και για τα δυο καναλια οπως το minerva. Tωρα εαν βιαζοταν να χτυπησει τον ανταγωνισμο και εβγαλε αυτο το πραγμα προβλημα της. Εμενα παντως ο Μark Levinson μου προσφερει ατελειωτες ωρες μουσικης απολαυσης:140:
Things Are Not What We think Τhey Seem, Unfortunately.

Reaction score
140
Μια ερώτηση στον νικο που ξεκίνησε το thread
Έχεις ακούσει καθόλου native ηχογραφήσεις 24/96 με bit perfect software με transport έναν υπολογιστή ( mac η pc ) ?

Reaction score
32

Oχι αγαπητε μου. Μουσικη ακουω μονο με το ηχοσυστημα που εχω. Αν και τωρα τελευταια εκανα μια παρατυπια και εγκατεστησα ενα WD TV με εξωτερικο σκληρο 1ΤΒ λογω πληθωρας δισκων. ηδη τα 500gb εχουν καλυφθει απο wav και flac αρχεια. Στο wd εχω βγαλει ομοαξονικη ψηφιακη εξοδο και με καλωδιο acoustic zen μεχρι το dac εχει ανεβει η αποδοση του κατα πολυ.

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Τελικα τι ακουμε?

Oχι αγαπητε μου. Μουσικη ακουω μονο με το ηχοσυστημα που εχω. Αν και τωρα τελευταια εκανα μια παρατυπια και εγκατεστησα ενα WD TV με εξωτερικο σκληρο 1ΤΒ λογω πληθωρας δισκων. ηδη τα 500gb εχουν καλυφθει απο wav και flac αρχεια. Στο wd εχω βγαλει ομοαξονικη ψηφιακη εξοδο και με καλωδιο acoustic zen μεχρι το dac εχει ανεβει η αποδοση του κατα πολυ.
Οκ , οπότε η αξιολόγηση του minerva θα μου επιτρέψεις να σου πω πως ήταν λάθος

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.257

Ειμαστε <πονηρεμενοι> Κυριε Θεμη γιατι εγω τουλαχιστον δεν θα εδινα ποτε κοντα στα 3000Ε (στην αρχη της κυκλοφοριας του) για να παρω dac το οποιο εχει 1 τσιπακι και για τα δυο καναλια οπως το minerva.

(...)
Όντως, έχει ένα τσιπάκι. Πες μου κάτι σε παρακαλώ, πόσα τσιπάκια θα έπρεπε να έχει η Minerva, για να είναι "καλός" DAC και να δικαιολογεί την τιμή της;

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Τελικα τι ακουμε?

Όντως, έχει ένα τσιπάκι. Πες μου κάτι σε παρακαλώ, πόσα τσιπάκια θα έπρεπε να έχει η Minerva, για να είναι "καλός" DAC και να δικαιολογεί την τιμή της;

20 στο κανάλι σαν το APL. :136:

http://www.aplhifi.com/

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.257

Έλα ρε, είναι σοβαρό το θέμα. Ο άνθρωπος νομίζει πως αυτή η μηχανή είναι όπως ένα οποιοδήποτε DAC...

Reaction score
140
Ξεχάστηκε ο Daniel και έβαλε ένα
Είπε όταν περάσω καμιά φορά από Ελβετία μεριά να μου δώσει και τα υπόλοιπα τσιπακια
Είναι αυτοί οι Ελβετοί άλλο πράμα

:204::204::204:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.519
Members
38.568
Νεότερο μέλος
KRMA90