Τελικός Ενισχυτής για τα Summit X

Reaction score
1
Απάντηση: Τελικός Ενισχυτής για τα Summit X

Ευχαριστω κ.Θαναση.
ΟΛΟΙ οι λαμπατοι εκτος απο τους OTL εχουν μετασχηματιστες εξοδου.Δεν μπορει κανενας να λειτουργεισει χωρις αυτους.Δεν ειναι μαγκια της Mac οι μετσχ εξοδου.
Οι λαμπατοι μπορουν να οδηγησουν ακομα και 0.1ωμ ηχεια,φτανει να εχουν tap για 0.1ωμ:)

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Τελικός Ενισχυτής για τα Summit X

Ευχαριστω κ.Θαναση.
ΟΛΟΙ οι λαμπατοι εκτος απο τους OTL εχουν μετασχηματιστες εξοδου.Δεν μπορει κανενας να λειτουργεισει χωρις αυτους.Δεν ειναι μαγκια της Mac οι μετσχ εξοδου.
Οι λαμπατοι μπορουν να οδηγησουν ακομα και 0.1ωμ ηχεια,φτανει να εχουν tap για 0.1ωμ:)
Ωραία. Υπάρχουν λαμπάτοι με tap 0.1Ω?

Γνωρίζω λαμπάτους με output tap μέχρι και 1 Ω το λιγότερο.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικός Ενισχυτής για τα Summit X

Ωραία. Υπάρχουν λαμπάτοι με tap 0.1Ω?

Γνωρίζω λαμπάτους με output tap μέχρι και 1 Ω το λιγότερο.
custom

Reaction score
8

αποτι τουλαχιστον ξερω κι εγω, οχι δεν υπαρχουν, aλλα το Summit, αποτι θυμμαι αν κι δεν ειμαι σιγουρος δεν καταιβαινει κατω απο 1ωμ.

Reaction score
968
Το καλύτερο θα ήταν εάν είχαμε ένα διάγραμμα impedance (μέτρο και φάση) για το ηχείο.
Διακυμάνσεις φάσης άνω των ±40° είναι εντελώς ανεπιθύμητες, καθόσον αποτελούν σοβαρή αιτία υπερθέρμανσης του ενισχυτή.

Reaction score
968
Στη συχνότητα των 8 kHz, η σύνθετη αντίσταση έχει μέτρο 3.55 Ω και φάση -58°, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι απαιτείται ισχυρός ενισχυτής για να οδηγήσει σωστά το συγκεκριμένο ηχείο (Prodigy), με ικανότητα παροχής ρεύματος ακόμη και στα 2 Ω.

Reaction score
968

για κυταξτε εδω λιγο το SPIRE που εχει την ιδια περιπου μεβρανη

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=56952&page=3

Ενδιαφέρον.

Ουσιαστικά αυτό που τελικά ενδιαφέρει είναι η συνδυασμένη απόκριση συχνοτήτων ενισχυτή-καλωδίων-ηχείων.

Ένας πρακτικός κανόνας για τον περιορισμό των προκαλούμενων διακυμάνσεων πλάτους της απόκρισης συχνοτήτων εντός εύρους 1 dB, είναι ότι η αντίσταση εξόδου του ενισχυτή μαζί με του καλωδίου σύνδεσης του ηχείου, θα πρέπει να είναι χαμηλότερη τουλάχιστον του 1/8 της χαμηλότερης τιμής αντίστασης του ηχείου (ή του 1/16 για διακυμάνσεις εντός εύρους 0.5 dB).

D

deleted user 10898

Guest

Μονο οι λαμπατοι μαρκας Mac εχουν μετασχηματιστη εξοδου δηλαδη κ.vet?
καλως ηρθες στο σαιτ φαμουτον. εγραψα πχ. οι μακιντοσ. σημαινει παραδειγματος χαρην.. ενα απλο παραδειγμα δηλαδη. εχεις καποιο προβλημα με τους μακ? οι aυtoformer τους ειναι διασημοι και οποιος ενδιαφερεται βρισκει να διαβασει αρκετα για αυτους και τι κανουν χωρις να μπει στα αυλακια του diy...
Νικος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.664

Ρε παιδιά, τον μπερδέψατε τον άνθρωπο...

Reaction score
250

Λόγω συγκυριών τα Martin Logan τα γνωρίζω όσο ελάχιστοι . Αυτό είναι απόρροια του ότι ήμουν ιδιοκτήτης των CLS , των SEQUEL , των REQUEST .

Το κύριο δε ηχείο μου τα τελευταία χρόνια είναι το Summit. Παράλληλα είχα την ευκαιρία για μήνες ολόκληρους (και όχι για ώρες ή μέρες ) να συμβιώσω στον χώρο μου σε διαφορετικές χρονικές περιόδους με τα PURITY , τα SPIRE και τα CLX !
Ενδεικτικά αναφέρω λίγες από τις σχετικές αναφορές μου σε εμπειρίες και εργαστηριακές μετρήσεις (δικές μου) (για όποιον ενδιαφέρεται) εδώ :

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=62821&page=5
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=62821
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=56952

Όποιος εμπλακεί στην όμορφη περιπέτεια του να στήσει σύστημα γύρω από αυτά τα ηχεία θα πρέπει να γνωρίζει τα εξής:
1) Η χαμηλή "αντίσταση" στις πολύ υψηλές συχνότητες δεν είναι σοβαρό πρόβλημα για σχεδόν κανένα σύγχρονο (και όχι μόνο)
ενισχυτή!

2) Το πρόβλημα είναι περισσότερο η "χωρητική" φύση του ηχείου . Κάποιοι ενισχυτές δεν "αισθάνονται" ιδιαίτερα καλά με αυτήν .Αυτό γίνεται αντιληπτό περισσότερο με την αίσθηση ότι ο ενισχυτής δεν αποδίδει σύμφωνα με την ισχύ του . Αυτό συνοδεύεται από μια χειροτέρευση της ηχητικής ποιότητας (σε σχέση με αυτήν που πιθανόν είχατε στο παρελθόν χρησιμοποιώντας τον ενισχυτή αυτόν πάνω σε φορτία normal χωρητικότητας).
Πάντως κανένας από τις δεκάδες ενισχυτές που χρησιμοποίησα πάνω στα τελευταίας γενιάς MARTIN LOGAN δεν αποσταθεροποιήθηκε-ταλάντωσε (αισθητά) ή κάηκε....

3) Όλοι οι "μεγάλοι" push-pull λαμπάτοι οδηγούν τα SUMMIT από πολύ καλά έως εξαιρετικά . Παρεμπιπτόντως οι AUDIO RESEARCH παλιότεροι και νεότεροι αποτελούν εξαιρετική επιλογή (καραδοκιμασμένο!)

4) Επίσης όλοι οι single ended με 211 ή 805 (με συμβιβασμούς και με 845) στην έξοδο είναι σχεδόν επαρκείς .

5) Δεν πρέπει να ξεχνάει κάποιος ότι στα σωθικά των SUMMIT κρύβονται τέσσερις ενισχυτές που οδηγούν το ενεργό τμήμα των χαμηλομεσαίων-χαμηλών συχνοτήτων.Αυτό αυτόματα επιτρέπει την χρήση λιγότερο ισχυρών ενισχυτών για το εναπομείναν παθητικό ηλεκτροστατικό τμήμα.

6) Εξαιρετικές επιλογές στην πράξη έχουν αποδειχτεί οι AUDIO RESEARCH , οι PARASOUND ΗALLO , οι AUDIA FLIGHT , οι ACCUPHASE , οι PASS , οι LAMM ,οι VIOLA,oι BRYSTON , οι Class D NEXUS ACUSTICS και πάρα πολλοί άλλοι .....

Reaction score
1

Λόγω συγκυριών τα Martin Logan τα γνωρίζω όσο ελάχιστοι . Αυτό είναι απόρροια του ότι ήμουν ιδιοκτήτης των CLS , των SEQUEL , των REQUEST .

Το κύριο δε ηχείο μου τα τελευταία χρόνια είναι το Summit. Παράλληλα είχα την ευκαιρία για μήνες ολόκληρους (και όχι για ώρες ή μέρες ) να συμβιώσω στον χώρο μου σε διαφορετικές χρονικές περιόδους με τα PURITY , τα SPIRE και τα CLX !
Ενδεικτικά αναφέρω λίγες από τις σχετικές αναφορές μου σε εμπειρίες και εργαστηριακές μετρήσεις (δικές μου) (για όποιον ενδιαφέρεται) εδώ :

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=62821&page=5
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=62821
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=56952

Όποιος εμπλακεί στην όμορφη περιπέτεια του να στήσει σύστημα γύρω από αυτά τα ηχεία θα πρέπει να γνωρίζει τα εξής:
1) Η χαμηλή "αντίσταση" στις πολύ υψηλές συχνότητες δεν είναι σοβαρό πρόβλημα για σχεδόν κανένα σύγχρονο (και όχι μόνο)
ενισχυτή!

2) Το πρόβλημα είναι περισσότερο η "χωρητική" φύση του ηχείου . Κάποιοι ενισχυτές δεν "αισθάνονται" ιδιαίτερα καλά με αυτήν .Αυτό γίνεται αντιληπτό περισσότερο με την αίσθηση ότι ο ενισχυτής δεν αποδίδει σύμφωνα με την ισχύ του . Αυτό συνοδεύεται από μια χειροτέρευση της ηχητικής ποιότητας (σε σχέση με αυτήν που πιθανόν είχατε στο παρελθόν χρησιμοποιώντας τον ενισχυτή αυτόν πάνω σε φορτία normal χωρητικότητας).
Πάντως κανένας από τις δεκάδες ενισχυτές που χρησιμοποίησα πάνω στα τελευταίας γενιάς MARTIN LOGAN δεν αποσταθεροποιήθηκε-ταλάντωσε (αισθητά) ή κάηκε....

3) Όλοι οι "μεγάλοι" push-pull λαμπάτοι οδηγούν τα SUMMIT από πολύ καλά έως εξαιρετικά . Παρεμπιπτόντως οι AUDIO RESEARCH παλιότεροι και νεότεροι αποτελούν εξαιρετική επιλογή (καραδοκιμασμένο!)

4) Επίσης όλοι οι single ended με 211 ή 805 (με συμβιβασμούς και με 845) στην έξοδο είναι σχεδόν επαρκείς .

5) Δεν πρέπει να ξεχνάει κάποιος ότι στα σωθικά των SUMMIT κρύβονται τέσσερις ενισχυτές που οδηγούν το ενεργό τμήμα των χαμηλομεσαίων-χαμηλών συχνοτήτων.Αυτό αυτόματα επιτρέπει την χρήση λιγότερο ισχυρών ενισχυτών για το εναπομείναν παθητικό ηλεκτροστατικό τμήμα.

6) Εξαιρετικές επιλογές στην πράξη έχουν αποδειχτεί οι AUDIO RESEARCH , οι PARASOUND ΗALLO , οι AUDIA FLIGHT , οι ACCUPHASE , οι PASS , οι LAMM ,οι VIOLA,oι BRYSTON , οι Class D NEXUS ACUSTICS και πάρα πολλοί άλλοι .....
Κυριε Βασιλη ,οι CARY cad805AE ειναι 50w SE θα οδηγησουν τα summitx ? Ακουω σε χαμηλες σταθμες .
Τους CARY τους εχω τα SUMMIT X θελω να αγορασω ,τα πανελ μου αρεσουν, παλια ειχα τα SL3 . Τα μεσαια που βγαζουν τα πανελ κανενα συμβατικο ηχειο δεν μπορει να βγαλει.- Το ανθρωπινο αυτι ακουει μεχρι 14ΚΗΖ που ειναι και η μεσαια περιοχη , ο σκυλος ακουει τα 20ΚΗΖ οποτε τι να κανουμε τα 20ΚΗΖ.
Κυριε Βασιλη εαν ξερατε να μου λεγατε ,εαν οι CARY cad805AE υπαρχει περιπτωση να καταστραφουν και εαν η ζωη των λυχνιων ειναι πιο συντομη σε αυτο το φορτιο των summitx.
Καλημερα ,

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικός Ενισχυτής για τα Summit X

Κυριε Βασιλη ,οι CARY cad805AE ειναι 50w SE θα οδηγησουν τα summitx ? Ακουω σε χαμηλες σταθμες .
Τους CARY τους εχω τα SUMMIT X θελω να αγορασω ,τα πανελ μου αρεσουν, παλια ειχα τα SL3 . Τα μεσαια που βγαζουν τα πανελ κανενα συμβατικο ηχειο δεν μπορει να βγαλει.- Το ανθρωπινο αυτι ακουει μεχρι 14ΚΗΖ που ειναι και η μεσαια περιοχη , ο σκυλος ακουει τα 20ΚΗΖ οποτε τι να κανουμε τα 20ΚΗΖ.
Κυριε Βασιλη εαν ξερατε να μου λεγατε ,εαν οι CARY cad805AE υπαρχει περιπτωση να καταστραφουν και εαν η ζωη των λυχνιων ειναι πιο συντομη σε αυτο το φορτιο των summitx.
Καλημερα ,
Αγαπητέ Φίλε! Με δεδομένο ότι ακούς σε χαμηλές στάθμες δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τους Cary. Επίσης δεν θα έχεις κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα "καταστροφής" τους και κανένα πρόβλημα μακροζωίας των λυχνιών τους.

Αυτό προκύπτει από την εμπειρία μου σε μακρόχρονη χρήση αρκετών ενισχυτών παρόμοιας τοπολογίας και δομής (κυρίως των DARED DV 805) πάνω στα υβριδικά τελευταίας γενιάς Martin logan ......

D

deleted user 10898

Guest
παχος δεν αναφαιρουν...
Our new thin-film plasma-deposition process applies an improved conductive coating to the ultra-low-mass PET (polyethylene terathylate) diaphragm for superior adhesion and abrasion resistance, as well as a better impedance characteristic.

Reaction score
968
Αυτά τα υλικά έχουν πυκνότητα περίπου 1.4 gr/cm^3. Τα φτιάχνει η DuPont αν δεν κάνω λάθος. Τυπικά, οι μεμβράνες που απευθύνονται για χρήση από ηλεκτροστατικές μονάδες έχουν πάχη 1 - 6 μm (παλαιότερα ήσαν ακόμη παχύτερες).
Αν ισχύουν αυτά, κατά προσέγγιση ολόκληρη η ηλεκτροστατική μεμβράνη πρέπει να ζυγίζει περίπου στο gr (ως τάξη μεγέθους). Όχι στο 1 milligram.

Χοντρικά δηλαδή, μπορούμε να πούμε ότι ολόκληρη η ηλεκτροστατική μεμβράνη ζυγίζει περίπου οσο η κινούμενη μάζα ενός ηλεκτροδυναμικού tweeter θόλου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.607
Members
38.469
Νεότερο μέλος
niktasoulas