Τεχνητή νοημοσύνη, (AI) - Myths & Facts.

Μηνύματα
4.059
Reaction score
777
Τεχνολογίες σαν το siri και το alexa μου θυμίζουν μικρό μωρό που κάνει "ντα ντα ντα" και οι συγγενείς γύρω χειροκροτάνε...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.526
Reaction score
132.518
Ακριβώς περί αυτού πρόκειται.

Το θέμα είναι πόσο γρήγορα αυτή η νοημοσύνη "μωρού" θα φράση τη νοημοσύνη ενήλικα, και πότε θα την ξεπεράσει! Κοντός ψαλμός αλληλούια.. ;)
 





TGD

Μηνύματα
8.262
Reaction score
8.255
Από τα "βραβεία" Ig Nobel. Οι ομιλητές πρέπει να εξηγήσουν την έρευνά τους σε 24 δευτερόλεπτα και να δώσουν μια περίληψη με 7 μόνο λέξεις.

Lecturer: Edward Tufte (Professor Emeritus of Political Science, Statistics, and Computer Science at Yale University.)

In 24 Seconds: “The machine learning, artificial intelligence, and deep think reproducibility crisis undermines predictive paradigm credibility. We must boost leakage taxonomy, ground truth spreadsheets, interdisciplinary exchange, and best practice paradigms. In cognitive psychology, 500 machine learning and AI papers were published in a year, half are irreproducible and false…” [Time called by the Referee]

In 7 Words: “Alas, we do not know which half”
 

Μηνύματα
15.052
Reaction score
16.956
Για την Ιατρική είναι καλό το A.i. που είναι μόνο data, ανάλυση και εφαρμογή τους. Εδώ και στο Miranda που είναι τρείς φορές δυνατότερο απο Gpt, που του δώσανε να λύσει ακόμη και απλά προβλήματα άλγεβρας στο 50 % οι λύσεις που έδωσε ήταν λάθος. Μόλις του βάλανε την λογική διεργασία που έπρεπε να ακολουθήσει για το καθένα για να τα λύσει, αμέσως τα έλυσε σωστά. :)
 

ika

News
Μηνύματα
15.488
Reaction score
14.219

ika

News
Μηνύματα
15.488
Reaction score
14.219

best-inventions-2023-humane-ai-pin.jpg
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.296
Reaction score
88.645

View attachment 311337
Θα γίνει πολύ χρήσιμο όταν θα μπορεί να "ανακαλύπτει" ποιες γυναίκες στον χώρο που κινούμαστε είναι έτοιμες για όλα χωρίς τα συνήθη βαρετά (πώς σε λένε, τι δουλειά κάνεις, κόνξες κλπ).
 

ika

News
Μηνύματα
15.488
Reaction score
14.219
Θα γίνει πολύ χρήσιμο όταν θα μπορεί να "ανακαλύπτει" ποιες γυναίκες ......
όχι μόνο γυναίκες, πρέπει να είμαστε προοδευτικοί εν έτι 2023
:party: :party: :party: :party:
 



TGD

Μηνύματα
8.262
Reaction score
8.255
 

ika

News
Μηνύματα
15.488
Reaction score
14.219
Σε λίγα χρόνια, θα είναι και αυτά χωρίς πιλότο.
Χωρίς παρεμβολές/περιορισμούς από τα G, συναισθηματισμούς, δεύτερες σκέψεις, ταχύτητα αντίδρασης κλπ κλπ
 

Μηνύματα
1.779
Reaction score
868
Τοτε αν μην ριχνει το ενα το αλλο, αλλα να το κανουν σαν το paint ball. Οποιο χασει, απενεργοποιηση μεχρι το τελος της παρτιδ... μαχης. :) Ή να κλειδωνει και να πρέπει να κανεις εργιστασιακη επανεκκινηση για να ξαναδουλεψει
 


TGD

Μηνύματα
8.262
Reaction score
8.255
Διδακτορικό: Ψηφιακές τεχνολογίες στην παραγωγή: αλγόριθμοι και νέες μορφές οργάνωσης στην εργασία

Σκοπός της διατριβής είναι η μελέτη των αλλαγών που επιφέρει στην εργασία, η μετάβαση στη ψηφιακότητα. Η έρευνα επικεντρώνεται στην έννοια της ψηφιακής εργασίας, εξετάζοντας τις νέες μορφές της εργασίας που αναπτύσσονται στα δίκτυα του Παγκόσμιου Ιστού 2.0. Εξετάζει δυο βασικά ερωτήματα: τον εκτοπισμό του ανθρώπου από την παραγωγή και τις νέες μορφές παραγωγής αξίας που αναδύονται στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Αναλύονται τα χαρακτηριστικά της εργασίας στις πλατφόρμες μικροεργασίας και τον ρόλο που διαδραματίζει η ανθρώπινη εργασία για την παραγωγή των τεχνολογιών της Τεχνητής Νοημοσύνης. Εξετάζονται οι μεταβολές στο τεχνικό επίπεδο εμβαθύνοντας στις νέες μορφές αλγοριθμικής οργάνωσης της εργασίας στις πλατφόρμες αυτές. Η διατριβή παρουσιάζει τις μεθόδους κατακερματισμού της εργασίας σε στοιχειώδεις μονάδες και την ανασύνθεση τους με δομοστοιχειακό τρόπο με σκοπό την αποτελεσματική συμπλήρωση της υπολογιστικής ικανότητας των μηχανών και πως σε αυτή την διαδικασία οι κοινωνικές σχέσεις εγγράφονται μέσα στις γραμμές προγραμματιστικού κώδικα και στην συνέχεια επιστρέφουν ως φυσικοποιημένες στην κοινωνία, μεταβάλλοντας το εργασιακό τοπίο. Τέλος η διατριβή συνθέτει τις παραπάνω θεωρητικές και τεχνολογικές εξελίξεις σε μια ανάλυση βασισμένη στην πολιτική οικονομία και την αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.

Απλά: Σε χώρες του τρίτου κόσμου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν κλεισμένοι σε "φάρμες" όπου παράγουν dataset για την τροφοδοσία των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Πληρώνονται μισό έως ένα σεντ για κάθε απόφαση. Όσο πιο καλός είσαι στη δουλειά σου, σου δίνουν δυσκολότερες ερωτήσεις, και πληρώνεσαι καλύτερα. Ακόμα και το captcha αυτή τη δουλειά επιτελεί!
Στη Βενεζουέλα υπάρχουν χίλια άτομα που τους δείχνουν φωτογραφίες ροδάκινων για να αποφανθούν αν είναι ώριμα ή όχι, ώστε τελικά να εκπαιδευτεί ένας μηχανικός συλλέκτης φρούτων. Φοιτητές ιατρικής στην Ινδία πληρώνονται για να βλέπουν ακτινογραφίες και να τις κατατάσσουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες, ανάλογα με τα ευρήματα.
Φυσικά η Κίνα πρωτοστατεί για τις δικές της εφαρμογές, ακολουθώντας το μοντέλο των "κλειστών" εργοστασίων, όπου όλο το προσωπικό ζει περιορισμένο σε στρατόπεδο με πλήρη έλεγχο και μυστικότητα για να μη διαρρεύσουν πληροφορίες. Αλλά σε χώρες που δεν θα το περίμενες (πχ Αγκόλα ή Μαδαγασκάρη) υπάρχουν κοινότητες που βγάζουν εισόδημα με αυτό τον τρόπο. Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον οι ντόπιοι αναπτύσσουν τη δική τους επιχειρηματικότητα μοιράζοντας την εργασία σε βοηθούς.
 



Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.834
Μηνύματα
2.919.362
Members
38.103
Νεότερο μέλος
panagiotis8181
Top