Τηλεοραση oled η 4K;

Reaction score
62
Το μαύρο της OLED είναι απλά τρομακτικό. Στα σημεία της εικόνας που έχει μαύρο η οθόνη είναι σα να έχει σβήσει (μπορεί και να σβήνει το πάνελ - δεν το έχω ψάξει , αλλά δείχνει έτσι). Πρόσφατα πήγα στην έκθεση, και αρχικά ήμουν δύσπιστος με τα ''επιτεύγματα'' της LG, μέχρι που πρόσεξα την εικόνα της OLED. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Βέβαια, ακριβή, ακόμα. Αλλά όποιος δεν κρατιέται και σκοπεύει να αγοράσει TV στο επόμενο διάστημα , πραγματικά αν πάει σε OLED θα δει μια πολύ σημαντική αναβάθμιση. Έχουν κάνει καλή δουλειά αυτή τη φορά στην LG - όσο κι αν δε θέλω να το παραδεχτώ (καθότι είμαι ορκισμένος οπαδός PΗΙLIPS και SONY).

Reaction score
118
Θα σου πω εγω τι συμβαίνει. Κάπως απλοϊκά όμως και όχι ως ειδικός. Οι LED φωτίζουν τα πάνελ τους απο κεντρικές λάμπες που διαχέουν σε μεγάλη επιφάνεια φωτισμό. Στις OLED όμως, τα πίξελ είναι αυτόφωτα ένα προς ένα!!!!!! Έτσι λοιπόν, όταν χρειάζεται και αναλόγως το τι χρώμα καλείται να αποτυπώσει, στέλνει και το ανάλογο φως. Επομένως όταν στην εικόνα δεν χρειάζεται φως, δηλαδή σε σκηνές σκοτάδι εντελώς, είναι λογικότατο επακόλουθο το να μένει το πίξελ εντελώς σβηστό και άρα όχι μόνο να μοιάζει στα μάτια μας σβηστό, μα ΕΊΝΑΙ σβηστό! (Τα pixel's στα συγκεκριμένα σημεία!)

Reaction score
1.550
Πακέτο όλα μαζί. Υπάρχουν σε όλα τα σημεία βελτιώσεις. Πάντως όταν βλέπεις 4Κ υλικό, πραγματικά σου φεύγει το σαγόνι. Νομίζεις πως βλέπεις κινούμενες φώτος!!!!!! Όσο για το μαύρο, όταν υπάρχει σκηνή ημέρας για παράδειγμα, δεν μπορεί να σε προβληματίσει το μαύρο. Στις βραδινές οκ αλλα οι βραδινές σκηνές έτσι κι αλλιώς δεν είναι και στην πραγματικότητα κατάμαυρες διότι εαν ήταν, δεν θα βλέπαμε μπροστά μας τίποτε. ;)
χεχ, σαν πρόβλημα στην κίνηση το κάνεις να ακούγεται.

Reaction score
62
Στις OLED όμως, τα πίξελ είναι αυτόφωτα ένα προς ένα!!!!!!
Γι αυτό ίσως δικαιολογείται και η πολύ υψηλή τιμή τους.
Η οποία τιμή δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να πέσει αν για την κατασκευή μιας OLED χρειάζεται τόση μεγάλη ποσότητα από ledakia.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.564
Γι αυτό ίσως δικαιολογείται και η πολύ υψηλή τιμή τους.
Η οποία τιμή δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να πέσει αν για την κατασκευή μιας OLED χρειάζεται τόση μεγάλη ποσότητα από ledakia.
Δεν είναι ledάκια

http://gizmodo.com/why-is-oled-different-and-what-makes-it-so-great-1654102034

The price is only going down from here - The ability to simply print out OLEDs as you would a term paper or silk-screened t-shirt holds incredible technological potential. It's also ludicrously expensive at present—look to spend about triple for an OLED set than a conventional LCD/LED these days—but once roll-to-roll production capabilities are scaled up sufficiently, the cost of spitting out an OLED panel should drop below what we're paying to make current generation LEDs.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.546
οι βραδινές σκηνές έτσι κι αλλιώς δεν είναι και στην πραγματικότητα κατάμαυρες διότι εαν ήταν, δεν θα βλέπαμε μπροστά μας τίποτε. ;)
Όταν λέμε μαύρο δεν εννοούμε τις κατάμαυρες σκηνές βρε!

Y

Yiannis_B

Guest
Ναι, κοίτα το avatar της αβγδούλας, για να καταλάβεις τι εννοεί. :rolleyes:

Είναι καλύτερο και από test paτtern, με την αγιοβασιλίτσα. :roflmao:

Reaction score
118
Όταν λέμε μαύρο δεν εννοούμε τις κατάμαυρες σκηνές βρε!
Κάποια μαύρα πχ αντικείμενα σε κάποιο φωτεινότερο φόντο; Εκεί και σε led να δείς, μαύρο δείχνει. ΟΚ, υπάρχουν και άλλα παραδείγματα που πράγματι βλέπει κανείς πολύ μεγάλες διαφορές ποιότητος μεταξύ των 2 συστημάτων.

Reaction score
62
Ναι, προφανώς δεν εννοούσα ότι είναι βιδωμένες λάμπες στη σειρά :p . Πρόκειται για τυπωμένο πάνελ με διόδους/ημιαγωγούς (άλλωστε αυτό ακριβώς είναι το LED) αλλά ακόμα κι αυτό σίγουρα έχει μεγάλο κόστος. Στο άρθρο λέει ότι θα πέσει με τη μαζική παραγωγή. Ναι, Οπωσδήποτε. Ειναι φυσικό να πέσει. Αλλά με αργούς ρυθμούς κατά την άποψή μου. Ίδωμεν λοιπόν.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Η πρώτη OLED μαζικής παραγωγής της LG κόστιζε 10.000$ πριν 2 χρόνια, τώρα υπάρχουν μοντέλα με 2.000€ που είναι καλύτερα.
Η διαδικασία παραγωγής των OLED είναι απλούστερη σε σχέση με τις LCD και το κόστος παραγωγής είναι πολύ μικρότερο αν δεν λάβουμε υπόψη το κόστος της επένδυσης για τη γραμμής παραγωγής.
Δυστυχώς όλα τα φετινά μοντέλα(OLED και LCD, μόνο κάτι PC monitors θα γλιτώσουν) θα "ακυρωθούν" μόλις βγουν τα πρώτα δισκάκια Ultra HD με χρώμα DCI-P3.
Αν ο χρήστης συνειδητά μείνει σε υλικό Full HD REC.709 για τα επόμενα χρόνια οι OLED είναι η απόλυτη επιλογή αυτή τη στιγμή, αν θέλει να δει υλικό Ultra HD με DCI-P3 ή BT.2020 τότε έχει κάνει λάθος επιλογή.

ryk

Reaction score
925
Για oled η LG μοιάζει μονόδρομος. Οι άλλες εταιρίες δεν έχουν μιλήσει ακόμα (στο μυαλό μου είναι η samsung) με κάποια ανταγωνιστική τεχνολογία. Τουλάχιστον στις εκθέσεις δεν φαίνεται να μπορεί καμία να συναγωνιστεί την τεχνολογία oled.
Γνωρίζετε κάτι παραπάνω;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Δεν υπάρχει πρακτικά άλλη ανταγωνιστική τεχνολογία.Η Samsung έχει παγώσει προς το παρόν το θέμα Oled,λογικά γιατί δεν μπορεί να ακολουθήσει κοστολογικά την LG.H οποία παίζει μόνη της μπάλα,όσον αφορά τους επώνυμους/μεγάλους κατασκευαστές.
Κινήσεις κάνουν και οι κινέζοι αλλά λείπουν από την πίτα οι 2 μεγάλοι κατασκευαστές panel.

Πάντως για να μην το πολυζαλίζουμε:οι OLED είναι αυτή τη στιγμή ό,τι καλύτερο έχουμε δει σε πιστότητα εικόνας.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.546
OLED οθόνη έχει το modάκι σου; :tongue:

Reaction score
3
[QUOTE="gkontoletas, post: 2028030, member: 4617]Η πρώτη OLED μαζικής παραγωγής της LG κόστιζε 10.000$ πριν 2 χρόνια, τώρα υπάρχουν μοντέλα με 2.000€ που είναι καλύτερα.
Η διαδικασία παραγωγής των OLED είναι απλούστερη σε σχέση με τις LCD και το κόστος παραγωγής είναι πολύ μικρότερο αν δεν λάβουμε υπόψη το κόστος της επένδυσης για τη γραμμής παραγωγής.
Δυστυχώς όλα τα φετινά μοντέλα(OLED και LCD, μόνο κάτι PC monitors θα γλιτώσουν) θα "ακυρωθούν" μόλις βγουν τα πρώτα δισκάκια Ultra HD με χρώμα DCI-P3.
Αν ο χρήστης συνειδητά μείνει σε υλικό Full HD REC.709 για τα επόμενα χρόνια οι OLED είναι η απόλυτη επιλογή αυτή τη στιγμή, αν θέλει να δει υλικό Ultra HD με DCI-P3 ή BT.2020 τότε έχει κάνει λάθος επιλογή.[/QUOTE]
Αδερφε καλήμερα, μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι ειναι ολα αυτα που ανέφερες για DCI-P3 και BT2020 ? οπως ανέφερα σε προηγούμενο μου ποστ εχω μια full hd 60'' και σκέφτομαι να την αλλάξω με μια 4K oled 65''.
τι με συμβουλεύεις?
να περιμένω λιγο καιρο?
ευχαριστω

Reaction score
6
Γεια κι από εμένα!
Μετά από πολύ ψάξιμο (καθώς προετοιμάζομαι για αγορά τηλεόρασης με maximum μέγεθος τις 55"), έχω καταλήξει να θεωρώ ως βασικότερο χαρακτηριστικό το OLED. Σημαντικότερο πάντως από to Ultra HD 4K δεδομένου του μεγέθους οθόνης που μπορώ να χρησιμοποιήσω (55") σε σχέση και με τη συνήθη απόσταση θέασης στον χώρο μου.
Για να μην τα πολυλογώ όμως, έχω καταλήξει να προβληματίζομαι μεταξύ δύο, αρκετά παρεμφερών, μοντέλων. Κι εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα μου, ότι δεν είμαι σίγουρος ποιο θα ήταν προτιμότερο και γιατί!

Μιλώ για LG και μεταξύ των 55EG910V & 55EC930V.

Και τα δύο βρίσκονται στην ίδια περίπου τιμή και με παρόμοιες ευκολίες αγοράς. Το 930 σε ίσως λιγότερα μαγαζιά και ίσως όχι τόσο ετοιμοπαράδοτο.
Ποιο απ' τα δύο θα σύμφερε να κυνηγούσα περισσότερο και γιατί;;;!!!
Από τη μία έχω μια τάση προς το 930 (έχει και μία HDMI παραπάνω από το 910, 4 αντί για 3).
Από την άλλη όμως έχω καταλάβει πως το 910 είναι κάπως νεότερο και ίσως (λέω ίσως) με κάπως καλύτερη ανταπόκριση εικόνας και επεξεργαστή. Είναι άραγε έτσι;
Ουσιαστικά δε βγάζω άκρη ακόμα... Μπορεί κάποιος να με ξεμπλοκάρει;;;

Ευχαριστώ προκαταβολικά! :)

Reaction score
5.672
Θα ροσπαθησω να σε βοηθήσω όσο μπορώ ...
Λοιπόν , εάν πάρεις το παλιό μοντέλο το 930 δηλαδή οι διάφορες είναι ότι είναι λογο πιο αργή στο ίντερνετ και αν την κρεμάσεις στην τοίχο περνει βάση μόνο τις lg κόστους 200 ευρώ περίπου.
Επίσης το νέο μοντέλο είναι λίγο πιο curved από το παλιό.
Μην πληρώσεις πάνω από 1700 για το νέο μοντέλο με τίποτα . Επέμενε για 36 άτοκες δόσεις εάν μπορείς σε αυτή την τιμή και δεν θα χάσεις ... ;):thumbsup:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426
Πριν λίγες μέρες ήμουν στο ίδιο δίλημμα όσον αφορά την αγορά τηλεόρασης 55 ιντσών... μέχρι που είδα από κοντά τις OLED και τις 4 Κ.
Απολαμβάνω πλέον την lg-55EG910!

Reaction score
6
Θα ροσπαθησω να σε βοηθήσω όσο μπορώ...
Λοιπόν , εάν πάρεις το παλιό μοντέλο το 930 δηλαδή οι διάφορες είναι ότι είναι λογο πιο αργή στο ίντερνετ και αν την κρεμάσεις στην τοίχο περνει βάση μόνο τις lg κόστους 200 ευρώ περίπου.
Επίσης το νέο μοντέλο είναι λίγο πιο curved από το παλιό.
Μην πληρώσεις πάνω από 1700 για το νέο μοντέλο με τίποτα . Επέμενε για 36 άτοκες δόσεις εάν μπορείς σε αυτή την τιμή και δεν θα χάσεις ... ;):thumbsup:
Σ' ευχαριστώ για την τόσο άμεση απάντησή σου!!!
  1. Το ποσό που τα βρίσει κανείς αυτά τα δύο μοντέλα σήμερα, είναι στα 2 χιλιαρικάκια (παρά 1€). Σε μαγαζιά τουλάχιστον που υποστηρίζουν 24 ή 36 άτοκες δόσεις. Από τα υπόλοιπα μαγαζιά (χωρίς τόσες και τέτοιες δόσεις), άντε να είναι κάποια τους με μόνο κάνα 100άρικο κάτω. Πάντως δε φτάνουν με τίποτα τα 1.700 (και κάτω) που λες. Εγώ τουλάχιστον δε μπορώ να βρω κάτι σχετικό. Αν όμως ξέρεις κάτι άλλο συγκεκριμένο, θα το εκτιμούσα να μου το ανέφερες έστω και σε PM!
  2. Όταν λες ότι το παλιότερο μοντέλο (το 930) είναι "λίγο αργότερο στο διαδίκτυο", εννοείς κυριολεκτικά στη χρήση του διαδικτύου ή γενικότερα στη δικτυακή του επικοινωνία; Και αν τελικά αφορά γενικότερα τη δικτυακή του επικοινωνία, αυτό ισχύει άραγε και σε ενσύρματη (Ethernet) και σε ασύρματη (WiFi) σύνδεση;;;
  3. Μου κάνει πολύ εντύπωση το να είναι "πιο curved" το ένα μοντέλο από το άλλο (το 910 από το 930), πολύ περισσότερο επειδή μιλάμε για πολύ κοντινής φιλοσοφίας κατασκευές, της ίδιας εταιρίας και μάλιστα στις ίδιες ίντσες!!! Έχεις καθόλου περισσότερη πληροφόρηση σχετικά; Για πόσο περισσότερο curved δηλαδή μιλάμε στο περίπου;!
Καλά υποθέτω πως η "πρότασή σου" κλείνει προς το νέο μοντέλο, το 910;;;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef