Τηλεσκόπιο James Webb


Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
7.858
Reaction score
28.481
To Τηλεσκόπιο James Webb: « Είδε » σαρωτική αμμοθύελλα 40 έτη φωτός από τη Γη !!!!
-
1679639331527.png


-
« Ο VHS 1256 b απέχει περίπου τέσσερις φορές περισσότερο από τα άστρα του από ό,τι ο Πλούτωνας με τον Ήλιο μας , γεγονός που τον καθιστά έναν εξαιρετικό στόχο για τον Webb », επεσήμανε η Μπρίτανι Μάιλς , υπότροφος στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα , συμμετέχουσα στη μελέτη . « Αυτό σημαίνει ότι το φως του πλανήτη δεν αναμιγνύεται με το φως από τα άστρα του » .
Επιπλέον λόγος που η ατμφόσφαιρα του πλανήτη είναι τόσο δραστήρια , είναι η νεαρή του ηλικία . Εκτιμάται στα 150 εκατομμύρια έτη . Για να γίνει αντιληπτό , η Γη έχει ηλικία 4,5 δισεκατομμυρίων ετών .
-

-
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.573
Reaction score
94.444
uranus1.jpg.jpg


 


Μηνύματα
701
Reaction score
2.277

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
7.858
Reaction score
28.481
-

Ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι ο Εγκέλαδος φαίνεται να είναι ο πιθανότερος αυτή τη στιγμή τόπος που μπορεί να υπάρχει ζωή στο ηλιακό μας σύστημα έξω από τη Γη αλλά προς το παρόν οι διαστημικές υπηρεσίες έχουν σχεδιάσει και οργανώνουν αποστολές εξερεύνησης των φεγγαριών του Δία που επίσης διαθέτουν υπόγειους ωκεανούς και θέτουν υποψηφιότητα για παρουσία της ζωής. Θεωρείται δεδομένο ότι θα οργανωθεί και μια αποστολή εξερεύνησης του Εγκέλαδου και μένει να δούμε ποιος θα την κάνει και τι είδους έρευνες θα περιλαμβάνει.

-
 


daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.799
Reaction score
77.317
η πλάκα είναι ότι το james webb από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του.....δίνει πολλά περισσότερα δεδομένα από αυτά που μπορούν να διαχειριστούν οι επιστημονικές ομάδες
οπότε έχουμε μεγάλη καθυστέρηση σε αυτά που θα έπρεπε να έχουμε δει...
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.573
Reaction score
94.444
james-webb-tileskopio-nasa-12-7-2023.jpg.png


 

Μηνύματα
12.359
Reaction score
14.580
Ανατροπή στο σύμπαν που ξέραμε: Το James Webb ανακάλυψε 6 τεράστιους γαλαξίες που... δεν θα έπρεπε να υπάρχουν!

Εντυπωσιακό εάν επιβεβαιωθεί.
Ο Lerner παρερμήνευσε την Kirkpatrick λόγω δικής του "φιλοσοφικής" (δεν είναι φιλοσοφική τέλος πάντων - καθώς δεν είναι αποδεκτή απο τους φιλοσοφικούς κύκλους της επιστήμης αλλά είναι ένα 0.1 % που τα λέει αυτά - αλλά δική του κοσμοθεωρία καθώς θέλει να ξεφύγει απο το γεγονός του τι υπήρχε πρίν και ποιο ήταν το causality μιας τέτοιας αρχής του σύμπαντος και τα implications αυτής ιδιαίτερα στο θέμα του χρόνου που όμως σχετίζεται άμεσα και άρρηκτα με τον χώρο και δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα σύμφωνα (και σε αυτό μας οδηγεί) η θεωρία του Αινστάιν. Κάτι παρόμοιιο προσπάθησε εξάλλου να κάνει και ο Χώκινγκ με την προσπάθεια του να αποδείξει ότι η αρχή δεν ήταν σημείο αλλά κοίλα "επιφάνεια" και να παρακάμψει τις εξισώσεις του Αινστάιν καθώς δεν συμπεριλαμβάνονταν στις δικές του εξισώσεις αυτοί οι παράγοντες). Η Kirkpatrich φυσικά τον διέψευσε με ανακοίνωσή της ότι δεν αφορά την αρχή του σύμπαντος και το bing bang αλλά το expansion αλλά και την σχέση των γαλαξιών μεταξυ τους. Δηλαδή την πυκνότητα και το μέγεθος των ατέρων που εμπεριέχονται στα clusters αυτά τα παλιά σε σχέση με τα νέα κλπ. Την αρχή του σύπμαντος δεν την αμφισβητεί (κατά δήλωση μέχρι και του ιδίου) καν ούτε το μοντέλο του Penrose με τα Eons του, απλώς κλωτσάει το θέμα πιο πίσω, αυτό τώρα θα την αμφισβητεί ;

Όσον αφορά τις εικόνες του JWST βγήκε και εργασία απο τον Gupta η οποία λαμβάνοντας υπόψιν απο το 1920 το μοντέλο του Zwicky για το λεγόμενο tired light - που όμως ήταν για άλλο μοντέλο τότε (του μη expansion) - και συνδυάζοντας το ώς πιθανή αιτία αυτού της καταγεγραμμένης απο το JWST "ανωμαλίας" στο red shift .... προτείνει ένα υβριδικό μοντέλο το οποίο όμως ανεβάζει την ηλικία του σύμπαντος στο διπλάσιο χρόνο. Δεν έχει εξετασθεί απέναντι στι; CMB , ΒΒΝ και BAO παρατηρήσεις αλλά και άλλες που δείχνουν την ηλικία του αρχαιότερου cluster που έχουμε παρατηρήσει.

Εργασία Gupta :


Zwicky :


Άλλες πιθανές αιτίες είναι ότι επηρρεάζεται απο τον φωτογραφικό εξοπλισμό apparatus, (καθώς πρώτα πάρθηκε η φωτό) όπως δείχνουν εξάλλου και τα τέστ που έγιναν στο παρελθόν και σωστά ανεφέρει στο βίντεό της η Αστροφυσικός αυτή της Οξφόρδης στο youtube. Όλες γενικά οι παρατηρήσεις και ενδοιασμοί της είναι σωστοί και λογικοί. Όλα φυσιολογικά (νορμάλ), έτσι λειτουργεί η επιστήμη.

(12.42 και μετά) :

 
Last edited:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.573
Reaction score
94.444




minas

Πισιά
Μηνύματα
3.921
Reaction score
3.722
Αυτοί οι Αμερικάνοι πραγματικά αγαπάνε τα ακρωνύμια! "JuMBO"
Δεν είναι Αμερικάνικο "κουσούρι", μία από τις προσφιλέστερες δραστηριότητες των ερευνητών παγκοσμίως είναι η δημιουργία ευφάνταστων και πιασάρικων ακρωνυμίων ;)
 

Μηνύματα
12.842
Reaction score
10.057
Είμαι επηρεασμένος, γιατί πρόσφατα διάβασα το βιβλίο "What Do You Care What Other People Think?" του Richard Feynman που και αυτός το ίδιο λέει για τα ακρωνύμια που χρησιμοποιεί η NASA.
 
  • Like
Reactions: TGD


Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.531
Reaction score
37.730
Τα ακρωνημια ειναι μερος της αμερικανικης (γλωσικης) κουλτουρας, εδω δεν εχουμε τετοια.
-> ενδεικτικα ειναι διαφοροι μνημονικες μεθοδοι που ακολουθουνται απο τα σχολεια .
 


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.573
Reaction score
94.444


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.560
Μηνύματα
2.864.433
Members
37.930
Νεότερο μέλος
l.koustimpis@visualacoust
Top