Τηλεφωνικη γραμμη και προβλημα...

VG

Reaction score
0
Εχω μια τηλεφωνικη γραμμή (σωωωωπα!) που παρουσιαζει τα εξης προβληματα:

Χαμηλη ενταση στον ηχο συνομιλιας
Μειωμενη ταχυτητα στο internet,αντι για 10-20Μ εχω περιπου 5Μ σταθερα.

Υποψιν οτι ειχα OTE και μετα πηγα double play forthnet,στην αρχη ειχα internet 768 οποτε δεν φαινοταν το δευτερο προβλημα.

Η απορια μου λοιπον ειναι η εξης:

Συσχετιζονται αυτα τα δυο προβλήματα ή όχι ;
Υπαρχει περιπτωση να παιζει φερεσυχνο ή όπως αλλιως το λένε και να φταίει αυτο;

Reaction score
173
Απάντηση: Τηλεφωνικη γραμμη και προβλημα...

Η forthnet τι σου ειπε για το χαμηλο συνχρονισμο;
Εχει ολοκληρωθει η μεταφορα στο ιδιοκτητο της forthnet;

VG

Reaction score
0
Η forthnet δεν κανει τον κοπο να απαντησει ουτε σε τηλεφωνα ουτε σε e-mail
Η μεταφορα υποθετω οτι εχει ολοκληρωθει καθοτι δεν υπαρχουν τα μικροπροβληματα των πρωτων ημερων με τα τηλεφωνα κτλ.

Reaction score
0
Kαταρχας φερεσυχνο αν ηταν η γραμμη σου δεν θα επαιζε καν το ADSL...δεν παιζει σε φερεσυχνο με καμια δυναμη....Το πιθανοτερο ειναι οτι εισαι μακρυα απο το DSLAM , αλλα αφου ο παροχος υποσχεται ταχυτητες πρεπει να βρει τροπο να στις δωσει κιολας...
Κακος χαλκος δεν υπαρχει παντως :)

VG

Reaction score
0
Οι ταχυτητες ειναι ονομαστικες,δεν νομιζω οτι ειναι διατεθειμενοι να προσφερουν οτιδηποτε...anyway,θα επανελθω με επιστολη...Προς Φορθνεταίους...

Reaction score
0

Εχω μια τηλεφωνικη γραμμή (σωωωωπα!) που παρουσιαζει τα εξης προβληματα:

Χαμηλη ενταση στον ηχο συνομιλιας
Μειωμενη ταχυτητα στο internet,αντι για 10-20Μ εχω περιπου 5Μ σταθερα.

Υποψιν οτι ειχα OTE και μετα πηγα double play forthnet,στην αρχη ειχα internet 768 οποτε δεν φαινοταν το δευτερο προβλημα.

Η απορια μου λοιπον ειναι η εξης:

Συσχετιζονται αυτα τα δυο προβλήματα ή όχι ;
Υπαρχει περιπτωση να παιζει φερεσυχνο ή όπως αλλιως το λένε και να φταίει αυτο;
Μπες στην σελίδα διαχείρισης του ρούτερ σου, και δες τα χαρακτηριστικά της γραμμής σου. Από το line attenuation και το SNR margin (στο downstream) θα εχεις μια καλή ένδειξη για το πόσο καλή είναι η γραμμή σου (απόσταση και θόρυβος).

Kαταρχας φερεσυχνο αν ηταν η γραμμη σου δεν θα επαιζε καν το ADSL...δεν παιζει σε φερεσυχνο με καμια δυναμη....Το πιθανοτερο ειναι οτι εισαι μακρυα απο το DSLAM , αλλα αφου ο παροχος υποσχεται ταχυτητες πρεπει να βρει τροπο να στις δωσει κιολας...
Κανένας πάροχος δεν υπόσχεται συγκεκριμένες ταχύτητες. Υπόσχεται ότι δεν θα έχει κόφτη ταχύτητας (μέχρι το όριο του τουλάχιστον, και 2-3 πάροχοι μέχρι το όριο της τεχνολογίας adsl2+ (24)), και ότι ο πελάτης θα συνχρόνίσει όσο ψηλότερα μπορεί η γραμμή του. Αυτό τουλάχιστον δεν χωράει κάποια αμφισβήτηση.
Περί "κακού χαλκού": Οταν η εγκατάσταση έχει γίνει πριν 40 χρόνια π.χ., πόσο θα αντέξει και αυτός ο κακομοιρος στον χρόνο? Διαβρώσεις, επιδιορθώσεις κλπ? Α, και μην ξαχνάμε πως σίγουρα υπάρχει και η "κακή εγκατάσταση"....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Τηλεφωνικη γραμμη και προβλημα...

Μπες στην σελίδα διαχείρισης του ρούτερ σου, και δες τα χαρακτηριστικά της γραμμής σου. Από το line attenuation και το SNR margin (στο downstream) θα εχεις μια καλή ένδειξη για το πόσο καλή είναι η γραμμή σου (απόσταση και θόρυβος).

Κανένας πάροχος δεν υπόσχεται συγκεκριμένες ταχύτητες. Υπόσχεται ότι δεν θα έχει κόφτη ταχύτητας (μέχρι το όριο του τουλάχιστον, και 2-3 πάροχοι μέχρι το όριο της τεχνολογίας adsl2+ (24)), και ότι ο πελάτης θα συνχρόνίσει όσο ψηλότερα μπορεί η γραμμή του. Αυτό τουλάχιστον δεν χωράει κάποια αμφισβήτηση.
Περί "κακού χαλκού": Οταν η εγκατάσταση έχει γίνει πριν 40 χρόνια π.χ., πόσο θα αντέξει και αυτός ο κακομοιρος στον χρόνο? Διαβρώσεις, επιδιορθώσεις κλπ? Α, και μην ξαχνάμε πως σίγουρα υπάρχει και η "κακή εγκατάσταση"....

Σχετικα με τον κοφτη το γνωριζουμε εγω και εσυ...ο ανθρωπος που βλεπει την διαφημιση του παροχου και λεει 24 mbit μηπως το ξερει ???η νομιζεις οτι θα το πουνε??
Ο χαλκος δεν παθαινει τιποτα με τον χρονο..τα πλαστικα καλυμματα χαλανε απεξω και δημιουργουνται ενωσεις , επαφες κτλ...

Reaction score
423
Άσε μας bmw ότι δεν υπάρχει κακός χαλκός !!!!!!

Στο ΟΤΕ εργάζεσαι ή στην British Telecoms;wall_1 wall_1 wall_1

Πάρτε πρώτα κανένα tester για να κάνετε μετρήσεις στις γραμμές και μετά μιλάμε.
Με τον μεταλλάκτη δεν γίνεται δουλειά.

Reaction score
0
Ναι δεν υπαρχει κακος χαλκος απο τον καιρο...Και επειδη εχω τελειωσει και Χημικος εργαστηριων μηπως ξερεις σε ποσο καιρο λυωνει ο χαλκος??
Απλα υπαρχει κομμενος χαλκος...και αυτο ειναι αλλο...

Reaction score
423
Δηλαδή εσύ λες ή παίζει ή δεν παίζει.
Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή να παίζει χάλια;
Και τα μουφαρίσματα στα φρεάτια και στα καφάο είναι όλα άρτια δηλαδή.

Η 1η φωτό δείχνει τα μουφαρίσματα.
Η 2η είναι ο γνωστός μεταλλάκτης που θα μετρήσει και καλά την πιοότητα της γραμμής.

Οι φωτό είναι τραβηγμένες από την έκθεση hi-fi όπου ο οτε είχε εκθέματα παρουσιάζοντας τα ως μουσείο.

Δεν νομίζω. Εν ενεργεία είναι ακόμα."happy_1"

Attachments

Reaction score
0
Αυτα δεν υπαρχουν πια...Μεταλλακτης υπαρχει αλλα οχι ετσι οπως δειχνεις...οι καινουριοι μεταλλακτες ειναι συνδεδεμενοι με pc και σε πληροφορω εχω "ξεφτιλισει" πολλους τεχνικους παροχων που ερχονται με διαφορα μηχανηματακια και μου λενε οτι η βλαβη ειναι εδω η εκει...Γιατι ο μεταλλακτης σου λεει ακριβως που εχει βλαβη και απο τι ειναι η βλαβη..Καλο θα ειναι πριν πεις κατι να το ξερεις κιολας..
Οσο για την μουφα που μου εδειξες δεν ειναι κακος χαλκος αλλα κομμενος χαλκος...Ναι κακοι τεχνικες υπαρχουν..δεν διαφωνω...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεφωνικη γραμμη και προβλημα...

Σχετικα με τον κοφτη το γνωριζουμε εγω και εσυ...ο ανθρωπος που βλεπει την διαφημιση του παροχου και λεει 24 mbit μηπως το ξερει ???η νομιζεις οτι θα το πουνε??
Λένε "έως 24"... τι άλλο να πούνε δλδ... Δεν το καταλαβαίνει όποιος δεν θέλει να το καταλάβει...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεφωνικη γραμμη και προβλημα...

Λένε "έως 24"... τι άλλο να πούνε δλδ... Δεν το καταλαβαίνει όποιος δεν θέλει να το καταλάβει...

Λεει εως 24 με μικρα γραμματα βεβαια αλλα το θεμα ειναι αλλο...Το εως σημαινει απο 1 εως 24 ετσι δεν ειναι???τοτε γιατι ολοι παραπονιουνται οταν πιανουν 1??αφου λεει εως...
Απλα το εως εμενα μου φαινεται λιγο κομπογιαννιτικο...
Φιλικα , Νικος!!!:happy_4:

Reaction score
0

Για πες μου τότε πόσο θα έπρεπε να πιάσει κάποιος με 60+ dB line attenuation, ή με μια τόσο κακή γραμμή, που το SNR είναι κοντά στα... μείον...
Είπαμε, οι εναλλακτικοί έχουν ακόμα πολλά προβλήματα, με κύριο αυτό του support...Αλλά δεν φταίνε και για όλα...

υγ. Ο ΟΤΕ δεν πάει πίσω πάντως στην τακτική αυτή των μικρών γραμμάτων, αν προσέξεις το ΟΤΕtalk...

"ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ εντός δικτύου ΟΤΕ"

Reaction score
14
κακός χαλκός δεν υπάρχει.
Κακό δίκτυο ΝΑΙ
παλαιό ΚΑΦΑΟ ΝΑΙ
Πολύ παλιά καλώδια αττακτα βαλμένα ΝΑΙ
Αντεστραμμένα ζέυγη που βραχυκυκλώνουν ΝΑΙ
Καβάλα ζεύγη ΝΑΙ
Κακές μούφες ΝΑΙ
Αράχνες, μιρμύγκια, χώμα μαζεμένο, υγρασία στις εννώσεις, που προξενούν ΤΕΡΑΣΤΙΟ attenuation ΑΠΕΙΡΑ
μικρότερης διατομής του προβλεπόμενου οριου, σε πολλά δίκτυα ΝΑΙ
Τεχνίτες ΟΤΕ που βαριούνται απλα να ψάξουν και να επιλύσουν μια βλάβη (απο τις παραπάνω που ανέφερα) είτε είναι δικτύου ADSL ΟΤΕ ή δικτύου Ενναλακτικού ADSL παρόχου ΠΟΛΛΟΙ

Reaction score
0
Ωραια..οποιος θελει φευγει και οποιος θελει μενει...Δεν με ενδιαφερει να πεισω κανεναν...Χτες εγραψα κατι...Αλλο λαθη και αλλο ποινικα καταδικαστεες πραξεις...Ο καθενας μας κανει επιλογες...
Φιλικα Νικος!!

Reaction score
14
Ωραια..οποιος θελει φευγει και οποιος θελει μενει...Δεν με ενδιαφερει να πεισω κανεναν...Χτες εγραψα κατι...Αλλο λαθη και αλλο ποινικα καταδικαστεες πραξεις...Ο καθενας μας κανει επιλογες...
Φιλικα Νικος!!
Νίκο με όλο τον σεβασμό πρός εσένα, και φυσικά χωρίς να θέλω να τσουβαλιάζω ολους τους τεχνικούς του ΟΤΕ, η αλήθεια είναι οτι υπάρχουν τεχνικοί που εχουν μεράκι, "κάβλα" και κέφι να κάνουν δουλειά όπως εσύ προφανώς, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και κάιτ καρα-κοπρίτες του κερατά που απλά εχουν την λίστα με τα ραντεβού και τις μαστοριές που εχουν να βγάλουν και αν τις βγάλουν ολες ουτε μπράβο δεν περιμένουν να ακούσουν... τι να ιδρώσει το αυτί τους αν η γραμμή μου εχει attenuation 6 ή 5 ή -5!! Δεν γεννήθηκαν σταρχιδιστές το σύστημα τους εκανε ετσι...!

Απο την άλλη νομίζεις αν ο εναλλακτικός είχε π.χ. πρόσβαση στον χαλκό δεν θα είχε το κίνητρο να λύσει το προβλημα του πελάτη του και να τον κρατήσει ευχαριστημένο και να του πέρνει τα λεφτάκια του καθε μήνα??

Σε αντίθεση με τον ΟΤΕ που λεει αυτό που μας λές και εσύ "εμένα δεν με νοιάζει - τα λεφτάκια μου στο τέλος του μήνα θα τα πάρω..."

Αλλά έλα που αν ανοίξεις το κομμάτι του χαλκού και να το δίνετε στους εναλλακτικούς να βγάζουν την δουλειά αυτοί, εκεί να δείς πανηγύρια!!!!! Τότε θα αρχιζε το πάρτυ!!! Θα εβγαιναν στην φόρα πολλά απλυτα του ΟΤΕ... κακοτεχνίες που συγκαλύπτονται, και φυσικά πατέντες και μούφες στο πάτερο....!!!!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τηλεφωνικη γραμμη και προβλημα...

Απο την άλλη νομίζεις αν ο εναλλακτικός είχε π.χ. πρόσβαση στον χαλκό δεν θα είχε το κίνητρο να λύσει το προβλημα του πελάτη του και να τον κρατήσει ευχαριστημένο και να του πέρνει τα λεφτάκια του καθε μήνα??

Σε αντίθεση με τον ΟΤΕ που λεει αυτό που μας λές και εσύ "εμένα δεν με νοιάζει - τα λεφτάκια μου στο τέλος του μήνα θα τα πάρω..."

Αλλά έλα που αν ανοίξεις το κομμάτι του χαλκού και να το δίνετε στους εναλλακτικούς να βγάζουν την δουλειά αυτοί, εκεί να δείς πανηγύρια!!!!! Τότε θα αρχιζε το πάρτυ!!! Θα εβγαιναν στην φόρα πολλά απλυτα του ΟΤΕ... κακοτεχνίες που συγκαλύπτονται, και φυσικά πατέντες και μούφες στο πάτερο....!!!!
Αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα... Ηταν στάνταρ ερώτηση στις συνεντεύξεις που πήρε το adslgr από τους εναλλακτικούς... Αν θα ήθελαν να εχουν πρόσβαση στον χαλκό. Κανενας δεν δεχτηκε οτι πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι εναλλακτικοί στο λαστ μάιλ, και είναι λογικό... Αν π.χ. το ΚΑΦΑΟ άνοιγε από όλους, ποιος μπορεί με σιγουριά να πει ότι ο Α ή ο Β δεν προκάλεσε επιτηδες φθορά σε γραμμή άλλου παρόχου? Ενώ τώρα είναι ένας μόνο ο υπεύθυνος, και αυτός είναι ο ΟΤΕς. Με τα θετικά του, και τα αρνητικά του.
Ποιο λογική νομίζω είναι η άλλη πρόταση που έχει ειπωθει, να ανεξαρτητοποιηθουν οι υπηρεσίες που εχουν να κάνουν με την διαχείριση του λαστ μάιλ. Να είναι μια νέα υπηρεσία δλδ, έξω από τον ΟΤΕ που να τους εξυπηρετεί όλους και να είναι αυτή η μόνη υπεύθυνη.

Reaction score
0
Aυτα που λες οτι παιρνουν δουλειες και δεν γινονται δεν ισχυουν πλεον..καλο θα ηταν να μην τρεφουμε φαντασματα του παρελθοντος..
Και επειδη μιλησες για τα Adsl πρεπει να ερθεις μια μερα στον κατανεμητη που ειμαι και να δεις πως δουλεουνε...εξω απο τον χορο λεμε πολλα...σιγουρα γινονται λαθη ομως..
Για ρωτα να δεις Αγγλια τι γινεται με τα δικτυα ...Αυτα εχουν οι τηλεποικινωνιες!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.328
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian