Την βοήθειά σας παρακαλώ...

Reaction score
5
Ειχα απο μικρος το ονειρο της αποκτησης ενος συστηματος hi-fi ομως διαφορες υποχρεωσεις και οικονομικες δυσχερειες με απετρεπαν συνεχως. Eχω μια ευκαιρια να αγορασω ενα συστημα σχετικα φτηνα απο Κινα μεσω φιλου ο οποιος εμενε εκει για ενα διαστημα και τωρα(σε ενα μηνα) θα επιστρεψει κανοντας μετακομιση με κοντεινερ. Μπορει να με εξυπηρετησει και να βαλει εναν ολοκληρωμενο και 2 ηχεια μεσα(στο κοντεινερ), ερχομενος.
Μηπως μπορειτε να με βοηθησετε προτεινοντας μου ενα σετ κινεζικης εταιριας ή κινεζικης κατασκευης(για ευνοητους λογους) που θα περιλαμβανει μονο εναν ολοκληρωμενο και ζευγαρι ηχειων. Σας λεω αν και θα το εχετε ηδη καταλαβει οτι ειμαι εντελως ασχετος στον τομεα του ηχου υψηλης πιστοτητας.
Δεδομενου του οτι δεν εχω δισκους βινυλιου το συστημα θα παιζει αποκλειστικα και μονο CDs με πηγη το dvd player Pionner 656 το οποιο τα παει σχετικα καλα στην αναπαραγωγη cd audio. Το διαθεσιμο ποσο ειναι 2000Ε οροφη.
Παιδια ευχαριστω πολυ προκαταβολικα και καθε συμβουλη δεκτη.

Reaction score
5
Απάντηση: Την βοήθειά σας παρακαλώ...

Κανένας;
Μήπως πρέπει να μεταφερθεί στη γενική; Παρακαλώ τον Μιχάλη Σπέρτο μαζί με όλα τα άλλα που καταγίνεται να μεταφέρει το θέμα μου στη γενική συζήτηση περί υψηλής πιστότητας, συγνώμη για την ενόχληση και ευχαριστώ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μεταφέρω το θέμα εδώ, μήπως και μπορεί να βοηθήσει κάποιος που γνωρίζει τι υπάρχει διαθέσιμο στην εν λόγω αγορά.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.154
Σωτήρη, με 2 χιλιάρικα μπορείς να αγοράσεις έναν Yamaha S2000 ή S1000 και ένα αξιοπρεπέστατο ζευγάρι Audio Spectrum, επιτυγχάνοντας πολύ καλό ήχο και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, αφήνοντας τη φτηνοκιτρινάδα στην ησυχία της.

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Την βοήθειά σας παρακαλώ...

Σωτήρη, με 2 χιλιάρικα μπορείς να αγοράσεις έναν Yamaha S2000 ή S1000 και ένα αξιοπρεπέστατο ζευγάρι Audio Spectrum, επιτυγχάνοντας πολύ καλό ήχο και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, αφήνοντας τη φτηνοκιτρινάδα στην ησυχία της.
Κώστα ευχαριστώ για την απάντηση όμως το "όνειρο" περιλαμβάνει ολοκληρωμένο με λάμπες... Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι με αυτό το διαθέσιμο ποσό. Πάντως πιστεύω ότι κάτι θα βρω που να παίζει καλά και να μου αρέσει(έχω περιγράψει τι ζητάω στο φιλαράκι μου) από την κιτρινοχώρα. Και στο κάτω-κάτω πριν δουλέψει το πάω σε κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό που ασχολείται να του ρίξει μια ματιά μήπως έχει τίποτε "ανάποδα" μέσα του.

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Re: Την βοήθειά σας παρακαλώ...

Κώστα ευχαριστώ για την απάντηση όμως το "όνειρο" περιλαμβάνει ολοκληρωμένο με λάμπες... Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι με αυτό το διαθέσιμο ποσό. Πάντως πιστεύω ότι κάτι θα βρω που να παίζει καλά και να μου αρέσει(έχω περιγράψει τι ζητάω στο φιλαράκι μου) από την κιτρινοχώρα. Και στο κάτω-κάτω πριν δουλέψει το πάω σε κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό που ασχολείται να του ρίξει μια ματιά μήπως έχει τίποτε "ανάποδα" μέσα του.
Ριξε και ματια εδω.

http://www.audiocraftworks.gr/gr/

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Απάντηση: Την βοήθειά σας παρακαλώ...

Αν κάνεις μία βόλτα από κάποιον Έλληνα κατασκευαστή ενισχυτών (Σπέρτος, Τσακιρίδης, Λογοθέτης κλπ), σίγουρα θα βρεις ενισχυτή λυχνίας στην τιμή που θέλεις, με πολύ καλύτερη ποιότητα παραγωγής, και σίγουρα θα έχεις κάποιον να απευθυνθείς σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος.

Reaction score
0
Απ' όσο ξέρω, έχουν και τρομερή υποστήριξη after sales.

Από το Σπέρτο έχω προσωπική εμπειρία και φίλος που είχε πάρει Ηλέκτρες τρίτο χέρι, είχε άψογη αντιμετώπιση από τους Τσακιριδαίους.

Reaction score
8
για ηχεια απο την κινα δεν εχει νοημα και ουτε να το σκεφτεσαι μια και οι κινεζοι ποτε δεν φημιζονταν για τα ηχεια τους. Για ενισχυτες τωρα αν και πιστευω οτι οι ελληνικοι των Σπερτου και Τσακιριδη ειναι ανωτεροι κυττα εδω

Mingda Meixing MC34-B

http://www.china-highend-hifi.com/prod0112341323.htm

Mingda Meixing MC34-A

http://www.china-highend-hifi.com/prod011234125334.htm

Mingda Meixing MC34-AB

http://www.china-highend-hifi.com/prod01123412533.htm

Mingda Meixing MC368-B90

http://www.china-highend-hifi.com/prod0112341253.htm

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: Την βοήθειά σας παρακαλώ...

Ειναι γεγονος οτι οσον αφορα την τιμη αγορας δεν υπαρχει τιποτε που να συναγωνιζεται τα Κινεζικα προιοντα.

Ετσι σου προτεινω να κυτταξεις για Ενισχυτες μαρκας ΨΑΘΙΝ.
Το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα βρεις τιποτε "αναποδα" μεσα τους. Απλα ενα μετριο επιπεδο ποιοτητας κατασκευης και αντιστοιχα μετριο Ακουστικο αποτελεσμα, ντυμενο με γουαου εξωτερικο περιβλημα.

Επισης κατα τον Τελωνειακο ελεγχο για τους επαναπατριζομενους, ολα τα Ηλεκτρικα ειδη κανονικα θα απαιτηθει να φερουν CE mark.

Εαν λοιπον η τιμη αγορας ειναι το καθοριστικο κριτηριο για σενα, η Κινα ειναι μονοδρομος.

Και οχι μονο στα Ηχητικα μηχανηματα.

Ακουω οτι τα καλα νεα συνεχως πολλαπλασιαζονται : Σε λιγο καιρο σε καποια επαρχια της Κινας για πρωτη φορα θα παραγεται και θα εξαγεται ελαιολαδο, μετα απο θετικα αποτελεσματα πειραματικης καλλιεργειας ελαιοδεντρων προερχομενων απο ... την Ελλαδα.

Reaction score
19
Αυτοί οι κύριοι νομίζω είναι Κινέζοι και έχουν πάρα πολύ καλή φήμη.

http://www.daredtube.com/

Επίσης, η παρακάτω εταιρεία είναι η Κινέζiκη Vincent Audio που φτιάχνει υβριδικούς (με Λάμπες κ Τρανζίστορ). Ο SV-236 είναι φοβερό κομμάτι, δυνατός, με φουλ μπάσο, ανάλυση και την γλυκίτητα της λάμπας. Όλα τα προϊόντα της Vincent φτιάχνονται εκεί. Απλά αυτά που βγαίνουν εκτός Κίνας λέγονται Vincent.

http://www.shengya-audio.com/

Καλημέρα

Reaction score
19
Α! Είπαμε και ηχεία. Ηχεία δεν έχω ακούσει για καλά Κινέζικα προσωπικά. Τα ηχεία είναι διαφορετική φάση. Θέλουν έρευνα. Το ποιό πιθανό είναι να υπάρχουν βέβαια, αλλά δεν τα ξέρω εγω. Γνωριζω μόνο τα CAV σαν εταιρεία, αλλά δεν ξέρω τι μοντέλα έχουν και τι ήχο βγάζουν. Η CAV έχει και ενισχυτές και καλούς μάλιστα αλλά όχι λάμπα απ' όσο ξέρω.

Και κάτι άλλο στους υπόλοιπους.... Ο άνθρωπος ήταν σαφής. Θέλω να φέρω κάτι Κινέζικο από την Κίνα. Αν δεν έχετε κάτι να προτείνεται, μην απαντάτε. Νομίζω όμως ότι πρέπει να σεβόμαστε την επιθυμία του συμφορουμίτη και αν μη τι άλλο να μην του χαλάμε το thread. Υπάρχουν και τα pm.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και κάτι άλλο στους υπόλοιπους.... Ο άνθρωπος ήταν σαφής. Θέλω να φέρω κάτι Κινέζικο από την Κίνα. Αν δεν έχετε κάτι να προτείνεται, μην απαντάτε. Νομίζω όμως ότι πρέπει να σεβόμαστε την επιθυμία του συμφορουμίτη και αν μη τι άλλο να μην του χαλάμε το thread. Υπάρχουν και τα pm.
Δεν είναι κακό ρε συ Ge0rge να πει ο καθένας την άποψή του. Το σαφές του ερωτήματος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο λανθασμένου σκεπτικού ή την ύπαρξη καλύτερων εναλλακτικών.

...

Reaction score
13
Αυτοί οι κύριοι νομίζω είναι Κινέζοι και έχουν πάρα πολύ καλή φήμη.

http://www.daredtube.com/

Επίσης, η παρακάτω εταιρεία είναι η Κινέζiκη Vincent Audio που φτιάχνει υβριδικούς (με Λάμπες κ Τρανζίστορ). Ο SV-236 είναι φοβερό κομμάτι, δυνατός, με φουλ μπάσο, ανάλυση και την γλυκίτητα της λάμπας. Όλα τα προϊόντα της Vincent φτιάχνονται εκεί. Απλά αυτά που βγαίνουν εκτός Κίνας λέγονται Vincent.

http://www.shengya-audio.com/

Καλημέρα
Σχετικα με την Vincent ειχα την εντυπωση οτι ειναι Γερμανικη εταιρεια που δινει την κατασκευη των προιοντων της φασον σε καποιο κινεζικο εργοστασιο.
Μπορει να κανω και λαθος και να προκειται για καθαροαιμη Κινεζικη σχεδιαση-υλοποιηση που πλασσαρεται με Γερμανοπρεπες ονομα.

Ομως εχω δει στο Ιντερνετ και στην πραγματικοτητα ολοιδιους Ενισχυτες με συγκεκριμενους λαμπατους Vincent, να φερουν τουλαχιστον 2-3 διαφορετικες επωνυμιες.
Αυτο πως εξηγειται ?

Τελος η προταση μου, που εκανα παραπανω , (ΨΑΘΙΝ) ειναι Κινεζικοι λαμπατοι που διακινουνται στο Ebay με αυτο ακριβως το λογοτυπο, σε τιμη χωμα, χωρις ομως την παραμικρη πιστοποιηση και εγγυηση, προκειμενου να παρακαμπτουν τους περιορισμους που θετουν οι διαφορες χωρες.
Αυτοι μοιαζουν τρελλα με τους CAYIN (Κινεζικους με κεντρικη διαθεση απο Γερμανια - πιστοποιημενοι - πλασσαρονται σαν Γερμανικοι) οι οποιοι πουλιουνται περιπου στο τριπλασιο απο τους πρωτους, και ενδεχομενως να υπαρχει κατα βαθος καποια συγγενεια, διοτι επιπλεον εαν γραψεις το ΨΑΘΙΝ με λατινικους χαρακτηρες θα πεσεις κοντα στο CAYIN.

Οι Κινεζοι εχουν καταφερει εκτος των αλλων να χανει η μανα το παιδι και το παιδι την μανα, σχετικα με την προελευση και αντιπροσωπευση, για το ποιος ειναι ποιος, και ποιον θα ψαχνεις να βρεις για να σε καλυψει στην περιπτωση που κατι παει στραβα.
Το καθε Κινεζικο εργοστασιο εχει πανω απο μια πορτες διαθεσης των προιοντων του : Την νομιμη-πιστοποιημενη-για εξαγωγες μεσω τοπικων αντιπροσωπων, συν την λυση Ebay ή την προσωπικη παρενοχληση προς αγορα μεσω προσωπικου Email, μεσω operation των δραστηριοτητων τους στην PRC (Λ.Δ.Κινας), ή με εταιρεια βιτρινα στην Taiwan, Σιγκαπουρη, Αυστραλια κλπ.
Ο καθε δρομος μεχρι να φθασει το μηχανημα στο τελικο αποδεκτη χαρακτηριζεται και απο διαφορετικη τιμολογηση, και διαφορετικες παροχες προς τον πελατη. Σε μερικες περιπτωσεις δε υπαρχουν και μικροδιαφορες στο Εξωτερικο φινιρισμα ή κατι ασημαντο στον Εξοπλισμο για να δικαιολογηθει η διαφορετικη επωνυμια.
Εχω ζησει την αγωνια στο προσωπο γνωστου μου, που προχωρησε σε μια τετοια αγορα εν γνωσει του ρισκου που προυποθετει, και πανικοβληθηκε στην περιπτωση που του καηκε τυχαια μια ασφαλεια.

Οσο για τι κινεζικο ελαιολαδο, προσωπικα εαν ειναι φτηνο σκεφτομαι να το αγοραζω.
Τι με ενδιαφερει εμενα τι θα κανουν στην Μυτιληνη, την Κρητη ή την Καλαματα.
Ετσι δεν ειναι ?

Reaction score
8
δηλαδη αν ο φιλος ρωταγε πως να πεσει απο το παραθυρο εμεις πρεπει να του υποδειξουμε πως να πεσει; Γιατι ναι η αγορα νο νειμ κινεζικων προιοντων αυτο ενεχει.
Επισης υπαρχουν πολλες αξιολογες κινεζικες εταιριες λαμπατων μηχανηματων οπως ειναι η DARED, OPERA CONSONANCE, SHANLING η σειρα ειναι τυχαια, αλλα δεν ξερω ποιες ειναι οι τιμες στην Κινα.
Η VINCENT ειναι μια γερμανικη εταιρεια που φτιζχνει τα προιοντα της στην κινα, οπως και η ΑDVANCE, απλως τα κινεζικα εργοστασια που εχουν την γραμμη παραγωγης των παραπανω μηχανηματων βγαζουν στην ζουλα, η οταν τελειωσουν τα συμβολαια με τις συγκεκρημενες εταιριες τα ιδια μηχανηματα με αλλα ονοματα.Κλασσικο παραδειγμα τα μηχανηματα της ΜΙΝG DA MEIXING που προτεινα παραπανω και ερχονται στην Ελλαδα με το ονομα της αγγλικης ICON AUDIO με διπλασιες + τιμες.
Παντως δεν ειναι λιγα τα προβληματα που παρουσιαζουν τα παραπανω μηχανηματα, θα ελεγα μαλιστα πως δεν ειναι η εξαιρεση παρα ο κανονας αν σκεφτεις και την εμφυτη ταση των κινεζων προς την απατη - αυτο χωρις να θελω να θιξω τον κινεζικο λαο με αυτο, αλλα οπως μου ελεγε κινεζος εμπορος πανω σε αυτο, δεν το θεωρουν απατη μιας και με αυτες τις τιμες ειναι τιμιο να περιμενεις σκαρτο πραγμα.

Reaction score
815
...........Οσο για τι κινεζικο ελαιολαδο, προσωπικα εαν ειναι φτηνο σκεφτομαι να το αγοραζω.
Ετσι δεν ειναι ?
..........

Χμ, να δούμε ποιός θα αγοράζει τους ενισχυτές σου μετά!!!:116:

Reaction score
19
Δεν είναι κακό ρε συ Ge0rge να πει ο καθένας την άποψή του. Το σαφές του ερωτήματος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο λανθασμένου σκεπτικού ή την ύπαρξη καλύτερων εναλλακτικών.

...
Σίγουρα ρε Νίκο δεν διαφωνώ. Εξάλλου γι' αυτό είναι το forum. Αλλά όταν κάποιος λέει θέλω κινέζικο και του του απαντάμε πάρε Ελληνικό ή Ευρωπαϊκό και βάζουμε και 2 φωτογραφίες ίσαμε το μπόι μου, δεν χτυπάει καλά. Ακούγεται σαν διαφήμηση - δεν λέω ότι ήταν διαφήμηση, είπα ότι έτσι φαίνεται. Θα μπορούσαμε πολύ ωραία να πούμε, "υπάρχει ο τάδε από Κίνα, σου προτείνω να πας να τον ακούσεις πριν τον παραγγήλεις, αλλά ζήτησε να ακούσεις και τον τάδε που είναι Ελληνικός ή Γερμανικός και κατά την γνώμη μου είναι καλύτερος. Είναι ποιό κομψό όπως και να το κάνουμε. Και όπως εκνευρίστικα εγω που διάβαζα τα post μπορεί να εκνευρίστηκε και ο άνθρωπος που άνοιξε το thread και να μην ξαναενδιαφερθεί να το διαβάσει.

Τέλοσπάντων. Γνώμη μου είναι, δεν είναι υποχρεωτικό ότι είναι σωστή. ίσως είμαι περίεργος.

Καλό βράδυ

Reaction score
19
Σχετικα με την Vincent ειχα την εντυπωση οτι ειναι Γερμανικη εταιρεια που δινει την κατασκευη των προιοντων της φασον σε καποιο κινεζικο εργοστασιο.
Μπορει να κανω και λαθος και να προκειται για καθαροαιμη Κινεζικη σχεδιαση-υλοποιηση που πλασσαρεται με Γερμανοπρεπες ονομα.

Ομως εχω δει στο Ιντερνετ και στην πραγματικοτητα ολοιδιους Ενισχυτες με συγκεκριμενους λαμπατους Vincent, να φερουν τουλαχιστον 2-3 διαφορετικες επωνυμιες.
Αυτο πως εξηγειται ?

Τελος η προταση μου, που εκανα παραπανω , (ΨΑΘΙΝ) ειναι Κινεζικοι λαμπατοι που διακινουνται στο Ebay με αυτο ακριβως το λογοτυπο, σε τιμη χωμα, χωρις ομως την παραμικρη πιστοποιηση και εγγυηση, προκειμενου να παρακαμπτουν τους περιορισμους που θετουν οι διαφορες χωρες.
Αυτοι μοιαζουν τρελλα με τους CAYIN (Κινεζικους με κεντρικη διαθεση απο Γερμανια - πιστοποιημενοι - πλασσαρονται σαν Γερμανικοι) οι οποιοι πουλιουνται περιπου στο τριπλασιο απο τους πρωτους, και ενδεχομενως να υπαρχει κατα βαθος καποια συγγενεια, διοτι επιπλεον εαν γραψεις το ΨΑΘΙΝ με λατινικους χαρακτηρες θα πεσεις κοντα στο CAYIN.

Οι Κινεζοι εχουν καταφερει εκτος των αλλων να χανει η μανα το παιδι και το παιδι την μανα, σχετικα με την προελευση και αντιπροσωπευση, για το ποιος ειναι ποιος, και ποιον θα ψαχνεις να βρεις για να σε καλυψει στην περιπτωση που κατι παει στραβα.
Το καθε Κινεζικο εργοστασιο εχει πανω απο μια πορτες διαθεσης των προιοντων του : Την νομιμη-πιστοποιημενη-για εξαγωγες μεσω τοπικων αντιπροσωπων, συν την λυση Ebay ή την προσωπικη παρενοχληση προς αγορα μεσω προσωπικου Email, μεσω operation των δραστηριοτητων τους στην PRC (Λ.Δ.Κινας), ή με εταιρεια βιτρινα στην Taiwan, Σιγκαπουρη, Αυστραλια κλπ.
Ο καθε δρομος μεχρι να φθασει το μηχανημα στο τελικο αποδεκτη χαρακτηριζεται και απο διαφορετικη τιμολογηση, και διαφορετικες παροχες προς τον πελατη. Σε μερικες περιπτωσεις δε υπαρχουν και μικροδιαφορες στο Εξωτερικο φινιρισμα ή κατι ασημαντο στον Εξοπλισμο για να δικαιολογηθει η διαφορετικη επωνυμια.
Εχω ζησει την αγωνια στο προσωπο γνωστου μου, που προχωρησε σε μια τετοια αγορα εν γνωσει του ρισκου που προυποθετει, και πανικοβληθηκε στην περιπτωση που του καηκε τυχαια μια ασφαλεια.

Οσο για τι κινεζικο ελαιολαδο, προσωπικα εαν ειναι φτηνο σκεφτομαι να το αγοραζω.
Ετσι δεν ειναι ?
Για τους Vincent το έχω διαβάσει σε ξένο forum. Έλεγαν ότι η κατασκευή γίνεται πλέον στην Κίνα και ότι στην Γερμανία έχουν παραμείνει τα γραφεία διακίνησης. Εγω τον έβαλα γιατί είναι made in china. Μπορεί να είναι και γερμανικός σχεδιασμός δεν το ξέρω. Όσο για τις υπόλοιπες εταιρείες που κυκλοφορούν και μοιάζουν με Vincent δεν ξέρω τι παίζει sorry.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop