Την βοήθειά σας παρακαλώ...

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Την βοήθειά σας παρακαλώ...

Το πιθανότερο εάν πάρεις κάποιο μηχάνημα από Κίνα είναι αμέσως μόλις το φέρεις εδώ να μην δουλεύει. Εάν δουλεύει ο ήχος του θα είναι απαράδεκτος. Τα προϊόντα που έρχονται εδώ και είναι αποδεκτά προκύπτουν μετά από τρομερή έρευνα στον κυκεώνα της κινεζικής αγοράς που συνήθως γίνετε από κάποια ξένη εταιρία και οι δικοί μας εδώ απλά αντιγράφουν .Μου έχουν φέρει πολλά (απευθείας) κινέζικα μηχανήματα για επισκευή και πολλές φορές είναι τόσο χάλια που δεν αξίζει ούτε να τα πετάξεις .Το after sale είναι ανύπαρκτο. καλλίτερα πάρε κάτι από εδώ κατασκευαστή που θα έχεις και σχέση μαζί του, και θα είναι και υποεκτιμημένο. Φτηνή λάμπα είναι κακή λάμπα γιαυτο λίγο προσοχή.
Αν αποφασίσεις για κινέζικο πάρε κάτι που να είναι βατό σε επισκευή και να το ξέρει καλά κάποιος που θα στο προτείνει. Για ηχείο ούτε λόγος να γίνεται. Καλύτερα πάρε μια τάβλα και βάλε πάνω της κανα fullrange με κανα 15ιντσο ,που δεν θα σου στοιχίσει τίποτα και θα είναι και τρομερό ηχείο.
Εσυ ξερεις πολλααα :142:

Πες καμμια κουφη κακοτεχνια σε Κινεζικο να σου πω και εγω μετα.

Παντως το κλασσικο ειναι με τα καπακια ορισμενων που εχουν 2 και 3 ειδων βιδες για ΙΔΙΟΥ τυπου υποδοχες. Τα ιδια και με τα Voltage Stabilizers, οπου ευτυχως το θεμα περιοριζεται εκει. Ομως σε καθε κομματι πρεπει να κανω χαρτογραφηση απο που εβγαλα την καθε βιδα, ωστε να την ξαναβαλω στην θεση της και ευχες για να μην κλωτσησει.
Απο πανω CNC και αναγλυφα και απο κατω γυφτια.

Ενταξει δεν ειναι ολων των κατασκευαστων ετσι.
Επισης στα πλαισια ενος κατασκευαστη διαφερουν απο γενια σε γενια.

Ομως τι τρομερη διαφορα απο τους Γιαπωνεζους ! !
Και 100 φορες να βαλεις και βγαλεις βιδες δεν καταλαβαινουν τιποτε.
Θα πει κανεις σιγα το προβλημα με τις βιδες.
Λαθος !
Με την ιδια νοοτροπια ειναι φτιαγμενα σχεδον τα παντα μεσα στο μηχανημα.

Οσον αφορα το Κινεζικο λαδι .... ιδου το Κινεζικο SMART.
Οι Γερμανοι δεν τους αφησαν ουτε να το παρουσιασουν στην Φρανφουρτη, και τους κυνηγανε δικαστικα.
ΚΑΙ αυτο με 2 επωνυμιες (προς το παρον) σε διαφορες χωρες : NOBLE και BUBBLE

Attachments

Reaction score
19
Παιδιά ωραία όλα αυτά, αλλά δεν ισχύουν για όλα. Όλοι έχουν άσχημα και καλά προϊόντα. Υπάρχουν Κινέζικοι ενισχυτές που είναι πολύ καλοί. Τέλοσπάντων, δεν θα το συνεχίσω άλλο. Κάντε ότι θέλετε.

Reaction score
8
Vincent is a German company who have their products made in China.

Vincent is a German company that has rebadged Shengya's products and added some changes like better capacitors and some upgraded internal parts.

Sheng Ya is their OEM supplier hence the similarities.

Reaction score
8
με απλα λογια η VINCENT ειναι μια γερμανικη εταιρια που αγορασε την παραπανω κινεζικη εταιρια και εβγαλε με το ονομα της προιοντα της βελτιονοντας τα στα σημεια και χρεονοντας τα Χ μονοψηφιο νουμερο που ισουτε με τα δαχτυλα του ενος χεριου.

Reaction score
13
Παιδιά ωραία όλα αυτά, αλλά δεν ισχύουν για όλα. Όλοι έχουν άσχημα και καλά προϊόντα. Υπάρχουν Κινέζικοι ενισχυτές που είναι πολύ καλοί. Τέλοσπάντων, δεν θα το συνεχίσω άλλο. Κάντε ότι θέλετε.
NAI, τελικα δεν ειναι ολοι οι κινεζοι ιδιοι.
Αλλα υπαρχει ενα πλαισιο που κινουνται, κατι σε στυλ να σε πιασουν κοροιδο. Ειναι ο τροπος που εχουν μαθει να καταξιωνονται εμπορικα.

Εγω θα ηθελα να ακουσω τι εχει να πει το παλληκαρι που δουλευε στην Κινα.
Εχω δουλεψει και εγω λιγο με Κινεζους, στην Κινα και στην Σιγκαπουρη, αλλα ηταν για λιγες μερες.

Reaction score
8
Η CAV έχει και ενισχυτές και καλούς μάλιστα αλλά όχι λάμπα απ' όσο ξέρω.
διαθετει και λαμπατα μηχανηματα - ακομα και αυτοι που νομιζεις ως τραντζιστορατους εχουν οι περισσοτεροι λαμπα στην προενισχυση.

Reaction score
8
Αλλά όταν κάποιος λέει θέλω κινέζικο και του του απαντάμε πάρε Ελληνικό ή Ευρωπαϊκό και βάζουμε και 2 φωτογραφίες ίσαμε το μπόι μου, δεν χτυπάει καλά. Ακούγεται σαν διαφήμηση
και οι τεσσερεις προηγουμενες φωτογραφιες απο τον ιδιο παλι ισα με το μποι σου, διαφημιση του αγνωστου κινεζου εμπορου ειναι;

Reaction score
8
Ασφαλως
αναφερα τρεις που αντιπροσωπευονται και στην χωρα μας ΟPERA CONSONANCE, DARED και SHANLING.
Eκτος απο την πρωτη που η πολιτικη της ειναι ιδιες τιμες παγκοσμιως και αποδεικνυει την σοβαροτητα της και της οποιας τα πραγματικα κορυφαια προιοντα θα τα αγοραζα απο τον Ελληνα αντιπροσωπο για τις αλλες δυο θα εψαχνα σατους καταλογους της εταιριας μηπως καποιο απο τα προιοντα της με καλυπτε και ιδιαιτερα για καποιον DARED με το σκεπτικο της επισης καλης αντιπροσωπισης στην ελλαδα και τον πολυ καλο λογο προς αποδοση.

Reaction score
8
για τα ηχεια της CAV εχεις δικιο υπαρχει ενα ζευγαρι με αρκετα καλο ηχο και πανεμορφο το CAV MD-EX3 με τιμη περιπου στα 1300 ευρω εδω - δεν ξερω στην Κινα αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα μπορουσε να το οδηγησει ενας λαμπατος μαλλον οχι.

Reaction score
0
Εχω ζησει την αγωνια στο προσωπο γνωστου μου, που προχωρησε σε μια τετοια αγορα εν γνωσει του ρισκου που προυποθετει, και πανικοβληθηκε στην περιπτωση που του καηκε τυχαια μια ασφαλεια.....
...Εγω ειμαι αυτος?:103::103:

Και εγω εδω να παραθεσω την αποψη μου για τους κινεζικους.
Πραγματι,μην το συζητας για ποιοτητα κατασκευης(η πλειοψηφια φυσικα)
Ενας αλλος ενισχυτης που πηρα ειχε την γειωση του καλωδιου τροφοδοσιας στον αερα!!!Αναμεσα σε αλλα..

Εντοιτοις υπαρχουν πολλοι που ακουγονται τουλαχιστο αξιοπρεπεστατα.

Αλλο που πρεπει να προσεξεις ειναι να αγορασεις κατευθειαν,γιατι υπαρχει το φαινομενο μερικοι εξυπνοι να πωλουν ενισχυτη ο οποιος στο ιμπει τον παιρνεις με 600ευρος,να στον διαφημιζουν στα 1500 και να ειναι και σε προσφορα:135:

Επισης,αν ασχολεισαι με ιδιοκατασκευες,θα σου προτεινα την αγορα ενος ενισχυτη που σηκωνει μοντιφες,και να του ριξεις επανω μια αναβαθμιση.Ειναι και αυτο μια λυση(παθων ο υποφαινομενος)

Reaction score
19
διαθετει και λαμπατα μηχανηματα - ακομα και αυτοι που νομιζεις ως τραντζιστορατους εχουν οι περισσοτεροι λαμπα στην προενισχυση.
Είπα "απ' όσο ξέρω" αν διάβασες καλά αυτό που έγραψα. Είναι προφανές ότι δεν το παίζω ξερόλας και δέχομαι και κριτική σε αυτά που λέω και τις απόψεις των άλλων και όταν κάνω λάθος το αναγνωρίζω σε σχέση με κάποιους άλλους εδω.

Reaction score
8
αλλος ενας λαμπατος ενισχυτης της εταιριας ειναι ο CAV T5881, ο οποιος ομως μαλλον δεν μπορει να οδηγησει επαρκως τα παραπανω ηχεια λογω των μονο 2Χ40 βατ του

ενω απο την ιδια εταιρια που να οδηγουν τα ηχεια ειναι ο CAV A-10 με λαμπα στην προενισχυση και τραντζιστορ στην τελικη εξοδο, υβριδικος δηλαδη με 160 βατ στο καναλι

και ο επισης υβρηδικος και μαλιστα AV με 5.1 καναλια, 2Χ150 και 3Χ110 και ειδικα δυο καναλια ενισχυομενα 2Χ150 βατ για χαμηλα ιδανικος δηλαδη για να οδηγει τα παραπανω ηχεια μια και τα καναλια αυτα οδηγουν τις μοναδες των χαμηλων ειναι ο CAV A-8

Reaction score
8
για τα ηχεια της CAV εχεις δικιο
α μην το παιρνεις προσωπικα, ετσι γραφω εγω καμμια σχεση να σε θιξω Γιωργο το αντιθετο μια φιλικη παρεα ειμαστε και συζηταμε

Reaction score
8
αλλωστε για την CAV που ανεφερες και στα ηχεια της σου ριξα δικιο και τα μηχανηματα της παρουσιασα. Μαλιστα εχει βγαλει και εναν καινουργιο ενισχυτη με στρογγυλο οργανο ισχυος στην προσωψη, αλλα δεν θυμαμαι το ονομα του.

Reaction score
4
για τα ηχεια της CAV εχεις δικιο υπαρχει ενα ζευγαρι με αρκετα καλο ηχο και πανεμορφο το CAV MD-EX3 με τιμη περιπου στα 1300 ευρω εδω - δεν ξερω στην Κινα αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα μπορουσε να το οδηγησει ενας λαμπατος μαλλον οχι.

Τα ακουσα και εγω προσφατα.
Γλυκοηχα εως πλαδαροηχα ηχεια.
Απο μουρη σκιζουν παντως.

Reaction score
5
Απάντηση: Την βοήθειά σας παρακαλώ...

Τι ωραια εκπληξη ηταν αυτη να βρω κατα την επιστροφη μου τοση συμμετοχη στο θεμα που ειχα τοποθετησει σε λαθος κατηγορια στην αρχη. Πραγματικα παιδια με ευχαριστησε η παροχη τοσων συμβουλων και προτασεων.:107:
Ομως συνειδητοποιω τελικα πως ειναι λαθος μου στη παρουσα περιοδο να κανω αγορες που ειναι λαθος α)ως επιλογες αυτες καθ' αυτες λογω προελευσης, β)λαθος ως αταιριαστα τα μερη του συστηματος μεταξυ τους(μιας και δε θα μπορω να τα ακουσω πριν τα αγορασω), γ)το βασικοτερο ομως λογω των προηγουμενων δυο ειναι οτι το διαθεσιμο ποσο ειναι μικρο για αγορα και των 2(και βαλε) πολυ καλης ποιοτητας συστατικων μερων ενος συστηματος hi-fi με λαμπες απο την Ελληνικη αγορα ή Ελληνικης κατασκευης.:130:
Και παλι ευχαριστω για την μεγαλη σας συμμετοχη και βοηθεια.

Υ.Γ. Μιχαλη Σπερτο σε αλλη περιοδο "you would be my man".

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Την βοήθειά σας παρακαλώ...

Τι ωραια εκπληξη ηταν αυτη να βρω κατα την επιστροφη μου τοση συμμετοχη στο θεμα που ειχα τοποθετησει σε λαθος κατηγορια στην αρχη. Πραγματικα παιδια με ευχαριστησε η παροχη τοσων συμβουλων και προτασεων.:107:
Ομως συνειδητοποιω τελικα πως ειναι λαθος μου στη παρουσα περιοδο να κανω αγορες που ειναι λαθος α)ως επιλογες αυτες καθ' αυτες λογω προελευσης, β)λαθος ως αταιριαστα τα μερη του συστηματος μεταξυ τους(μιας και δε θα μπορω να τα ακουσω πριν τα αγορασω), γ)το βασικοτερο ομως λογω των προηγουμενων δυο ειναι οτι το διαθεσιμο ποσο ειναι μικρο για αγορα και των 2(και βαλε) πολυ καλης ποιοτητας συστατικων μερων ενος συστηματος hi-fi με λαμπες απο την Ελληνικη αγορα ή Ελληνικης κατασκευης.:130:
Και παλι ευχαριστω για την μεγαλη σας συμμετοχη και βοηθεια.

Υ.Γ. Μιχαλη Σπερτο σε αλλη περιοδο "you would be my man".

Σωτηρη ευχαριστω.

Περα απ οσα ειπωθηκαν (τα πιο πολλα οχι απολυτα εστιασμενα στο δικο σου ζητουμενο) νομιζω οτι κανει καλο να εξεταζουμε σφαιρικα τα διαφορα θεματα.
Οπως σου εγραψα και στο ΡΜ, ειναι καπως δυσκολο να ταυτοποιησει κανεις ενα Ενισχυτη που στην χωρα μας ή στην Ευρωπη εμφανιζεται με το χ ονομα, με την πιθανη επωνυμια που θα κυκλοφορει (εαν κυκλοφορει) στην αγορα της Κινας και το εργοστασιο που το παραγει.
Αυτο προσπαθησα να πω σε σενα εν ολιγοις, οπως και το αλλο θεμα περι εκτελωνισμου των οικοσκευων των επαναπατριζομενων, το οποιο ενδεχομενως κρυβει περιπετειες (CE mark κλπ)

Ισως εκεινο το περιεργο αιλουροειδες (audioailouros) να εχει να σου πει με ΡΜ κατι παραπανω για αγορα Κινεζικου σε χαμηλη τιμη.

Φτηνος λαμπατος Ενισχυτης επισης, χωρις να ειναι Κινεζικος (??) ειναι και αυτος.

http://www.palcom.de/deutsch/PRODUKTE/ta70.htm

Και επιδεχεται αρκετη αναβαθμιση.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Την βοήθειά σας παρακαλώ...

Μου θυμίζει κάτι Audio Innovations ενισχυτές των early 90's...
Σπυρο μπορει να ειναι και ετσι.
Παντως σαν layout του σασσι ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κοντα στον Vincent TAC34. Κυκλωματικα επισης κοντα, εαν εξαιρεσεις την μοναδικη προενισχυτικη λυχνια (6F2-τριοδοπεντοδος).
Και βεβαια ΚΑΙ αυτος υπαρχει με τουλαχιστον αλλη μια επωνυμια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop