Τι ακουσατε στην εκθεση Hi End στο Ledra Marriot?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δυό – τρία δωμάτια είχαν και δίσκους για πούλημα. Βρήκα το Buena Vista Social Club σε βινύλιο δεύτερης γενιάς, (απ’ ό,τι ξέρω, ο Ry Cooder πήγε στην κούβα με ψηφιακό εγγραφέα, έτσι δεν είναι); Διπλό άλμπουμ, με αραιά χάραξη, αλλά ό,τι και να είναι πια, η τιμή των 75€ είναι εξωφρενική, (25500 δραχμές, για να μην ξεχνιόμαστε). (Στο elusive disc το είχε πάρει το μάτι μου για 40$). Γλίτωσα τη λιποθυμία και έφυγα.
Ακριβώς έτσι είναι...

Reaction score
52
- Αν και στο hi end δεν είναι αυτό το ζητούμενο, θα ήθελα τις γνώμες όλων στην ερώτηση ποιό ήταν το πιο τίμιο δωμάτιο με βάση τον λόγο κόστος/απόδοση.
Εχω την εντύπωση πως ήταν το δωμάτιο με το "εργαλείο" έξω από το περίπτερο της Sony!! :lol:
Για κόστος δεν ξέρω αλλά από απόδοση νομίζω πως όλοι οι παρευρισκόμενοι το διαπίστωσαν πως έσκιζε! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
7
- Αν και στο hi end δεν είναι αυτό το ζητούμενο, θα ήθελα τις γνώμες όλων στην ερώτηση ποιό ήταν το πιο τίμιο δωμάτιο με βάση τον λόγο κόστος/απόδοση.

Εχω την εντύπωση πως ήταν το δωμάτιο με το "εργαλείο" έξω από το περίπτερο της Sony!! :lol:
Για κόστος δεν ξέρω αλλά από απόδοση νομίζω πως όλοι οι παρευρισκόμενοι το διαπίστωσαν πως έσκιζε! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Επειδη ο Γενικος ειναι μεσα στα κολπα.... ειπε (γιατι το κουβεντιασαμε) οτι ειναι τουλαχιστο των 100Ε ανα παρουσια (για να μην πω "τη βραδιά" και ακουστει καπως)

Reaction score
498
Λοιπόν, με σειρά προτεραιότητας. Καταρχήν ήταν η καλύτερη έκθεση που έχω πάει,

όχι τόσο λόγω μηχανημάτων αλλά λόγω παρέας και διάθεσης. Περάσαμε απίστευτα,

πατήρ υιός και λοιποί... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Επιτέλους είδαμε κι αυτόν τον Βόρειο τρελλο-διαχειριστή. :p

Καλύτερα σετάπ:

1.Προσωπικού γούστου: Το δωμάτιο με τα Peak Consult της Location Sound. Ηχεία

που θέλανε να γίνουνε πάρα πολύ Sonus Faber. Η αλήθεια είναι πως κάπως

πλησιάσανε... :p :p :p

2.Απόλυτο άκουσμα: Το δωμάτιο με τα ATC πάλι από την Location Sound. Απίστευτος

ήχος σε πολύ καλές τιμές. Από το πιτσιρίκι μέχρι το 50άρι. Ότι βγάζει η ηχογράφηση...

3.Ήχος ιδιαίτερου ενδιαφέροντος: Το δωμάτιο της Stepcom με τα υβριδικά Final 0.3

και ηλεκτρονικά της Hegel. Ήχος υπερβολικά λεπτός για τα γούστα μου χωρίς πολύ

χαμηλό ΑΛΛΑ με μεγάλο βάθος, εξαφάνιση των ηχείων και γενικά εδημιουργείτο ένα

μουσικό παράθυρο που ξεκινούσε 1 μέτρο πίσω από τα ηχεία και περιμετρικά στις

εσωτερικές πλευρές του ηχείου με μεγάλο ύψος επίσης. Ένα ίσως όχι απόλυτο φυσικό

άκουσμα αλλά πολύ εντυπωσιακό.Ο τρελλο-Αντώνης έπαιξε και Rammstein σε κάποια

φάση... :twisted: :mrgreen:

Reaction score
1.380
Ο πλέον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ απ'όλα τα περίπτερα ήταν ο "ΑΝΑΚΡΟΥΣΙΣ" ο οποίος συνεχίζει να δουλεύει (στην κυριολεξια) τους μουσικόφιλους με τις τιμές Βινυλλίων και SACD. Μάθαν οτι γ..μιόμαστε πλακώσαν και οι γύφτοι. 45 ΕΥΡΩ το δισκάκι;;;;;; ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ
Συμφωνω και προσθετω οτι εχει την αντιπροσωπεια της Atmasphere αλλα στην εκθεση δεν εφερε τιποτα.

Reaction score
3.585
Αντιλαμβάνομαι ότι τα γούστα μας είναι διαφορετικά σε ότι αφορά τα μηχανήματα και κυρίως τα ηχεία που ακούσαμε.
Χθες επισκέφτηκα για άλλη μια φορά την έκθεση.
Επιβεβαίωσα κάποιες αρχικές μου προτιμήσεις και τώρα πλέον είμαι σίγουρος.

Η μόνη απορία που έχω είναι γιατί να υπάρχουν τόσοι πολλοί κατασκευαστές ηχείων αφού 2-3 μόνο ηχεία είναι πάντα και διαχρονικά τα καλύτερα. Μήπως τελικά πρέπει να φύγουν αυτοί που κινούν σήμερα τα νήματα στο audio και να πάρουν τη θέση τους κάποιοι που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν τους μουσικόφιλους ?

Δεν το πιστεύω όμως ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σύντομα.

Το πιο μαγκέ ύφος αντιπροσώπου στην έκθεση ήταν αυτό του αντιπροσώπου στο περίπτερο της Aquarius. Ενας Prima Luna ήταν ανοιχτός για να μπορούμε να βλέπουμε την πολύ καλή, κατά τη γνώμη μου, ποιότητα συναρμολόγησης των Κινέζων. Ενα κέντημα με πολύ καλά υλικά και καλώδια σωστά τοποθετημένα. Από τους ενισχυτές του Nelson Pass ο τύπος το γύρισε τώρα στους Prima Luna γιατί κατάλαβε ότι με αυτά τα ενισχυτικά θα ανεβάσει τους τζίρους του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά ο ήχος του ήταν χειρότερος και από το φορητό σύστημα της JVC με τα ξύλινα μεγάφωνα που έχω σαν reference για την χαμηλή κατηγορία τιμής. Πρώτη φορά άκουσα τα μικρά Vienna να παιζουν τόσο ξερά και κουραστικά . Φεύγοντας αργότερα με το αυτοκίνητό μου, έβαλα το ραδιόφωνο στο 3ο πρόγραμμα της ΕΡΤ (στους 90.9 MHz ή 95.6 MHz) και πραγματικά χαλάρωσα με την ωραία μουσική που άκουσα στο αυτοκίνητο.

Reaction score
0
Η έκθεση για μια ακόμη φορά ήταν εντυπωσιακή και αν δεν υπήρχαν "λίγες" ελλείψεις (Mfaudio, SonusHiFi, Exclusive, Absolute audio,Avantgarde,Golden,Lyric --> =δηλαδή Lamm,Verity, YBA, Sonus Faber, Goldmund, VDh, Proac, WilsonBenesch, Siltech, Bat, Jadis, Boulder, Avalon, Ayre, ConradJohnson, JeffRowland, Mark Levinson, Magnepan, Vandersteen.....) θα μπορούσαμε να είχαμε πιο πλήρη εικόνα.

Κάτι που δεν σχολιάστηκε και παρέλειψα στον 10ολογo "εκθεσιαζομένων" ήταν ότι μια τέτοια έκθεση είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία έρευνα αγοράς και πολλαπλών ακροάσεων κάτω από ένα ΕΝΙΑΙΟ ΠΡΙΣΜΑ (που όλοι θεωρούμε σημαντικό) δηλαδή τον χώρο. Τα περισσότερα συστήματα πάνω-κάτω έπαιζαν σε ίδιους ή παραπλήσιους χώρους ή τουλάχιστον από ίδια υλικά κατασκευασμένους. Κάτι σημαντικό γιατί υπήρχε μια βασική κοινή συνισταμένη.

Επίσης όλο και περισσότερα δωμάτια είχαν καλύτερο ήχο από πέρυσι και σίγουρα καλύτερο από το Πεντελικόν.

Τα καλύτερα μου (προσωπική εκτίμηση)
1. Peak Consult / Viola / Weiss / Orpheus.
2. ATC / Viola / (κακό όμως το benchmark ως προ και ίσως στέρησε τη πρώτη θέση από τα ATC)
3. Montana / Cary / Virtual Dynamics.

Outsiders που έκλεψαν εντυπώσεις:
1. H ικανότητα οδήγησης των HEGEL με ηλεκτροστατικά ηχεία που κατέβαιναν στο 1 ohm και βάλε.
2. Τα ηχεία Living Voice που αν είχαν ποιοτικότερο ενισχυτή θα έκλεβαν πολλά πορτοφόλια.
3. Η παρουσία των Von Shweikert στην Ελλάδα και μόνο, αξιόπιστη και καλή πρόταση.

Προβληματισμός:
Περίμενα και ήθελα να μου αρέσουν τα Audio Research με τα Wilson πήρα κάποια εξαιρετικά στοιχεία αλλά και κάποια αρνητικά (υψηλές με έντονα συριστικά ξυραφιστά) και αδυναμία εντόπισης των 600 Watt (χαρακτηριστικά ένας φίλος έλεγε "που είναι βρε τα 600;"
Χρειάζεται ψάξιμο.

Η μεγαλύτερη απουσία; τι μου έλλειψε δηλαδή.
LAMM.
Του χρόνου Mfaudio και πάλι εδώ και ελπίζω μαζί και με τους άλλους που προανέφερα στις πρώτες γραμμές.

Αρνητικά:
-Αν και δεν ήθελα να επεκταθώ δεν μπορώ να μην πω τι αρέσει (και αν αρέσει) σε αυτά τα klipsh και όλα τα άλλα κορνοειδή , σαν να έχεις το στέρεο στο σαλόνι και να το ακούς από τη σοφίτα , ειδικά τα Klipsh με απογοήτευσαν (όπως κάθε χρόνο).
-Αρνητικό άλλο που σε ένα δωμάτιο το πικάπ έπαιζε χειρότερα , πιο κλινικά και ψυχρά από το cd και που επίσης στο ίδιο δωμάτιο τα μεσαία φώναζαν επειδικτικά (usher) και όλοι θαύμαζαν την ξυλοκατασκευή (τουλάχιστον δεν ζητούσε πολλά λεφτά)
-Βραβείο κρύας λάμπας στα VTL (όπως σχολιάζει και ο g.Kar).

Τι μένει;
Τελικά αυτό που έχει σημασία είναι ότι κάποιοι φίλοι μου (έπρεπε να πάω και τις 3μέρες για να μου δείξουν τι τους άρεσε) παρήγγειλαν από ένα ATC 35, ATC50, ATC20, AudioVector το μεγάλο βάσης, Hegel ενισχυτή, Cary306sacd, McInotsh 6900.......παιδιά καλορίζικα και του χρόνου και όπως πάντα περί ορέξεως " " " "._

Reaction score
0
ωπ ξέχασα

Τι θα αγόραζα;
Αν είχα τα λεφτά έναν από τους προβολείς της SONY .
Απλά εξαιρετικοί και με καλή υποδοχή έξω από το δωμάτιο. Λέτε να τους συνοδεύει στην εγκατάσταση η κοπέλα;

Reaction score
429
Να σημειώσω ότι στην αίθουσα HT της Klipsch στο ισόγειο είδα να προβάλεται το γνωστό dvd του Cinemusic-Ανδρέα, που είχε προσφέρει δωρεάν στα μέλη του avsite.
Άξιος!!!!!

Reaction score
7
Η αλήθεια είναι, ότι πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ποιότητα οποιουδήποτε ακούσματος έχει και ο δίσκος που παίζει τη δεδομένη στιγμή που θα τύχει να περάσει κανείς από κάποιο δωμάτιο της έκθεσης.
ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Γι αυτό και πολλοί έχουμε αποκομίσει διαφορετικές εντυπώσεις από τα ίδια συστήματα.
Βεβαίως υπάρχει και το θέμα γούστου που σίγουρα μας διαφοροποιεί, για να μην πω και οι προκαταλήψεις μας.

Πάντως το να μας αρέσουν διαφορετικά πράγματα δικαιολογεί και τις τόσες διαφορετικές προσπάθειες των κατασκευαστών.

Από την άλλη παρατηρώ ότι εγώ "μαζεύοντας" χρόνια επισκέψεων στις εκθέσεις γίνομαι όλο και πιό επιεικής με τα συστήματα, ενώ βλέπω γνωστούς μου με μικρή εμπειρία να είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΥΣΤΗΡΟΙ.

Τα περισσότερα συστήματα ήταν αξιοπρεπέστατα.

Τα Grande Utopia επίσης μου άρεσαν φέτος μου άρεσαν ενώ πέρσι είχα απογοητευτεί οικτρά.

Reaction score
5
Οι εκθέσεις Hi – end (τις άλλες πως πρέπει να τις λέμε low – end ή mid- end? :O ) για μένα είναι όπως οι επισκέψεις σε παιχνιδομάγαζα όταν ήμασταν μικροί.

Πολύς κόσμος , παιχνίδια μέσα και έξω από τα κουτιά που λαχταρούσες να παίξεις και πολλά χαμόγελα παντού. Πάω σε αυτές τις εκθέσεις εδώ και πολλά χρόνια πιο πολύ για το κλίμα και όχι για το αποτέλεσμα.

Ρίχνεις μια ματιά από εδώ, ακούς κάτι από εκεί, βλέπεις και πολλά, αλλά κυρίως συναντάς και πολλούς φίλους. Σπάνια μου τυχαίνει να εκστασιαστώ με κάτι μια και οι περιορισμοί είναι πολλοί.
Μικρά δωμάτια με πολύ κόσμο, πολύ φασαρία , κάποιοι επιμένουν να καπνίζουν λες και δεν μπορούν να περιμένουν λίγη ώρα ( μη βαράτε είμαι και εγώ καπνιστής), μούρες με ύφος περίεργο ( οι μούρες με εκνευρίζουν και αφού εκνευρίζομαι δεν μπορώ να το χαρώ). Τέλος πάντων σας τα γράφω ώστε να καταλάβετε πως αντιμετωπίζω αυτές τις εκδηλώσεις.

Το επετειακό 50 της ATC μου άρεσε και πιστεύω ότι κάποιος που έχει τα χρήματα αξίζει να ασχοληθεί μαζί του. Τα κοσμήματα της TEAC ( συγνώμη Esoteric ) μου έκαναν εντύπωση και πιστεύω ότι φέτος τα θηρία της JM Lab έπαιζαν καλύτερα από πέρσι. Τα McIntosh ήταν χάρμα οφθαλμών (γούστα είναι αυτά). Η κοπέλα της Sony είχε πολύ ωραία πόδια ( θέλω ένα σετ για το σπίτι) και οι δύο προτζέκτορες μέσα ήταν πιστεύω το γεγονός της έκθεσης. Και ο μεγάλος (004) αλλά και ο μικρός (100) έκαναν όλους να παραμιλάνε.

Σίγουρα μία τέτοια έκθεση απαιτεί πολλές επισκέψεις αλλά δυστυχώς φέτος λόγω κάποιων συγκυριών δεν μπόρεσα να ξαναπάω όπως είχα προγραμματίσει. Το καλύτερο όλως ήταν που συνάντησα αρκετούς από εσάς, άλλους στο μπές – βγές και αρκετούς μετά στην καφετέρια του ξενοδοχείου με την γνωστή πλάκα που επακολούθησε.

Ραντεβού για του χρόνου αν και με κάποιους από εσάς θα συναντηθούμε σίγουρα σε κάποια από τις παρουσιάσεις που οργανώνει ο Ανδρέας και η Ηχοέκφραση (τους ευχαριστούμε).

Reaction score
0
Κώστας Κόγιας @ Mon Nov 21, 2005 12:29 pm wrote:
Η αλήθεια είναι, ότι πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ποιότητα οποιουδήποτε ακούσματος έχει και ο δίσκος που παίζει τη δεδομένη στιγμή που θα τύχει να περάσει κανείς από κάποιο δωμάτιο της έκθεσης.

Προσωπικά άκουσα όλα με δικά μου δισκάκια και για αυτό τοποθετήθηκα με θετικά ή και αρνητικά σχόλια. Αλλιώς αν ακούς ότι υπάρχει εκείνη τη στιγμή δεν έχει νόημα να πάρεις θέση.

Και ναι σε γενικές γραμμές όλα βαίνουν προς το καλύτερο όσο αφορά τον συνολικό ήχο της έκθεσης.

Reaction score
3.585
Ρε σεις δεν ντρέπεστε ? τι πάθατε όλοι σας με την κορίτσι της Sony ?

Εβγαλε τουλάχιστον κάποιος από εσάς κάποιες φωτό για να δούμε πόσο ωραία πόδια έχει ?
Εμείς, όταν περάσαμε, είδαμε μόνο στήθος. :oops:

Reaction score
3.585
O κ. Μπάρι Γουάιτ , ακούστηκε καλύτερα στα Grande Utopia. Τεράστιο μέγεθος φωνής και τεράστια φανταζί εικόνα. Η μεγαλοπρέπεια στο μεγαλείο της.
Φαντάζομαι ότι το Utopia κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του μόνο σε πολύ μεγάλες αίθουσες ακρόασης.

Το όνειρό μου είναι να έχω 4 από αυτά στημένα σε ένα δικό μας μουσικό club.

Δέχομαι προτάσεις για συνεργασία. Εγώ θα βάλω τα καλώδια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.127
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON