Τι ακούτε στην ησυχία;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785
Απάντηση: Re: Τι ακούτε στην ησυχία;

Τσεκαρε την πιεση σου.
Αν εχεις εκτεθει σε δυνατους ηχους/θορυβους/κρουσεις, ισως να ειναι εμβοες (tinnitus)
http://en.wikipedia.org/wiki/Tinnitus
http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1432

γουγλισε το.

http://www.akoh.gr/ViewShopStaticPage.aspx?ValueId=1919
http://www.entgr.com/Tinnitus.htm
Γιώργο thanks για τις πληροφορίες.
Τελικά το ακούω όταν από θορυβώδες περιβάλλον πηγαίνω ξαφνικά σε ήσυχο.
Θα το παρατηρώ να δούμε τι θα γίνει με τα σούπερ τουΐτερ που ακούω.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167
Οι συχνότερες αιτίες του βουητού στα αυτιά είναι:

1. Η έκθεση σε δυνατούς ήχους
2. Απώλεια ακοής λόγω ηλικίας
3. Τραυματισμοί του αυτιού
4. Εκφυλισμός λόγω φθοράς των μικρών οστών του μέσου αυτιού
5. Ωτοσκλήρυνση
6. Ασθένεια Meniere's
7. Ψηλή πίεση
8. Αθηροσκλήρυνση
9. Φάρμακα
10. Όγκοι της κεφαλής και του λαιμού
11. Ανωμαλίες των αιμοφόρων αγγείων
12. Το υπερβολικό στρες

Nα ανησυχήσεις όταν ακούσεις και εσύ jitter:
Κύριε Μελίδη, όπως βλέπετε, μάλλον πρέπει να κόψετε τα κοψίδια και τα τηγανιτά. Από 'δώ και πέρα, μόνο τσαγάκι και καμιά γίδα βραστή μια στο τόσο.

HV

Reaction score
0
Αν αυτες ειναι οι συχνοτερες αιτιες τοτε εγω γιατι δεν ακουω τπτ οταν βγαλω τα παντα απο την μπριζα ?

Reaction score
1
Απάντηση: Τι ακούτε στην ησυχία;

οι εμβοές ( σε μένα ) ακούγονται και χωρίς να βγάλω κάτι από την πρίζα ή μπορεί να υπάρχει και θόρυβος γύρω μου ... δεν συμβαίνει σε όλους ...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Μιχάλη, για να μη βάζεις-βγάζεις μία-μία πρίζα χωρίς να υπάρχει τελικά λόγος, ένα βράδυ δεν δοκιμάζεις να κατεβάσεις το γενικό για λίγο για να δεις αν αλλάζει κάτι;

Reaction score
0
Και κάτι ακόμα. Δεν παύεις να το σκέπτεσαι συνεχώς, μήπως και αυτή είναι η αιτία του "κακού"; Δηλαδή, το υποκειμενικό σου συναίσθημα και όχι κάτι πραγματικό; Εγώ, επι παραδείγματι, οποτεδήποτεσυγκεντρώσω την σκέψη μου στα αυτιά μου, σε συνθήκες ησυχίας, φυσικά, ακούω κάτι. Συρριστικό και υψίσυχνο. Λέω, μήπως;

sk

Reaction score
502
Πάντως αν οι προτεινόμενες λύσεις ακούγονται δύσκολες στην υλοποίηση (αλλαγή διατροφής, κυνήγι πρίζας, αποδοχή ηλικίας κ.λ.π.), υπάρχει και άλλος τρόπος.

Φρόντισε να μην μένεις ποτέ σε απόλυτη ησυχία .....:107::107::107:

GF

Reaction score
27
Αν αυτες ειναι οι συχνοτερες αιτιες τοτε εγω γιατι δεν ακουω τπτ οταν βγαλω τα παντα απο την μπριζα ?
Μαλλον λογω ηλικιας η/και φυσικης καταστασης.
Σημαντικο ειναι να μην εχεις εκτεθει σε ΔΥΝΑΤΟΥΣ ηχους/θορυβους.
Κλαμπ (καθε βραδυ), συναυλιες και καμια γερη φλεγμονη (ωτιτηδα κλπ) παλια η οχι, ειναι σχεδον σιγουρο οτι συμβαλουν τα μαλλα στο να αποκτησει κανεις εμβοες!

Ειμαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι το εχουμε και ειναι επικτητο.
Το παθολογικο ειναι αλλο καπελο και θελει κοιταγμα σε ΩΡΛ.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785
Απάντηση: Re: Τι ακούτε στην ησυχία;

Κύριε Μελίδη, όπως βλέπετε, μάλλον πρέπει να κόψετε τα κοψίδια και τα τηγανιτά. Από 'δώ και πέρα, μόνο τσαγάκι και καμιά γίδα βραστή μια στο τόσο.
Aν πρόκειται να τα κόψω όλα αυτά προτιμώ να ακούω και νταούλια στην ησυχία.
Ο Κώστας Κόγιας όμως μου έδωσε ιδέα. Κοψίδια τηγανητά.
Να και κάτι που δεν δοκίμασα. Όλο ψητά;

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Φίλοι λάτρεις του καλού φαγητού! Όχι τηγάνι!! Καθόλου τηγανι!! Για νάμαστε καλά να απολαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα!!

Reaction score
1.846
Απάντηση: Τι ακούτε στην ησυχία;

Αν μετά απο 3-4 ώρες ύπνο, σηκωθείς το βράδυ για νερό (εισερχόμενο ή εξερχόμενο :137: ) και ακούς σφυρίγματα, λόγω και βεβαρημένου μητρώου, (κοψιδολάτρης και κοψιδεξολοθρευτής :138:), πας ΑΜΕΣΩΣ για γενικές εξετάσεις, τώρα που είναι νωρίς και το προλαβαίνεις.

Reaction score
2.803
Αρκετά σύνηθες φαινόμενο, πάω στο βουνό π.χ. σε απόλυτη ησυχία μόνο τα πουλάκια κελαηδούν και κατεβαίνοντας σε κάποια φάση ακούω κάτι σαν σφύριγμα, άλλες φορές στην ησυχία αργά τη νύχτα που και που ξαναέρχεται, κάτι με την πίεση στο εσωτερικό του αυτιού και τα νεύρα και περνάει από μόνο του σε μερικά λεπτά, μην περιμένεις επιστημονική εξήγηση, δεν έχεις απολύτως τίποτα. :geek:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.058
Αρκετά σύνηθες φαινόμενο, πάω στο βουνό π.χ. σε απόλυτη ησυχία μόνο τα πουλάκια κελαηδούν και κατεβαίνοντας σε κάποια φάση ακούω κάτι σαν σφύριγμα, άλλες φορές στην ησυχία αργά τη νύχτα που και που ξαναέρχεται, κάτι με την πίεση στο εσωτερικό του αυτιού και τα νεύρα και περνάει από μόνο του σε μερικά λεπτά, μην περιμένεις επιστημονική εξήγηση, δεν έχεις απολύτως τίποτα. :geek:
Δεν ξέρω αν βοήθησε η μετά από 12(δώδεκα) :eek::laugh: χρόνια διάγνωση, αλλά ο ανέμελος από τότε ή θα 'χει γιάνει (όχι Γιάννννη) ή θα 'χει κουφαθεί. :lolsign:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.787
- μπορεί όντως να είναι η ροή του αίματος . . .

Τις πρώτες στιγμές, όταν απομονωθείς, η αίσθηση είναι απόκοσμη, ενώ οι περισσότεροι συνεχίζουν να ακούν μια ανεπαίσθητη βουή. Όπως μαρτυρούν τα όργανα μέτρησης πρόκειται για ψευδαίσθηση, αφού ο εγκέφαλος μη συνηθισμένος σε συνθήκες παντελούς έλλειψης ηχητικών ερεθισμάτων δημιουργεί έναν ελάχιστο θόρυβο, θέλοντας να μας κάνει να αισθανθούμε πιο φυσιολογικά. Κάποιοι δεν αντέχουν περισσότερο από ένα λεπτό μέσα στο πιο ήσυχο δωμάτιο του κόσμου, παραπονούμενοι ότι κυριεύονται από αίσθημα ναυτίας.

Όσο περνάει η ώρα και αρχίζεις να συνηθίζεις, η ακοή οξύνεται και ο παραμικρός θόρυβος ακούγεται πιο έντονα. Μετά από 20 λεπτά της ώρας κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι σε θέση να ακούσουν τον χτύπο της καρδιάς τους ή ακόμα και τη ροή του αίματος στο κεφάλι τους… Πάντως, θεωρίες που έλεγαν ότι κανείς δεν αντέχει να μείνει εκεί μέσα για περισσότερο από 40 λεπτά έχουν πλέον καταρριφθεί στην πράξη.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe