Τι είδαμε, τι θα δούμε

Μηνύματα
12.864
Reaction score
10.078

7/10

Αν κι έχω ακόμη 3 επεισόδια, η σειρά είναι σούπερ.

Το βράδυ ανάλογα την ορεξη


;)
ΑΑΑ, κυκλοφόρησε; Θα περιμένω κι εγώ τους Ελληνικούς υπότιτλους για να το απολαύσω.
 


Μηνύματα
20.138
Reaction score
14.551
Die Ehe der Maria Braun (1979) Ο γάμος της Μαρίας Μπράουν (...διήρκεσε μόνο μισή μέρα και μια ολοκληρη νύχτα ) —The Marriage of Maria Braun

7,8/10
— Rainer Werner Fassbinder

D3D37B94-B038-4D86-920D-E32BB2C3E746.jpeg


«Η σημαντικότερη ίσως ταινία του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, που αποτελεί και το πρώτο μέρος μιας τριλογίας του μεγάλου Γερμανού σκηνοθέτη, η οποία αναφέρεται στον ρόλο των γυναικών στο μεταπολεμικό οικονομικό θαύμα της Γερμανίας...»

«Ο Fassbinder θέτει ερωτήματα για το πώς ένα άτομο μπορεί να διατηρήσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ηθική στη γέννηση του καπιταλισμού. Έτσι η επιτυχία της Μαρίας αποτελεί παρά μόνο μια Πύρρειο νίκη αφού εξαρτιόταν από τη θυσία της ίδιας της ανθρωπιάς της. Η αναζήτηση ταυτότητας είναι στην πραγματικότητα το κεντρικό θέμα αυτού του έργου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε δημόσιο επίπεδο.»


Σε όλη τη μέχρι τώρα ιστορία του σινεμά, δεν έχει υπάρξει άλλος σκηνοθέτης όπως ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ. Μέσα σε 15 μόλις χρόνια, και μέχρι τον πρόωρο θάνατό του, ο πυρετώδης και ασταμάτητα παραγωγικός δημιουργός κατόρθωσε να γυρίσει 41 μεγάλου μήκους ταινίες, 3 μικρού μήκους και 3 τηλεοπτικές σειρές, δουλεύοντας παράλληλα ως θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός, οπερατέρ, συνθέτης, μοντέρ και σκηνογράφος και αφήνοντας πίσω του ένα έργο πολυσχιδές, θαρραλέο και ολότελα μοντέρνο.
Μέσα από αυτό το πλούσιο, σύνθετο και γεμάτο αντιφάσεις έργο, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στα χρονικά του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο Φασμπίντερ κατόρθωσε να μεταμορφώσει τα ανοιχτά τραύματα της μεταπολεμικής Γερμανίας και ολόκληρης της Ευρώπης σε μερικές από τις πιο συνταρακτικές και ανθρώπινες κινηματογραφικές αφηγήσεις, να εισχωρήσει βαθιά στον ψυχισμό μιας χώρας και να ενώσει εκπληκτικά την συλλογική Ιστορία με τις αφοπλιστικές ιστορίες μιας χούφτας απλών και καθημερινών ηρώων, έτσι απεγνωσμένα όπως ζητούν μια θέση σε ένα σκληρό και ελάχιστα φιλόξενο κόσμο.
Περισσότερο από κάθε άλλο εκπρόσωπο του Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου (του «νέου κύματος» του σινεμά της Δυτικής Γερμανίας, που ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μέσα από τις ταινίες των Βέρνερ Χέρτζογκ, Βιμ Βέντερς, Φόλκερ Σλέντορφ, κ.α), ο Φασμπίντερ άσκησε δριμύτατη κριτική στο ηθικό και πολιτικό σύστημα της χώρας του μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ περιέγραφε με λεπτομέρειες ή υπαινιγμούς την παρακμή μιας κοινωνίας προσκολλημένης αναχρονιστικά σε έναν ασφυκτικό και στενόμυαλο κώδικα αξιών, που δαιμονοποιούσε όσα μέλη της διαφοροποιούνταν από τον κανόνα. Μόνο που ο Φασμπίντερ δεν έμεινε εκεί, αλλά καταπιάστηκε χάρη σε μια ασύλληπτη ενέργεια με τα αρχετυπικά θέματα του έρωτα, της ζήλιας, της προδοσίας, δίνοντας στο σινεμά του μια οικουμενική και διαχρονική χροιά, όμοια με αυτή που χαρακτηρίζει τα γνήσια έργα τέχνης.


«Κάθε σκηνοθέτης ασχολείται με ένα και μόνο θέμα και γυρίζει την ίδια ταινία ξανά και ξανά», είχε δηλώσει κάποτε σε συνέντευξή του ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ. «Το δικό μου είναι η εκμετάλλευση των συναισθημάτων, όποιος κι αν είναι ο δυνάστης. Δεν τελειώνει ποτέ η εκμετάλλευση. Είτε πρόκειται για το κράτος που επικαλείται τον πατριωτισμό, είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι, ο ένας άνθρωπος μπορεί να καταστρέψει τον άλλο».

Στο ρευστό περιβάλλον που δημιούργησε στη χώρα η πολύχρονη οικονομική ύφεση και η πολιτική αστάθεια, σ’ έναν κόσμο στον οποίο η μετανάστευση, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η μαζική ανασφάλεια και η εκμετάλλευση μονοπωλούν την καθημερινότητα, οι κατατρεγμένοι και περιθωριακοί ήρωες των ταινιών του σκηνοθέτη έρχονται να δώσουν και πάλι μαθήματα ανθρωπιάς, αλληλοκατανόησης και αγάπης για οτιδήποτε οι περισσότεροι γύρω μας ορίζουν ως «ξένο» και «διαφορετικό», άρα και ύποπτο.


 




n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Μηνύματα
5.935
Reaction score
12.621
Aus dem Nichts


Με εικόνες από Μεσόγεια (Πόρτο Ράφτη και Μαραθώνα/Νέα Μάκρη, αναγνώρισα όλα τα σημεία) αλλά αυτό δεν ήταν φυσικά το δυνατό της σημείο.

Πολύ καλή ταινία που πραγματεύεται κλασικά δράματα όπως απώλεια, δικαιοσύνη, ανάγκη για εκδίκηση, τέλμα. Δυνατή (βραβευμένη) ερμηνεία από την πρωταγωνίστρια.

Πάω τώρα να δω κάποια αμερικανιά blockbuster με εφέ μπας και μου φτιάξει τη διάθεση.
 

Μηνύματα
2.412
Reaction score
3.644
WW84
4/10

Την είδα και θέλω να την ξεχάσω γρήγορα..
Απίστευτα κουραστική, ανούσια και εντελώς παιδική..
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
1.069
Reaction score
2.183
WW84
4/10

Την είδα και θέλω να την ξεχάσω γρήγορα..
Απίστευτα κουραστική, ανούσια και εντελώς παιδική..
Εντωμεταξύ η βαθμολογία στο IMDB πέφτει από μέρα σε μέρα. Σήμερα είναι στο 5.9 Πριν από κάνα δυο μέρες ήταν στο 6+
Πρέπει να είναι μεγάλη π@παριά :biggrin:
 





Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Μηνύματα
686
Reaction score
2.675
Krampus (2015) του Michael Dougherty.

Πιτσιρικάς δυσλειτουργικής οικογένειας που δυσπιστεί έναντι των Χριστουγέννων, δέχεται την επίσκεψη του Krampus, κάτι σαν το αντίθετο του Άγιου Βασίλη!

Χαρμάνι σάτιρας, παραμυθιού και horror που βλέπεται ευχάριστα, αλλά καθόλη τη διάρκεια της προβολής μια σκέψη τριβέλιζε το μυαλό μου: πόσο πιο γαμάτο θα ήταν αν το είχε γυρίσει ο παλιός καλός Tim Burton;
Δε θα μάθουμε μάλλον ποτέ.

Για να "ψηθούν" οι πιτσιρικάδες ενόψει μελλοντικών thriller.

A, παίζει και η αγαπημένη Toni Collette.

 

Μηνύματα
20.138
Reaction score
14.551
Hamilton 8/10


Αλεξαντερ Χαμιλτον

EF3E1900-0D1C-46B0-BE73-74A953726DF7.jpeg




D1E67A8E-42C2-4DB0-A472-C237366A122B.jpeg


Το Hamilton μιλάει για την ιστορία της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ή αλλιώς, για το πώς ένας μετανάστης από το Πουέρτο Ρίκο κατάφερε να αλλάξει την καλλιτεχνική κουλτούρα της Αμερικής των 2010s.

Ένα μάθημα ιστορίας στη γλώσσα και στο ύφος της σημερινής εποχής που έχει ενθουσιάσει κριτικούς και κοινό. Θέμα του η ζωή του Alexander Hamilton, «το πρόσωπο στο 10δόλαρο», ενός από τους ιδρυτές των Ηνωμένων Πολιτειών, βασισμένο στη βιογραφία του πολιτικού που έγραψε το 2004 ο ιστορικός Ron Chernow που είναι και ο ιστορικός σύμβουλος του έργου.

Συγγραφέας, συνθέτης και πρωταγωνιστής στο έργο, ένας χαρισματικός 35χρονος Πορτορικάνικης καταγωγής, γιος μεταναστών,O Λιν-Μανουέλ Μιράντα, ένας μικρόσωμος Αμερικανόσ πορτορικανικής καταγωγής, στην ηλικία των 36 ετών έχει κερδίσει έναν «χείμαρρο» από βραβεία και διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων ενός Pulitzer, δύο Grammy, ενός Emmy, ενός "Genius" Award του ιδρύματος MacArthur και τριών Tony....


Στα Top Rated Movies του Imdb κατέχει την 51 θέση .

Διάρκεια: 3 ώρες

Ζωντανή βιντεοσκόπηση με το αρχικό Καστ,ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα του Μπρόντγουεϊ .

Στο Disney +

The cost of filming the show in June 2016 for later exhibition as an independent movie was financed by its three main producers for less than $10 million. In February 2020, Disney paid $75 million for the worldwide rights to release it, believed to be the largest price ever paid for a single film acquisition. Other studios that expressed interest in the film rights included Warner Bros. Pictures, 20th Century Fox (which would eventually be acquired by Disney) and Netflix.

 
Last edited:


Μηνύματα
2.127
Reaction score
5.589
Στα Ελληνικα το Πλωτο Εθνος(γιατι ρε γαμωτ) μια χαρα τιτλο εχει η ταινια Rose Island η L'incredibile storia dell'Isola delle Rose .Πραγματικη ιστορια ενος πρωτοπορου Μηχανικου ο οποιος εφταξε ενα πλωτο νησι λιγο εξω απο τα χωρικα υδατα της Ιταλιας . Πολυ καλη απο καθε αποψη αξιζει να την δειτε 8/10.Υπαρχει στο netflix.
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.908
Reaction score
77.526
HEY YO!
Mr White!

θα μας λείψεις....😢


1609293389886.png


και τώρα τι κάνουμε ρε παιδιά?:headbang::idk:
τι βλέπουμε?

αυτό το Ελ Καμινο...βλέπεται?
ή να δούμε εκείνο με τον Σολ?
 
Last edited:

Μηνύματα
366
Reaction score
1.416
HEY YO!
Mr White!

θα μας λείψεις....😢


View attachment 193791

και τώρα τι κάνουμε ρε παιδιά?:headbang::idk:
τι βλέπουμε?

αυτό το Ελ Καμινο...βλέπεται?
ή να δούμε εκείνο με τον Σολ?
Better call Saul εννοείται
 
Last edited by a moderator:



Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.681
Μηνύματα
2.869.832
Members
37.944
Νεότερο μέλος
beetlejeans
Top