Τι εγινε στην Αμαρυνθο?

Reaction score
7.131
Σε όσους συλλόγους καθηγητών έχω βρεθεί δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει ούτε 1% από αυτά που λες. Άσε που σε τέτοια τόσο σοβαρά θέματα ο καθένας θα ψηφίσει αυτό που πιστεύει και δεν πα να είναι γιός του διευθυντή ούτε που νοιάζει (και γιατί να νοιάζει άλλωστε).
Εισαι καθηγητης? Εχω εντελως αντιθετη αποψη με τη δικη σου (εγω και μερικα εκατομυρια ελληνες ακομα) για ευνοητους λογους ,μη ξεχνας και το "τοπικιστικο" χαρακτηρα του προβληματος.

Reaction score
14
Ειμαι καθηγητής.

Να ακούς τη γνώμη των γνωστικών και όχι των πολλών.
Στο *σύλλογο των καθηγητων μόνο καθηγητές υπάρχουν και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις καλούνται άτομα πλην συλλόγου. Η ψηφοφορία για την επιβολή ποινών είναι ανεξάρτητη και είναι στη κρίση του καθενός.
Εν' προκειμένω, ο τοπικιστικός χαρακτήρας του προβλήματος δεν είναι θέμα και ούτε λύνεται από το συμβούλιο των καθηγητών. Το θεμα που αναφερόμαστε αφορά τα δικαστήρια που θα το αναλάβουν.

*Σύλλογος ονομάζεται η προγραμματισμένη ή έκτακτη συγκέντρωση όλων των καθηγητών για σημαντικά θέματα που αφορούν το ίδρυμα.

VG

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
VG said:
Αν δεν απατωμαι ηδη δυο ιατροδικαστες εχουν αποφανθει οτι προκεται για βιασμο.
Οι κατοικοι του χωριου φερονται δυσαρεστημενοι γιατι το κοριτσι πηγε στην αστυνομια.
Ειναι ισως απιστευτο αυτο που συμβαινει και ελπιζω να αποτελεσει αφετηρια προβληματισμου καθοτι το "οι Ελληνες δεν ειναι ρατσιστες" καταρριπτεται με τον χειροτερο δυνατο τροπο :(
Δεν νομίζω ότι είναι μόνο ζήτημα ρατσισμού...

Είναι κυρίως ζήτημα του ότι η μικρή αυτή κοινωνία γίνεται "διάσημη" με πολύ κακό τρόπο πανελλήνια... πόσο μάλιστα και από μία αλλοδαπή.
Και αντι να τους απασχολησει το γιατι εγιναν διασημοι,infamous που λενε οι αγγλοι,τους απασχολει το πως και απο ποιον.Να κουκουλωσουμε το ζητημα και περα βρεχει...

VG

Reaction score
0
Οι καθηγητες φυσικα ειναι στον κοσμο τους και παραλληλα συνεταγμενοι με την τοπικη κοινωνια.
Οτιδηποτε αλλο αποτελει εξαιρεση και σπανια περιπτωση στην χώρα όπου...αμελετητα έχουν μόνο οι κόκκορες.

Reaction score
14
Νομίζω ότι σε ένα τόσο σύνθετο και σοβαρό θέμα όποιοι είναι έξω από το χορό λένε αερολογίες.
Κατά τα άλλα, τα ΜΜΕ βρήκαν τροφή για να καλύψουν το κενό των εκλογών και των απεργιών που πέρασαν. Μέχρι το επόμενο θέμα.

Reaction score
118
Καλά απορώ βρε παιδιά και με εμάς εδώ. Κάποιοι το έχουν σίγουρο πως έγινε βιασμός, όπως δηλαδή λένε τα κανάλια που ταυτόχρονα κατακρίνετε.
Οσο για το θέμα του χωριού, θα ήταν χειρώτερα τα πράγματα εαν ήταν Ελληνίδα η οποία θα στιγματιζόταν για πάντα και θα πέρναγε μια δύσκολη ζωή. Ενώ τώρα το χωριό δεν το νοιάζει για μια ξένη. Σκοτίστηκε. Το ίδιο υσχίει και γι'αυτήν.Δεν γίνεται "ρεζίλι" στο χωριό της, στους συγγενείς της αλλα σε ενα μέρος ξένο. Ομως για να αντιδρούν έτσι οι κάτοικοι, κάτι θα υπάρχει πίσω απο την ιστορία. Ισως η κοπέλα να ήταν μια μεγάλη "κουνίστρα". Να πηδ...τανε με πολλούς κλπ. Που το ξέρουμε οτι είναι όλα αγνά και υπέρ της;

Ας περιμένουμε λοιπόν να μάθουμε, αν μάθουμε. Ας μην βγάζουμε πόρισμα όπως τα ιδιωτικά κανάλια. Και φυσικά, η γνωστή τους καραμέλα. Ρατσισμός. Τους βαρεθήκαμε βέβαια. Οχι άλλο κάρβουνο. Πείτε και κάτι άλλο. Και τους πολιτικούς το ίδιο.(τους βαρέθηκα) Δέχθηκε την μάνα της ο υπουργός!!!!!!!!!!!!!! Φυσικά εαν ήταν Ελληνίδα δεν θα υπήρχε τόση ευαισθησία. Άλλωστε τόσες βιάζονται. Δεν είδα ποτέ τόσο ενδιαφέρον για κάποια. :?

Reaction score
0
Πάντως για να επισκεφτεί την οικογένεια της παθούσας ο γραμματέας (νομίζω) της Προεδρίας της Δημοκρατίας με εντολή του κ. Παπούλια σίγουρα έγινε βιασμός. Δεν θα άφηναν να εκτεθεί ο Πρόεδρος που όπως και να το κάνουμε έχει καλύτερη ενημέρωση από εμάς.

Reaction score
7.131
Giotamike καταλαβαινω τη θεση σου,ειναι πολυ ασχημο να βλεπεις μια ομαδα συναδερφων σου σε μια αλλη πολη να λειτουργει σαν "δευτερος βιαστης". Δε γενικευω (θα ηταν πολυ αστοχο) αλλα οι συγκεκριμενοι επιμενω οτι "διδαξαν" κοινωνικο φασισμο.

Reaction score
14
Αγαπητέ Tanto να ξέρεις ότι η θέση μου θα ήταν να καταδικάσω αν έβλεπα κάτι ανάρμοστο στη συμπεριφορά των καθηγητών. ΕΠειδή ομως ούτε στο σχολικό συμβούλιο ήμουν, ούτε ξέρω το σκεπτικό της απόφασης δεν πιστεύω ότι μπορώ να είμαι αξιόπιστος κριτής και φυσικά επικριτής.
Δεν με απασχολεί όμως αν ήταν καθηγητές. Δηλαδή επειδή είναι συνάδελφοι έχουν το αλάθητο ή νομίζεις ότι θα τους υπερασπιζόμουν; Σε καμία περίπτωση και με τίποτα. Το μόνο που μπορώ να γνωρίζω είναι ότι σε συμβούλια καθηγητών οι απόψεις μπορούν να είναι πολλές και σπάνια επηρεάζονται από το "ρεύμα", ειδικά σε τέτοια ζητήματα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Hleios said:
Πάντως για να επισκεφτεί την οικογένεια της παθούσας ο γραμματέας (νομίζω) της Προεδρίας της Δημοκρατίας με εντολή του κ. Παπούλια σίγουρα έγινε βιασμός. Δεν θα άφηναν να εκτεθεί ο Πρόεδρος που όπως και να το κάνουμε έχει καλύτερη ενημέρωση από εμάς.
Πολύ σωστό. Είναι και μία ευκαιρία να δείξουμε στους μετανάστες ότι σε αυτή την χώρα όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι.

Το ότι ασχολήθηκε ο Πρόεδρος την Δημοκρατίας είναι η ύψιστη παρέμβαση του Ελληνικού Κράτους και έχει μία τεράστια σημειολογία.

Οι Έλληνες και το Ελληνικό Κράτος έχουν την ευκαιρία με αυτή την ιστορία να δείξουν ότι υπάρχουν αξίες σε αυτή την χώρα.

Reaction score
62
Στο site του Αντ1 λέει ότι ο ιατροδικαστής σεν βρήκε ίχνη βιασμού στο "θύμα"... :roll: :roll:

Reaction score
25
giotamike said:
Αγαπητέ Tanto να ξέρεις ότι η θέση μου θα ήταν να καταδικάσω αν έβλεπα κάτι ανάρμοστο στη συμπεριφορά των καθηγητών. ΕΠειδή ομως ούτε στο σχολικό συμβούλιο ήμουν, ούτε ξέρω το σκεπτικό της απόφασης δεν πιστεύω ότι μπορώ να είμαι αξιόπιστος κριτής και φυσικά επικριτής.
Δεν με απασχολεί όμως αν ήταν καθηγητές. Δηλαδή επειδή είναι συνάδελφοι έχουν το αλάθητο ή νομίζεις ότι θα τους υπερασπιζόμουν; Σε καμία περίπτωση και με τίποτα. Το μόνο που μπορώ να γνωρίζω είναι ότι σε συμβούλια καθηγητών οι απόψεις μπορούν να είναι πολλές και σπάνια επηρεάζονται από το "ρεύμα", ειδικά σε τέτοια ζητήματα.
Σύμφωνώ απόλυτα με τον giotamike!

Από την άλλη μου κάνει εντύπωση που η μητέρα της κοπέλας έχει παρει σβάρνα όλα τα κάναλια και κανει συνεντευξεις! Μα τόσο πολύ θελει και αυτη να "μενει" το θεμα στην δημοσιότητα?
Με ποιανού την πρωτοβουλία έγινε η συναντηση με τον κ. Παπουλια? Με ποιανού την πρωτοβουλία έγινε η συναντηση με τον Υφυπουργο Υγειας & Πρόνειας?
Με ποια δικαιολογία εξασφαλιστηκε δωρεαν διαμονή στην Αθήνα σε σπίτι που θα πληρώνει το δημόσιο και θα βρεθεί και εργασία για την μητέρα ( στο δημοσιο φυσικά...)??

Μήπως έπρεπε να περιμενουν τι θα πει το δικαστηριο? Αν πει οτι δεν ήταν βιασμος δεν θα εκτεθουν όλοι?
Και ενα τελευταιο ερώτημα: Δυστυχως τέτοια φαινομενα έχουν υπάρξει και στο παρελθον....αν ήταν μεσα στις εκλογες θα είχαμε όλα αυτά τα αποτελέσματα??

Reaction score
7
Εξεταζουμε τι ακριβως;
- Αν εγινε βιασμος;
- Αν δεν εγινε και τους εκατσε;
- Αν το εγραφαν σε καμερα;
- Αν εγινε απο μικρα ηλικιακα παιδια;
- Αν εγινε μεσα σε σχολειο;
- Αν ηταν Ελληνες ή οχι;
- Το ποιος εινα το θυμα και ποιος ο θυτης;
....

Τελικα ΠΟΙΟ ειναι το πιο σημαντικο σε ολη την ιστορια;

Μηπως το οτι γινονται τετοια πραγματα μεσα σε σχολεια ;;;

Reaction score
62
Γιώργος YODΑνδρεάδης said:
Εξεταζουμε τι ακριβως;
- Αν εγινε βιασμος;
- Αν δεν εγινε και τους εκατσε;
- Αν το εγραφαν σε καμερα;
- Αν εγινε απο μικρα ηλικιακα παιδια;
- Αν εγινε μεσα σε σχολειο;
- Αν ηταν Ελληνες ή οχι;
- Το ποιος εινα το θυμα και ποιος ο θυτης;
....

Τελικα ΠΟΙΟ ειναι το πιο σημαντικο σε ολη την ιστορια;

Μηπως το οτι γινονται τετοια πραγματα μεσα σε σχολεια ;;;
Το σημαντικότερο είναι ότι τα κανάλια έχουν αποθρασυνθεί τελείως και πρέπει κάποιος να τους σταματήσει...

Reaction score
0
Πήγα γυμνάσιο-λύκειο την περίοδο 1983-1989. Στο δημόσιο σχολείο της περιοχής μου (Αχαρνών και Αγ.Μελετίου, Αθήνα) συνέβαιναν αρκετά (όχι βιασμοί!) σε τουαλέτες, αίθουσα εκδηλώσεων, αποδυτήρια και ενίοτε αίθουσες! Μάλιστα συνέβαιναν αρκετά στο γυμνάσιο και λιγότερα στο λύκειο. Και τότε θέλαμε να προκαλέσουμε, να τραβήξουμε την προσοχή, τον θαυμασμό.
Οι έφηβοι σε όλες τις εποχές έχουν ορμές και εξερευνούν τη σεξουαλικότητά τους.
Η εφηβεία είναι η ηλικία που ορμόνες κάνουν κουμάντο κι όχι η λογική... και γιαυτόν το λόγο ακόμα και το ποιο συνετό παιδί μπορεί έστω και σε μεμονωμένη περίπτωση να παρουσιάσει ακραία συμπεριφορά (σημαντικότατος ο ρόλος της παρέας-όχλου).

Αυτό που με τρομάζει είναι ότι τώρα είναι ότι υπάρχει κάποιου είδους μόδα να βιντεοσκοπούνται με τα κινητά σεξουαλικές πράξεις με στόχο το πιο τολμηρό και ακραίο! Φοβάμαι μήπως αυτός ο άτυπος διαγωνισμός πανελληνίως (μου το έχουν επιβεβαιώσει ανήψια μου σε αυτήν την ηλικία) αποβεί πολύ επικίνδυνο και εξωθήσει σε ακόμα πιο βίαιες συμπεριφορές (τα snuff films τα έχετε ακουστά;). Ελπίζω απλώς να είμαι υπερβολικός...

Reaction score
8
Το γελοίο της υποθέσεως, είναι ότι απεβάλανε τους συμμεντέχοντας 5 ημέρες.Σιγά τ' αυγά.

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνουν για να αποβληθούν διαπαντός και απ΄όλα τα σχολεία
του νομού :) ?
Ήταν δεν ήταν βιασμός.Αυτοί που έπαιρναν μάτι και έγραφαν στα κινητά, τίποτα ?

Και αν η απόφαση του δικαστηρίου είναι ότι όντως ήταν βιασμός, γιατί η κοπέλα θα πρέπει
να έχει την ίδια τιμωρία με τους βιαστές της ?

Εκτός αν επιφυλάσονται για περαιτέρω τιμωρία, μετά τη δίκη.

Reaction score
118
Δεν μου λέει τίποτα το οτι ασχολήθεικε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η μάλλον μου λέει πολλά. Λόγο της καραμέλας που θέλουν να πιπιλάνε, (όλο το σύστημα) περι ρατσισμού και τέτοιων ηλιθιοτήτων, ασχολήθηκε. Για Ελληνίδα δεν νομίζω πως θα είχε ασχοληθεί. Όπως και δεν έχει ασχοληθεί άλλωστε με τόσα που έχουν γίνει στο παρελθόν με Ελληνίδες.

Το γελείο του θέματος είναι πως ενώ μιλάνε όλοι για δικαιοσύνη, εντούτις έχουν βγάλει απόφαση όλοι πρίν απο τους δικαστές!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ότι και να έγινε υπάρχουν 5 απαράδεκτα πράγματα:

1. Στην αρχή η προσπάθεια ορισμένων να πουν ότι η κοπέλλα ήταν "εύκολη". Είναι γελοίοι οι τύποι αυτοί!
2. Η αποβολή της κοπέλας! Δείγμα της "κοινωνίας" των κολλητών...
3. Η βιντεοσκόπηση στην οποία συμμετείχε και η αδερφή του "κατηγορούμενου".
4. Η άθλια μεταχείριση των καναλιών.
5. Η διαφορετική αντιμετώπιση λόγω του ότι η κοπέλλα είναι από την Βουλγαρία.

Δυστυχώς ως κοινωνία δεν πιάσαμε πάτο ακόμα. Ο ρατσισμός έχει πολύ μέλλον ακόμα...

Τα θετικά:

1. Όλο το πολιτικό σύστημα κάνει ότι μπορεί σε μια όντως σοβαρή αντιρατσιστική προσπάθεια. Με πρώτο τον Πρώτο Πολίτη της Χώρας.
2. Μέχρι και ο Αρχιεπίσκοπος έκανε παρέμβαση ως όφειλε μέσα στο πνεύμα μια εκκλησίας με κοινωνική ευαισθησία, μιας και η κοπέλλα είναι Χριστιανή Ορθόδοξη.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τις τελευταίες ημέρες έχω λάβει πάρα πολλά e-mails με video γυρισμένα σε αίθουσες διδασκαλίας, τουαλέτες και προαύλιο χώρο. Φυσικά τέτοια video και φωτογραφίες, κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια και εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι μαζί με τα υποτιθέμενα μαθήματα, τα παιδάκια μας κάνουν και διαγωνισμούς πίπ@ς ή φωτογραφήσεις string.

Έχω μια τοσοδούλα απορία:
- Τις ώρες που γίνονται αυτά, οι καθηγητές που βρίσκονται?

Η ανευθυνότητα των δασκάλων κατ’ εμέ είναι ανεκδιήγητη. Αυτοί οι άνθρωποι, οι επαγγελματίες της εκπαίδευσης, είναι εντελώς ανίκανοι, όχι μόνον για να εκπαιδεύσουν αλλά και για να προστατέψουν τον χώρο τον οποίον υποτίθεται ότι ελέγχουν, τα σχολεία.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν και όσο σκέφτομαι τους μήνες που απεργούσαν διεκδικώντας την ανταμοιβή τους για όλα τα παραπάνω… :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Reaction score
0
Σταμάτης said:
Πήγα γυμνάσιο-λύκειο την περίοδο 1983-1989. Στο δημόσιο σχολείο της περιοχής μου (Αχαρνών και Αγ.Μελετίου, Αθήνα) συνέβαιναν αρκετά (όχι βιασμοί!) σε τουαλέτες, αίθουσα εκδηλώσεων, αποδυτήρια και ενίοτε αίθουσες! Μάλιστα συνέβαιναν αρκετά στο γυμνάσιο και λιγότερα στο λύκειο. Και τότε θέλαμε να προκαλέσουμε, να τραβήξουμε την προσοχή, τον θαυμασμό.
Οι έφηβοι σε όλες τις εποχές έχουν ορμές και εξερευνούν τη σεξουαλικότητά τους.
Η εφηβεία είναι η ηλικία που ορμόνες κάνουν κουμάντο κι όχι η λογική... και γιαυτόν το λόγο ακόμα και το ποιο συνετό παιδί μπορεί έστω και σε μεμονωμένη περίπτωση να παρουσιάσει ακραία συμπεριφορά (σημαντικότατος ο ρόλος της παρέας-όχλου).

Αυτό που με τρομάζει είναι ότι τώρα είναι ότι υπάρχει κάποιου είδους μόδα να βιντεοσκοπούνται με τα κινητά σεξουαλικές πράξεις με στόχο το πιο τολμηρό και ακραίο! Φοβάμαι μήπως αυτός ο άτυπος διαγωνισμός πανελληνίως (μου το έχουν επιβεβαιώσει ανήψια μου σε αυτήν την ηλικία) αποβεί πολύ επικίνδυνο και εξωθήσει σε ακόμα πιο βίαιες συμπεριφορές (τα snuff films τα έχετε ακουστά;). Ελπίζω απλώς να είμαι υπερβολικός...
Συμφωνώ σε όλα, ακόμα και στο σχολείο. Πήγαινα κι εγώ στο 19 - τέλειωσα το '84

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale