Τι ειδαμε στον Optoma HD73

Reaction score
14
Γιατι βιαζεσαι?
Περιμενε να μιλησουμε ολοι και να βγαλουμε τα τελικα συμπερασματα...:cool_4:
ε μιλήστε ποιός σας φρενάρει!!!

ΥΓ του zoglair τα μάτια πάντως βλέπουν πολύ καλά, οπότε ίσως δεν βιάζομαι τόσο!!!

Reaction score
0
θα ήταν ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να δούμε τα παραπάνω σε σχέση και με τον ΙΝ78 που είναι ακριβώς το ίδιο concept με τον ΙΝ76 όπως ο 72 με τον 73.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
ΥΓ του zoglair τα μάτια πάντως βλέπουν πολύ καλά, οπότε ίσως δεν βιάζομαι τόσο!!!
Kοιτα, αν σου απαντησω πως εχεις δικαιο το θεμα δεν θα παρουσιαζει κανενα ενδιαφερον πλεον.
Εαν σου απαντησω πως εχεις αδικο θα με παρει και θα με σηκωσει:crazy_1:

Οποτε σιωπω μεχρι να εχουμε την επομενη αποψη...:cool_4:

Reaction score
14
Kοιτα, αν σου απαντησω πως εχεις δικαιο το θεμα δεν θα παρουσιαζει κανενα ενδιαφερον πλεον.
Εαν σου απαντησω πως εχεις αδικο θα με παρει και θα με σηκωσει:crazy_1:

Οποτε σιωπω μεχρι να εχουμε την επομενη αποψη...:cool_4:
Ο Επόμενος πλήηηζ!!

Reaction score
1
Και να φανταστείς ότι επίτηδες άφησα υλικό για τον επόμενο: π.χ. πρόβλημα με την ίριδα ("Artificial Intelligence") ενός εκ των Optoma (δε λέω ποιου), διαφορά στις θερμοκρασίες, ίδια μενού και ρυθμιστικά αλλά με άλλο range, επίδραση του λευκού τομέα που λείπει από τον τροχό του 73, κλπ.

κ.κ. sothoms και Τσάλλα are you listening?

Reaction score
14
Και να φανταστείς ότι επίτηδες άφησα υλικό για τον επόμενο: π.χ. πρόβλημα με την ίριδα ("Artificial Intelligence") ενός εκ των Optoma (δε λέω ποιου), διαφορά στις θερμοκρασίες, ίδια μενού και ρυθμιστικά αλλά με άλλο range, επίδραση του λευκού τομέα που λείπει από τον τροχό του 73, κλπ.

κ.κ. sothoms και Τσάλλα are you listening?
Ο Sothoms δοκιμάζει το Thermomix (αυτό σου πήρε η Sothomina σου?) οπότε θα γράψει σε άλλο συγκριτικό, άρα μένει ο Δημήτρης

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Λοιπόν, απο οτι είδα και μέτρησα ο H73 δεν μου έκανε και καμία τρελή εντύπωση.
Πείτε οτι ο 72 μας έιχε ενθουσιάσει οταν βγήκε, πείτε οτι υπάρχουν εν αφθονία πλέον προβολείς 1080, πείτε οτι δεν είχε τίποτα καινοτομικό, πέιτε οτι θέλετε. Εμένα ο 73 δεν μου έκανε το Click, όπως οταν κυκλοφόρησε ο 72.

Χρωμματικά έχει καλύτερο τρίγωνο CIE, μάλλον καλύτερο μαύρο (ήταν μεσημέρι οταν τον εξετάζαμε με τον Ανδρέα και δύσκολα συμπεραίνεις στο μαγαζί) ΑΛΛΑ το μηχανημα που είχαμε στα χέρια μας ήταν ακόμη πιο αρρύθμιστο από τον γνωστό φονιά των Calibrator HD72. Kαι όσοι τον έχουν ξέρουν τι σημαίνει αρρύθμιστος Optoma. Χαλαρά 3 με 5 ώρες δουλειά.
Παρόλο τα γλυκόλογα αρνήθηκε τα γνωστα κόλπα που έχω μάθει με τη φαμίλια τους ώστε με ένα quick setup να βλέπανε οι συμμετέχοντες "κάτι-τις ρυθμισμένο" με συνέπεια να μην χαρούν "καλή" εικόνα.

Και κάτι ακόμη. Πείτε με γκρινιάρη, οπισθοδρομικό οτι θέλετε καταμαρτυρήστε μου, εγώ αυτο το παραξενο panel ΔΕΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Εδώ όλοι οι "βλαμένοι" κοιτάμε πως να κάνουμε την εικόνα μας 2,35 και στο ξεκάρφωτο στο όνομα της ανάλυσης του PC η Optoma χρησιμοποεί 768.
Ρε μήπως τα αγοράζουν απο την TI κοψοχρονιά; Αλήθεια ποιοί άλλοι κατασκευαστές ΗΤ προβολέων τα χρησιμοποιούν;

Και για να έχουμε καλό ρώτημα; Το 1280x720 δεν υπάρχει σαν ανάλυση στους H/Y; Ε, μην τρελαθούμε τώρα! Και άντε να είσαι και πρόθυμος να τη χρησιμοποιήσεις και να βάλεις και PC (μπλιάχ) και να περάσεις τα πάθη του Ιησού με δαύτο. Οσοι έχουμε οθόνες 16:9 με το γνωστό μαύρο πλαίσιο/μπορντούρα πως θα την δούμε τη ρουφιάνα;

Αντε σταματάω το χώσιμο, είναι και Σαββατόβραδο και έχουμε και τις εξόδους μας. Στο κάτω-κάτω επειδή το μηχάνημα θα επανεξεταστεί με περίσση επιμέλεια, θα επανέλθω.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Mια και οι αλλοι αργουν και απο οτι καταλαβαινω υπαρχει ανυπομονησια, επιτρεψτε μου να πω και εγω δυο λογια.

Δεν ξερω τι μπορει να φταιει, ισως εχουμε γινει ολοι μας πολυ περισσοτερο απαιτητικοι με την ελευση των 1920χ1080 προβολεων.Η ισως μας "εξιταρει" το γεγονος οτι μπορουμε να βρουμε σημερα καποια μηχανηματα με εικονα-αγνωστη σε αλλες εποχες-σε τιμες "χωμα".
Ισως αυτα μας εχουν κανει πολυ αυστηρους.
Επιασα τον εαυτο μου να ειναι απογοητευμενος το πρωι πριν απο τις δοκιμες μας.
Ακριβως οπως ειπαν και οι προηγουμενοι φιλοι "ναι μεν...αλλα τιποτα το καινουργιο".Τιποτα που να μας ενθουσιασει, τιποτα που να μας κανει να αναφωνησουμε "ιδου ο νεος πρωταθλητης".

Για να δουμε τα πραγματα λιγο πιο αναλυτικα.
Οπου αφορα τις μετρησεις, ο Βαγγελης ειναι ο καθολα υπευθυνος και δεν θα μπω στα χωραφια του.
Στα της συγκρισης.
Πρεπει να σας πω πως ο 73 ειχε ενα χαρακτηριστικο που διατηρησε και στις τρεις αντιπαραθεσεις που ειχαμε και με τους τρεις προβολεις,αντιπαλους του.
Οσο περνουσε η ωρα τοσο περισσοτερο σε κερδιζε με την εικονα του.Και ας ειχαμε εντυπωσιαστει απο φωτεινοτητες η οξυτητες στην αρχη.
Οπως εχει ηδη αναφερθει στον τροχο του λειπει το λευκο τμημα που διατηρει ο 72 και ο 70 αρα...χαμηλοτερη φωτεινοτητα με την πρωτη ματια.Η φωτεινοτητα,μαζι με την ευκρινεια, ειναι το πρωτο πραγμα που εντυπωσιαζει σε μια κοινη θεαση, ιδιως στα ματια του απειρου θεατη, η οταν η θεαση κραταει 2-3 λεπτα μονο...
Χειροτερος απο τον 72 λοιπον?
Οχι βεβαια.Η κοινη συγκριση μας εβαλε πολυ δυσκολα αυτη την φορα καθως πιασαμε τους εαυτους μας να "εχουμε βγαλει" στην κυριολεξια τα ματια μας για να βρουμε διαφορες.
Και ναι, πιθανοτατα να επελεγα τον 72 εαν το υλικο αποτελειτο μονο απο φωτεινα πλανα.
Τα σκοτεινα πλανα ομως αποκαλυψαν καλυτερη λεπτομερεια στην κλιμακα του γκρι για τον 73.
Μας αποκαλυψαν επισης πολυ ομαλοτερη λειτουργια της Α.Ι.(αυτοματης ιριδας) για τον 73 και ισως εδω να βρισκεται η μεγαλυτερη διαφορα τους.
Rainbow δεν βλεπω, τα παιδια ομως που βλεπουν ειπαν πως δεν ειδαν καθολου στον 73.

Συμπερασμα:
Εαν εχετε ηδη τον Optoma 72 καθηστε στα αυγα σας.
Δεν υπαρχει κανεις ουσιαστικος λογος για αναβαθμιση.

Στην συγκριση με τον 70 τα πραγματα ειναι περισσοτερο ξεκαθαρα.Η φθηνη επιλογη της Optoma στο scaling/αποπλεξη καθως και ο ψηφιακος θορυβος που αποδιδει ο μικρουλης μας εδειξαν την υπεροχη του 73 ξεκαθαρα.
Ομως ο 70 ειναι ενας προβολεας που δεν θα παψει να με συγκινει καθως αποδιδει τοσο καλη εικονα με τοσα λιγα χρηματα.Το εχω ξαναγραψει και το ξαναλεω.Ο απολυτος πρωταθλητης σχεσης ποιοτητας/τιμης.
Συμπερασμα:
Εαν εχετε τον 70, ναι ο 73 ειναι καλυτερος αλλα καλυτερα να περιμενετε πριν κανετε καμμια αγορα.Δεν υπαρχει κανεις τοσο σημαντικος λογος για να αναβαθμισετε τοσο γρηγορα.

Για τον Panasonic AX100 τι να πει κανεις?
Εαν δεν υπηρχει ο 81 αυτον θα ειχα ψηφισει για προβολεα της χρονιας.Εκπληκτικο μηχανακι με την πιο DLP εικονα που ειδα ποτε σε LCD.
Εδω τα πραγματα ηταν ακομα πιο δυσκολα απο οτι σε σχεση με τον 72 διοτι αρχιζει και κυριαρχει και η υποκειμενικη αντιληψη της εικονας.
Καλυτερη ευκρινεια στον Panasonic, πιο ισσοροπημενη και κινηματογραφικη στον 73.Διαλεγετε και παιρνετε!

Συμπερασμα:
Εχετε ηδη τον Panasonic?
Ωραια, εχετε κανει μια εξαιρετη αγορα.Γιατι σας τρωει ο...ποπουλης σας?:cool_1:

Τι θα εκανα εγω

Εαν σημερα δεν ειχα βιντεοπροβολεα και ηθελα να ξοδεψω μεχρι 2 χιλιαρικα ο 73 θα ηταν σοβαροτατος υποψηφιος.Ειναι ο φθηνοτερος DC3 της αγορας και σε αυτα τα χρηματα το αξιζει.
Εαν ομως το DC3 ηταν η βασικη μου προυποθεση τοτε θα "σφιγγομουν" και θα εδινα τα 600 παραπανω που ζηταει πλεον η Benq για τον υποτιμημενο, αλλα εξαιρετο, 8720.

Πρεπει δε να πω πως μονο και μονο απο το γεγονος πως η Optoma μας εχει συνηθισει σε τοσο συχνες αλλαγες μοντελων τον τελευταιο καιρο,στρεφει τον καταναλωτη εναντιον της.
Δεν μπορει καποιος να αγοραζει τον 73 σημερα και μετα απο εξι μηνες να εχει βγει ο 74.
Λεμε τωρα...:prof:

Reaction score
0
Δεν μπορει καποιος να αγοραζει τον 73 σημερα και μετα απο εξι μηνες να εχει βγει ο 74.
Λεμε τωρα...:prof:
Αντρέα, μήπως είσαι παιδί Indigo (που λέει και ο Χαρδαβέλας) και τα γνωρίζεις αυτά??:happy_5: :happy_5: :happy_5:

Reaction score
446
Μόλις επέστρεψα από Σαββατοκύριακο και μπήκα να δω τι γίνεται.
Η γνώμη μου δεν διαφέρει και πολύ, από αυτά που διάβασα παραπάνω, αλλά εγώ θα τα χώσω πιο πολύ στον HD73, γιατί πίστευα πως θα ήταν η επόμενη αγορά μου και με απογοήτευσε εντελώς.
Όχι ότι δεν έχει καλή εικόνα, αλλά βγήκες μετά από 8 μήνες (βλ. HD72) για να μας δείξεις το ίδιο πράγμα;
Που είναι το DC3;
Μπροστά στον 79 θα γινόταν σκόνη το μηχάνημα.

Εντάξει καλύτερη η αυτόματη ίριδα (ομαλές μεταβολές και όχι on-off), αλλά προσωπικά μου είναι αδιάφορη, γιατί μειώνει τις ώρες της λάμπας και αυξάνει το θόρυβο του ανεμιστήρα.

Τον θυμήθηκα και τα ξαναπήρα τώρα !!!

Reaction score
446
Ο Sothoms δοκιμάζει το Thermomix (αυτό σου πήρε η Sothomina σου?) οπότε θα γράψει σε άλλο συγκριτικό, άρα μένει ο Δημήτρης

Χα χα σωστός.:cool_4:

Όλα τα ξέρεις εεεε;

Δεν έχει όμως μία usb για τίποτα update ρε γαμώτο :happy_5:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μεχρι να γραψει και ο Δημητρης τα "δικα του"(αμην και ποτε "happy_1" ) θα ηθελα να αναφερω ορισμενες σκεψεις που μου περασαν απο το μυαλο το Σαβ/κο που μας περασε.
Σκεφτομουν πως ο 73, και ο καθε 73, αυριο(αυτο σημαινει σε κανα δυο μηνες) θα περασει για τεστ απο τους "παγκους" ορισμενων εντυπων.
Αυτοι θα εχουν διαβασει τα οσα γραψαμε εμεις εδω μεσα-παντα τα διαβαζουν- και αναλογως θα ανεβασουν η θα ριξουν το μηχανημα.
Δεν προκειται με τιποτα να κανουν τα οσα καναμε εμεις προχθες.Ουτε να συγκρινουν, ουτε να αλλαξουν πηγες, ουτε αναλυσεις, ουτε αντιπαραθεσεις.Σιγα μην φανε και πεντε ωρες οπως καναμε.
Θα γραψουν-η αληθεια ειναι-ενα "εμπλουτισμενο" αρθρο με πολλες πληροφοριες απο το net και "ουαι και αλιμονο..."
Προχθες ενας φιλος μου ελεγε πως δικος του φιλος αγορασε εναν βιντεοπροβολεα-τον οποιο προσωπικα εχω "θαψει" αν και σας εχω αναφερει απλα οτι τον εχω δει-απλα διοτι διαβασε καλο review σε ενα περιοδικο.
Ο ανθρωπος νομιζει πως το μηχανημα που αγορασε ειναι ελαττωματικο...
Εαν πεισει το καταστημα απο οπου το αγορασε να του δωσουν αλλο και δει πως και αυτο ειναι μια απο τα ιδια, τοτε τι θα κανει?

Φυσικα ολα αυτα αλλαζουν και τα μονοπωλια εχουν σπασει.
Πολλες φορες ομως αναρωτιεμαι εαν αξιζει η τοση κουραση.
Δεν παριστανω τον οσιομαρτυρα, δεν ξεχνω πως πανω απο ολα το χομπυ μας κανουμε...
Και σαφως η κουραση αξιζει ακομα και εαν ωφεληθη εστω ενας απο εμας.
Εδω και λιγα χρονια ομως προσδοκω σε κατι διαφορετικο.
Θα γινει ποτε πραγματικοτητα ωστε να μπορουμε να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους και οχι αναλογα με τις διαφημισεις που πηραμε?:sad:

Reaction score
14
Προχθες ενας φιλος μου ελεγε πως δικος του φιλος αγορασε εναν βιντεοπροβολεα-τον οποιο προσωπικα εχω "θαψει" αν και σας εχω αναφερει απλα οτι τον εχω δει-απλα διοτι διαβασε καλο review σε ενα περιοδικο.
Ο ανθρωπος νομιζει πως το μηχανημα που αγορασε ειναι ελαττωματικο...
Εαν πεισει το καταστημα απο οπου το αγορασε να του δωσουν αλλο και δει πως και αυτο ειναι μια απο τα ιδια, τοτε τι θα κανει?
Εγώ σου είπα ότι φίλος που έιναι Panasonakias, εχει 2 Plasma Panasonic 50" και 42" (πολύ καλές ομολογουμένως) απο παλιά ήταν λάτρης των Technics, πήγε βόλτα σε κατάστημα που ψωνίζει τακτικά.

Το κατάστημα του είπε ότι εχει τον ΝΕΟ 100 και οτι είναι μαυρος στο χρώμα, αφου τον ξέρει ότι είναι "μαυρολάτρης" οπτικοακουστικών συσκευών. Δεν ξέρω σίγουρα αν ο φίλος διάβασε κριτική σε περιοδικό, αλλά γνωρίζω ότι είναι συνδρομητής και στα δύο περιοδικά που τον παρουσίασαν, όποτε 99% κάτι θα διάβασε στον ειδικό τύπο.

Μάλλον όμως τον αγόρασε σαν γουρούνι στο σακί, καθώς το εν λόγω κατάστημα δεν διαθέτει demo room.

Φτάνοντας σπίτι και μετά απο εγκατάσταση που του έκανε ενας ηλεκτρονικός που έχει για όλα τα DIY, αρχισε να του τηλεφωνεί κάθε ώρα, η εικόνα έχει εκέινο ή εικόνα έχει το άλλο, και τελικά του λέει εχεις κάνει σκατά εγκατάσταση. Τελικά ο εγκαταστάτης του λεει οτι το μηχάνημα απλά εχει πρόβλημα, να το πάς πίσω. Δηλαδή το verdict ελλατωματικό μηχάνημα δνε το είπε το άπειρο ματι του φίλου μου αλλά ενός τεχνικού που έχει κάνει αρκετές δουλίτσες στο παρελθόν.

Τι να πώ, δεν τολμώ να του μιλήσω του φίλου, καθώς ξέρω ότι είναι σκασμένος χοντρά, αφού του είπα ένα χεράκι τι παίζει με τον προτζέκτορα αυτό. Σκέφτεται να τον παει πίσω αλλά με ποιό σκεπτικό, δεν μου αρέσει? μονο το carefour αλλάζει αν δεν σου αρέσει, όλοι οι άλλοι αν διαγνωσθεί ελλάτωμα... και είναι ελλάτωμα?

Θα πάω το Σαββατοκύριακο στο σπίτι του φίλου να δώ εικόνα να σας μεταφέρω γνώμη.

Reaction score
14
στο παραπανω αναφερομαι στον 1000 και οχι στον αριστο 100, θα το καταλαβατε απο το μαυρο χρωμα που ειπα...

Reaction score
4
Επειδη πιασαμε την κουβεντα για τον αριστο 100 θα ηθελα να αναφερω κατι περιεργο που συμβαινει (οπως λενε στο αμερικανικο φορουμ) με τον πανα 100 εκει να τους εχει βγαλει μεγαλα προβληματα συγκλισης και εντονο flickering στη εικονα και αλλα (δεν εχω ολοκληρωσει το ατελειωτο διαβασμα).
Το προβλημα φαινεται μεγαλο γιατι το θεμα εκει εχει φτασει τις 85 σελιδες. Το περιεργο ειναι οτι εμεις στην ευρωπη και στο φορουμ αυτο τον εχουμε βγαλει κορυφαιο σε αυτα τα λεφτα που ζηταει, οπως το ιδιο εχουν κανει και διαφορα αμερικανικα reviews.
Αυτο που θερμοπαρακαλω ειναι αν εχουν βγει φωτος με patterns και dve να δουμε και εμεις γιατι ουτε απο το προηγουμενο μακρυ τεστ αλλα ουτε και τωρα εχουν αναρτηθει ετσι ωστε να δουμε και εμεις αν οι αμερικανικες φωτος με τα προβληματα συγκλισης ειναι στα φυσιολογικα πλαισια ή οντως μιλαμε για προβληματικα μοντελα γιατι δεν σας κρυβω οτι με ενδιαφερει πολυ το μηχανακι οπως φανταζομαι και πολλους αλλους με την σχεση τιμης / αποδοση που εχει.

Ευχαριστω.
(Με λιγα λογια βαλτε ΦΩΤΟΣ εχουμε ξεροσταλιασει να περιμενουμε)

Reaction score
170
Νομίζω ότι το θέμα το κάλυψαν οι προλαλήσαντες, οπότε θα είμαι σύντομος. Συμφωνώ κι εγώ ότι οι διαφορές 72 και 73 έτσι όπως τους είδαμε ήταν πραγματικά μικρές έως ανύπαρκτες. Η μόνη "πισινή" που αφήνω είναι ότι οι προβολείς δεν είχαν καλιμπραριστεί στο επίπεδο που έχουμε συνηθίσει και κατά συνέπεια υπάρχει πάντα η πιθανότητα με ένα τέτοιο καλιμπράρισμα να βγουν στην επιφάνεια διαφορές που τώρα δεν είδαμε. Από την άλλη είμαι σίγουρος πως αυτές δεν θα είναι συγκλονιστικές, καθώς όταν υπάρχουν μεγάλες διαφορές αυτές φαίνονται σε όποιον έχει κάποια εμπειρία, ακόμα και όταν οι ρυθμίσεις δεν είναι ιδανικές. Συμπερασματικά θα έλεγα ότι για μικρές διαφορές τιμής (100-200 ευρώ), προτιμήστε τον 73, αν είναι παραπάνω πηγαίντε στον 72.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI