Τι ειδε η Ε.Β.Β.Ε. ?

NIX

Reaction score
0
Χθες το βραδυ μαζευτηκαμε στο σπιτι μου για θεαση και αξιολογηση

Παροντες ηταν ο Μιχαλης (Μελιδης),Αλεξης (Τρυφωνιδης),Μακης (Ευμορφοπουλος),Λευτερης (Χατζησαββας),Ηλιας.
Ο Σινεμιουζικος δυστυχως δεν παρεστει.

Φαγαμε ελαφρια και δεν ήπιαμε καθολου αλκοολ. :happy_9:

Προβολεας ο HD80,πανι προβολης το Stewart Grayhawk RS G3 και πηγη ειχαμε το PS3 (χωρις το τελευταιο firmware) και το HTPC.

Ανοιγω το Thread ουτως ωστε τα αξιοτιμα μελη της E.B.B.E να γραψουν τις εντυπωσεις τους.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Τωρα δηλαδη θα περιμενουμε τον Μακη να μας κανει review?
Παιδι, πιασε ενα αρνι να σουβλισω αυριο, Κυριακη του Πασχα βλεπετε...:cool_11:

Reaction score
6
Απάντηση: Τι ειδε η Ε.Β.Β.Ε. ?

Ο Μακης δεν σουβλίζει.
Ο χρωματικός δισκος της σούβλας του προκαλεί πονοκέφαλο.
Προτιμά να περιμένει με το πιρούνι στο χερι.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246

Φαγαμε ελαφρια και δεν ήπιαμε καθολου αλκοολ.
Κύριε Πρόεδρε τι έγινε, τα χαμηλώσαμε τα στάνταρτς; :lol:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169

Καλά λοιπόν ας γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου.
Ο ΗD80 είναι ένας προβολέας που μου άρεσε το μαύρο του. Βαθύ μαύρο που απείχε λίγο από το μαύρο της σκιάς του χεριού μου στο πανί.
Η ευκρίνειά του εξαιρετική.
Δεν μου άρεσε το "βράσιμο" σε όλη την οθόνη σε φωτεινές και σκοτεινές σκηνές.
Σε κάποιες απ΄αυτές είχε πέπλο εξ΄αιτίας του.
Ίσως όμως να διορθώνεται το κακό, με σωστή ρύθμιση στο μηχάνημα.
Το φως του ήταν πολύ δυνατό σε βαθμό που ενοχλούσε.
Η οθόνη δεν με εντυπωσίασε και με το δυνατό φως είχε λίγο πρόβλημα.
Ο φακός του μηχανήματος δεν εστίαζε το ίδιο καθαρά σε όλη την οθόνη. Επάνω ήταν ξυράφι και κάτω "δε σε βλέπω".
Αυτό όμως υποψιάζομαι ότι διορθώνεται με πιο καλή και σωστή εγκατάσταση.
Τι περιμένεις από τον σινεμούζικ. Ούτε για μπετατζής δεν κάνει.
Άλλωστε και η επιφάνεια εργασίας των Windows έχανε λίγο από δεξιά και αρκετά από κάτω.
Άρα η εγκατάσταση επιδέχεται βελτιώσεις και μάλλον πρέπει να βάλω κι εγώ το χεράκι μου σαν μηχανικός που είμαι.
Η κίνηση ήταν "καλή", γκουχ γκουχ.

Το δωμάτιο του ΝΙΧ είναι όλο βαμμένο μαύρο. Και έκανε το απαράδεκτο λάθος να αφήσει τα καλοριφέρ βαμμένα άσπρα.
Δεν έφτανε που κι ο προβολέας είναι άσπρος!

Από φαί μόνο τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια.
Από πιοτό, τσάϊ με λεμόνι και μέλι.
Ο Μάκης ως συνήθως ζαλίστηκε από τον DLP και έψαχνε καμιά μπύρα για να συνέλθει.

Υ.Γ. Νίκο θέλω το PS3 μου πίσω. Μου έλειψε ήδη.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169

Κύριε Πρόεδρε τι έγινε, τα χαμηλώσαμε τα στάνταρτς; :lol:
Ναι, τα χαμηλώσαμε για 2 ώρες. Δεν κατάλαβες καλά που θα μέναμε έτσι.
Το μετά ήταν πιο ενδιαφέρον. :cool_4:

Reaction score
182
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Μιχάλη.
Ο προβολεας σε κερδίζει στην πρώτη εντύπωση με το φως του, την ευκρίνεια (σε HD που είδαμε) και τα ζωηρά του χρώματα.

Αν ψάξεις λίγο παραπάνω θα δεις μια ανομοιομορφία φωτεινότητας πάνω δεξιά (η οποία όμως είναι ορατή όταν κάθεσαι παράκεντρα δεξιά, ενώ από την άλλη πλευρά δεν είναι τόσο ορατή), θα παρατηρήσεις το βράσιμο τόσο σε ανοιχτόχρωμες όσο και σκουρόχρωμες επιφάνειες (δεν ξερω αν ήταν κόκος στο έργο) και με πατερνακι (μια και σε κανονική θέαση κανείς δεν το παρατήρησε) είδαμε τέλειο φοκους στο πάνω μισό και άσχημο στο κατω.

Ο χώρος dedicated καταμαυρος, αυξάνει το κοντραστ στο μεγιστο. Η οθόνη, αν και με αρνητικό gain 0,92 θυμίζει λίγο τις glare οθονες των lap top, βγαζει δηλαδή μια γυαλάδα (κυρίως ορατή σε ανοιχτόχρωμα πλάνα, ουρανός κτλ), αλλά εμένα δε με ενόχλησε, αντιθέτως δίνει μια αίσθηση ψευδοτρισδιάστατου.

Στην κίνηση, τοσο απο το PS3 όσο και από PC δε με ενόχλησε κάτι και φυσικά δεν είδα καθόλου rainbow. Aντίθετα, με SD υλικό και πλέιερ, καποια σπασίματα τα είχε (σε παλιότερη θέαση).

Η ίριδα είχε μια περίεργη συμπεριφορά, , από το 0 έως το 8 δεν παρατηρησα καμμιά σημαντική διαφορά, στο 9, 10 η εικόνα έλαμπε και από κεί και πανω γινόταν υπερβολικά μουντή και έπερνε καφετίζουσα απόχρωση όλη η εικόνα.

Το μαυρο του, εντυπωσιακό, όπως ειπε και ο Μιχάλης η διαφορά με τη σκιά του χεριού ήταν αμελητέα (παρ' όλο το φως του).

Το φως όντως υπερβολικό, (αν καποιες μετρησεις που καναμε είναι σωστες βγαζει καπου στα 25 footlamperts) αλλά θα μπορούσα να ζήσω μαζί του, έδινε τόση ζωντάνια στην εικόνα που έβαζε κάτω και τηλεοράσεις. Έδινε βεβαια και μια "σκληρότερη" εικόνα και όχι αυτό που μερικοί ονομάζουν κινηματογραφική, αλλά αυτό είναι και θέμα γούστου, εμένα μου άρεσε.

Η τοποθέτηση όντως δύσκολη, παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες του cinemusic ο χώρος αποδείχτηκε μικρός με αποτέλεσμα ακόμα και με τερμα ζουμ να κόβεται λίγη εικόνα στο κατω μερος πεφτοντας στο πλαίσιο της οθονης, αν και δε νομίζω ότι δημιουργεί καποια παραμόρφωση αυτό.

Σε θέαση SD έστω και ολιγόλεπτη, έχεις την εντύπωση ότι η ευκρίνεια πάει περίπατο, με αποτέλεσμα να με κανει να αναρωτιεμαι, αν τη διαφορά την κανει το πανελ (720/1080) ή το υλικό...!!!

Πέρα από το πρόβλημα τοποθέτησης, και ίσως της θολούρας στο κάτω μέρος της εικόνας (που δεν ξέρω αν διορθώνεται με σωστότερη τοποθέτηση) νομίζω ότι είναι μια άριστη αγορά (ειδικά στην τιμή του) και με διαρκεια ζωής λόγω της φωτεινότητάς του (λάμπα 300W) που θα εξασφαλίσει αυτή την έντονη εικόνα που είδα για περισσότερες ώρες από το συνηθισμένο.

Reaction score
6

Δεν μου άρεσε το "βράσιμο" σε όλη την οθόνη σε φωτεινές και σκοτεινές σκηνές.
.
<o:p> </o:p>Μα τι λες;
Αφου εισαι οπαδός του βρασίματος ( σε λουκανικα)
<o:p> </o:p>
Το φως του ήταν πολύ δυνατό σε βαθμό που ενοχλούσε.
.
<o:p> </o:p>Το φως αντικαθιστά την χρήση του μεγεθυντικού φακού.
Άρα η εγκατάσταση επιδέχεται βελτιώσεις και μάλλον πρέπει να βάλω κι εγώ το χεράκι μου σαν μηχανικός που είμαι.
.
Αν είναι να βαλεις το χερι σου προσθέτοντας τις ιδιες καινοτομίες τοποθέτησης του Topaz ( δηλαδή βαζω ένα cd η ένα περιοδικό από κατω για να προβάλει παλι στραβά )
..τοτε αστο.
Ο Μάκης ως συνήθως ζαλίστηκε από τον DLP και έψαχνε καμιά μπύρα για να συνέλθει.
.
Ο Μακης ως συνηθως ηταν ζαλισμένος από τις μπυρες και ξεστανιάρισε μετα από την θέαση του 80αρι.<o:p></o:p>
True Story<o:p></o:p><o:p></o:p><o:p></o:p>
Ο ΗD80 είναι ένας προβολέας που μου άρεσε το μαύρο του. Βαθύ μαύρο που απείχε λίγο από το μαύρο της σκιάς του χεριού μου στο πανί.
.
Προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις να βάψεις μπλε τον 1000αρι και να το ρίξεις στην θάλασσα .
Μα τόσο βλαμμένοι;;;
…που λεει και ο Μήτσος<o:p></o:p>

NIX

Reaction score
0

Προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις να βάψεις μπλε τον 1000αρι και να το ρίξεις στην θάλασσα .

Μα τόσο βλαμμένοι;;;

…που λεει και ο Μήτσος
:cool_11: :cool_11:

25 foot-lamberts

Νικόλα, θα κάψεις κανέναν αμφιβληστροειδή!
:cool_11:

Παρεμπιπτόντως αυτη ειναι μετρηση με την λαμπα στο Low και την ιριδα στο 9 (max κλειστη 16),ειναι τρομερα φωτεινος! :happy_9:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169

Τελικά Νίκο (Νιχ) ο προβολέας σου είναι πολύ "κινηματογραφικός". :cool_11: :cool_11: :cool_11:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ρε παιδια, κολυρια στην Θεσ/νικη πουλανε?
Γιατι μου φαινεται πολυ συνηθισατε στην...ασυγκλισια:cool_11:

NIX

Reaction score
0

Τελικά Νίκο (Νιχ) ο προβολέας σου είναι πολύ "κινηματογραφικός".
Αν ηθελα να εχω κινηματογραφικο προβολεα θα επαιρνα τον Epson τον 1000αρι.
Ελα μην σκας απο την ζηλια σου,το καταλαβαμε ολοι :crazy_3:

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Τι ειδε η Ε.Β.Β.Ε. ?

Ρε παιδια, κολυρια στην Θεσ/νικη πουλανε?
Γιατι μου φαινεται πολυ συνηθισατε στην...ασυγκλισια<!--[if gte vml 1]><v:shapetype id="_x0000_t75" coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"> <v:stroke joinstyle="miter"/> <v:formulas> <v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"/> <v:f eqn="sum @0 1 0"/> <v:f eqn="sum 0 0 @1"/> <v:f eqn="prod @2 1 2"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @0 0 1"/> <v:f eqn="prod @6 1 2"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"/> <v:f eqn="sum @8 21600 0"/> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"/> <v:f eqn="sum @10 21600 0"/> </v:formulas> <v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"/> <o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"/> </v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" alt="" style='width:18.75pt; height:11.25pt'> <v:imagedata src="file:///C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.websmileys.com/sm/happy/552.gif"/> </v:shape><![endif]--><!--[if !vml]-->:cool_11:<!--[endif]-->
<o:p> </o:p>Βρε Μιχάλη μη γράφεις τετοιες πιπεριές.
Του δινεις το δικαίωμα να σχολιάζει την EBBE.
Είσαι και πρόεδρος παναθεμασε.:happy_8::happy_8:
Ας βάλουμε τα πραγματα στην θεση τους .
<o:p> </o:p>Σημερα το απόγευμα πηγα ξανα στο σπιτι του Νικου για να δω τι εννοούν οι παραπανω φιλοι με τα σχόλια τους και ειλικρινά εριξα το γελιο της αρκουδας με αυτά που ειδα.
Μα τι να κανω;
Όταν χοτζαμ σοβαροί άνθρωποι περνανε το film grain για κόκκο που βγαίνει από τον οπτομα , να μην γελάσω;
<o:p> </o:p>Και καλα αυτοί… εσυ βρε Νικο δεν σκέφτηκες να κανεις ένα pause για να δουν οι παρευρισκόμενοι πως ο κόκκος που βλεπανε υπηρχε ως πληροφορία στην ταινια που δυστυχώς βλεπανε για πρωτη φορα ;
Είναι γεγονος πως ο 80αρις εχει κατι πολύ ενοχλητικό.
Είναι ευκρινείς σε βαθμο κακουργήματος, και αυτό εχει ως συνέπεια να φανερώνει τα ελαττώματα που μπορει να υπάρχουν στην εικονα ενός τίτλου ( ειτε αυτό είναι το 300 ειτε το AvsP)
Βεβαια σε αυτό βοηθάει το ότι είναι μονοτσιπος και ως συνέπεια δεν χαρίζει κάστανα εν αντιθέσει με ένα τριτσιπο, που λιγο η σύγκληση του λιγο ότι ο φακός του είναι συννεφιασμένος , κρυβει λεπτομέρειες και εντέλει στρογγυλεύει τις γωνίες προσφέροντας στον ιδιοκτήτη του την άγνοια του κερατά.
( ως γνωστόν ευτυχισμένος κερατας είναι αυτός που δεν γνωρίζει):happy_9:
<o:p> </o:p>Ο φακος του optoma μπορει να μην ανήκει μεν στην κατηγορία των High end αλλα δεν είναι και Marantz και ουτε κοστιζει 11000 ευρω.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και θολός σε σημειο να μην βλέπεις.
Παρακατω παραθέτω δυο φωτο από το κατω μερος της οθόνης.

<o:p>
</o:p>
<o:p></o:p><o:p>
<o:p>

Αν από τις παραπάνω φωτο θεωρείται θολό το κατω μερος τοτε οντως υπάρχει έλλειψη από κολλύριο στην Θεσσαλονίκη .
Παντως σε αυτό που θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες είναι πως το φως του είναι οντως ενοχλητικό.
<o:p> </o:p>(αλλα μονο σε οσους εχουν συνηθίσει σε σκοτεινούς προβολείς ) :cool_11::cool_11::cool_11:<o:p></o:p>
Η τοποθέτηση όντως δύσκολη, παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες του cinemusic ο χώρος αποδείχτηκε μικρός με αποτέλεσμα ακόμα και με τερμα ζουμ να κόβεται λίγη εικόνα στο κατω μερος πεφτοντας στο πλαίσιο της οθονης, αν και δε νομίζω ότι δημιουργεί καποια παραμόρφωση αυτό.
Ηλια επέτρεψε μου μια διόρθωση.
Η εικονα δεν κόβετε στο κατω μερος αλλα μετα από παρέμβαση του Νικου τις προηγούμενες ημερες τον κούνησε σε σημειο να προβάλει λιγο πιο κατω.
Αν παρατήρησες ( που όπως φαίνεται όχι) το πανω μερος τις οθόνης δεν γέμιζε λογο αυτης της μετακίνησης.
Πραγμα που φυσικα σημερα διορθώσαμε και τωρα γεμιζει και παλι πλήρως την οθονη.
Τελος να κανω μια παρατήρηση.
Είσαι μεγαλος αλήτης Νικο που απολαμβάνεις μονο σου το 100% τις εικόνας του ps3.
Γρήγορα να επιστρέψεις το playstation…
Γρήγορα λεμε….:crazy_3:<o:p></o:p>

Attachments

• 21,1 KB Προβολές: 72
  • 21,4 KB Προβολές: 73

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169
Απάντηση: Re: Τι ειδε η Ε.Β.Β.Ε. ?

Μα τι να κανω;
Όταν χοτζαμ σοβαροί άνθρωποι περνανε το film grain για κόκκο που βγαίνει από τον οπτομα , να μην γελάσω;
<o:p> </o:p>Και καλα αυτοί… εσυ βρε Νικο δεν σκέφτηκες να κανεις ένα pause για να δουν οι παρευρισκόμενοι πως ο κόκκος που βλεπανε υπηρχε ως πληροφορία στην ταινια που δυστυχώς βλεπανε για πρωτη φορα ;
Λες να μην κάναμε παύση και να δούμε τον κόκκο;
Σε ταινία που δεν έχει καθόλου κόκκο εμείς είδαμε. Η ταινία φταίει;
Μπορεί να διορθώνεται, αλλά εμείς τον βλέπαμε. Έβραζε. Απλά.

Reaction score
1
Το "βράσιμο" είναι το λεγόμενο "dithering noise", και είναι παρενέργεια της τεχνολογίας. Όλοι οι DLP το έχουν, από λίγο ως πολύ.

Reaction score
6

Λες να μην κάναμε παύση και να δούμε τον κόκκο;
.
Απο οτι εμαθα δεν κανατε καμια παύση.

Σε ταινία που δεν έχει καθόλου κόκκο εμείς είδαμε.
Σε πια σκηνη πιστεύεις πως δεν υπήρχε κόκκος και τωρα ξαφνικά τον ειδες;
Οτι δεν βλέπεις με τον χιλιαρι δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν υπαρχει.

Μπορεί να διορθώνεται, αλλά εμείς τον βλέπαμε. Έβραζε. Απλά.
Για να δεις το περιβόητο βράσιμο επρεπε να επιλέξεις μαυρο φoντο και να κολλήσεις την μουρη σου στους 40ποντους απο το πανι , ωστε να αρχίσεις σιγα σιγα να αντιλαμβάνεσαι το φαινόμενο .
Απο οσο μαθαίνω αυτο δεν το κάνατε ( χωρια που δεν θα ειχε καμία αξια κατι τέτοιο )
Συνεπώς είδατε οτι θέλατε να δείτε
ενώ συγχρόνως ειδατε αυτα που δεν είχατε δει ξανά.
Κοιτα, και γω lcd εχω αλλα δεν κολλάω και ουτε πωρώνομαι σε σημείο να λεω όλα είναι χάλια εκτος από αυτό που εχω αγοράσει.<o:p></o:p>

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.493
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid