Τι ειναι το επαγγελματικο calibration?

Reaction score
427
Πάντως έχει καταντήσει κουραστική αυτή η επίθεση στον Βαγγέλη όλα αυτά τα χρόνια.
Και αν δεν τον γουστάρετε, με τον τρόπο που τον αντιμετωπίζετε, μόνο αξία καταφέρνετε να του δώσετε.

Reaction score
8.349
δυστυχως με τις -κατα τη γνωμη μου-"τραβηγμενες" αποψεις που εγραψε ο Κωστας και την συνεχεια που ακολουθησε μεταξυ Χρηστου και Βαγγελη χαθηκε η μπαλα,που ειναι η σημασια του calibration και ποσα μπορει να προσφερει στον οποιοδηποτε κατοχο προβολεα αλλα ειδικα στους λιγοτερο εμπειρους που ειναι και η πλειοψηφια των ιδιοκτητων προβολεων.
Παρα πολλοι ιδιοκτητες προβολεων ισως δεν θα εχουν την ευκαιρια να διαπιστωσουν το αποτελέσμα που δινει μια δουλεια τετοια και να κρινουν μονοι τους το αποτελεσμα.Ολοι,ακομα και οι πλεον εμπειροι καποτε πρωτοειδαμε προβολεα.Ειναι αληθεια οτι σε κεινη την πρωτη εμπειρια της μεγαλης οθονης,πολυ λιγο μας απασχολησε τοτε η σημασια των ρυθμισεων.Το ιδιο πιστευω οτι ισχυει για πολυ κοσμο.Χρειαζεται μια επαφη με το αντικειμενο για να κατανοησει κανεις τη σημασια αυτη.Νομιζω οτι εκει εστιαζεται-η πρεπει να εστιαζεται αυτη η συζητηση και οχι σε διχογνωμιες μεταξυ εμπειρων μελων στους οποιους εν τελει δεν απευθυνεται αυτο το θεμα.

Reaction score
1.030
Φίλε Δημήτρη, έχω εκφράσει εδώ και χρόνια τη γνώμη μου για αυτά τα «επαγγελματικά» calibration σε μικρές οθόνες. Για μένα η εν λόγω διαδικασία έχει νόημα μόνο σε οθόνες πάνω από 130 ίντσες ώστε να δοθούν σωστά οι μοίρες κλίσης και καμπυλότητας, το είδος του πανιού και οι αποστάσεις του προβολέα-οθόνης. Αυτό όμως σημαίνει ότι είσαι συγχρόνως και εγκαταστάτης και ότι έχεις τα ανάλογα εργαλεία τα οποία δεν είναι ένα λάπτοπ και μία κάμερα. Είδα σε έκθεση πρόσφατα επίδειξη από software και εξοπλισμό για υπολογισμό αντηχήσεων Home cinema (!!) που κόστιζε 30.000 ευρώ και έκανε θαύματα. Αντίστοιχα προγράμματα υπάρχουν για την εικόνα. Στην Ελλάδα με τις εγκαταστάσεις των 400 ευρώ δεν θα κάνεις απόσβεση ποτέ τέτοιων μηχανημάτων άρα δε θα τα βρεις πουθενά στην αγορά, δεν έχουν νόημα ύπαρξης. Ξέρεις κανένα που παρήγγειλε curved οθόνη με custom καμπυλότητα υπολογισμένη από τέτοια μηχανήματα;
Σε ήδη εγκατεστημένες οθόνες δεν έχεις μεγάλα περιθώρια αν ο προβολέας δεν έχει δυνατότητα αλλαγής φακών και επι μέρους ρυθμίσεων (όλοι οι προβολείς 2 και 4Κ έχουν τέτοιες δυνατότητες).
Για οικιακή χρήση θεωρώ ανούσια μία τέτοια διαδικασία γιατί η αλλαγή συμπεριφοράς της λάμπας αλλάζει όλες τις ρυθμίσεις συνεχώς. Θα πρέπει κάθε 150 ώρες να γίνονται από την αρχή. Άρα έχουν νόημα μόνο στην εγκατάσταση. Εδώ στην Ελλάδα γίνεται το ανάποδο, βάζουμε λάθος μία οθόνη και ένα προβολέα και προσπαθούμε να τα φέρουμε ίσια με θαύμα. Κοίτα αντίστοιχο θέμα όπου φίλος επισκέφτηκε κάποιον που άνοιξε από 5 μέτρα 135 ίντσες με Sony 200. Βρές μου εγκαταστάτη να φτιάσει αυτή την εικόνα.
Δε θα μπω σε μία περεταίρω διαδικασία ανούσιας αντιπαράθεσης με κανένα καθώς δεν εξυπηρετεί σε τίποτε. Αυτή είναι η γνώμη μου και την έγραψα, δεν είναι υποχρεωτικό να την ενστερνιστεί κάποιος.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
....... Αυτή είναι η γνώμη μου και την έγραψα, δεν είναι υποχρεωτικό να την ενστερνιστεί κάποιος.
Ρε Κώστα κράταγες το καλύτερο για το τέλος;
Δόξα να 'εχει ο κύριος...... ήρθε η καρδία μου στη θέση της. :142::142::142:

Reaction score
0
Απάντηση: Τι ειναι το επαγγελματικο calibration?

Άντε να πείσεις εσύ Βαγγέλη κάποιον που αγόρασε τον κορυφαίο για κάποιους ΒΠ και ακούμπησε 10.000 ευρώπουλα, πως είναι για 100 ίντσες το πολύ. Δεν μπορεί να το χωνέψει. Πόσο μάλλον όταν του λέει η εταιρεία στις προδιαγραφές και το εγχειρίδιο χρήστη, πως μπορεί να πάει μέχρι 300 ίντσες και 9,4 μέτρα. Αυτός είναι ο σκοταδισμός των εταιρειών.
Και προσπαθείς εσύ ο κακόμοιρος να βγάλεις τα κάστανα απο την φωτιά, να ικανοποιήσεις τον πελάτη, αλλά και να μην θάψεις τη εταιρεία λέγοντας τα σύκα σύκα...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Τι ειναι το επαγγελματικο calibration?

Εγώ νομίζω πως ο 200άρης άνετα ανοίγει 135 ίντσες εάν έχεις τον χώρο!!! εάν πέσει λίγο η φωτεινότητα, ανεβάζεις λίγο το κέρδος της οθόνης! Εντάξει μην φωνάζεται, δεν έχω τεχνικές γνώσεις, απλά λέω την γνώμη μου!

Reaction score
5.684
νομιζω οτι κανεις λαθος εδω ...
βαλε οποιον προβολεα θελεις στις 102" και μετα καπακι στις 123" .
η διαφορα θα ειναι απο τεραστια εως χαωδης!!!
για τα γουστα μου παντα ...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Re: Τι ειναι το επαγγελματικο calibration?

νομιζω οτι κανεις λαθος εδω ...
βαλε οποιον προβολεα θελεις στις 102" και μετα καπακι στις 123" .
η διαφορα θα ειναι απο τεραστια εως χαωδης!!!
για τα γουστα μου παντα ...
Αυτό σωστό, κάποτε το HITECH έκανε όλες τις δοκιμές προβολέων στις 80''! αργότερα στις 100'', όσο πιο μικρή οθόνη προβάλεις τόσο πιο πολύ φωτεινότητα παίρνεις, αυτό δεν σημαίνει ότι στις 130'' δεν έχεις ικανοποιητική εικόνα! εκτός εάν είναι κάποιος που ψάχνει την τέλεια εικόνα, με την τέλεια φωτεινότητα, το τέλειο κοντράστ, και πάει λέγοντας (αυτά ψάχνουν και στην κατηγορία HI END και έχουν χάση την ουσία) που είναι η απόλαυση ενός καλού έργου!!!

Reaction score
1
Παντως πολυ 'χουντικο' το forum βρε παιδια.Μολις καποιος ενοχλει με τα γραφομενα του τον calibrator Βαγγελη Λαμπρου ,πεφτει η 'κλικα' να το φαει...και τρωει βρισιδι ο ανθρωπος ανελεητο.
Επισης Βαγγελη παρακολουθω και διαβαζω τα ποστ συχνα -πυκνα.Αυτο που εχω διαπιστωσει ειναι μια ελειψη εκφρασης.Τα κειμενα σου ειναι σχεδον παντα μετρια εως κακα με αστοχες παραβολες και κακες διατυπωσεις .Πρεπει να ειχες πολυ κακο βαθμο στο σχολειο στο μαθημα της εκθεσης σωστα?
Ελπιζω να μην δεχθω ανελεητη επιθεση επειδη μετεφερα παραπανω μια αποψη μου.

Και επειδη πραγματικα δεν εχω καταλαβει τι γινεται.
Βλεπω καποια διαφημιση καταστηματος στην υπογραφη σου Βαγγελη.Μπορω να λαβω γνωση και εγω τι ακριβως συμβαινει στο forum.

-To forum ειναι ιδιοκτησια του καταστηματος?
-Βαγγελη εισαι ο ιδιοκτητης του καταστηματος?
-Εαν δεν εισαι ιδιοκτητης τοτε ποιος ειναι?
-Και εαν ειναι αλλος..εσυ απλα εργαζεσαι εκει?
-Ολοι οι υπολοιποι που κατευθειαν περνουν το μερος σου σε οποιαδηποτε αντιπαραθεση σου ειναι ατομα που εμπλεκονται επαγγελματικα με το καταστημα?
-οι διαχειριστες το ιδιο?
-Γενικα ποια η σχεση του forum με το καταστημα που αναγραφεις στην υπογραφη σου?

Οι ερωτησεις μου ειναι εντελως καλοπροαιρετες απλα για να λαβω γνωση.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Reaction score
0
tegonik φιλικα αλλα τι σε νοιαζει?
οφ
κατι πας να κανεις στη φωτο που εβαλες διπλα με το χωρο σου ,συνεχισε....

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.682
Απάντηση: Re: Τι ειναι το επαγγελματικο calibration?

Παντως πολυ 'χουντικο' το forum βρε παιδια.Μολις καποιος ενοχλει με τα γραφομενα του τον calibrator Βαγγελη Λαμπρου ,πεφτει η 'κλικα' να το φαει...και τρωει βρισιδι ο ανθρωπος ανελεητο.
Επισης Βαγγελη παρακολουθω και διαβαζω τα ποστ συχνα -πυκνα.Αυτο που εχω διαπιστωσει ειναι μια ελειψη εκφρασης.Τα κειμενα σου ειναι σχεδον παντα μετρια εως κακα με αστοχες παραβολες και κακες διατυπωσεις .Πρεπει να ειχες πολυ κακο βαθμο στο σχολειο στο μαθημα της εκθεσης σωστα?
Ελπιζω να μην δεχθω ανελεητη επιθεση επειδη μετεφερα παραπανω μια αποψη μου.

Και επειδη πραγματικα δεν εχω καταλαβει τι γινεται.
Βλεπω καποια διαφημιση καταστηματος στην υπογραφη σου Βαγγελη.Μπορω να λαβω γνωση και εγω τι ακριβως συμβαινει στο forum.

-To forum ειναι ιδιοκτησια του καταστηματος?
-Βαγγελη εισαι ο ιδιοκτητης του καταστηματος?
-Εαν δεν εισαι ιδιοκτητης τοτε ποιος ειναι?
-Και εαν ειναι αλλος..εσυ απλα εργαζεσαι εκει?
-Ολοι οι υπολοιποι που κατευθειαν περνουν το μερος σου σε οποιαδηποτε αντιπαραθεση σου ειναι ατομα που εμπλεκονται επαγγελματικα με το καταστημα?
-οι διαχειριστες το ιδιο?
-Γενικα ποια η σχεση του forum με το καταστημα που αναγραφεις στην υπογραφη σου?

Οι ερωτησεις μου ειναι εντελως καλοπροαιρετες απλα για να λαβω γνωση.

Ευχαριστω εκ των προτερων
Η πρώτη φράση σου θεωρώ ότι θίγει το ρόλο μου ως συντονιστή, μια που είμαι ο πρώτος που εξέφρασα άποψη υποστηρικτική του ρόλου του calibrator. Δεδομένου ότι ούτε χουντικός είμαι ούτε σε κλίκα ανήκω, χαρακτηρισμός σου είναι πέρα για πέρα συκοφαντικός. Ο καλύτερος τρόπος να το αποδείξω, είναι η στάση μου σε όλα θέματα που γράφω, με χαρακτηριστικό αυτό για το 2.40:1 που είναι στην επικαιρότητα τώρα.

Για να σου φύγει η απορία πάντως, οι μόνες οικονομικές συναλλαγές που είχα ποτέ με τους Λάμπρου/Καφάτο, ήταν εγώ να πληρώνω το αντίτιμο των προϊόντων που αγόραζα -και μάλιστα στην ίδια ακριβώς τιμή με τους υπόλοιπους πελάτες.

Επειδή πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι και να ρωτάς πριν βγάζεις συμπεράσματα και χαρακτηρίζεις, σου επιβάλλεται η ποινή για Χαρακτηρισμό/Ύβρη συντονιστή.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όπως καταλαβαίνεις μεσιέ tegonik, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει σε όσα σου ήρθε σήμερα να μας γράψεις. Παρόλα αυτά θα σου λύσω μερικές απορίες.

Γενικα ποια η σχεση του forum με το καταστημα που αναγραφεις στην υπογραφη σου?
Δεν υπάρχει καμία σχέση του καταστήματος του κου Λάμπρου με το AVSite. Στην εταιρεία του κου Λάμπρου εργάζεται ο ιδρυτής του φόρουμ, που παλαιότερα εργαζόταν αλλού.

Κατά τα άλλα και συνοψίζοντας τα κακοπροαίρετα ερωτήματά σου, έχω να πω ότι ο Βαγγέλης όπως και ο κάθε Βαγγέλης, δικαιούται να δουλέψει κάπου για να βγάλει το ψωμί του. Επίσης δικαιούται να γράφει σε ένα φόρουμ. Τα μέλη τους κρίνουν με βάση τα γραπτά τους και την προσφορά τους, όπως κάνουν με όλον τον κόσμο. Όπως είναι προφανές, πάντα θα υπάρχουν και κάποιοι που θα ζηλεύουν τις καλές κριτικές που αποσπούν άλλοι.

Χαιρετίσματα!

...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas