Τι να αγορασω για αναπαραγωγη ταινιων??

Reaction score
1.845
Ετοιμάζεσαι να κάνεις μια αγορά που δεν με έχεις πείσει ότι τη χρειάζεσαι. :idk:

Reaction score
75
Ετοιμάζεσαι να κάνεις μια αγορά που δεν με έχεις πείσει ότι τη χρειάζεσαι. :idk:
σημερα ειδα το πρωτο dvd στο hc!όταν συνδεσα το λαπ τοπ μεσο hdmi μου εβγαλε αυτό το μηνυμα:

"HDMI™ Συνδεσιμότητα
Αν η τηλεόραση DTV υποστηρίζει HDMI (Διασύνδεση Πολυμέσων Υψηλής Ανάλυσης) και η κάρτα γραφικών σας ATI Radeon™ διαθέτει σύνδεση DVI, μπορείτε να συνδέσετε την ψηφιακή τηλεόραση DTV στον υπολογιστή σας.

Η έξοδος DVI ορισμένων καρτών γραφικών ATI Radeon έχει δυνατότητες επεξεργασίας ήχου και συντίθεται από σήματα βίντεο αλλά και σήματα ήχου. Στην περίπτωση αυτή, χρειάζεστε μόνο έναν προσαρμογέα DVI-σε-HDMI και ένα καλώδιο HDMI για τη σύνδεση σε DTV με δυνατότητα HDMI.

Η έξοδος DVI των καρτών γραφικών πριν από τη σειρά 2000 της ATI Radeon παρέχουν μόνο βίντεο. Για να συνδέσετε αυτόν τον τύπο κάρτας γραφικών σε μια τηλεόραση DTV με δυνατότητα HDMI, χρειάζεστε έναν προσαρμογέα DVI-σε-HDMI και ένα καλώδιο HDMI για την παροχή βίντεο στην τηλεόραση DTV. Επίσης, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε μια ξεχωριστή σύνδεση από την έξοδο ήχου του υπολογιστή στην είσοδο ήχου της τηλεόρασης DTV με δυνατότητα HDMI. Επίσης, η τηλεόραση DTV μπορεί να χρειαστεί να ρυθμιστεί για εξωτερικό ήχο. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση της τηλεόρασης DTV που διαθέτετε.

Οι τύποι των συνδέσεων και των λειτουργιών στην κάρτα βίντεο ποικίλουν ανά μοντέλο. Παρακαλούμε να ανατρέξετε στον οδηγό εγκατάστασης στο CD εγκατάστασης για πληροφορίες ειδικά για την κάρτα σας.

Ενεργοποίηση Windows® ελέγχου έντασης ήχου της συσκευής ήχου του συστήματος για DTV "

ο υπολογιστης μου είναι αυτος

http://www.getitnow.gr/prod/ypologi...o-p8800-266-ghz-173-tft-moonlight/prod510357/

μπορει καποιος να μου πει τι σημαινει?

βεβαια ο ηχος ηταν 5 καναλος και δεν καταλαβαινω γιατι !

υ.γ.''περιορισμένη - ή καθόλου - γνώση της χρήσης υπολογιστών.''
πως με καταλαβαίνεις??

Reaction score
75
και από το παραπανω αυτό:

Ενεργοποίηση Windows® ελέγχου έντασης ήχου της συσκευής ήχου του συστήματος για DTV
Για να ενεργοποιήσετε τον κανονικό ήχο μέσω των Ιδιοτήτων ήχου και συσκευών ήχου Windows , επαναφέρετε τη συσκευή εισόδου ήχου σε συσκευή ήχου συστήματος.

1. Κάντε δεξιό κλικ στο εικονίδιο έντασης στη γραμμή εργασιών, το οποίο συνήθως βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Εάν το εικονίδιο έντασης ήχου δεν είναι στη γραμμή εργασιών, κάντε τα ακόλουθα:
    • Πατήστε στο Έναρξη και στη συνέχεια στο Πίνακα Ελέγχου.
    • Κάντε διπλό κλικ στο στοιχείο Ήχοι και συσκευές ήχου.
    • Στην καρτέλα "Ένταση" επιλέξτε το στοιχείο Τοποθέτηση του εικονιδίου έντασης στη γραμμή εργασιών .
  2. Κάντε κλικ στο Ρύθμιση ιδιοτήτων ήχου.
  3. Στην καρτέλα Ήχος, επιλέξτε τη συσκευή συστήματος ήχου ως Συσκευή μείκτη.
  4. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή.

Reaction score
249
Ο υπολογιστής σου έχει μπλου ρει που σημαίνει οτι μπορείς να δεις και δίσκους οποτε γιατί να πάρεις εξωτερικο μηχανημα;
Αφού συνδέσεις με HDMI τηλεόραση και υπολογιστη δεν ειδες εικονα;
Υπάρχει στις ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου σύνδεση με εξωτερική οθόνη και στον πίνακα ελέγχου μπορείς να ορίσεις την hdmi σαν εξοδο ήχου
Δεν είχες ήχο ή εικόνα στην τηλεοραση;

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Πιθανόν να είναι από τις ρυθμίσεις του player που χρησιμοποιεις.

Reaction score
75
Ο υπολογιστής σου έχει μπλου ρει που σημαίνει οτι μπορείς να δεις και δίσκους οποτε γιατί να πάρεις εξωτερικο μηχανημα;
Αφού συνδέσεις με HDMI τηλεόραση και υπολογιστη δεν ειδες εικονα; ειδα!!
Υπάρχει στις ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου σύνδεση με εξωτερική οθόνη και στον πίνακα ελέγχου μπορείς να ορίσεις την hdmi σαν εξοδο ήχου Όταν συνδεσεις hdmi το κανει μονος του!
Δεν είχες ήχο ή εικόνα στην τηλεοραση;Ειχα απλα μου εβγαλε τα παραπανω μηνυματα!!

Μεχρι τωρα όταν εβαζα το λαπ τοπ μεσω hdmi στην tv (χωρις hc) επαιζε κανονικα και δεν μου εβγαζε κανενα μηνυμα !!όταν δοκιμασα πριν από καιρο να παιξω ένα br dvd disc δεν το επαιξε χωρις να βγαλει καποιο μηνυμα !!(δεν ξερω γιατι απλα δεν το φορτωνε)http://cyberlink-dvd-suite-premium.software.informer.com/

Εχθες ηταν η πρωτη φορα που το συνδεσα μεσω avr και μου εβγαλε τα παραπανω μηνυματα !Εικονα και ηχο ειχα αλλα δεν καταλαβα γιατι τα εβγαλε !!Βεβαια όταν εβαζα τον avr να παιξει straight επαιζε stereo , και στο movie 5καναλα!
Στο straight πρεπει να παιζει ότι του δωσεις σωστα? Αν είναι ετσι το λαπτοπ του εδινε 2καναλα!:idk::idk:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.825
Αν και το HTPC που χρησιμοποιούσα λειτουργούσε άψογα, πήρα BD player και είμαι πανευτυχής. ;)

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
249
Μήπως ο ενισχυτης στο στρέιτ αφήνει μονο τα μπροστινά κανάλια ή τα μιξαρει όλα σε στερεο;
Δοκίμασε και άλλο καλώδιο
Υποθέτω αφού έχει μουβι επιλογή εκεί πρεπει να εχεις τον ενισχυτή
Αν είναι θέμα ενισχυτή (επιλογών μενού) ή καλωδιου και ξεχωριστο πλέιερ να πάρεις μπορεί τα ίδια να κανει

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Η κάρτα γραφικών του laptop, HD 4650M, υποστηρίζει LPCM και όχι bitstream στην έξοδο του ήχου από την HDMI, αυτό σημαίνει ότι την αποκωδικοποίηση του πολυκάναλου ήχου πρέπει να την αναλάβει το πρόγραμμα αναπαραγωγής.
Όταν το συνδέσεις σε TV θα πρέπει να ρυθμίσεις την έξοδο σε stereo LPCM, αν το συνδέσεις σε AVR θα πρέπει να ρυθμίσεις την έξοδο σε 5.1 ή 7.1, πάντα από το πρόγραμμα αναπαραγωγής.

Reaction score
75
Η κάρτα γραφικών του laptop, HD 4650M, υποστηρίζει LPCM και όχι bitstream στην έξοδο του ήχου από την HDMI, αυτό σημαίνει ότι την αποκωδικοποίηση του πολυκάναλου ήχου πρέπει να την αναλάβει το πρόγραμμα αναπαραγωγής.
Όταν το συνδέσεις σε TV θα πρέπει να ρυθμίσεις την έξοδο σε stereo LPCM, αν το συνδέσεις σε AVR θα πρέπει να ρυθμίσεις την έξοδο σε 5.1 ή 7.1, πάντα από το πρόγραμμα αναπαραγωγής.
λοιπον αφου το συνδεσα στον avr πηγα να ρυθμισω τις παραμέτρους του ηχου !Αφου τσεκαρω 5.1 όταν παταω για save μου βγαζει μηνυμα ότι η μορφη αυτή δεν υποστηρίζεται από τη συσκευη!!αρα ή εχει πρόβλημα το προγραμμα του λαπτοπ ή δεν το υποστηριζει !!
αν δεν το υποστηριζει γιατι εχει επιλογή 5.1,7.1 κτλ?

Υ.γ.αλλαξα καλωδιο αλλα δεν αλλαξε κατι!!

Reaction score
1.845
Που πήγες να το τσεκάρεις δηλαδή; Στις ρυθμίσεις ήχου του φορητού ή στο πρόγραμμα αναπαραγωγής; Και ποιο είναι αυτό;

Reaction score
75
Που πήγες να το τσεκάρεις δηλαδή; Στις ρυθμίσεις ήχου του φορητού ή στο πρόγραμμα αναπαραγωγής; Και ποιο είναι αυτό;
Στις ρυθμισεις του φορητου!!
το προγραμμα είναι αυτό ,το εγραψα και παραπανω!!
http://cyberlink-dvd-suite.software.informer.com/

Reaction score
1.845
Στις ρυθμισεις του φορητου!!
Τι μας είπε ο Ζόρζ;
... την αποκωδικοποίηση του πολυκάναλου ήχου πρέπει να την αναλάβει το πρόγραμμα αναπαραγωγής ...
... το προγραμμα είναι αυτό ,το εγραψα και παραπανω!!
http://cyberlink-dvd-suite.software.informer.com/
Το πρόγραμμα δεν το έχω χρησιμοποιήσει και δεν ξέρω που έχει τις ρυθμίσεις εξόδου του ήχου (αποκωδικοποίηση).

Reaction score
75
Τι μας είπε ο Ζόρζ;

Το πρόγραμμα δεν το έχω χρησιμοποιήσει και δεν ξέρω που έχει τις ρυθμίσεις εξόδου του ήχου (αποκωδικοποίηση).
το εψαξα δεν βρηκα ακομα που τις εχει, εκανα ένα update που βρηκα και το παλεβω μπας και κανω κατι!
βεβαια δεν ξερω αν γνωσεις μου αρκουν , θα δειξει!!

Reaction score
75
το εψαξα δεν βρηκα ακομα που τις εχει, εκανα ένα update που βρηκα και το παλεβω μπας και κανω κατι!
βεβαια δεν ξερω αν γνωσεις μου αρκουν , θα δειξει!!
Στον ηχο του προγραματος βρησκω τις εξεις επιλογες :
αναλογικο
SPCIF
HDMI-PCM
HDMI-PASS-THROUGH

Reaction score
75
Όταν το συνδεσω ειπες !!?θα το τσεκαρω και αυτό και βλέπουμε αλλα μεχρι τωρα δεν βρηκα πουθενα επιλογή 5.1, 7.1!!

Reaction score
75
Μάλλον το HDMI-PCM είναι το σωστό, αλλά μη σε πάρω στο λαιμό μου.
Οκ θα το τσεκαρω!!

Τωρα οσο αφορα το panasonic 120 , καπου διαβασα το παρακατω :

"Καταρχάς δεν διαβάζει εξωτερικούς υπότιτλους, οπότε για mkv πρέπει να τους ενσωματώσεις με το mkvmerge."

Τι σημαινει και πως γινετε αυτό?

Reaction score
249
κατέβασε mkv και βάλε υπότιτλους και άσε τα πλειερ
Και βάλε mpc hc στο λάπτοπ που ξέρουμε τις ρυθμίσεις του

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.122
Members
38.535
Νεότερο μέλος