Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
895
Πήλινη η γάστρα?
Ωραία.
Ξέρεις αν υπάρχουν ακόμα και που?
Φοβούμενος μήπως οι γάστρες που πωλούνται στα πανηγύρια είναι ...για τα πανηγύρια, έχω επενδύσει σε Emille Henry. Την έχω πολλά χρόνια και είναι εξαιρετική. Για πήλινη, την συνιστώ.
Για μαντεμένιa Lodge ή Le Creuset.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.515
Φοβούμενος μήπως οι γάστρες που πωλούνται στα πανηγύρια είναι ...για τα πανηγύρια, έχω επενδύσει σε Emille Henry. Την έχω πολλά χρόνια και είναι εξαιρετική. Για πήλινη, την συνιστώ.
Για μαντεμένιa Lodge ή Le Creuset.
Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα, περισσότερο ως προς την ασφάλεια από προσμίξεις μολύβδου, σιδήρου, αρσενικού κλπ που υπάρχουν σε μη ελεγμένες βιοτεχνίες κατασκευής. Τόσο στο υλικό κατασκευής όσο και στις διάφορες επιστρώσεις.

Εγώ θα αγόραζα αυτή τη μαντεμένια που έχει την καλύτερη απόδοση/τιμή.

Reaction score
29.536
Κοτόσουπα με τραχανά γλυκό View attachment 240861 View attachment 240862 και μια σαλάτα κόλαση!
Αμ δεν το βέπω?
Και τα δύο πιάτα κόλαση είναι.
Δεν υπάρχει περίπτωση , να συμφάγωμεν ποτέ εμείς οι δύο , σπίτι σου.
Μόνο όξω σε καμιά ταβέρνα , δικής μου επιλογής.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.798
Από τα Τέμπη έχω πάρει και εγώ πριν καμία 10αρια χρόνια. Από τον Πετρωτό keram. Τη χρησιμοποιώ κάθε βδομάδα 1-2 φορές σε φούρνο γκαζιού. Είναι ιδανική λύση αν δεν μπορείς να είσαι από πάνω ότι και να βάλεις αν το αφήσει 2 ώρες ή 5 δεν υπάρχει περίπτωση να καεί.
Στα μαγειρευτά όντως αφαιρώ στο τέλος τα υγρά και τα μειώνω σε τηγάνι.

όταν έχω κάποιο ωραίο κρέας (μοσχαρίσιο στήθος, στηθοπλευρές συνήθως) βάζω μέσα στη γάστρα ένα ταψάκι που αφήνει 2εκ από κάτω για τα υγρά και το ψήνω έτσι και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό θεωρώ χωρίς να υπάρχει το πρόβλημα που αναφέρεις και συμφωνώ μαζί σου.
Οσομπούκο στη γάστρα? Συνταγή?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef