Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.600
Πήραμε ένα μαντεμένιο

IMG_5445.jpeg

Πρώτη δοκιμή με ένα flank και ένα ribeye

IMG_5444.jpeg

Τα μαρινάρισα με μια σκελίδα σκόρδο τρυπημένη με πιρούνι (θα αφαιρεθεί), ελαιόλαδο, αλάτι, ροζ πιπέρι, πάπρικα, λίγο κουρκουμά και Worcestershire sauce, λίγο μασάζ, και τα έκλεισα στο ψυγείο στην ειδική σακούλα, για 4 ώρες.
Οι οδηγίες του μαντεμένιου λένε όχι οξέα στο μαρινάρισμα για τις πρώτες φορές, οπότε δεν έβαλα λεμόνι και κόκα κόλα που σκεπτόμουν.

Πήρα και θερμόμετρο....Άντε να δούμε τι θα γίνει.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.290
σκελίδα σκόρδο τρυπημένη με πιρούνι (θα αφαιρεθεί), ελαιόλαδο, αλάτι, ροζ πιπέρι, πάπρικα, λίγο κουρκουμά και Worcestershire sauce
το αποτελείωσες :p

την άλλη φορά δοκίμασε να μην βάλεις τίποτα, μόνο σε θερμοκρασία δωματίου το κρέας.
Αν θες να παίξεις με κάτι παίξε με το αλάτι, αλάτισε το κανά μισάωρο πριν μπει στη φωτιά. Να έχει ιδρώσει όταν το βάλεις πάνω στο σχαροτήγανο. Αλλά και με καθόλου αλάτι γίνεται μια χαρά η δουλειά, ειδικά σε κρέατα που (πρέπει να) έχουν μια σχετική ωρίμανση. Βάνεις αλάτι κατά το δοκούν μετά που θα το κόψεις για να το φας, ένα τύπου "ανθός αλατιού" είναι ότι πρέπει. Αν είναι και πολύ καλό το κρέας μπορεί να μη θέλει ούτε κι αυτό.
Καλοφάγωτα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000
Τα μαρινάρισα
Τα "καλά κρέατα" δε θέλουν τίποτα.

Τα αφήνεις στο ψυγείο να στεγνώσουν 1 μέρα, ιδανικά πάνω σε λεπτή σχάρα, να αερίζονται, και τα ψήνεις ως έχουν, αφού τα αφήσεις λίγο έξω να ζεσταθούν.

Οι περισσότεροι σεφ βάζουν μπόλικο αλάτι, εγώ δοκίμασα και ξαναδοκίμασα με διάφορες δόσεις αλατιού (λίγο ή πολύ, χοντρό ή λεπτό ή φλέικς) και τελικά δε βάζω τίποτα πριν το ψήσιμο, μόνον κατά το ψήσιμο, στη δεύτερη φορά που κάνω κάθε πλευρά της μπριζόλας, όσο τσιτσιρίζει το λίπος που καίγεται πάνω στη μπριζόλα, ρίχνω λίγο τριμμένο αλάτι, και αμέσως μόλις βγει η μπριζόλα, ρίχνω ακόμα λίγο αλάτι, και τριμμένο πιπέρι.

Μέσα στο τηγάνι, θέλει ποσότητα λαδιού, και καλό είναι να βάλεις λάδι που αντέχει υψηλές θερμοκρασίες, όπως αυτό από αβοκάντο.

Μέσα στο λάδι τώρα, όσο αυτό ζεσταίνεται, μπορείς να ρίξεις σκόρδο (2-3 ολόκληρες σκελίδες, όχι κομμένες) και κάνα μυρωδικό.

ΥΓ. Σνίτσελ Βιέννης και τα γνωστά ταρτάρ τα βάρβαρα, τα σωστά, τα γερμανικά.

1000008050.jpg

Συν ένα γλυκάκι..

1000008053.jpg

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.600
δοκίμασε να μην βάλεις τίποτα, μόνο σε θερμοκρασία δωματίου το κρέας.
Τα "καλά κρέατα" δε θέλουν τίποτα.
Προσωπικά μου αρέσουν τα καλά κρέατα, μαριναρισμένα. :)

Σκέφτομαι να πάρω βελόνες για επισκληρίδειο, χοντρές, να βάζω μαρινάδα και στο κέντρο του steak

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.822
Όχι μη ανησυχείς, στα λίγα μπιφτέκια έχω συνταγή από τη γιαγιάμ τη σοφία.
Στα ψητά λαχανικά όμως του κοτόπουλου έχω κρύψει από κάτ περίτεχνα λίγες, μη τις αντοπίσει κάνας Ολύμπιος και έχουμε και άλλα... Τον φοβάμαι τον Ολύμπιο :biggrin:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.636
Προσωπικά μου αρέσουν τα καλά κρέατα, μαριναρισμένα. :)
Καλά κάνεις.

Εμένα μου αρέσουν σκέτα όλα τα κρέατα που ψήνονται στη σχάρα. Σε όλα τ' άλλα ψησίματα τα μαριναρισμένα μου αρέσουν εξίσου ή περισσότερο.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.600
Το κρασί ήθελε πολύ αέρα και δυο μεταγγίσεις. Μάλλον άργησα ένα δυο χρόνια, κάτι διασώθηκε.

Το κρέας όμως υπέρ-λουκούμι
IMG_5447.jpeg

Έφτιαξα και μια τσιμιτσούρι
IMG_5449.jpeg

Πολύ χαρούμενος με το τελικό αποτέλεσμα. Την επόμενη φορά θα ζεστάνω περισσότερο το μαντέμι για να πάω σε πιο rare

Reaction score
29.546
Τι αδερφίστικο μαχαίρι είναι αυτό ;
Τι τσιμιτσούρι και χαζά μου λές ;
Το κρέας , θέλει αλάτι , αλάτι , αλάτι , σκόρδο , ίσως πιπέρι .
Αηντε και λίγο δυόσμο ή βασιλικό ανάλογα την περίσταση και το φαγητό .
Το ψητό κρέας θέλει αλάτι , αλάτι, αλάτι , σκόρδο , πιπέρι και τέλος ίσως λίγο βούτυρο . Τέλος.
Μιλάμε για καλό κρέας , έτσι ;

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members