Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
29.543
Σεφταλιές , χειροποίητες του χασάπακλα , λουκάνικα χειροποίητα , επίσης του χασάπακλα , χοιρινά καυτερά , με τριπλό μπούκοβο , για πάρτη μου παραγγελιά , πατάτες τηγανητές .
Την κάναμε ταράτσα που λένε.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.853
Σεφταλιές , χειροποίητες του χασάπακλα , λουκάνικα χειροποίητα , επίσης του χασάπακλα , χοιρινά καυτερά , με τριπλό μπούκοβο , για πάρτη μου παραγγελιά , πατάτες τηγανητές .
Την κάναμε ταράτσα που λένε.
Τζόνυ πρέπει να δοκιμάσεις λουκάνικο Καρύστου. Αν είναι ακόμα αυτό που ήξερα.

Reaction score
29.543
Ναι αμέ , δεν λέω όχι σε λουκάνικο . Πουτέ απ λέει και ο Μπρέτσος.
Το ωραιότερο για τα γούστα μου πάντοτε το είχα φάει στιε Ροβιές Ευβοίας κάπου στο 98- κάπου τότε.
Είχα φέρει και μαζί μου τότε παραγγελιά 12 κιλά.
Εκείνος ο χασάπακκλας ήταν όλα τα λεφτά.
Τι κρίμα που τον επόμενο χρόνο πε΄θανε ο καημένος, νεότατος. Πιό νέος από μένα τότε ή συνομήλικος .
Κώστας ροβιάς με το όνομα. Γαύρος κάργα.
Το θυμάμαι ακόμα το λουκάνικό του . Θεϊκό θα έλεγα. Εφιαχνε κάθε φορά όσο χρειαζόταν . Για πάρτη του και έναν φίλο.
Μετά γνώρισε εμένα και γίναμε τρείς.
Τότε έμενα στο πατρικό στην Ηπείρου και πατησίων.
Τα 12 κιλά λοιπόν δεν χωρούσαν στην κατάψυξη της μάνας μου. Τα διαίρεσα στο δικό μας και στης Αννας στην Μεθώνης.
Ελα μου όμως που τα πήρε χαμπάρι ο πεθερός και τα τσάκισε . Πήγαν τα 6 κιλά άκλαυτα σε ένα μήνα. Τά σκισε ο κιορατάς.
Νέα παραγγελιά , άλλα 18 κιλά στον κώστα τον ροβιά . Τα φιάχνει . Μου λέει έλα να τα πάρεις δεν τα παίρνει το κτελ .
Πάω ροβιές τα παίρνω , τα μοιράζω , σε μένα στην Αννα , και στην αδερφή μου. Ιδιο έργο. Τα σκίζει ο γαμπρός μου , ευτυχώς όχι όλα.
Να μην τα πολυλογώ , μέχρι που πέθανε ο ταλαίπωρος ο Κώστας δούλευε σχεδόν μόνο για μένα.
Εκανα παραγγελίες συνέχεια. Του είχα πληρώσει πάνω από 300.000 δραχμές για λουκάνικα. 6000 το κιλό τα χρέωνε ο πούσταρος όταν όλοι οι άλλοι τα χρέωναν από 1000 μέχρι 2500 το κιλό , ξαναλέω δραχμές .
Το πιό ακριβό που είχα φάει τότε ήταν στο καρπενήσι , με 4000 δραχμές το κιλό αν θυμάμαι καλά , μόνο μοσχάρι .
Χαλάλι του του γαύρου . Το καλύτερο λουκάνικο ever.

Reaction score
29.543
Τα χριστούγεννα του 99 αν θυμάμαι καλά , του είχα κάνει την μεγαλύτερη παραγγελιά ever .

30 ΚΙΛΆ . Για την ακρίβεια τα είχα παραγγείλει τον Οκτώβρη , και μου είχε πεί τότε , θα στα φιάξω ρε κιορατά , αλλά θέλω χρόνο . Θα τα πάρεις Δεκέμβρη , και θα έρθεις ό ίδιος . Εγω με ΚΤΕΛ και αηδίες δεν ξαναασχολούμαι.
Πήγα τα φόρτωσα , τα έφερα , το αυτοκίνητο μύριζε ρίγανη για 6 μήνες μετά. Το είχα κάνει το αυτοκίνητο τραπέζι , είχα ρίξει τα δύο πίσω καθίσματα και τα έφερα χύμα τα λουκάνικα. Τα ε'ιχα κρεμάσει στην Ηπείρου σε ένα δωματιάκι που είχαμε δίπλα στην κουζίνα , το υπηρεσίας όπως το έλεγαν παλιά , για ένα μήνα να ψιλοστεγνώσουν . Ηταν φρέσκα.
Στις 15 μέρες , μοιράστηκαν , στους τρείς γνωστούς καταψύκτες , Δικό μου , Αννας , γαμπρού , και κράτησα και 3 κιλά έξω για προσωρινή χρήση.
Αυτά ήταν και τα τελευταία που μου έφιαξε ο Κώστας , γιατί αμέσως μετά Αρρώστησε και δεν τον ξαναείδαμε .

Reaction score
29.543
Την συνταγή την είχε δώσει στην μάνα του , να μου την δώσει αλλά η κυρά ευθυμία δεν μου την έδωσε ποτέ .
Μου είπε μόνο ότι ήταν του Κώστα , και δεν είχα δικαίωμα να την ζητάω.
Χέστηκα της είπα , αφού ο Κωστάκης δεν ζεί πιά βάλτην εκεί που ξέρεις .
Η βρωμόγρια μου είπε ο φάκελλος έχει το όνομά σου είδα τι γράφει μέσα , δεν σου το δίνω .
Ποτέ σου και μην σώσεις της είπα.
Πέθανε από ότι έμαθα τρεις μήνες αργότερα.

Reaction score
29.543
Χοιρινή Σπάλα ψητό κατσαρόλας λεμονάτο , με μακαρόνια , ψιλά , capellini . Τα αγαπημένα μου. Σήμερα.
Τριμένο κεφαλοτύρι Ολυμπος . Χλίδα μιλάμε. Εμεινε λίγο για αύριο . Λίγο μιά μερίδα.
Αυτό το ρημάδι το κρέας , ήταν 2300 , όταν μπήκε στην χύτρα.
Οταν βγήκε δεν ήταν ούτε 1500 . Που πήγε το γμδι ?

Reaction score
29.543
Την συνταγή την είχε δώσει στην μάνα του , να μου την δώσει αλλά η κυρά ευθυμία δεν μου την έδωσε ποτέ .
Μου είπε μόνο ότι ήταν του Κώστα , και δεν είχα δικαίωμα να την ζητάω.
Χέστηκα της είπα , αφού ο Κωστάκης δεν ζεί πιά βάλτην εκεί που ξέρεις .
Η βρωμόγρια μου είπε ο φάκελλος έχει το όνομά σου είδα τι γράφει μέσα , δεν σου το δίνω .
Ποτέ σου και μην σώσεις της είπα.
Πέθανε από ότι έμαθα τρεις μήνες αργότερα.
Κατά τύχη μίλησα με τον πρώτο ξάδερφο του Κωστάκη , σήμερα.
Τον πέτυχα σε κρεοπωλείο , πιάσαμε την κουβέντα , δεν τον ήξερα δεν με ήξερε , λέγαμε για λουκάνικα.
Μου λέει ο ξέδερφος έφτιανε φοβερά λουκάνικα , πάνω στο χωριό , αλλά που να τον ξέρεις τώρα εσύ και τέτοια. Πέθανε νέος ο καημένος , μπλα μπλα μπλά. Λέω ποιό χωριό ρε φίλε ? Ροβιές , μου λέει . Ποιός του λέω ο Κώστας ο Ροβιάς ? είμασταν φίλοι . Κάγκελο ο τύπος . Εσύ μου λέει ήσουν ο τύπος από Αθήνα που σου έφιαχνε τα λουκάνικα με τους τόνους ?
Εγώ , του λεω. Ετοιμάσου μου λέει , ανοίγω δικό μου χασάπικο στις Ροβιές . Την συνταγή την έχω , μου την έδωκε η θειά ευθυμία , θα σιάχνω το ίδιο λουκάνικο ,αν μπορέσω βέβαια , γιατί ο Κωστάκης ήταν μαίτρ .
Πάρε το τηλέφωνό μου μου λέει και να μιλήσουμε κατά Δεκέμβρη μεριά να σου πω τι μπορώ να κάνω .
Μακάρι το παλληκάρι να πάει καλά και να φιάχνει ωραίο λουκάνικο . Μακάρι .
Είδωμεν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis