- Μηνύματα
- 58.286
- Reaction score
- 144.019
Όντως, αυτό είναι "οικολογικό" μαγείρεμα."Μαγείρεψα" εν τω προκειμένω = "άνοιξα συσκευασίες και τις άδειασα στο πιάτο".
"Disclaimer: No watts* were harmed during the making of this food".
*για το φούρνο ντε.
Χωρίς φούρνο, δε ψήνουμε τίποτα.
Έχω πρόσβαση σε εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη, αυτό είναι προφανώς αναγκαίο.Πως εμπιστεύεσαι το κρέας Γαλλίας και τα αυγά ώστε να τα φας ωμά ;
Έχω φάει πάνω από 10 κιλά τέτοιο κρέας "ωμό" όπως λες, που στην πράξη δεν είναι εντελώς "ωμό" αλλά τέλος πάντων δε μπήκε στο φούρνο.
Το λεμόνι (λάιμ στη συγκεκριμένη περίπτωση), όπως και το βαλσαμικο και το λάδι, τρόπον τινά το "ψήνουν" το κρέας.
Το "ψήσιμο" αυτό στο καρπατσιο, είναι θεωρητικά ολοκληρωμένο σε μόλις 5-15 λεπτά της ώρας (μόνο με τα οξέα του λεμονιού, ή λάιμ, ή πορτοκαλιού, μανταρινιού, κλπ).
Αντίστοιχα, το σεβίτσε, θέλει όμοιο ψήσιμο (από όξινα εσπεριδοειδή) για μίνιμουμ 8 ώρες.
Υπάρχουν και όξινα στοιχεία από ψάρι που "ψήνουν" εξαιρετικά το κρέας, όπως το "γάλα τίγρης".
Το ταρτάρ από την άλλη, είναι μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία "ψησίματος", αλλά πίστεψέ με, "ωμό" όπως νομίζεις, δεν είναι.
Λουκούμι ήταν το ταρτάρ. Λουκούμι. Δεν υπάρχει περίπτωση να το δοκιμάσεις και να μη πέσεις να το φας όλο με τα μούτρα. Θεϊκό. Πεντανόστιμο.
Last edited: