Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.019
"Μαγείρεψα" εν τω προκειμένω = "άνοιξα συσκευασίες και τις άδειασα στο πιάτο". :laugh:

"Disclaimer: No watts* were harmed during the making of this food".

*για το φούρνο ντε.
Όντως, αυτό είναι "οικολογικό" μαγείρεμα.

Χωρίς φούρνο, δε ψήνουμε τίποτα.
Πως εμπιστεύεσαι το κρέας Γαλλίας και τα αυγά ώστε να τα φας ωμά ;
Έχω πρόσβαση σε εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη, αυτό είναι προφανώς αναγκαίο.

Έχω φάει πάνω από 10 κιλά τέτοιο κρέας "ωμό" όπως λες, που στην πράξη δεν είναι εντελώς "ωμό" αλλά τέλος πάντων δε μπήκε στο φούρνο.

Το λεμόνι (λάιμ στη συγκεκριμένη περίπτωση), όπως και το βαλσαμικο και το λάδι, τρόπον τινά το "ψήνουν" το κρέας.

Το "ψήσιμο" αυτό στο καρπατσιο, είναι θεωρητικά ολοκληρωμένο σε μόλις 5-15 λεπτά της ώρας (μόνο με τα οξέα του λεμονιού, ή λάιμ, ή πορτοκαλιού, μανταρινιού, κλπ).

Αντίστοιχα, το σεβίτσε, θέλει όμοιο ψήσιμο (από όξινα εσπεριδοειδή) για μίνιμουμ 8 ώρες.

Υπάρχουν και όξινα στοιχεία από ψάρι που "ψήνουν" εξαιρετικά το κρέας, όπως το "γάλα τίγρης".

Το ταρτάρ από την άλλη, είναι μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία "ψησίματος", αλλά πίστεψέ με, "ωμό" όπως νομίζεις, δεν είναι.

Λουκούμι ήταν το ταρτάρ. Λουκούμι. Δεν υπάρχει περίπτωση να το δοκιμάσεις και να μη πέσεις να το φας όλο με τα μούτρα. Θεϊκό. Πεντανόστιμο.

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.580
Όντως, αυτό είναι "οικολογικό" μαγείρεμα.

Χωρίς φούρνο, δε ψήνουμε τίποτα.

Έχω πρόσβαση σε εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη, αυτό είναι προφανώς αναγκαίο.

Έχω φάει πάνω από 10 κιλά τέτοιο κρέας "ωμό" όπως λες, που στην πράξη δεν είναι εντελώς "ωμό" αλλά τέλος πάντων δε μπήκε στο φούρνο.

Το λεμόνι (λάιμ στη συγκεκριμένη περίπτωση), όπως και το βαλσαμικο και το λάδι, τρόπον τινά το "ψήνουν" το κρέας.

Το "ψήσιμο" αυτό στο καρπατσιο, είναι θεωρητικά ολοκληρωμένο σε μόλις 5-15 λεπτά της ώρας (μόνο με τα οξέα του λεμονιού, ή λάιμ, ή πορτοκαλιού, μανταρινιού, κλπ).

Αντίστοιχα, το σεβίτσε, θέλει όμοιο ψήσιμο (από όξινα εσπεριδοειδή) για μίνιμουμ 8 ώρες.

Υπάρχουν και όξινα στοιχεία από ψάρι που "ψήνουν" εξαιρετικά το κρέας, όπως το "γάλα τίγρης".

Το ταρτάρ από την άλλη, είναι μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία "ψησίματος", αλλά πίστεψέ με, "ωμό" όπως νομίζεις, δεν είναι.

Λουκούμι ήταν το ταρτάρ. Λουκούμι. Δεν υπάρχει περίπτωση να το δοκιμάσεις και να μη πέσεις να το φας όλο με τα μούτρα. Θεϊκό. Πεντανόστιμο.
Τι μου θύμισες... :whistling:

:roflmao:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.680
Λόγω των ημερών θέλω να κάνω μία παρέμβαση για τη ζαχαροπλαστική και τις τιμές.

Ακούμε συχνά διθυραμβικά σχόλια π.χ. για τους κουραμπιέδες του τάδε μαγαζιού που μοσχοβολάνε φρέσκο βούτυρο (εμένα με απωθεί η βουτυρίλα αλλά δεν μετράω) και πωλούνται σε "λογική" τιμή.

Όπως τα 9 στα 10 γυράδικα έχουν φτηνά κατεψυγμένα κρέατα, έτσι και όλα σχεδόν τα αρτοζαχαροπλαστεία χρησιμοποιούν φτηνές πρώτες ύλες (φοινικέλαια, σογιέλαια, ζωικά λίπη κλπ) και προσθέτουν μερικές σταγόνες:

Άρωμα Τροφίμων Βούτυρο (nostospure.gr) τυχαίο link από τα πολλά που υπάρχουν

Έτσι η κάθε παχύσαρκη σαβουροφάγα ορκίζεται για το κρυφό μαγαζάκι της γειτονιάς που έχει τους τέλειους μυρωδάτους κουραμπιέδες. Μόνο 12€/ κιλό, παρακαλώ! :biggrin:

Ο ακριβός δεν συνοδεύεται πάντα από εγγύηση ποιότητας. Ο φτηνός όμως είναι σίγουρο ότι δεν έχει φρέσκο βούτυρο.

Το ίδιο ισχύει σε όλα τα γλυκά.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.680
Συστατικά των πιο φημισμένων κουραμπιέδων της Νέας Καρβάλης.
Συγκρίνετε λιπαρά ανά 100γρ με το 5% αγελαδινό βούτυρο. Α ρε φοινικέλαιο μερικώς υδρογονωμένο! :biggrin:
Πάνω από 10 γραμμάρια trans fats ανά κουραμπιέ.

Screenshot 2023-12-20 125752.png

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.672
Κάθε χρόνο φτιάχνει μελομακάρονα και κουραμπιέδες η αδερφή μου αλλά και η πεθερά της.
Η οποία είναι εξαιρετική μαγείρισσα.
Ο άντρας της ήταν ο επί 25 χρόνια αρχισέφ στο ξενοδοχείο "ΚΑΨΗΣ"
Επίσης φτιάχνει διάφορες πίτες χωριάτικες με τραγανό φύλλο.
Οπότε μου στέλνουν μπόλικο πράμα και δεν υπάρχει ανάγκη αγοράς από μαγαζιά.

Όμως κάποια πράγματα είναι αμάρτωλά, όπως τα τρίγωνα Πανοράματος του Ελενίδη.
Τα οποία σήμερα το πρωί άκουσα ότι βραβεύθηκαν σαν το δεύτερο καλύτερο γλυκό στον κόσμο!
Αυτά τα αμαρτωλά λοιπόν τα αγοράζουμε κι ας έχουν μέσα και στρυχνίνη.

Reaction score
2.696
Εμείς φτιάξαμε μελομακάρονα στο σπίτι.

Ένα κιλό αλεύρι.

5 κιλά θα βάλω.

Κρατήσου γερά, εμείς φτιάξαμε χθες και τα κατάφερα, έφαγα μόνο για να τα δοκιμάσω.

6τμχ.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.872
Κάθε χρόνο φτιάχνει μελομακάρονα και κουραμπιέδες η αδερφή μου αλλά και η πεθερά της.
Η οποία είναι εξαιρετική μαγείρισσα.
Ο άντρας της ήταν ο επί 25 χρόνια αρχισέφ στο ξενοδοχείο "ΚΑΨΗΣ"
Επίσης φτιάχνει διάφορες πίτες χωριάτικες με τραγανό φύλλο.
Οπότε μου στέλνουν μπόλικο πράμα και δεν υπάρχει ανάγκη αγοράς από μαγαζιά.
Θα μάθω πού μένεις :roflmao:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members